Als je aandacht moet inhalen

aandacht   Als je aandacht moet inhalen, dan is er iets aan de hand. Dat weet ik uit mijn eigen ervaring. Laatst had ik het weer.

Het gaat eigenlijk altijd hetzelfde. Mijn vrouw is lang weg of ze is net weg als ik voel nou heb ik behoefte aan een knuffel met veel liefde erbij.

Alleen

Ik kan best goed alleen zijn in huis. Dat heb ik geleerd. Toen ik hier net woonde, mocht mijn vrouw maar één keer per dag van mij ergens heen anders werd ik emo. Dus dat deed ze. En  heel erg lang erna gingen we oefenen dus toen kon ze twee keer per dag weg. Ja, ik zat dan wel alleen thuis en dat was wennen, dat lukte gewoon niet vanzelf. Elke keer als ze er weer was dan kreeg ik complimenten en extra knuffels. Dus dat was superfijn. En ik ontspande dan vanzelf weer.

Wachten

Heel soms gaat mijn vrouw langer weg. Al in de ochtend. Dan zie ik dat ze een tas gaat inpakken en dan blijf ik heel stil op de bank liggen. Dus ik doe net of ik het niet zie. Maar van binnen voel ik wel wat het betekent.

“Dag Bertje tot straks,” zegt ze. De voordeur gaat dicht en dan begint het wachten. Eerst slaap ik. Het kan ook dat ik een rondje door het huis doe.  Heel soms eet ik een brokje. Dan ga ik op de uitkijk in de vensterbank.

Inhalen

En als ze er weer is dan wil ik inhalen. Hele lange buikaaiknuffels met complimenten. En slapen terwijl ze een hand op mij legt en rustig bij me zit. Samen eten en dan weer op de bank. Als ze gaat computeren dan miauw ik keihard dat ik nog aandacht moet inhalen.  Dus dan krijg ik weer knuffels. Eerlijk waar, soms moet ik de dag erna ook nog aandacht inhalen.

 

 

 

8 thoughts on “Als je aandacht moet inhalen

 1. Aw lieve Bertje,ik ken dat gevoel hoor, ik heb nu ook een klein kitten in huis en die vindt het helemaal niet leuk als ik effe de deur uit moet om boodschappen te doen.

  Ze kijkt dan heel zielig, alsof ze wil zeggen, moet je nou echt weer weg? en als ik binnenkom staat ze al achter de deur te wachten.

  Ik geef haar dan ook meteen een knuffel en aandacht.

 2. Hoi bertje

  Ook ik ken dat. Soms gaan ze hier naar het teejaatur en dan laten ze me zomaar alleen. Want ze willen dan een mjoesikul kijken. Hallo….er is hier een minitalentje zangeres in huis!!!
  Of ze gaan af en toe naar de speelgoedjesbank. Dan blijven ze ook uuuuuuren weg.
  Oke….ik krijg knuffels voordat ze weg gaan,maar wat nou als ik knuffels wil juist in die wegzijntijd😳
  Tja……

  1. ja precies Katrien, dat is ook een probleem. Goed dat je het zegt. Ik ga dan met mijn kop tegen de bank zo aai ik mezelf maar het is toch anders.

 3. Hallo Bert,

  Hier ikke vind er ook helemaal geen prut aan als vrouwtje weg moet. Ja ik weet wel dat ze ook haar mensendingetjes moet doen. Ik probeer wel eens heel zielig te doen en te kijken, maar ze zegt: Jip vrouwtje moet echt weg. Ze vertelt mij altijd wat ze gaat doen en vaak heb ik dat al in de smiesjes. Ik krijg altijd extra veel knufjes en een lekker snoepje en ze zwaait nog naar mij. Ik zit dan met een zielig schuin koppie en zeg haar altijd miauw en vlug terug komen. Soms is ze echt van ’s morgens vroeg tot in de nacht weg en dat is heel erg vind ik hoor.
  Weet je als vrouwtje weg is kan ik niet voor haar zorgen en opletten. Ja een keer is ze weggegaan en van ik ben zo terug en bleef ze zomaar 11 dagen weg, jij weet wel wat er toen was, ik heb het je al eens verteld. Er kwamen gelukkig wel mensen om mij aandacht en knuffels en eten te geven, maar ja het was niet vrouwtje.
  Als vrouwtje weg is ga ik net als iedere snuiter veel slapen en natuurlijk ook spelen en aan buikvulling doen. Maar ik heb hele goede oren zegt vrouwtje, als ik de lift hoor en daarna de voetstappen van vrouwtje dan race ik al naar de deur en sta ik al luid te zingen van hoera je bent er weer en dan krijg ik super veel knuffels en dan moet vrouwtje plaats maken in huis. Dan ben ik de racende LeeuwJip. ik brul dan heel hard en vlieg overal over heen. Ja ik moet mijn blijdschap toch op een leuke manier laten zien vind ik, meteen ook nog aan sport gedaan en alle luiigheid eruit . Daarnet vertelde vrouwtje dat ze vanmiddag ook weg moet en dat snap ik niet hoor, gaat ze in die hitte wandelen naar haar vriendin, ik ken haar want ze heeft ook hier gewoond en is een heel lief poezenmens. Ze geeft altijd iets lekkers mee voor mij.
  Bert tot morgen hoor en fijne dag met of zonder het vrouwtje, want zij moet ook haar mensen dingen doen.
  Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat doe je slim miauwen en rennen en dan kun je lekker uitrusten en knuffels krijgen. Misschien zijn wij als katerhuisdiermannen gewoon elke keer bang dat ze niet terugkomt en wat moeten we dan!! poot van je vriend Bert

 4. Bert wij vinden het soms niet erg als ons vrouwtje weg, want dan kunnen we dingen doen die we niet mogen. Ons vrouwtje verteld ons altijd als ze weg moet, en natuurlijk krijgen wij extra knuffels en snacks als ze weg gaat en terugkomt. Afgelopen zaterdag moest ze weg en omdat het zo warm was had ze extra vis gemaakt dat lekker in het water lag dus extra vocht. Extra bakjes water en de wc en douchedeur stonden open voor wat extra koelte. De wc was extra fijn want die deur is altijd dicht. En toen ze thuiskwam gourmet hartig torentje tonijn en vitasnack en ze ging pas laat slapen. Want eerst was het tijd voor ons

  1. Wat denkt jullie vrouw goed aan alles!! Dan voel je dat je ook meetelt en belangrijk bent ook al gaat ze weg en is dat moeilijk. Ik wil nooit alleen in de badkamer dat vind ik moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *