Miauwen tegen mijn vrouw

miauwen  Miauwen tegen mijn vrouw is belangrijk. Dan snapt ze wat ik wil of juist niet wil.  Maar ze snapt het nooit meteen. Ik weet niet hoe andere katten het aanpakken mar dit is wat ik doe.

O ja. er is geluid dat u kunt horen hoe het klinkt. Er zijn een paar filmpjes waarop ik miauw maar die vond ik niet goed.

Nacht

Nou moet u niet denken wat mijn vrouw denkt, dat als een kat miauwt het altijd om gaat dat er contact moet komen. Ik bedoel soms heeft het niks met haar te maken. Dat is vooral ’s nachts zo.

Soms wil ik me alleen uiten. Dan zit ik in de vensterbank en dan voel ik van alles in me en dat moet er dan uit, dan ga ik brullen en miauwen. Hè, lekker is dat. Dat heb ik vooral ’s nachts. Daarna kijk ik weer verder naar buiten. Als dat lukt.

Want soms hoor ik dan een stem van boven die mijn naam roept en die vraagt wat er is. En dan niet één keer, hoor. Het gaat maar door. Dan weet ik: of ik ga nou naar boven om me te laten zien of ze komt naar beneden om naar mij te kijken.

Overdag

Overdag is het anders. Eenvoudiger. Ik wil eten of knuffels? Dan sta ik stil op het tapijt, ik kijk haar aan en roep Meewww!! Soms begin ik met een piepje dat is wanneer ik denk het is duidelijk dus veel hoef ik er niet aan te doen.

Als ze weg is geweest, miauw ik soms ook, dat is omdat ik me wil uiten en omdat ik ook wil zeggen wat ik ervan vind dat ze zomaar weg is. Maar eerlijk is eerlijk, ik doe het ook als ik lag te slapen en eigenlijk niks merkte. Dan miauw ik vanwege mijn eer als huiskater.

 

 

 

2 thoughts on “Miauwen tegen mijn vrouw

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje zegt dat ik ook een miauw en klets Jip ben. Ik begin meestal al heel vroeg, dan ga ik haar heel zachtjes wakker maken met zachte pootjes en een klein miauwtje. Kijk ik voer het gewoon op dat volume. Als ik mijn eten heb gehad en klaar ben loop ik door het huis hard te miauwen, zo van vrouwtje dat is heel lekker geweest hoor. Maar het is net als bij jou. ik miauw niet altijd naar vrouwtje, maar zij denkt van wel en dat roept ze ook altijd wat er is en als ik dan door blijf gaan komt ze kijken. Nou ik ben dan gewoon aan het spelen hoor. Maar ik snapper haar wel hoor, want we hebben een keer meegemaakt dat vrouwtje ’s nachts op de badkamer was en Joeri ook zo hard aan het miauwen was en toen vrouwtje eindelijk eens kwam was het helemaal mis met hen en moest ze holder de bolder midden in de nacht gaan bellen en naar de dierenkliniek hier en moest ze afscheid van hem nemen, zo ziek was hij plotseling geworden. Dus miauwen kan ook een hulpmiauw zijn, vandaar dat ze naar mij steeds komt. Je weet als vrouwtje lang weg is geweest dat ik dat dolblij ben als ze er weer is en ren en vlieg ik als een brullende leeuw door het huis ren en dat kan ik ook met met een opkomende speel/ren door het hele huis, waar wij de regel hebben van snel rondvliegende Jippe hebben altijd voorrang. Dit doen wij zo omdat we anders vaak botsingen hebben.
  Mijn miauwen is ook echt praten samen met vrouwtje. Net nog, ik wilde graag geborsteld worden en dan ga ik bij haar zitten en ga zachtjes miauwen, ze kijkt me aan en vraagt wat is er en gaat ze staan. ik ga dan zachtjes miauwend voorop en wijs haar zo de weg wat ik wil. Nu was dat naar de badkamer, maar het kan ook zijn naar mijn speel/knuffelplaats in de kamer os ik wil wat eten.

  Vrouwtje en ik weten wel zeker dat als je samen een sterke band met elkaar hebt dat alle poezen/katten dit doen en dat is nu zo fijn.
  Bert tot morgen weer en jouw vrouwtje begrijpt jou helemaal hoor, dus miauw maar gewoon door.
  Knufjes van vrouwtje en kopje en poot van de kletsen grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat erg van Joeri wat zal je vrouw geschrokken zijn en volgens mij blijf je dan van binnen voor altijd een beetje geschrokken. Ik hoop dat ik nooit naar het ziekenhuis hoef. O ja ik wil nog zeggen dat ik nou vooral ’s nachts ren dus ik heb ook nooit botsingen. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *