Meer water voor iedereen

water  Warm hè? Ik wil niet klagen maar ik mag wel zeggen hoe ik me voel en ik voel me nou veel te warm. Dus ik hang en ik slaap en ik hang. Thuis hoor ik steeds dat ik water moet drinken.

Vind ik moeilijk. Heb ik altijd moeilijk gevonden. Waarom dat zo is weet ik ook niet.

Limonade

Elke ochtend krijg ik poezenlimonade op een bordje. Dat is water met iets lekkers erin. Soms kip. Of vis. En soms dat lekker spul uit een staafje. Het moet op de rand van het bordje liggen en een beetje in het water zodat ik kan ziet wat ik eet en drink. En het mag niet heel veel water zijn dan voel ik van nou nee.

En dat vind ik ook al moeilijk. Dan krijg ik een klein gesprekje met mijn vrouw en een beetje aaien en dan lukt het toch wel om te beginnen. Als ik stop ga ik soms later weer verder maar niet altijd.

Gisteren kreeg ik twee keer poezenlimonade. En er zat extra water in mijn avondeten dat merkte ik best.

Buiten

Als u een tuin of iets van buiten heeft dan kunt u misschien een pan water neerzetten. Daar hoeft geen kip in ofzo.  Gewoon water.

Dat is voor de dieren buiten. Want die kunnen nou moeite hebben om water te vinden omdat het de hele tijd zo droog is.  Maakt niet uit wie die dieren zijn, zwerfkatten of honden of vogels of weet ik wie. Dieren zijn dieren.

Pas zei Jip er iets over op mijn feesboek en toen had ik een dipje want ik dacht ik kan niks doen. En later dacht ik nou ik kan wel op mijn website iets schrijven.

Elke pan helpt.  Ook als u het stom vindt. En als het even duurt eer een dier uw pan heeft gevonden.

8 thoughts on “Meer water voor iedereen

 1. Elke dier buiten heeft nu inderdaad dorst door de warmte ik had bakjes op de vogelhuisje gezet met water erin en toen gingen ze ervan drinken en ze gingen er in badderen Zodat ze lekker koel blijven.

 2. Hallo Bert,

  Wat fijn dat je er een stukje over hebt geschreven van hoe belangrijk het is om nu de dieren te helpen.
  Nu maar hopen dat veel mensensnuiten je blog lezen en zeggen, o dat ga ik meteen doen. Vrouwtje denkt dat al de vogels een liedje gaan fluiten als dank je wel. Maar wij denken dat er misschien ook wel konijntjes en als mensen wat bij een bos of park wonen zelfs eekhoorntje op bezoek krijgen.
  Nou voel ik mij net als jij blij in mijn bolletje dat er weer voor andere wordt gezorgd.
  Zo Bert omdat vrouwtje net pas thuis is van het werk ga ik nu vlug even naar buiten en dan weer verder met mijn middagdutje.
  Fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopjes van je grote vriend Jip

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat lief van je dat je aan alle beesten denkt.
  Wij hebben hier in de tuin wel bijna 10 bakken en bakjes staan met water.
  Voor mij en Clarence, maar ook voor andere katten uit de buurt. Of vogels, of hommels, of wie dan ook maar wil drinken!
  Alleen honden heb ik liever niet in de tuin, want daar ben ik bang voor. Maar gelukkig kunnen die ook niet zomaar in onze tuin komen.
  Ik krijg met deze warmte extra natvoer, en wat minder brokjes.
  Want ik drink ook niet zoveel, net als jij.
  Wat ik dan weer wél erg graagdrink is kattenmelk. Ken je dat? Misschien lust jij dat ook wel.
  Mijn vrouw deed er soms nog extra water door, maar dan hoefde ik het niet meer, haha!
  Dus dat doet ze niet meer.
  En mijn vrouw kende ook een andere vrouw van katten, die zette altijd een afgesloten plastic beker met ijsblokjes erin op dr grond. Haar katten likten dan de condens van de buitenkant van de beker.
  Ik drink graag uit lege plantenpotten in de tuin, dus daar zet mijn vrouw er altijd een paar van neer.
  Met lekker vies, oud, groenig water. Dat lust ik!
  Misschien wil je vrouw dat ook een keer proberen?
  Of vers regenwater, dat is ook heerlijk!
  Je zou aan je vrouw kunnen vragen of ze een bakje op de vensterbank buiten zet om wat regenwater op te vangen, dan kun je dat eens proberen.
  Of een schaal water met een ijsblokje er in . Als je durft, kun je er dan een beetje mee spelen. Niet dat ik dat doe hoor. Ik vind dat vies, als mijn pootjes nat worden.

  Ik kan nu trouwens heel goed met Clarence opschieten.
  Nu Billy niet meer op aarde is ben ik degene die Clarence af en toe door de tuin jaagt, of hem er op wijst dat ik de oudste ben. En de dikste. Dat heeft hij al gemerkt toen ik bovenop hem sprong!
  Clarence is nergens bang voor, klimt bij iedereen op schoot en is heel snel en lenig.
  Maar goed, ik ben dan weer de oudste en de wijste. En ik denk wat beter na voor ik dingen doe ( áls ik dingen doe…. Meestal ben ik al moe als ik naar hem kijk!).
  Door hem durf ik ook af en toe wat meer.
  En ik kan hem een beetje troosten door voor hem te zorgen.

  Lieve Bert, doe maar rustig aan met deze hitte. En veel succes met drinken!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle wat super van jou en Clarence, volgens mij heeft hij ontzag voor je sinds je op hem gesprongen bent. Misschien moet ik dan ook een keer bij mijn vrouw doen. Het lijkt me heel spannend om samen dingen te doen vooral als je zo verschillend bent en toch een band hebt. Dan moet je aan elkaar wennen en dat wil je dan ook maar ja je bent toch verschillend. Ik hoop dat mijn vrouw dat gaat doen met regenwater. Misschien vind ik het wat. Ze kan niks met planten die heb ik niet thuis. Of ik kattenmelk lust weet ik niet. Wat heb je goede tips!!

 4. Bert hier hebben we genoeg water en krijgen we extra,s zoals een liquidsnack en natvoer. Helaas kunnen wij op het balkon niets extra doen . De zon staat de hele dag op het balkon en als het te warm wordt moeten wij naar binnen. De buurvrouw naast ons houdt niet van dieren, en we hebben aan weerszijden een schutting geplaatst zodat we geen last hebben. Wij mogen alleen buiten als het vrouwtje erbij is, want ze wilt ons altijd zien. En een extra water bak buiten Bert is geen optie. Het water verdampt en wordt veel te warm dat is niet lekker.

  1. Mijn vrouw is ook zo dat ze me altijd wil zien en ik heb geeneens een balkon. Serieus waar, soms ben ik blij dat ze slaapt, dan kan ik wat voor mezelf doen zonder dat ze kijkt. Dat hebben jullie vast ook. Ik lust ook geen warm water.

   1. Bert wij zijn soms blij dat ze even weg moet dan is het huis even helemaal van ons . Warm water is niet lekker warm lauw water met vis wel maar koud is het lekkerst. Bij ons is het balkon Bert dat de buurvrouw katten vies vind, en ze een paar keer ging soppen en het water express naar onze kant toe duwde. Zij wil niet dat wij buiten komen vandaar dat alles is dichtgemaakt en ook voor onze veiligheid. We kunnen niet van het balkon ontsnappen en dat begrijpen wij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *