Loesje geeft haar beste bjuutietips

Loesje

Vorige week schreef me verkering Bert op ze Feesboek over ze vacht. Hij heb iets met ze vacht, assie de lente voel dan beginne al ze haare te kriebelen.

Gefoelens

Als poes zeg ik er niet soveel over want hij heb zo ze eigen ding. En me Bert is soms onzeeker of ze vacht wel goed zit. Hij heb nu sportbrokke en ze vacht heb nu ook glans. Als katermans is het ook belangrijk assie er goed uit wil zien. Van mij eigen weet ik waar bjuutie echt zit. Maar assie fris wil zijn moet jij jou vacht wel goed verzorge. Als poes hebbie soms jou eigen bjuutietips, dat ken U misschien wel. Ik wil er vandaag over vertellen. Me eigen bjuutietips en mij eigen gefoelens daarbij.

Snorhaare

Als poes wil ik er van me eigen graag netjes verzorgd uitzien. Assie verkering heb is dat belangrijk. Mij Bert zit niet op mij eigen te wachten assie weet dat mij snorhaare nog vol met mij tonijn zitte. Maar assie net lekker jou eigen heb laate gaan in jou visschotel kan jou snorhaare ze spoore misschien niet verberge. En jou snorhaare maake jou tot wie jij ben. Van me eigen wil ik niet dat mij Bert op mij af zou knappe. Mij Bert is een nette katerman. Daarom is mij eerste bjuutietip, verzorg U snorhaare altijd goed.
U kan ze wassen, van me eigen gebruik ik gewoon mij poote. Ik draai rondjes om mij snoet en mij restjes tonijn zijn mij eigen toegift. Soms kan U misschien ook sjelei rondom U snorhaare hebbe. Assie dan lang wacht kan ze sjelei aankoeke. Van me eigen houd ik niet van aangekoekte snorhaare.

Vacht

Mij tweede tip heb te maake met mij vacht. Mij vacht is wit met zwart, van me eigen probeer ik mij kleur te behouden. Kleurspoele heb ik nog nooit gebruik. Ik ben een poes van mij pure natuur en aan mij vacht geen poloonezze. Assie nie echt ben, wie ben U dan?

Wasse is belangrijk en van me eigen doe ik ook plukke. Op mijn footo kan U zien dat ik mij vacht pluk.

Assie nu denk waarom pluk Loes ze vacht? Ik moet U eerlijk zegge, soms eet ik mij tonijn met alles wat daarbij kom kijke. Dan kan ik mij eigen niet beheerse en mij tonijn zit dan dwars door mij vacht. Beheerse vind ik moeilijk, soms vlieg mij tonijn al mij kanten op. Assie dan gaat plukke in U vacht kom U vanzelf al U restjes teege en U vacht heb ze eigen massaage. Assie alle tande nog heb gaat plukke makkelijk. Dan kan u ze vacht ze volledige massaage geeve. Met mij ene tand moet ik mij wel behelpen maar het luk mij nog wel. Van me eigen vind ik plukke belangrijk om te doen. Dan voel ik mij weer herboore en assie weer fris ben lig U wereld voor U open.

Poote

Mij laatste bjuutietip heb te maake met mij poote. Van mij eigen heb ik mij grootste heekel aan mij vieze poote. Dat ik van mij bak af kom en al mij zand zit tusse mij poezeteene. U zal het vast herkenne. Dan ga ik eerst aan mij paal krabbe en de rest van mij zand leg ik dan in mij bank. En soms spring ik ermee op mij bed, ik vind het fijn om mij zand kwijt te zijn. Mij vrouw vind er niks aan en soms komt ze met de groote slang achter mij vieze poote aan.
Mij naagels trek ik met mij ene tand uit mij teene. Zo ben ik ook mij eigen pediekuure. Kunstnaagels hoef ik niet. Op kunstnaagels loope heb een poes nog nooit verse tonijn gebracht. Misschien ben ik anders maar al die poespas hoef voor mij eigen niet.

Binnenkant

Voor mij heb schoonheid andere waarde. En het heb niks te maake met bjuutie van U buitenkant. Assie eruit zie om door U ringetje te haale wat heb U dan? Iedereen kijk naar U assie op straat loop, van U snorhaare tot u staart. Van mij eigen denk ik maar zo, van een knappe taafel heb ik nog nooit mij tonijn gegeete. Assie echt mooi wil zijn verzorg U ze binnenkant van u eigen ook goed. Daarom heb mij echte bjuutietip een hart. U kan het niet zien, maar U kan het wel voelen. Als U goed zorg voor U hart kan U straale assie winter heb en zomer. U kan liefde voele en u kan het geeve. Van mij eigen weet ik, met mij hart op me juiste plaats klop alles. Mij kop, mij vacht en mij verkering.

Mij hart is mij mooiste bjuutietip en U kan het van u eigen laate straale.

Liefs van Loesje

14 thoughts on “Loesje geeft haar beste bjuutietips

 1. Hoi Loesje, hier Kruimel. Ik heb mijn broers effe weggestuurd, bjuutie is egt een onderwerp voor mei. Hoewel mijn broer Oliver, dat is een bi-kater, er ook feel van af weet.
  Loesje wij dames hebbe alteid een hoop werk om erfoor te zorge dat we er iedere dag weer tiptop uitzien. Mijn vachie is net andersom dan bei jau. Mijn vachie is namelijk swart met wit , geinig he. Om te sorge dat mijn swarte hartjes mooi glimmen en glanse moet ik veel en goed poetse. Daarna mein nacheltjes beiwerken en dan kan ik eindelijk mooi gaan ligge. Dan lig ik net lekker uit te ruste, komt die kleine Bikkel me weer pesten en achterna hollen, ken ik daarna weer opnieuw beginnen met poetse. Ik snap niet dat me vrouw die kleine druktemaker in huis heeft genomen, ik moet hem regelmatig terecht wijze. Als me vrouw hem niet opvoed dan moet ik het maar doen. Als hij dan eindelijk slaap ken ik ook gaan ligge mooi weze, maar dan moet mijn vrouw mij weer zo nodig oppakke en knuffelen, en ja Loesje dan ken ik weer opnieuw beginne, al mijn haren weer in de war. En zo ben ik dus de hele dag wel bezig. Gelukkig help mijn broer Oliver me af en toe met poetsen, anders is het niet te doen. Ik heb niet voor niets de bijnaam: Prinsesje Kruimel.
  Ik ga nu weer effe poetsen, die kleine Bikkel slaapt nu, dus nu kan het effe.
  Dag Loesje, groetjes en een knuffel van Kruimel

  1. Oooh Kruimel,

   wij poeze onder ze eigen kunne hier frij ofer praate en ik ben blij dat jij eerlijk jou gefoelens aan mij eigen vertel. Oooh jij heb feel werk met soveel broers die jou vacht steeds in ze war schoppe en dan moet jij weer opnieuw beginnen. Jij ben teregt een prinses want jij zorg goed voor jou eigen. Prinses Kruimel dat is belangrijk want jij wil er toch fris bij ligge.
   Hebbie wel genoeg preifussie met soveel broers in jou huis en ook nog jou vrouw? Kan jij jou eigen wel terugtrekke voor jou poetsbeurt?
   Als poes moet je altijd straale en jou vacht straal alles uit. Maar denk jij ook om jou hartje Kruimel. Dat jij gelukkig blijf. Dan kom alles goed want jij ben een knappe poezedame .Van me eigen denk ik dat jou broers jou ook op ze pootjes draage.
   Zorg jij goed voor jou hart en jou bjuutie lieve Kruimel en jij kan mij altijd miaauwe voor vraage of om saame een keer me tonijn te gaan eete.

   Dag lieve Kruimel, liefs van mij eigen

   Loesje

 2. Lieve Loesje,
  Ik heb jouw mooie verhaal meteen aan mijn vrouw laten lezen, want ik vul haar bed ook altijd met kattenzand, nou, ze was even stil hoor!! Maar toen zei ze : Loesjes vrouw is er ook niet blij mee, heb je dat ook gelezen? 🙂
  Ik was me altijd goed, ik kom overal, maar wel met stukjes en beetjes, hier een plukje daar een plukje, maar aan het eind van de dag ben ik overal geweest.
  Gelukkig ben ik een rode sieper, met een klein wit vlekje onder m’n kin, en dat is dan ook altijd hagelwit, op de rest zie je niet zoveel.
  Maar de binnenkant is toch het belangrijkste, als je vanbinnen niet goed in elkaar zit, heb je aan een mooie buitenkant helemaal niks, daar heb je helemaal gelijk in.
  Gelukkig zegt mijn vrouw dat het met mijn binnenkant wel goed zit, daar ben ik wel blij mee.
  En jij, jij bent van buiten en vanbinnen, prachtig!!! Bert boft toch maar met jou!!!
  En dan kan je ook nog heel mooi en goed schrijven, je bent gewoon een soort superpoes!
  Loesje, een heel lief kopje, ook voor de rest van je familie.
  Vlo.

  1. Hallo Vlo,

   wat schrijf jij mij eigen weer jou mooie stukje en wat zeggie nou, ben jij een roode sieper met jou mooie, witte Vlo vlekje. Oooh van me eigen heb ik mij swak voor rode sieperse katermannen. Oooh Vlo en andere sieperse katermannen vind ik ook mooi. En jij verzorg jou eigen goed, dat kan ik leeze . Jij ben goed beezig want jij denk ook aan jou binnenkant. En zeggie nou self Vlo, zonder onze mooie binnenkant heb wij toch geen uitstraaling .Ik kan voele Vlo, jij heb uitstraaling en jou binnenkant is mooi. Mij hartje is blij want in deeze tijde is binnenkant soms onder gewaardeer . Daarom wilde ik mij eigen verhaal doen Vlo, mij gefoelens bespreeke. En ik heb mij eigen tips van mij bjuutie maar jij mag weete, mij binnenkant is mij belangrijkste kant van mij eigen.
   Dank jou wel Vlo voor jou mooie verhaal en jou lieve kompliemente. Ik ben nu ook een beetje verleege van mij eigen,

   Liefs van Loesje

   1. Oh Loesje, wat leuk dat jij voor sieperse katermannen een zwak hebt.
    Mijn vrouw geloof ik ook, want ik ben eens langs de muur met OverdeRegenboogbrug katten gelopen, en de meeste waren siepers, of siepers met wit, zowel rood als grijs. Twee zijn er zwart met witte voetjes, en hier en daar nog wat wit op hun keel en buikjes. Alleen mevrouw van der Zwart was helemaal zwart, maar toen ze ouder werd, kreeg ze overal witte haartjes. De ijdeltuit probeerde ze altijd weg te wassen, maar dat lukte haar niet 🙂 .
    Mijn vrouw zegt dat het niets met kiezen te maken heeft, ze zegt dat katten gewoon op haar pad komen, dat de katten en zij elkaar kiezen, en dat de kleur er dan niet toe doet. Maar ze vindt streepjespakken wel heel deftig staan, maar ja, zwart en wit vindt ze ook mooi.
    En zoals je zegt, het gaat om de binnenkant, en die was bij allemaal prima in orde!!
    Zacht kopje,
    Vlo.

 3. Oooooh loes. Als ik thuis ben poest ik mijn vachtje even snel. Het noodig onderhauwt om het zo te zeg. Maar dan kom vrouw weer met dat klikding en sta ik er natuurlijk stom op met verwar haartjes. En dan denke ik ooooh zal bert er niest ofer zeg? Maar alse ik naar jauw ga dan trek ik mijn schoonste roydonders huispakje aan en dan poest het ik goed.ik spreej dan ook wat haartjeslak in want als ik op mijn brommert scheur naar jouw kan het door je war gaan. Maar soms is er te feel wind. En dan is al mijn haartjelak foetsie. Maar daar hebbe ik een oplos voor. Ikjes stop bij boompje 70 en ga me dan flink poesten. Ik wil een mooie scheit in het midden heb. En dan kom ik bij jou aan tuffen.
  En nu ik verkeer mette jauwe broer Floris heb wil ik er helemaal mooi van buit uitzien.
  Kuskuskuskus😽😽😽😽💘❤❤❤

 4. Dag Loesje, ik heb je tips met heel veel aandacht gelezen. Ik ben geen poes, dus ik was juist benieuwd om te weten wat poezen voor bjuutietips hebben.
  Jij ziet er altijd piekoo belloo uit, dat is zeker weten waar. Nu snap ik ook hoe je je witte vacht zo glanzend en schoon houdt! Wat een werk, zeg. Dat kost een hoop tijd, denk ik. En dan heb je ook nog een witte snor, en witte wimpers die er keurig netjes uitzien.
  En Bert ziet er ook wltijd zo piekfijn uit. Dan kan je goed zien dat jullie een stel zijn, dat is mooi!
  Het lijkt me best moeilijk om dat wit zo wit te houden. Dat lukt niet iedereen, lijkt me.
  Ik denk dat het voor mijzelf makkelijker is dat ik een vacht heb met allerlei kleuren en strepen, want ik denk dat mij dat niet zou lukken.
  Mijn Molletje waste zich ook altijd heel uitgebreid, en dan klonk ze als een wasmasjien waarvan de deur openstond, zegt mijn vrouw.
  Ik schrijf zondag toevallig ook over mijn vacht, en hoe ik die verzorg. Dus dan kan je mijn bjuutietips lezen!
  Maar wat nog belangrijker is dan je mooie vacht en je mooie ogen is natuurlijk je innerlijke bjuutie. Nou, dat zit natuurlijk wel goed bij jou! Je hart is bijna nog mooier dan je uiterlijk!
  Bertje boft maar!
  En doe je wel goed tonijn eten, na al dat wassen? Het is belangrijk dat je goed op krachten blijft!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   ik vind het goed dat katermanne mij eigen bjuutietips ook leeze Bolle. Van mij eigen ben ik een poes, dat is anders. Als poes vin jij jou buitenkant soms belangrijker dan jou binnenkant want iedereen kijk naar jou. Maar ik geef er niks om Bolle, mij bjuutie heb een hart.
   Als poes vind ik het ook belangrijk om te leeze van jou eigen vacht Bolle .Jij heb streepe en ze zijn siepers, moet jij dan jou eigen met jou streepe mee wasse? Jij ben een mooie katerman maar jij kom in jou tuin, jij heb ook zand in jou vacht. Ooooh Bolle ik ben nu best niewsgierend van nou verhaal zondag. Jij kan mooi schrijve Bolle. Jou Molletje mag trots op jou eigen zijn. Mij hart zeg, zij kijk mee over jou schouderpoot en zij geef jou kracht. Oooh Bolle, liefde is mooi en liefde blijf mooi. Assie ze hart goed verzorg blijf liefde ze eigen bjuutie houde,

   Liefs van Loesje

 5. Wauwwww Loesje wat een mooi verhaal!!!
  Natuurlijk moet je je goed verzorgen maar als je gelukkig bent straal je dat uit vanuit je hart!!!
  Echte bjuutie komt van binnen uit!!!!
  ❤❤❤❤❤❤

  1. Lieve mevrouw Ceciel,

   voor mij eigen straal U altijd U liefde uit. U verzorg U hart goed, ik kan het voele. U weet wat belangrijk is voor iedereen van ze eigen. Fris en schoon is fijn en als poes wil ik niet altijd mij tonijn ruike. Mij Bert heb gezegd, Loes het maak niet uit. Toen werd mij hart wel geraak mevrouw Ceciel. Mij Bert heb zo een mooie binnenkant van ze hart. Oooh ik voel mij eigen diep maar van me hart weet ik, U snap mij. Wij voel ze eigen veilig bij ze ander. Ik vind dat ook bjuutie mevrouw Ceciel,

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven. Echt iets voor de meisjes. Ik vind het ook heel belangrijk om schoon en netjes uit te zien. Daarom ga ik ook altijd mij uitgebreid wassen en mijn snorharen in vorm brengen. Ik wil voor vrouwtje en voor de foto’s netjes uitzien.
  Maar het belangrijkste is (en dat vind vrouwtje ook) dat je binnenkant schoon is,want dat straal je uit, zegt vrouwtje. Vrouwtje vindt mijn binnenkant heel schoon en lief. Ik kom altijd tegen haar aanliggen en knuffelen.
  Vrouwtje en ik zijn helemaal met jouw blogje eens.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,.

   dank jullie wel voor wat jullie mij schrijve, wij poezen onder ze eigen voele hetzelfde van onze vacht en onze snorhaare. Dat wij mooi en schoon zijn, dat is voor onze vrouwe ook best fijn. Assie vies ben blijf jou vrouw toch achter jou aan renne want jij maak ook ze hele huis vies. Maar jij moet jou binnenkant nooit vergeete Gijsje want jij ben lief. Dan moet jij zo blijve want assie lief ben kan jij jou lief zijn ook aan jou vrouw geeve. Dat is belangrijk en van mij eigen weet ik, assie lief zijn kan geeve is er altijd geluk.
   Jij ben een lieve Gijsje,

   Liefs van Loesje

 7. Hallo Loesje,

  Hier ben ik dan toch nog even om jou een schrijfje te doen.
  Gisteren en vandaag is het voor vrouwtje een moeilijke dag en nu zei ze gisteren tegen mij dat ik de mooiste katerman van haar ben en wel de binnenkant van mij. Natuurlijk verzorg ik mij aan de buitenkant net als de poezen heel goed, wij kunnen en mogen ook ijdel zijn vind vrouwtje. Maar toen vrouwtje gisteren thuis kwam en zoveel verdriet om het afscheid nemen van haar wandelmaatje blafsnuit Chica, heb ik laten zien hoe mooi ik ben vanbinnen met mijn liefde geven vanuit mijn Jippe hart. Ikke heb de hele tijd tot we moesten gaan slapen bij en voor vrouwtje gezeten en maar heel veel kopjes en pootjes gegeven tegen haar snuit. Ja wij poezen en katers weten precies wanneer er verdriet is en hoe we kunnen troosten. Vrouwtje zegt dat dit is wat jij zo mooi schrijft over het mooie van ons hart.

  Lieve Loesje dank je wel voor het vertellen hoe poezen hun eigen verzorgen. kijk als kater is dat mij niet bekend.

  Vrouwtje stuurt heel veel knuffels voor je op en van mij zacht kopje en poot.
  Je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip ,

   dank jou wel voor jou schrijve Jip en mij hart voel ze traane. Jou vrouw heb het moeilijk nou van ze verdrietiig zijn. Blafsnuit Chica ga vandaag over ze regenboogbrug en dat is moeilijk Jip. Maar jij heb jou vrouw zo goed geholpe met jou lief zijn Jip. Ik weet jij ben niet alleen wijs van jou eigen, jij ben ook lief van jou hart. Jij ben er altijd voor jou vrouw en zij ook voor jou eigen Jip. Soms hebbie zelfs Jippedag. Dan geniet wij allemaal mee.
   Nu is jou binnenkant belangrijk Jip, dat jij er ben voor jou vrouw. Jij geef pootjes en knuffels want jij voel het.
   Van mij hart ben ik trots op jou eigen Jip. Maak jij jou maar geen zorge om mij andere bjuutietips . Jij heb de beste in jou hart.
   Zorg jij goed voor jou vrouw en jou eigen. Iedereen leef mee,

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *