Wat mijn staart zegt als ik eet

staart
Als katerman op leeftijd heb ik aandacht en tijd nodig voor de dingen van mijn leefe. En dat is zeker weten zo als het om eten gaat.

Aaien

Eten is gemakkelijk en toch gaat het niet vanzelf. Brokjes zijn het gemakkelijkst. Die eet ik ’s nachts het meeste want dan kraakt het zo lekker dat hoor ik dan goed in mijn kop. En ’s morgens tijdens de ochtendknuffel, als we op het tapijt liggen, dan sta ik soms even op om een brokje te eten. Daarna gaat de ochtendknuffel verder. Mijn vrouw zegt dan: “Aaien leidt tot eten.” Daar zit iets in.

Strak

Voor avondeten heb ik mijn consentraazie nodig. Ik sta voor het bord en weet dit ga ik allemaal opeten. Dan steek ik mijn staart strak naar achter en begin.
Dat is dus te zien op de foto.
Het is best iets met spanning en inspanning en dat ik echt bezig ben dus dan kan ik even nergens anders op letten.
Mijn vrouw praat dan ook niet tegen me. Alleen als ik even ophou en haar aankijk dan zegt ze wat. En dan eet ik weer verder.
Dus eigenlijk zegt mijn staart dan: niet storen, ben aan het eten.

Snek

Met een snek hoeft zoiets niet. Een snek is zo op dus dan hou ik mijn staart gewoon zoals die is, behalve als het een nieuwe superheerlijke snek is, dan komt er emozie in mijn staart en dan ga ik ermee trillen. Houdt vanzelf weer op.
Nieuwe sneks heb ik nou weinig wegens mijn gefoelige maag, maar heel soms gebeurt het toch.

Gefriemel

Als mijn staart verandert dan foel ik altijd van binnen dat er nou even niks moet gebeuren, geen gefriemel aan mijn kop of lichaam en helemaal niet aan mijn staart. Gelukkig snapt mijn vrouw dat, en ze doet dan niks en even later is alles weer gewoon dus dat is goed. Dan heeft ze gehoord wat mijn staart zei.

11 thoughts on “Wat mijn staart zegt als ik eet

 1. Hallo Bert,

  Wat een leuk en gezellige schrijf heb je vandaag. Nou weet ik wat jij met je staart doet met het eten en hoe vrouwtje moet doen. Ik zit in de keuken op de grond of op het aanrecht te ku=ijken en wachten hoe vrouwtje mijn eten maakt. ’s Morgens heeft ze meer werk ermee. Daan gaan we eerst samen met drinkbak, brokkenbak en leeg bakje van mijn natvoer halen in de slaapkamer. Ik ren dan al naar de keuken met miauw praten en een grote krul in mijn staart. Soms vind ik wel dat ze wat vlugger kan doen, omdat ik weet dat ik dan ook lekker natvoer krijg. Als ze klaar is race ik met blije krulstaart naar mijn eethoek in de slaapkamer . Als vrouwtje alles heeft neer gezet krijg ik een aai over mijn koppie en zegt ze altijd smakelijk eten Jippie. Dan id het mijn tijd en gaat vrouwtje weg naar de keuken om haar eten klaar te maken. Ik altijd met een krul in mijn staart. Ik krijg alleen maar van natvoer kleine beetjes, anders spuug ik alles weer terug, Ja Bert mijn eten klaar maken en ook verder op de dag is heel precies hoor.
  Mijn snekkies wil ik graag gewoon gezellig waar ik ben of erom vraag,. Maar nu heb ik wel weer trek gekregen in een hapje en ik weet als vrouwtje dadelijk naar haar werk moet ik altijd heel veel knuffels krijg met een paar snoepjes en ze verteld mij altijd wanneer ze terug komt. Ikke ga dan in de vensterbank zitten en zie vrouwtje dan met de auto weg wegrijden, ze doet altijd zwaaien en ik hoor als ze weer thuis komt en sta al te miauwen achter de deur.

  Zo Bert vrouwtje neemt nog een kopje drinken en dan gaat ze weg en ikke dus huispassen en controle van mijn tuin voor de ramen.
  Jij een fijne dag en knuf van vrouwtje, kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat ben jij artistiek met je staart dat je er van alles mee kunt en doet daar ga ik over nadenken misschien kan ik er nog veel meer mee dan ik nou doe!!
   poot van je vriend
   Bert

 2. Hajooooo oompie bert.
  Ooooh ikke hep me taartje altijt in een boogie. Behaffe asse ik woop. Dan weist me taart omhoog hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

 3. Lieve Bert, wat heb je dat weer mooi beschreven wegens wat jouw staart doet als je eet. Heel duidelijk. De staart zegt: niet storen als ik eet. En fijn dat jouw liefe frau dat ook weet, Dat gaat zo als je samen woont. Dat is ook weer het gefoel denk ik. Kopje en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dat is waar het is niet storen anders kan ik niet echt eten zoals het moet. En ik wil niet naar haar blaasen dat heb ik een keer gedaan en daar schrok ik toen zelf van,
   pootje van
   Bert

 4. Bert wat fijn dat je met je staart kunt vertellen dat je vrouw je niet moet storen.
  Die staarten van ons zijn wel heel belangrijk he??
  Wij zwiepen wel eens met onze staart door het gezicht van vrouw en soms moet ze daarvan niezen!!!!😺

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dat heb ik thuis gelukkig niet dat ze gaat niezen. Ja soms en dan kijk ik van NEE en dan zegt ze sorrie Bert en dan is het weer goed.
   knuffels terug!!
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  wat hebbie jou mooie schrijf gedaan. Van jou staart en jou eete. Jij kan op jou footoo zien wat jou letters fertelle. Van mij eigen heb ik ook mij staart en assie eet dan wil jij jou rust. Dattie jou eigen heelemaal ofer kan geefe. Mij staart doe soms ook strak naar achtere staan, dattie weet. Dit is mij eetesstaart. Maar als mij vrouw mij iets niew of mij lekkere snek geef dan ga mij staart zofeel trille. Dat is mij oppewinding van mij begeerte Bert. En ook als ik zofeel honger heb net als gissere. Dan tril mij heele lijf want dan is mij honger foor mij heele lijf,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   ja daar ben je weer biesonder in dat je met je staart kunt gaan trillen bij een snek dat doe ik ook al niet. Jip doet ook van alles met zijn staart. Ik doe alleen basisdingen ermee geloof ik en helemaal niet wat jij allemaal kunt en foelt, dat vind ik knap!!
   je Bertje

 6. Hoi Bert, wat een goed verhaal, en wat knap dat je je staart zo recht naar achteren kan hauden, ik moest eerst even nadenken wat ik met mijn staart doe als ik eet, ik zit meestal als ik eet en mijn staart ligt dan achter me, als ik loop en ik zie mijn mensen dan heb ik mijn staart hoog met een krul erin, als ik naar buiten ga is mijn staart altijd een beetje wijd, omdat het kaud is en ik vind het spannend buiten, mjjn vrouw zegt dat ze op gaat letten hoe ik mijn staart doe als ik eet zegt ze, en ik ga oefenen met mijn staart ook zo hauden als jij het doet!, lieve kopjes van Kever!!

Reacties zijn welkom