Waarom de jonge kater Eddie het prima naar zijn zin heeft

Eddie
Eddie (@Stichting Poezensnuitjes)

Eddie heeft iets aan zijn kop. In zijn snuit.  Hij was een kitten met een waterhoofd en een hazenlip. Nou is hij een jonge kater die zin heeft in het leven. Katrien heeft geholpen met het interview.  Daarna komt er meer infoormaazie.

Katrien interviewt Eddie

Hier is Mister Eddie himself!  Vrouwtje is steeds erg druk met van alles voor de stichting Poezensnuitjes , maar nu heb ik haar zover gekregen om even tijd te maken om mij te  helpen met de vragen te beantwoorden.

Hoe voel je je? Het is misschien best moeilijk wat je hebt.
Ik voel me de opperdebest, kan niet beter. Ik moet pilletjes maar daar merk ik niets van. En ik kan eten als de beste. Ik kan alles! Ik ben net zoals iedere andere snuit ook al heb ik iets.

Waar en met wie woon je?
Ik woon bij mijn vrouwtje Bianca met heel veel vrienden en vriendinnen en altijd zijn er opvangertjes. Zij is mijn gastgezin en ik hoor er gewoon bij.

Wat vind je fijn om te doen?
Ik vind het fijn in de zon en leuk om achter meiden aan te jagen.

Heb je al verkeering? Want poes Mila is hooteldebootel op jauwe en wil dolgraag verkeer mette jou.
Dit is wel een persoonlijke vraag maar oke ik zal hem beantwoorden. Ik date met Gizmo die ook hier woont, maar ik heb ook digidates.  Ik ben een beroemde snuit hé zelfs in Amerika, ik moet de meiden dus soms van me afslaan.

Stichting Poezensnuitjes

Katrien kreeg ook een meel van de Stichting Poezensnuitjes over Eddie. De Stichting doet keigoed werk voor katers en poezen en kittens en ze zijn heel zorgzaam. Dit stond er in de meel:

Eddie is met zeven weken bij ons gekomen met een hazenlip en een waterhoofd, maar is verder een lief en levendig kitten.
Veel dierenartsen geven een slechte prognose voor dit soort kittens en adviseren in laten slapen. Maar Eddie was zo’n blij en
vrolijk kitten dat we toch verder wilden onderzoeken wat zijn mogelijkheden waren.
Zo kwamen we in contact met een stichting in Amerika waar ze al verder zijn met de behandeling van kittens met een waterhoofd.
Het feit dat Eddie al zeven weken was geworden zonder medische hulp vonden zij zeer hoopgevend. We zijn hun adviezen verder op gaan volgen en Eddie kreeg medicatie.
Wat de toekomst brengt kan niemand weten, een dure operatie is misschien nog nodig en medicijngebruik zal waarschijnlijk levenslang zijn, maar zolang het geen lijden wordt en Eddie in zijn gedrag laat merken dat hij verder wil geven we hem die kans.
Maar om Eddie ergens te plaatsen vinden we toch een te grote uitdaging. Daarom blijft Eddie bij het gastgezin wonen, en kan de stichting borg staan voor alle nodige medische behandelingen. Dankzij drie adoptie ooms en  tantes wordt er een potje gevuld om Eddie te kunnen onderhouden.
En Eddie zelf? Die vind het alleen maar prachtig en geniet van elke dag! Verder is Eddie soms heel ondeugend, vooral naar poezenmeisjes toe. Maar hij kan ook enorm lief zijn.

Gaaf hè? Dan ben je een beetje anders van buiten maar je voelt je een gewone katerjongen. En als je dan van mensen liefde en aandacht krijgt, dan kan het helemaal in orde komen. Superbedankt Katrien!! En klik hier voor de site van de Stichting Poezensnuitjes.

18 thoughts on “Waarom de jonge kater Eddie het prima naar zijn zin heeft

 1. Wat een leuk interfjiew Katrientje!!!!
  Wij kenden Mister Eddie al maar leuk dat nu nog meer mensen hem kennen!!!
  😽😽😽😽😽😽

 2. Hoi Katrientje en Bert, wat een goed interfjiew, wij moesten met sein alle wel goed kijke hoor, want voor ons is meneer Eddie gewoon een mooie knappe jongen, en pas later sage wei dat hei iets aan sein koppie heeft. Wij Bas en Bikkel hebbe ook iets , wij hebbe namelijk allebei maar 1 oogie. Geeft niks hoor, wij kunne ons prima redden en vrouwtje find ons de mooiste katten van de hele wereld. Sei noemt ons spessial need katten. Onse zus Kruimel is helemaal weg van meneer Eddie, ze ligt helemaal te sweimelen. Ze zou ook heel graag willen dat meneer Eddie achter haar aan gaat hollen. Maar voorlopig doe ik Bikkel dat alleen maar en dat find ze dan weer niet so leuk. Snap je dat nou? Wij hope dat meneer Eddie nog heel lang mag rond hollen en ondeugend sein en vooral mag genieten van het leven net als wei doen. Dikke knuffel van Bas en Bikkel, en een likje van Kruimel, en oh Oliver en Bjarne willen ook knuffelen met Eddie. Dus bei deze.

  1. hoi Bas en Bikkel volgens mij is Eddie een leediesman die heel veel van verkering houdt. Dus ik zou Kruimel het adfies geven als je op bezoek bij Eddie gaat neem dan je broers mee die snappen katers beter!! Bertje

 3. Hé Knappe Mister Eddie, wat geweldig dat je zo vrolijk in het leven staat en je voor altijd bij alle poezesnuitjes mag blijven, ze zorgen daar heel goed voor je heb ik gelezen en zelfs tot over de Oceaan wordt er naar je gekeken en ook voor je pilletjes en de toekomstige bezoeken aan de speciale witte jassen dokters wordt er een speciaal potje met geld gemaakt!
  Hoe fijn is dat zeg!!!
  Nou Mister Eddie geniet nog van alle poezels die achter je aan zitten of andersom hi hi hi!!
  Fijn dat je er mag zijn en zo hoort het ook!!!

  Knuffel van Ollie

  1. hoi Ollie ja goed he!! Dan is Eddie ook meteen een voorbeeld dat iedereen weet o zo kan het dus ook gaan!! Met potjes en hulp en al die dingen meer!

 4. Ooooooh bert….maar jij heb mij heeeel veel geholp hoor.
  De meelkontjetakt had ik wel helemaal alleentjes gedaan. Oooooh maar het interfjoew isse best moeilijk hoor.
  Maar we hebben goed saamgewerkt😀😀

 5. Oh, wat een prachtige dappere kater!!
  Zo zie je maar, een beetje anders zijn is helemaal niet erg, als je maar blij en gelukkig bent.
  Veel geluk Mister Eddie, en geniet van het leven, maar ik geloof niet dat ik jou dat hoef te vertellen 🙂 .
  Bedankt voor dit mooie interfjuuw, Katrientje en Bert.
  Kopje van Vlo.

  1. jij ziet het ook Vlo, dat anders zijn helemaal niet erg is. Eddie heeft nou fens en mensen die van hem houden en dat verdient iedereen!

 6. Lieve Bert en mij soolzusje Katrientje,

  oooh wat een mooi intervjuuw heb jullie gemaak van mister Eddie. Ooh ik voel mij hart van mij geluk. Mister Eddie is anders en hij heb een kans gekreege. En nu is hij een knappe jonge katerman van ze eigen. Hij mag er sijn en alle poezedames vinde Eddie knap. Hij heb er 10 aan iedere poot, ooh wat mooi. En hij is gewoon ze eigen en hij heb liefde van ze thuis.
  Van me eigen zeg ik, zo moet het sijn. Ze buitenkant maak niks uit, Eddie is knap in ze hart en hij straal het uit.
  Ik vond het zo een mooi intervjuuw en ik vin Mister Eddie heb ze eigen, mooie Poezesnuitje.
  Dank jullie wel lieve Bert en Katrientje ,

