Liggen is iets met gefoel erin

liggen

Als huiskater ben ik altijd thuis, dus dan is het belangrijk dat je dingen voor jezelf hebt. Voor mij als seniejor is het ekstra belangrijk dat ik goed kan liggen. Maar waar?

Vaste plekken

Ik heb natuurlijk vaste plekken. Op de bank heb ik een kussen en daar ligt een handdoek op. Boven op bed heb ik ook een handdoek en daar ligt een lap op. En in mijn doos heb ik flanel liggen. O ja ik heb ook een dekentje op de bank liggen. In de vensterbank heb ik niks en dat wil ik ook niet, als ik daar lig dan moet ik zekerheid onder me hebben en dat is de vensterbank. Soms lig ik ook op mijn tapijtje dat is alleen voor mij. Of middenop het tapijt dan kan ik alles overzien.

Gefoel

Maar laatst zei mijn gefoel: Bert, ga eens aan de andere kant van de kamer liggen. Ik deed het want je moet luisteren naar je gefoel, dat zegt Loesje ook.
Dus ik daar liggen.
En toen?
Nou, niks.

Raar

Ik lag er te liggen en ik foelde me geeneens fijn. Want het was een rare plek, ik kon de bank achter me niet zien, alleen zag ik goed een stuk de werktafel van mijn vrouw, maar daarvoor kan ik beter op het krukje liggen dat erbij staat. Dat was ik nog vergeten te noemen.
Dus ik stond maar weer op en ik ging op de bank liggen.
Raar, hè.

Zekerheid

Op de bank lag ik meteen goed. Dus ik kon nadenken en dit is wat ik bedacht: dat liggen iets is met gefoel en dat moet je onderzoeken. Soms heeft je gefoel gelijk en soms ook niet, maar dat weet je nooit. Nou had ik geleerd dat ik niet aan die ene kant van de kamer hoef te liggen. Aan de andere kant weer wel, en dat is nou mijn zekerheid.

14 thoughts on “Liggen is iets met gefoel erin

 1. Hajoooo oompie bert. Ikke hep ook fasse pwekkies. Bijmijnfoorbeelt, ikke lig gwaag in me huisje. Maar nie as het te wallum is. Er lig naameluk een nepsjaapfaggie in. En dat sjaapt soooooo lekker maar ook heel wallum. Maar gissereaafont wasse het bes kauwt, dus dan kjuip ik in me huis en ga op me sjaapie slaape. Me mense heppe ooferal tjauwes de raame gesjote. Zo kauwt is het nu. Maar ik mag nog steets naar buite hoor. Dan gaat ik op me ploemenstoel sjape. Ooooh oompie… ik wil ook geen kweetje oppe fennestebank hoor. Dan kan het gepeure datte er somaar afkwettert. Hihihi.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus ja ik heb het ook koud, stom he!! het keihete was erg en nou hebben we dit. Goed dat je nog steeds naar buiten mag, dan heb je toch een goede vacht op je lichaam en dat is belangrijk. Slapen kun je ook goed gelukkig ik vind het lief van je mensen dat ze je plekjes geven die ekstra fijn zijn,
   pootjes van Ome Bert

 2. Lieve Bert,

  jij doe het zo goed, jij luister stees meer naar jou eigen gefoel en dan ga jij foorzichtig jou dinge ondekke. Dan leer jij stees meer en mij erfaring is Bert, assie naar jou eigen gefoel luister dan leer jij ook wattie nie fijn vin. Want soms zeg jou gefoel dattie ies moet probeere maar assie het dan doe dan kan jij het ook nie fijn vinne. Dat is ook belangrijk foor jou eigen om te weete.
  Mij hart is tros op jou mij jonge,

  Jou Loesje

  1. dat is waar Loesje soms moet ik iets proberen en dan leren en dan is het soms fijn en soms helemaal niet. En als ik dan terug kan naar mijn gewone leefe, is het goed. Ik lig nou weer op mijn gewone plaats te liggen dat is het beste,
   je Bertje

 3. Hoi Bert, wij hebben allemaal lekkere zachtje mandjes waarin we kunnen liggen. Soms zegt ons gevoel dat we in de ene mand kunnen gaan liggen en soms zegt ons gevoel om toch maar in een andere mand te gaan liggen. Of we liggen op de bank of op de leuning van de bank. Op de vensterbank hebben we ook kussentjes dat ligt lekker zacht. Soms liggen we lekker op het grote bed van onze vrouw. Net wat we die dag willen en wat ons gevoel zegt.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. ja zo is het, net wat je gefoel zegt dat doe je dan en als het fijn is dan is het goed om daar te liggen en te slapen. Jullie zijn van de mandjes en dan heb je ook meer keus, ik ben een keer uit een mandje gerold en nou doe ik nooit meer iets met mandjes dus dat is persoonlijk,

   pootjes voor iedereen van
   Bert

 4. Hoi lieve Bert, zeker weten is liggen niet zomaar iets! Mensen zeggen wel eens dat katten zo veel slapen en liggen, maar er komt een hoop bij kijken om goed te kunnen liggen, en dat vergeten mensen wel eens. Soms moet je wel een paar keer nog even anders gaan liggen voordat je uiteindelijk goed ligt.
  Ik vind het stoer dat je zomaar aan de andere kant van de kamer bent gaan liggen. Nu weet je in ieder geval dat het daar niet biesonder is, je hebt het in ieder geval geprobeerd. Anders blijf je misschien toch steeds denken dat het daar beter is. Dat had ik met het grote bed. Eerst sliep ik altijd op dezelfde plek. De afgelopen tijd heb ik ook op andere plekken geslapen, maar raad eens?! De plek waar ik begon was toch het beste!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. ja Bolle zo is het, de plek waar je begint is vaak het beste. Dat heb jij nou erfaren. En ik weet dat ik niet meer aan die kant van de kamer moet gaan liggen want dat ligt niet goed. Ik heb nog gewacht toen ik er lag, want ik dacht misschien komt het gefoel nog.
   Maar dat kwam niet.
   Anders gaan liggen hoeft dan ook niet meer.
   Dus nou lig ik weer op mijn eigen plekken,
   kopje van Bertje

 5. Lieve Bert, je bent een verstandige Kater, luisteren naar je gefoel en je lichaam. Dat is gewoon het beste. En je hebt zoveel fijne plekken om te liggen, dat is toch heerlijk!. Floortje ligt graag op de bank in de kamer, of op het kleine bankje in de kamer. Het grote bed is ook fijn, en de oude reismand natuurlijk. Zij kiest zelf uit war ze wil liggen. Fijne avond saampjes lieve Bert, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat goed dat Floortje ook haar eigen plekken heeft, ze weet vast precies wanneer ze ergens wel en niet wil liggen en ik vind het fijn dat het van haar thuis ook mag. Dan kan ze haar gefoel volgen,
   pootjes van mij
   Bertje

 6. Hallo Bert,

  Weet je er is niemand die ons kan zeggen of miauwen dat we op een bepaalde plaats moeten liggen, wij bepalen dat zelf wel. Als vrouwtje voor mij een hele mooie zachte mand koopt, dan hoopt ze dat ik daar meteen in plof en mijn dutje ga doen. Heeft ze dan mooi fout hoor. ik zal eens kijken wat het is en nee, die wil ik niet. En zo is dat met alle plekjes waar je gaat liggen. Nu kent vrouwtje mij al meer dan 12 jaar en weet ze wel wat en waar ik fijn wil gaan liggen en doet ze daar mijn kussen of mand neerzetten. Vrouwtje was heel verbaasd dat ik alles in ons nieuwe huis meteen heel fijn vond en me meteen zo thuis voelde. Dat was voor vrouwtje een hele grote geruststelling.
  Bert ik stop ermee met typelen en wij gaan hapje eten doen. vrouwtje is moe en ikke ben lui. Jij een fijne avond met vrouwtje en knuf van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, jij foelde vast: dit is een goed voor altijd huis daar kan ik mezelf in zijn, en misschien heeft je vrouw dat ook gefoeld toen ze naar het huis ging kijken. Dat ze wist: dit is in orde. En als er wat nieuws komt dan is dat anders, dat is altijd met nieuw. Zoiets weet je pas echt na een poos ook al is je eerste gefoel nee dan kan het toch weer een ja worden.
   pootje van je vriend
   Bert

 7. Hoi Bert gewoon je gevoel volgen dat is het belangrijkste , dan voel je je ook het beste!

  Kopje van Ollie

Reacties zijn welkom