Loesje vertelt assie jou neusspoeling krijg…

neusspoeling
Misschien heb u het wel gehoord maar deze week moes ik inees naar mij dokter. Jij denk dattie jou niewe jaar krijg fol geluk en saardiene. Maar jij ben nog nie gewend aan jou jaar of jou vrouw zeg, Loes wij moete praate. Dan weet jij, óf jou buik moet eraf of jou jaar is foorbij.

Meh

Maar mij vrouw zeg Loes het ga nie zo goed met jou niese. Mij eene oog sprong oope. Zij zeg, Loes jij kannie antibiootie blijfe slikke! Mij andere oog sprong oope. Van mij eigen wil ik nooit meer mij antibiootie slikke. Mij vrouw zeg Loes jij krijg jou neusspoeling en het is morrege! Toen sprong mij bek ook oope, maar mij Meeoow leek op Meh. Als een poes Meh zeg bedoel zij Meh, maar jij heb er niks ofer te zegge.

Zeenuuw

neusspoelingWat kan jij doen? Van mij eigen heb ik het mij Bert fertel. Assie verkering heb moet jij jou verkering wel fertelle wat jij met jou neus uitspook. En mij Doorie, jij kan jou beebie nie in zofeel onzeekerheid laate. Maar jij wil niemand ongerus maake. Mij vrouw zeg Loes jij krijg naarekoosie en jij merk er niks van. Jou neus wor gespoel en dan hebbie daarna meer lucht. Jou bakteerie wor weggespoel. Mij BAKTEERIE? Jij weet nie wat jij hoor. Sofeel deetajs hoef ik van mij eigen nie te weete. Ik zeg u eerluk, ik was liefer in mij ouwe jaar gebleefe mét mij bakteerie. Maar mij vrouw zeg Loes, jij krijg jou slang in jou neus en alles wor schoon gespoel. Jij ga erfan opknappe en jij ga jou eigen beeter foele. Jou dokter heb het gezeg.
Jij fraag jou eigen af wat jou dokter ermee te maake heb? Kan mij dokter nie in mij ouwe jaar blijfe? Van mij eigen ben ik nog nooit beeter mij dokter ze deur uit gegaan. Ik zeg u eerluk. Jij slaap er nie fijn op. Mij vrouw had ook zeenuuw en selluf heb ik mij zeenuuwbuik. En ik mocht nie meer eete na mij seeve makkareele. Mij vrouw zeg, Loes jij moet nugter zijn!

Bij jou dokter

Toen ik wakker werd had ik zofeel honger, maar mij vrouw heb mij opgepak en in mij mandje gezet. Toen heb ik nog mij poot gestrek en Meooh geroepe. Maar jij ben al bij jou dokter foordat jij echt kan prootesteere. Toen heb ik nie zo friendeluk gekeeke. Maar ik zeg u eerluk, in mij hart was ik bang. Mij vrouw gaf mij knuffels met ze traan in ze oog. Maar zij ging weg en dan blijfie inees alleen achter. Niemand sta er bij stil maar assie poes ben weet jij nie wat jou eigen oferkoneusspeolingm. Jij foel honger en jij ben bang en inees… ga jij slaape.
Toen is mij dokter met mij neus beezig gewees, alleen daar was ik nie bij van mij eigen. Mij vrouw heb mij laater fertel. Hij heb al mij troep uit mij neus gespoel. Jij weet nie eens dattie zofeel troep heb in jou neus. En hij heb in mij keel gekeeke. Hij zeg dattie heb gezoch naar tuumoore. Maar die heb ik nog nooit gegeete. Dan kan jou dokter die ook nie vinde. Hij heb gezeg, Loes is best nog gezond, ze heb alleen ze niese en ze niere. Toen hebbie ook mij naagels geknip want mij dokter is ook peediekuur. Daarna hebbie mij onder zo een fijne lamp geleg en het was warm en zacht. Dan kan jij rustig droome, dattie saame met jou verkering van jou visbuufet zit te smekke.

Eete

Jij lig zo lekker te soeze van jou eigen en inees hoor jij jou vrouw ze stem. Jou hart spring bijna uit jou buik, maar jij ben nog zo moe. Zij heb mij meegenoome naar mij huis. Mij vrouw had ze brok in ze keel. Misschien moet mij vrouw ook gespoel worre? Selluf heb ik nu mij erfaring. Maar jij wil zo graag naar jou huis, jij neem jou vrouw ze brokke graag op neusspoelingjou koop toe. Mij buik had zofeel honger, dan moet jij eete. En ik kreeg mij zallum en toen heb ik bijna mij bakje mee opgegeete. Het was mij lekkerse zallum van mij jaar. Maar ik was nog moe en soms moes ik ook inees renne door mij huis. Mij vrouw schrok erfan maar mij dokter heb het wel gezeg: Loes kan onrustig zijn. Jij fraag jou eigen af, heb jou dokter ze ekstra oog? Mij dokter weet alles! Hebbie geen priefee meer. Jou heele gezond lig op straat assie nie uitkijk. Mij vrouw zeg, Loes jij kan ook oferdrijve. Toen was ik zofeel moe en Floris kwam mij kopjes geefe. Zusje kwam ruike aan mij buik. Langzaam foel jij, jou leefe is weer van jou eigen. Ik ben boofe op mij vrouw gaan ligge, saame met Floris en Zusje. U geloof het nie maar wij heb toen allemaal geslaape, ook mij vrouw.

Bijkoome

Nu moet ik bijkoome want assie seeniejorpoes ben hebbie meer tijd noodig. Mij dokter heb gezeg, Loes kan tot ze wiekent heb wel moe zijn. Dan moet jij slaape en goed eete is mij erfaring. En wij moet nu afwachte hoe het ferder ga met mij niese. Misschien dat ik nu faaker mij neusspoeling krijg? Maar daar wil ik nu nie ofer naadenke. Selluf vin ik mij neus goed zo…
Van mij hart wil ik iedereen bedanke dattie zo heb meegeleef met mij eigen. Jij wor er ferleege van.
Dank u wel van mij hart en ook van mij vrouw,

Loesje

28 thoughts on “Loesje vertelt assie jou neusspoeling krijg…

 1. He lieve loes je moet maar vlug op knappen. Je krijgt lieve kopjes van noa en lieve aaitjes van mij.

  1. Lieve mevrouw Emmy en mij kleine Noameisje,

   dank wel dattie met mij eigen meeleef en dattie aan mij eigen denk. Van mij eigen doe ik nu mij bes foor opknappe maar assie seeniejorpoes ben hebbie meer van jou tijd noodig.
   Lieve kleine Noameisje jij krijg mij zachte kopjes en ze zijn ook foor u mevrouw Emmy,

   Loesje

 2. Liefe Loesjedinnie, jeetje wat een verhaal seg! Hoop dat je je nu wat beter foel so met een schone neus. Frau spoelt elke dag haar neus. Ik zit er dan naast voor steun enzo. Maar Frau zegt weet je Minnie, voor katjes is spoelen veel heftiger. Nou dan ben jij wel even stil. Ik wil je heel veel sterkte wensen met heel veel kopjes in garnaale sjelei. En een beetje slagroom foor in je snorhaar. Dan kan je lekker likken. Poot, Minnie.

  1. Lieve Minniedinnie en mevrouw Minniedinnie,

   heb jou vrouw ook ze neusspoeling en zij doe het iedere dag van ze neus? Oooh Minnie jij moet er nie aan denke maar jij ben lief dattie jou vrouw jou steun geef. Jij heb het toch noodig. Van mij eigen doe ik nu bijkoome want jij krijg toch jou naarekoosie. Maar mij neus ruik nu beeter en mij eete smaak mij eigen nog beeter. En ik doe nog feel slaape. Jij moet jou tijd neeme foor jou hersel Minniedinnie. Dank jou wel dattie aan mij eigen denk. En mij snorhaar krul van mij geluk van mij slagroom,

   Kopjes met mij zachte schoone neusje,

   Loesje

 3. Ooooooh mamsie. Uwes benne gewukkig weer thuis. Ikke was sjo bwij datte uwes meelte datte uwes weer ge-eet hat en datte uwes neusje sjoon was. Wuikt uwes nu ook beeter? Want as dat sjo is dan laat ik me sgeetjes wel ies ferder fan uwes af floepe. Hihihi
  Ikke hau uwes mamsie 😽😽😽
  Koeskoes

  1. Oooh mij Dooorie,

   mamsie ruik nu FEEL BEETER, jij kan jou mamsie nie fergasse assie lig bij te koome van ze naarekoosie 🙀🙀
   Hebbie geen respek! Mamsie ze moeilukke neus van ze niese en jij moet foorsichtig zijn. Jou jeug van teegeswoordig kijk nerreges naa! Zij floep maar raak en mamsie kan ze neusspoele.
   Maar jij ben ook lief assie jou eigen gedraag, mamsie hauw jou in ze hart,

   Koes koes van jou MammaLoesje

  2. Lieve Loes, wat een afontuur heb je gehad, maar niet een fijn afontuur!, nau… misschien is het fijn dat je nau beter je vis kan ruiken en dat je nog lekkerder kan eten, en dat je niet meer hoeft te niesen, dat zau wel heel geweldig zijn!, ga je zomaar ineens rennen van een narekoosie?, dat deed Popje ook altijd, zegt mijn vrouw, die ging over de bank heenspringen en keihard rennen, dat is niet goed Loes, dat moet je echt niet doen! straks wordt je helemaal dun en dat hoort niet, ik ben wel blij dat je ekstra goed eet nu, dat is belangrijk, dan blijf je gezond, want je weet een ronde buik is gesond, ik doe duimen dat die bakteerie nooit meer terugkomt, dattie je neus niet meer kan vinden, zooo heee dat zau echt helemaal top zijn!, lieve Loes met je schone neus, je krijgt van mij hele lieve kopjes met een zallumkouwstik achter mijn oor verstopt, de kopjes zijn voor je hele famielie maar de kouwstik is alleen voor jau, want jij hebt de narekoosie gehad!!, het is van Kever!

   1. Lieve Kever,

    mij neus heb jou kouwstik kunne ruike want assie jou schoone neus heb kan jij nog meer lekkere dinge ruike Kever. En ik zeg jou eerluk, deeeze kouwstik is mij lekkerse kouwstik van mij jaar. Dank jou wel.
    Assie zo een groote afontuur heb dan weet jij nie wat jou eigen oferkom Kever. Mij adfies is, dattie jou neus foor jou eigen houw. Anners ga jou dokter in jou neus kijke en mij eigen meening is, jij heb ook jou priefee. Mij neus is mij priefee maar mij dokter zeg, Loes het is foor jou gezond. Ik vin er niks aan maar soms moet jij sterrek zijn Kever. Nu ben ik nog moe van mij naarekoosie. En mij erfaring is, naarekoosie is naar want het heb naare letters. Jij moet erfan hesstelle. Nu doe ik niemeer renne Kever. Jou mense heb het met jou broer Pop meegemaak. Hij dee ook renne. Assie naarekoosie krijg kan jij zofeel onrussig zijn dattie moet renne. Ik vin er niks aan. Maar nu doe ik slaape, saame met mij vrouw, Oopa Floris en Zusje. Want jij weet, assie saame slaap kom alles goed.
    Jij krijg mij zachte kopjes met mij schoone neus, maar stiekem heb ik mij garnaaale ferstop. En het is ook foor jou mense en Ooma krijg mij saardiene,

    Van mij eigen, Loesje

 4. Hallo tante Loesje! Bacteriën zijn kleine beestjes, die moeten uit je neus. Goed dat die nu weg zijn, hopelijk blijven ze weg. Wij allemaal vinden het leuk om te lezen dat jullie daarna allemaal met elkaar hebben geslapen. Dat is zo fijn. Dan is het weer normaal als je wakker wordt. Wij allemaal hopen dat de spoeling heeeeeeeel goed helpt. Knuffels van ons allemaal, ook van het mensenmeisje. X

  1. Lieve Tjilla,

   wat bennie toch jou wijse poesemeisje dattie mij bakteerie ken. Tante Loesje heb er nooit van gehoord maar froeger was alles anners meisje. Toen had jullie Tante Loesje nog ze schoone neus. Toen jullie Tante Loesje nog ze beebiekitte was. Maar zij heb groonies niesziek en dan hebbie jou moeilukke neus. Dank jou wel dattie zo met jullie Tante meeleef. En jij heb gelijk lieve Tjillameisje, assie saame slaap is alles goed. Jij wor wakker en jou hart is blij,

   Zachte kopjes met mij schoone neus van mij eigen, foor jullie alle drie en het is ook foor jullie mensemeisje,

   Tante Loesje

 5. Lieve Mamsie Tante Loesje wij waren in de sjokjes stand. Gelukkig is alles goed gegaan, en zijn die rare bakseteries uit u neus. Hebse u wel gesegd nooit meer terug koomse. Se hoortjes niet in uw neus. U kunt nu beter juiken dus u fissies zullen nog beter smaakjes doen. Mamsie u hoefse nu nog niet sjikjes te doen maar als er stjaks beebies komen hebse ik een goed mondkapje voor u met makareelegeur. Dus u juikt dan de geur van de fissies. Maar bejangrijk is eerst dat u goedse u rust neemse en u lekker laat verwentjes met knuffels fissies ketnepwijn. Van ons allemaal een mega beterschapsknuffels.

  1. Ooooh mij sjoonekrullie,

   zeggie Mamsie Tante Loesje nou….
   Hebbie mij beklapje met ze makkareelegeur? Dat mamsie dan gewoon in ze leefe blijf assie kleine krullies met siemeese pootjes op jou weereld zet? Ooooh Mamsie Tante Loesje schrik er toch van maar zij is wel fen van makkareele in ze neus. Jij kan beeter makkareele in jou neus hebbe dan dattie bakteerie in jou neus heb. Gelukkig heb mij dokter mij makkareele en mij saardiene nie gefonde, dan kan jij jou neus foor jou eigen houwe.
   Mamsie Tante Loesje moet nu bijkoome lieve sjoonekrullie van mij hart. Zij heb nu rust en feel garnaaale in sjelei noodig. Maar Mamsie Tante Loesje is zo een sterke seeniejorpoes van ze eigen, alles kom goed.
   Dan ga Mamsie Tante Loesje naadenke ofer Siemeesekrulliebeebies met makkareelegeur.
   Foor jullie allemaal mij zachte kopjes van Mamsie ze hart,

   Koes koes Mamsie Tante Loesje

 6. Lieve Loes, ik had een beetje verkeerd mijn letters gezet, ik sta nu naar boven!, maar ik heb je echt letters gestuurd hoor!, lieve zachte kopjes van Kever!!

  1. Lieve Kever,

   van mij eigen heb ik jou gefonde want jou vriende vin jij alteit. En mij neus ruik nu beeter, dan hoefie nie eens te zoeke van jou eigen. En ik heb ook letters terug gemaak,

   van mij eigen, Loesje

 7. Lieve Loesje,
  Vrouwtje en ikjes waren erg van de schrik geweest toen je miauwde dat je alweer naar de dokter moest. gelukkig is alles goed gegaan en nu hopen wij dat je heel veel lucht door je neus krijgt en niet van de nies meer hoeft te doen. Als de dokter al die vervelende dingen heeft weggespoeld gaat het vast veel beter met je. en geen pillen en drankjes nu.
  Wij snapperen dat je heel bang was en ook vrouwtje het is niet niks hoor al die narekoos steeds, maar gelukkig merk jij dan niks van wat die dokter allemaal met jouw neus doet en gelukkig heeft ze de mooie neus van jou wel op jouw koppie gelaten. Wat lief van Floris en Zusje dat ze bij jou en vrouwtje kwamen liggen om zo samen alle vervelende dingen weg te sturen en heerlijk allemaal fijn geslapen.
  Doe maar heel veel uitrusten en Zusje zal vast wel nu voor Floris zorgen.
  Van mijn vrouwtje krijg jij en Mevrouw Loes heel veel steun knufjes en poot en kopje voor de steun van je grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel dattie aan mij eigen denk en datie met jou eigen oog zie, Loes heb ze eigen neus nie ferloore. Mij vrouw heb mij eigen fertel dattie teege mij dokter heb gezeg, Loes wil ze eigen neus nie ferliese. Loes wil alleen ze bakteerie kwijt want daar hebbie niks aan Jip. Nu moet ik afwachte want soms is jou bakteerie hard van ze nekkig. Dan kommie er nie zo makkeluk vanaf Jip. Maar jij moet poosietief zijn, anners hoefie er nie aan te beginne. Ik zeg jou eerluk, foor mij eigen had het nie gehoefe. Maar jij wil wel jou gezond hebbe en mij vrouw zeg Loes, jou gezond is nu belangrijk.
   Nu moet wij afwachte en ik doe nu feel slaape en eete. Want het was wel mij groote afontuur Jip.
   Jij krijg mij zachte kopjes met mij eigen neus en het is ook foor mevrouw Jip,

   Liefs van mij eigen, Loesje

 8. Jeetje, tante Loesje, daar schrik we toch van. Dat wisten we helemaal niet dat u weer narekosie kreeg. We hopen dat u ervan opgeknapt ben. En weer lekker visjes kan eten. En volgende keer, kunt u ons dan niet waarschuwen, dan weten we wat er aan de hand is. En voelt u zich nou beter. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat u zich beter voelt. Hele lieve kopjes van ons, Mara, Bram en Kitty.

  1. Lieve Mara, Bram en Kitty,

   oooh van mij hart wil ik zegge van sorrie dattie zofeel schrik kreeg van mij naarekoosie. Maar ik zeg jullie eerluk, mij vrouw heb het mij eigen pas fertel mij dag foor mij naarekoosie. Dan hoef jullie Tante Loesje nie zolang in ze zeenuuwbuik te zitte van ze spanning. Maar jullie heb wel zofeel gelijk, jullie Tante Loesje moet jullie wel ze waarschuuwe geefe. Datie weet wat zij met ze neus uitspook. Maar jullie moet wel weete, Tante Loesje heb nooit ze bootoks gebruik. Tante Loesje doe alles foor ze gezond. Dat is belangrijk lieferds assie Tante ben.
   Jullie krijg mij zachte kopjes van mij hart,

   Tante Loesje

 9. Nouuuuu Loesje wat een verhaal!!!!!
  Gelukkig dat alles goed gegaan is.
  En we hopen dat de dokter echt alle bakterie en troep goed eruit gehaald heeft en dat je dan niet meer zo vaak hoeft te niezen!!!!
  Doe maar lekker rustig aan, slaap en eet veel zodat je je na het weekend weer helemaal goed voelt!!!!

  Wij wensen jou van ❤ beterschap en geven je een dikke knuffel……..
  😽😽😽😽😽😽😘
  🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   van mij eigen vinnik het ook mij groote afontuur en jij kan alleen maar hoope dat jou dokter het goed heb gedaan van mij bakteerie. Jij zit er nie op te wachte datie jou heele jaar jou bakteerie mee moet sjouwe in jou neus. Dan kan jij jou saardiene en jou makkareele niemeer ruike. En mij niese vinnik niks meer aan. Dan moet jij iets probeere want assie nie iets probeer weet jij het nooit. Nu moet wij afwachte en dan kan jij het beste eete is mij erfaring.
   Jullie krijg mij zachte kopjes van mij schoone neus,

   Loesje

 10. Lief dinnetje Loesje, wat heb je nu weer allemaal meegemaakt, een naarkosie? ach arm dinnetje en spoelen in je neus, nou ja zeg, Maar wel fijn dat je je nu beter gaat voelen en dat die vervelende bakterie weg is. Daar heb je helemaal niks aan Loes, aan zo’n bakterie, neem dat maar aan van je diva dinnetje.
  Lief dinnetje Loesje , rust maar lekker uit en laat je maar lekker verwennen.
  Een hele dikke diva knuffel van je dinnetje Kruimel

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie mij zofeel steun geef van mij groote afontuur van mij neus. Jij wil het nie weete Kruimeldinnetje wattie allemaal mee kan maake assie groonies niese doe. Mij dokter zeg Loes jij kannie jou rest van jou leefe antibiootie blijfe slikke. Maar assie mij eigen jou beetje ken dan weet jij, Loes geef niks om ze antibiootie. Zij vin er niks aan. Mij hart hoop nu zofeel dattie niks meer hoef. Maar jij heb er niks ofer te zegge Kruimeldinnetje. Jij kan alleen maar probeere dattie gezond blijf assie het al ben van jou eigen.
   Dank jou wel dattie aan mij eigen denk, jij krijg mij dinnetjeskopjes en jou heele famieliebende en jou vrouw krijg mij schoone neusje

   van mij eigen, Loesje

 11. Lieve Loesje vriendin.
  Scullary girl heeft het voorgelezen.Toen ik van de week hoorde dat je naar de dokter was voor je neusspoeling,was ik echt even van mijn leg.Wilde niet eens pootje ballen van de bezorgdheid. Zulke ellendige ellende.Naarekoosie is eggies waar niet fijn.
  Ik hoop dat die spoeling je nies weggespoeld heeft,met die bacterie dinges.Dat je nu een schone neus hebt,zonder nies..Dan heeft de ellende toch nog wat goeds opgebracht.
  Want ik hoor wel ,het was een heel avontuur.Mijn scullary girl was zo opgelucht toen ze las dat je weer lekker thuis was en je zallum gegeten had!
  En ik ook lieve vriendin.
  Ga nu maar heel erg goed de naarekoosie weg slapen.Droom lekker van je Bert,Doorie en Jiekkie.Ik denk dat Zusje wel even wil mantelen voor Floris.
  Ik stuur je mijn allerbeste zachte beterschap kopjes en doe er een schaaltje vanille vla bij om aan te sterken.
  Van Muzette

  1. Lieve Muzette en mevrouw Skullaarie,

   dank jou wel dattie zo met mij eigen meeleef en dattie van jou eigen leg was. Jij schrik er toch van want jij weet nie, wat ga Loes nou doen van ze eigen. Selluf wis ik het ook nie van mij neusspoeling. Mij dokter zeg, Loes jou neus is nu schoon, jij heb geen bakteerie meer ofer van ze eigen. Jij kan het alleen maar hoope Muzette, dattie jou bakteerie bij jou dokter achter kan laate. Maar jij weet het nie want soms hebbie zofeel bakteerie in jou neus, jij kan er jou sjelei van trekke. Maar mij dokter heb mij vrouw gezeg, Loes ze neus is nu schoon. Dan moet jij jou dokter geloofe. En van mij eigen wil ik zegge, jij kan gerus weer op jou leg ligge Muzette. Ik doe nu zofeel slaape en nog meer eete. Dan kom alles goed.
   Jij krijg mij zachte kopjes met mij schoone neus zonner mij bakteerie en het is ook foor mevrouw Skullaarie,

   Loesje

 12. Lieve Loesje dinnetje, oh wat een naar was dat allemaal voor jou, zomaar in naarkoosie en dan je mooie neusje spoelen. Wij hopen dat al die nare bacteriën uit je neus zijn en je niet meer zo vaak hoeft te niezen. En dat al je visjes veel lekkerder smaken. Doe nog maar een paar daagjes rustig aan, tot alle naarkoosie uit je lijf is. Floortje stuurt je een zacht kopje met zallumsmaak en wat fanieljevla met een beetje room. En ik een hele zachte knuffel voor ons lief dinnetje Loesje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   Oooh kopjes met Zallumsmaak en fanieljefla met room foor mij buik. Floortje heb feel ferstand van wattie lekker vin assie seeniejorpoes ben. En ik zeg u eerluk, mij smaak is nu nog beeter en jij ruik jou Zallum offie nog bij jou visboer leg. Mij neus heb nu meer ruimte assie niemeer zofeel bakteerie mee hoef te sjouwe. Maar van mij naarekoosie ben ik wel moe, jij moet toch hesstelle van zofeel afontuur.
   Dank wel dattie zofeel met mij eigen meeleef en dattie mij eigen zofeel ferwen.
   Floortje krijg mij zachte kopjes met mij frisse neus en mij schoone snorhaare. En het is ook foor u mevrouw Ina en foor u manmeneer,

   van mij eigen, Loesje

 13. Lieve Loesje,

  Wat vervelend dat je nu alweer naar de dierendokter moest. En dan met narekoos erbij. We schrokken ervan toen onze vrouw alles voorlas. Wij willen ook nooit naar de dierenarts , maar onze vrouw zegt er altijd bij dat het voor onze gezondheid is en dat het moet. Wij hopen maar dat die neusspoeling jou heel erg goed heeft geholpen en dat het niet nodig zal zijn om het nog een keer te doen.
  Hier heeft Fenneke last van niesziekte, maar gelukkig lang niet zo erg als jij. De dierenarts heeft wel al haar tanden en kiezen eruit moeten halen, omdat haar bekje ontstoken was. Dat heeft ook met niesziekte te maken, zegt de dierenarts. Fenneke heeft wel steeds een verstopt neusgat, maar onze vrouw spuit er dan wat zout water in en dan zuigt ze met een speciaal dingetje al het snot weg. Dan moet je Fenneke horen miauwen, zeg. Maar het helpt gelukkig wel.
  Lieve Loesje, rust maar lekker uit van die vervelende gebeurtenis. En vergeet niet om goed te eten, want dat houdt een poes ook gezond.

  Heel veel pootjes en kopjes van het vijftal en extra beterschapsknuffels van onze vrouw.

  1. Lieve vijftal van mevrouw Marjoke,

   wat zeggie mij eigen nou van Fenneke, heb ze ook ze niese. En doe jullie vrouw ze neus van Fenneke suige van ze zout waater. Oooh ik vinnut knap. Maar jullie zeg wijse dinge van Fenneke ze tande in ze bek. Assie feel moet niese en jou tande in jou bek zijn onstooke dan kan jij die beeter laate trekke. Mij dokter heb in mij bek alles eruit gehaal, jij wil het nie weete. Maar ik heb wel gezeg, van mij eigen hoef ik nie mij prooteesie. Selluf kan ik nog goed eete want eete is belangrijk. Nu heb mij dokter mij bakteerie uit mij neus gespoel en ik heb gezeg, mij dokter mag mij bakteerie houwe. Jij heb er niks aan. Nu moet ik afwachte offie echt weg is, of dattie ze eigen toch ferstop heb in mij neus. Dat moetie nie wille maar jou bakteerie kijk nerreges nie naa. Dan kan jij er beeter maar jou slang opzette en jou bakteerie wegspoele.
   Hoop dat Fenneke nooit meer hoef te niese want mij erfaring is, niese is nie fijn.
   Dank jullie wel dattie zofeel met mij eigen meeleef. Jullie krijg allemaal mij zachte kopjes met mij schoone neus en ook foor jullie vrouw,

   van mij eigen, Loesje

Reacties zijn welkom