  Liefs van Loesje

  1. zo is het Loesje, Eddie heeft een kans gekregen en ik vind dat elke kater en poes en alle dieren een kans verdienen!! Daarom is het intervjuuw er om dat te laten zien, je Bertje

 7. Hallo Bert en Katrientje.

  Wat geweldig dat jullie zoveel tijd en aandacht hebben gegeven aan de Stichting Poezensnuitje. Vrouwtje in ikke volgen hen al heel veel jaar en weten hoe het daar gaat, maar vooral wat al die lieve vrijwilligers dag en nacht voor de snuitjes doen. Ja ook nachten achter elkaar om weer een groep snuitjes te gaan vangen en ze te helpen, als het kan met socialiseren zodat ze naar een gouden mand voor altijd mogen verhuizen of ze mogen terug naar de plaats waar ze gevangen zijn, als de mensen daar ze verzorgen en ook zorgen dat ze buitenhuisjes hebben voor het slechte en koude weer. Soms zijn de snuitjes erg ziek, Dan hebben ze Aids of Fiv. Dan komen ze op een wachtlijst en verhuizen ze naar Stichting Kattenbos of naar Stichting Wetland Cats. De vrijwilligers moeten vaak alles op alles zetten samen met de dierenarts om het leven te redden van de zieken snuitjes en dat moet ook in de nacht doorgaan. Vrouwtje en ikke hebben heel veel respect voor al die mensen die dit doen en ikke mag van vrouwtje meehelpen om centjes te sparen voor de Stichting.

  Eddie is een hele leuke boef en ja sorry meisjes, Eddie heeft zware verkering met Gizmo die daar ook in huis woont, Samen zijn ze met Kirby pleeg papa’s en mama’s. Ze helpen mee met het verzorgen en groot brengen van de kleine kittens die geen mama meer hebben, nou en dat doen ze super goed hoor. Het gaat weer een hele drukke tijd worden, want de kittenboem staat weer voor de deur, omdat er nog steeds mensen zijn die hun katten en poezen niet laten neutraliseren.

  Lieve Bert en Katrientje jullie verdienen van vrouwtje een grote knuffel en van mij veel kopjes en pootjes als dank voor dit mooie verhaal.

  Jullie grote vriend Jip

  1. hoi Jip dankjwel coor je reactie je weet erweer veel van!! Ik stuur jou en je vrouw ook vanaf hier kopjes jullie weten wel waarom, van Bertje

 8. Dag Bert en prinses Katrientje, dank jullie wel voor het interfjuu met Eddie!
  Eddie is een knappe jongen, en zo te horen weer hij dat zelf ook wel! Gelukkig maar dat hij zo stevig op zijn pootjes staat, kwa zelfvertrouwen.
  En wat lief dat hij alweer voor andere beebiekatjes zorgt!
  Zo zie je maar, als je wls dier net een beetje anders bent aan je lichaam, merk je daar zelf helemaal niks van, want je bent niet anders gewend.
  Ik wens Eddie een geweldig leven toe!

  Een heel lief kopje voor Eddie, en voor jullie zelf natuurlijk!
  Bolle.

  1. hoi Bolle, ik vind Eddie ook een knappe jongen hij heeft karakter daar komt het door. Dat je als kat zijnde zoiets aan je bek kunt hebben wist ik geeneens dat heb ik nou geleerd, kopje van Bertje

 9. Hallo Bert en Katrientje, hier met Gijsje. Wat een leuk interview met meneer Eddy. Ik vind Eddy een hele lieve kater om te zien. Ook al zie je er iets anders uit.
  Wat fijn dat je in je pleeggezin mag blijven wonen met de andere poezen en katers en je personeel. Vrouwtje en ik wensen je heel veel woon- en speelplezier toe. En een lang en gezond leven.
  Groetjes en kopjes en knuffels van vrouwtje en Gijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *