Loesje vertelt: dromen over kittens en wat erna gebeurde

Mijn verkering Bert vroeg me of ik iets wilde schrijven  over mijn dromen. Dat wilde ik wel. Ik vind het fijn om voor Bert te schrijven en ik vind dromen fijn.

Hoe het begon

Nu ik me eigen aan het ontplooien ben heb ik ook meer dromen. Vroeger had ik ze minder, toen voelde ik mij nog niet zo gelukkig. Toen ik bij mijn vrouw kwam wonen werd ik gelukkig. Ik leerde mijn Bertje kennen en ik werd nog meer gelukkig. Ik ging ook meer dromen en niet alleen over eten. U weet, eten is mijn grootste hobbie. Ik ging dromen over Bert en onze verkering, dat ik de mooiste poes van de wereld was. Ik was AsseLoester en Bert was mijn Katerprins. En ik was de enige poes die zijn tonijn lustte. Maar ik droomde ook over moeilijke dingen. Over poezedingetjes en allemaal gevoelens. Ik ga het U nu vertellen…

Kittens

Toen ik in het asiel kwam, dat was vroeger, werd mijn poezebuikje opengesneden. Ik kon ineens geen kittens meer krijgen. En ik wist niet eens wat dat was, kittens krijgen. Ik had er nooit van gehoord, hoe kon ik dan weten of ik kittens wilde krijgen? Ik wilde gewoon gelukkig worden en in het asiel zeiden ze dat ik zonder kittens meer kans had op een huis voor me eigen, met een mens. Ik dacht nooit aan kittens, wel aan eten dus ik wilde vooral een huis en iets lekkers.

Rammelen

Ik leerde Bert kennen via feesboek en toen is het begonnen. Ik werd verliefd en ik ging me eigen anders voelen. Alsof ik thuiskwam maar ik had al een huis. Toen ging ik mij ontplooien en ik kreeg nog meer gevoelens. Ja ik ben een gevoelige poes en daarom moet ik ook veel eten. Maar ik kreeg gevoelens die ik niet kende. Ik wilde bij Bert wegkruipen en Bert vond dat goed. Ik voelde nieuwe gevoelens in mijn hartje en in mijn poezebuik. Alsof er iets rammelde maar de dokter in het asiel had alles weggehaald. Hoe kon het dan rammelen? Ik vond het moeilijk, ik begreep het niet.

Mila

Op Feesboek leerde ik Mila kennen. Een klein, lief poezemeisje. Ik voelde blij zijn en willen zorgen. Ik kende het niet. Toen droomde ik dat ik in een grote mand lag met 4 kleine Mila’s en ze leken op Bert en op mij. Het waren kittens! Heeft u dat ook weleens gedroomd? Ik voelde zoveel emo dat ik die dag alleen maar kon eten. Moest ik blij zijn of moest ik moeilijke gevoelens hebben? Wat moest ik doen? Mijn vrouw hielp mij, ze zei dat ik moedervoelens had. Nou daar had ik nog nooit van gehoord? Als ik gevoelens heb dan weet ik dat ik moet eten. Ik had nog nooit moedervoelens gehad en ook geen kittens. Maar ik moest er wel steeds aan denken, ik dacht er iedere dag aan en ik kon het ook voelen. Dat ik mijn pootjes om ze heen wilde slaan. Ik droomde dat Bert en ik kittens hadden, ooh! Ik was een moederpoes en ik was zo gelukkig.

Dromenpijn

Ik dacht, als ik kittens zou willen dan alleen met mijn Bertje. Soms weet je pas wat je wil als je de katerman van je leven hebt gevonden. Maar toen voelde ik ook pijn, diep in mijn buikje. En het rammelde heel hard. Maar hoe kan iets rammelen als het een droom is? Ik voelde dromenpijn. Dat het leven anders is dan je droom maar de pijn is echt. Ik moest tegen me eigen zeggen dat ik nooit moederpoes zou worden. Ik voelde traantjes in mijn hart en honger. Ik was emo.

Ik droomde dat ik kittens had…

Liever rust

Omdat ik nu meer durf heb ik het met Bert besproken. Dat vond ik moeilijk want ik dacht, straks wil Bert mij niet meer. Maar ik wilde voor mijzelf opkomen, ik wilde mijn moedervoelens delen met de katerman van mijn dromen. Dat Bert weet wie ik ben en het voelde ook een beetje van samen. Ik vond het zo spannend dat ik eerst drie stukken zalm verslonden heb want de tonijn was al op.

Bert was lief voor mij. Hij zei dat hij kittens te druk vindt en dat hij liever rust heeft. Hij dacht dat ik ook liever rust wilde. Zo had ik er nog nooit over gedroomd of nagedacht. Dat kittens ook heel druk en wild zijn en dat je dan als poes en kater geen leven meer hebt.

Of een ander leven en is dat dan het leven wat bij mij zou passen? Ik vond het moeilijk, ik zeg het eerlijk. Bert en ik zijn nu al meer dan twee jaar samen en we hebben verkering zoals wij dat willen. Ik voelde daar passen geen kittens bij. En we zijn ook al ouder, Bert is al senior en mijn vrouw zei me laatst dat ik dat ook ben! Dan wil je ook liever rust dus had mijn Bertje gelijk.

Gevoelens

Maar een poes is een poes en soms komen die gevoelens. Ik denk dat dat hoort bij ontplooien, dat ik me eigen ontwikkel. Dan ga je overal over nadenken en dan komen er ook gevoelens. Als poes ben ik bescheiden maar ik denk ook veel na. En deze droom moest ik wel me eigen maken. Dat ik weer verder kan en weet wat ik nu weet.

Dat dromen er mogen zijn maar dat ik altijd weer wakker word in me eigen wereld. Mijn wereld waar Bert op me wacht…

Bert wacht altijd op mij…

Liefs van Loesje

9 thoughts on “Loesje vertelt: dromen over kittens en wat erna gebeurde

 1. Ooooooh loesje. Wat een mooi en eerlijk verhaal. Ik heb ook nooit kindjes gekregen. Mijn wolkenzusje ook niet. Vrouw zat wel te denken toen met mijn zusje,maar bedacht dat ik dan mijn nichtjes en neefjes alleen maar kattekwaad zou leren. Ik ben nooit het braafste poesje van de klas geweest. Ik ben een lief,fel,speels en brutaal poezenmeisje. Zeiden ze katrien,je mag niet in de gordijnen klimmen dan hing ik al helemaal bovenin. Zeiden ze katrien,je mag geen menseneten pikken,dan zat ik er al lekker op te kauwen. Het zijkamertje is nu weer verboden voor mij,maar iedere keer,als de deur even open gaat roetsj ik al naar binnen. Haha….ik blijf brutaal,ook al ben ik 16 en een paar maanden.
  Maar ik zou er nu ook geen kitten bij willen hoor,ik ben daar nu TE superseeniejoor voor.

  1. Oooh Katrientje wat lief dat je mijn verhaal hebt gelezen. Ik heb mij eigen diepste gevoelens verteld. En het kwam door een droom. Dat ik kittens had samen met Bert, ooooh Katrientje ik dacht dat het echt was. Misschien had er wel een klein Katrientje tussen mijn kittens gezeten. Ooh dan had ik ook brommert moeten gaan rijden en in gordijnen klimmen. Maar ik ben rustig van me eigen. Nu weet ik dat en kan ik alles van me eigen beter begrijpen. En ik snap jou ook Katrientje, altijd en overal want jij bent mijn soolzusje…

   Je vriendinnetje Loesje

 2. Hallo lieve Loesje,

  Wat heb jij een prachtig verhaal geschreven over jouw leven en je Loezepoezendromen. Nou ik kan me best katerdenken dat jij kindjes van Bert en jou wilde hebben hoor, maar ja Bert en je vrouw hebben wel gelijk hoor. Kleine baby’s zijn snel groot en dan heb je de pootjes wel heel vol hoor om ze alles te leren. Maar ja jullie houden heel veel van elkaar, want daarom hebben jullie ook al zo lang verkering samen. Samen op deze manier kunnen jullie heel gelukkig zijn en weet je vrouwtje verteld mij vaak dat er zoveel poezenbaby’s geboren worden en die hebben niet eens een warm veilig mandje. Kijk want als jou kindjes op eigen pootjes zouden moeten gaan en het huis gaan verlaten moeten ze ook op zoek naar die mand. Maar Loesje wij poezen en katers dromen allemaal wel hoor en ik vind als Jippekater dat jij heel veel mag dromen, dan ben je toch in je droom een poezenmoedertje en dat is ook fijn. Ik ben nooit katerpapa geweest, maar heb wel veel voor mijn vriendjes gezorgd die vrouwtje uit het asiel haalde en die een heel erg leven hadden gehad en 2 vriendjes die hier al woonde toen vrouwtje mij uit de ellende had gehaald bij mensen. Alleen was het steeds heel verdrietig dat dat ze zo ziek werden na een paar jaar dat vrouwtje en ik ze over de regenboogbrug moesten laten gaan. Nu woon ik alleen met vrouwtje samen en zijn wij ook gelukkig samen en ik droom nog vaak over mijn 4 vriendjes die er niet meer zijn.
  Loesje je mag van mij en vrouwtje wel vaker op de blog van jou lieve Bert schrijven hoor.
  Voor nu een fijne dag met veel dromen Voor jou en Bert veel knuffels van vrouwtje en poot en kopjes voor jullie van jullie grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat heb ik gevraagd of Loesje het vaker wil doen en ze moet het thuis overleggen maar ik hoop het ook!!

   1. Ooooh Bertje, ik ga het doen. Mijn vrouw vindt het goed….
    Ik vind het zo fijn en spannend,

    Liefs van je Loesje xxx

  2. Oooh Jip wat lief van jou. Dat je mijn verhaaltje hebt gelezen en dat ik gewoon poezemoeder mag zijn in mijn dromen. Oooh ik wist niet dat jij voor je vriendjes hebt gezorgd. Ik vind jou een lieve katermans en ik denk dat jij een lieve katerpapa zou zijn van jou eigen.

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje, wat kan jij toch mooi schrijven. We hopen dat je dat vaker mag en wilt gaan doen. Hier komt Elani en zij schrijft vandaag een stukje.
  Loesje kittens zijn leuk maar het is niet altijd makkelijk.
  Mijn 1e kitten was geboren maar dat was te groot dus dat was overleden.
  2 jaar later kreeg ik wel kittens maar door dat mijn 1e kitten te groot was en mijn vrouwtje geen risico wilde nemen werd ik goed in de gaten gehouden. De bevalling ging zwaar en toen heeft men mijn kittens met de keizersnede gehaald. Ik kreeg 3 mooie dochters en 1 zoon.
  Jafta mijn dochter is geboren met 1 oog en dat was even schrikken voor ons maar ze is dan wat kleiner maar gezond. Ik hoop straks rond 24 juli te bevallen van mijn laatste nestje. Ik heb dan 3 nestjes gehad ook mijn overleden kitten telt mee en dat vind mijn vrouwtje genoeg. ik wordt dan geholpen en mag lekker blijven wonen waar ik nu woon. Mijn vrouwtje is soms emo omdat zij graag een nestje wilt zorgt dat wij gezond blijven en zijn en dan leest ze veel kittens en poezen die dit geluk niet hebben. Die op straat worden gezet en dat maakt haar boos en verdrietig. Zij zegt een dier neem je voor het leven. Wij worden allemaal geholpen alleen ons vrouwtje doet het niet als wij kitten zijn.
  Zij vind het moeilijk dat mensen denken dat katten buiten kunnen lopen . Wij mogen wel buiten maar ons balkon is veilig we kunnen niet ontsnappen dus geen gevaar. Wij hebben niet altijd een nestje en ons vrouwtje zorgt daarvoor dat dit ook niet te vaak gebeurd. Kittens het is mooi Loesje maar ook zwaar. Soms moet ons vrouwtje helpen met een flesje geven als er bv een poes te weinig melk heeft of dat ze niet teveel aankomen. En het is druk heel druk want na een week of 2 dan gaan de kittens ontdekken en dan moet ik als moeder samen met het vrouwtje alles goed in de gaten houden. En na 13 weken neem ik afscheid van mijn kittens en vind ik het leuk om te lezen en te horen dat het goed met ze gaat. Dus het is niet altijd fijn Loesje. En Loesje als jij het goed vind hou ik je op de hoogte. Ik vind het trouwens heel knap en dapper van je dat jij dit durft te schrijven en hoe lief van Bert dat jullie dit samen hebben besproken. Van ons krijg je een super dikke knuffel.

  1. Oooh Elani, oooh wat mooi. Mijn hartje is geraakt, ik voel ook traantjes. Ooh jij bent echt moederpoes en je hebt kittens gehad. En nu krijg je weer een nestje. Oooh Elani ik vind het mooi en ik wil graag ook naar jou luisteren. Jij weet van je eigen hoe het is. Ik kan het wel voelen, diep in mijn buikje. Maar ik heb ze nooit gehad, kittens.
   Ik voel ineens ook pijn van loslaten. Dat je je kittens los moet laten, dat ze ergens bij een andere vrouw of man gaan wonen. Ooooh Elani, dan heb je wel weer rust en dat is wel weer fijn. Maar ik voel ook pijn. Ik weet niet of ik dan zou kunnen van me eigen.

   Ik vind het zo fijn wat je me geschreven hebt. Ik wil heel graag horen hoe verder met je gaat lieve Elani. Dat je weer een nestje krijgt, oooh ik vind het wel mooi. Ik denk dat mijn Bert het ook mooi vindt en ook druk, dat dan weer wel.
   Ik vind het zo lief dat je dit met mij wil delen, ik ga nu elke dag aan jou denken Elani.
   Hoop dat je weer een mooie moederpoes mag worden,

   liefs van Loesje

 4. wow wat knap dat jij dit geschreven heb loesje…ik wil ook zo’n vriendinnetje waar ik alles mee en mag bespreken… heb alleen vrouwtje en heb het idee dat ze me niet altijd begrijpt…snap ik niet want zo moeilijk is katertaal toch niet! heel veel lieve aaitjes van mijn vrouwtje en kopjes van mij. groetjes Jimmy

Reacties zijn welkom