Kever over zijn leven nu, met punten

leven

Deze keer mag ik zelf alles schrijven, de vrouw denkt dat ik dat kan, het gaat hier allemaal prima, nau ja ik krijg te weinig te eten, dat wel, maar ik heb al een halve kieloo meer aan gewigt zeggen de mensen, dus nu krijg ik minder eten, jammer hoor, ik was net aan mijn buik aan het werken, maar wat ik wil vertellen is hoe het nu gaat in mijn huis, ik mag dus alles, nau…. roept de vrouw, je dóet gewoon alles…, dat zegt ze nou wel, maar zij doet ook gewoon alles en de man ook, ze vragen mij niet eerst of het mag dus waarom zau ik dat wel doen?, en ik doe ook geen gekke dingen hoor, dat niet, maar ik wil wel graag overal bij zijn, ook als de mensen in de badkamer zijn en op hun bak zitten, dan ga ik eerst even in hun bak kijken en dan kom ik er gewoon naast liggen, gezellig hè?, als ik niet naar binnen kan levenga ik tetteren voor de deur tot ik naar binnen mag, dus de deur moet altijd open zijn, anders kan ik er niet door en dan moet ik roepen, ik kan er niet zo goed tegen als ik ergens niet bij kan, ik klim ook op tafel als de mensen eten en dan ga ik op de borden kijken, de mensen zeggen dat ze nog niet helemaal zeker zijn of dat een goede ontwikkeling is, zo noemen ze dat, en als het eten me lekker lijkt wil ik eraan likken, maar vorige week had ik van het bord gelikt en toen kréég ik me later toch pijn in mijn buik, ik moest steeds naar de bak, alles kwam eruit het was helemaal dun, JAJA roept de vrouw nu, ze zegt dat ik niet in deetajs hoef te treden, maar ik treed helemaal nergens in!, nu kom ik op tafel alleen even kijken wat mijn mensen eten, folgens mij vergeet ik iets…. er was toch iets? ooo ja, ik moest af en toe een punt zetten, dat was het! zie je wel dat ik het kan? PUNT

Komma

Ik klim dus op tafel, ik loop door het huis, ik kijk overal op en in en achter en onder en tussen, ik vertel altijd wat ik ergens van vind, ik mag naar buiten maar dat wil ik niet, en weten jullie wat ik ook doe?, OVERAL krabben, ik heb hier een fantastiese krabvloer door levenhet hele huis heen, zo sjiek heb ik het nog nooit gehad!, overal ligt krabspul op de grond, is dat mooi of niet, spesjaal voor mij is het, ik heb al draden uit vloer getrokken zo blij ben ik er mee, en ik doe ook aan de dingen krabben die mijn kleur hebben, dat is zwart, het zijn muziekboxen, dat heeft mijn vrouw even geschreven, de man is er niet zo blij mee, maar ik wel en de vrouw moet altijd erg lachen, dus dan is het goed toch?, ik heb krabkartonnen en een krabpaal en een krabmat en krabplanken, die gebruik ik af en toe maar dan moet ik er spesjaal naar toe lopen, en het tapeit is overal, dus je snapt…. kijk nau heb ik een rijtje punten gemaakt!! dat kan ik dus ook al, het gaat helemaal goed komen met schrijven, dat foel ik, ik foel me al best thuis, de mensen en ik begrijpen elkaar steeds meer, we leren elkaar steeds beter kennen, zo gaat dat in het leven, we zijn blij met elkaar, ook al weten we dat het ooit allemaal heel anders was, toen was ik op straat en Bolle woonde hier, dat vergeten we alledrie nooit, hoe het was, we dragen het met ons mee, dat is een deel van ons zelf geworden en dat blijft, maar nu is het zo: (zie je dat ik nau een punt onder en boven elkaar heb gebruikt?!) we zijn met zijn drietjes en dat foelt fijn, we zijn niet meer alleen, en we zijn niet meer de hele tijd aan het huilen, soms wel hoor, ik ook. O, nau heb ik wéér uit mezelf een punt gezet, aan het einde van een verhaal, dus ik denk dat alles goed komt, ook al kan je in het leven nooit een punt zetten, nau dat kan wel, maar dat wil ik nog niet, stel je voor dan is het voorbij, ik wil niet dat mijn verhaal al afgelopen is, ik wil nog heel lang heel veel vertellen, de vrouw zegt dat dat dat ook kan als je een punt zet, dat je dan weer opnieuw kunt beginnen, maar dat weet ik nog niet zo, ook al zijn wij drie opnieuw begonnen, maar helemaal fertrouwen doe ik dat nog niet, de vrouw zegt dat dat vanzelf komt, dat ik vanzelf leer om te fertrouwen, en dan durf ik een punt achter het verleden te zetten, nu doe ik voor de zekerheid maar een komma aan het einde van mijn verhaal, kijk maar KOMMA

28 thoughts on “Kever over zijn leven nu, met punten

 1. Hajoooooooo poomsie keefer. (PUNT hihihi)

  Oooooh hep uwes reeskak gehat? Ikke eet nooit fan me mense hun eete. Ikke wuik er aan en dan seg ik nee dank uwes. Ikke fin me bwokkies feeeel te wekker hihihi.
  Ooooh kwabbelt uwes ooferal aan? Ikke fin dat uwes gelijk hep hoor. Ik kwabbel soms ook aan het kleet. En dan kwijg ik TAUWT te hoore. Nau fan me ja!!! Het tapeit kwapt gewoon wekkerderder.

  Oooooooh mag uwes naar buite? 😳😳 ikke mag niet so faak meer naar buite. Se segge dat hut kauwt buite is. En ik hep een dunne fagt. En dan sijn se bang datte ik furkauwe wor. Kijk uwes wel uit datte uwes nie wegwoop?

  Poomsie… uwes wijk sjo oppe mij.
  Me frauw seg datte ik een kwebbelkous ben hihihi. Oooooh poomsie… datte weet uwes nog nie… ikke hat bijna gissere een muis te pakke!! Hihihihi. Ooooh een egge fette muis hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Dag lieve jongen, wat zeg je nau, had je bijna een muis te pakken?!, wat spannend, ik vang elke dag mijn speelgoedmuizen, dat wel, ik heb een ker een fillumpje gezien voor katten, het was met een muis en vogels, toen werd ik zooo bang dat ik me onder de tafel verstopte, niet verder vertellen hoor! ik ben blij dat jij ook een kleet hebt om an te krabben, trek je maar niks aan van je mensen als ze zeggen dat het niet mag, dat doe ik ook niet, en ik MAG wel naar buiten, maar ik durf het helemaal niet, dus ik ga niet, ik ken het buiten helemaal niet! Heel veel grote lieve pootjes van je poomsie Kever, en dankjewel voor je PUNT die ga ik bewaren!!

 2. Hoi vriendje Kever, wat kan en durf jij al veel zeg. Kruimel wil ook altijd kijken wat onze vrouw gaat eten, en soms als onze vrouw kip eet, krijgen we een klein stukje, dat is zo lekker Kever. Wij hebben ook overal in huis krabdingen, maar het leukste is toch wel aan de muur. Maar dat vindt onze vrouw weer niet zo leuk. En wat goed dat je zo goed eet, een klein buikie mag best hoor Kever, want te mager is ook niet goed. Kijk maar naar onze Bas, die was eerst veel te mager, je voelde zo zijn botjes. Hij eet nu al wat beter, hij is dol op stukjes kip in saus, van ene meneer of mevrouw goermet dan vraagt hij zelfs een 2e portie.
  Lieve Kever geniet maar lekker, zo samen met je mensen.
  Heel veel knuffies van ons alemaal

  1. Hoi lieve vrienden en vriendinnen, ik snap je helemaal Kruimel!, ik wil ook weten wat mijn mensen eten, en dan moet ik het toch ook proefen?, alleen vond mijn buik dat niet zo leuk, dus nu mag ik alleen kijken, “kijken doe je met je ogen” zegt mijn vrouw dan, maar als ik de kans krijg doe ik het ook met mijn tong likken, zooo krabben jullie aan de muur?, dat is een goed iedee, dat ga ik ook proberen!, en Bas wat fijn dat je zo lekker eet, wat zullen je vrouw en je broers en zussen blij zijn! en Bolle zal zo trots op je zijn, dat weet ik zeker, en ik ook natuurlijk!, mijn buikie gaat een beetje hangen, dus daarom ben ik nau op diejeet, ik ben een sgrokop zeggen de mensen, ik weet niet wat dat is, maar ik vind eten gewoon lekker, maar nu heb ik een soort puusels gekregen waar ik uit eet, sielig hè?, ik probeer altijd eerst te tetteren maar als dat niet werkt ga ik maar brokjes uit de puusel peuteren, lieve Bas en Bjarne en Bikkel en Juultje en Kruimel en Oliver, jullie krijgen superveel knuffies terug van Kever, en het is ook voor jullie vrouw, en erbij stuur ik een zacht dropneusje!!

 3. Hoi lieve Kever,

  Wat kan jij al goed schrijven, en de punten doe je al super goed joh!
  Snap heel goed dat je overal bij wil zijn, dan kan je alles beter in de gaten houden toch.

  Het gaat helemaal goed komen met jou en je mensen dat weet ik zeker.

  Knuffel van mij en een pootje van Tommy!

  1. Dag lieve mevrau Annelieke en Tommy, dankjulliewel dat jullie mijn punten goed vinden, ik vind het nog spannend, stel je voor dat ik dan niks meer mag zeggen, Tommy ga jij ook overal mee naar toe bij je mensen?, ik wil alles weten en zien en dan ook vertellen wat ik er van vind, dat moeten de mensen weten, ook als ze slapen, dan maak ik ze gewoon wakker met een verhaal, gezellig hè, soms doen ze net of ze niks horen, dat is moeilijk, maar meestal krijg ik antwoord!, ze zeggen dat ze ook wel willen slapen, maar waarom dan?, dag lieve allebei, bedankt voor de knuffel en het pootje, en heel veel zachte kopjes van Kever, en veel groetjes van mijn mensen roepen ze!!

 4. Hoi Kever
  Wat heb je een mooi verhaal geschreven!!
  Wij moesten stiekem wel lachen over alle krabdingen die je gebruikt. Maar ja je moet alles een keer proberen!!!!
  Het is fijn om te horen dat het zo goed met je gaat!!!
  We moeten je wel verklappen dat wij ook met onze vrouw mee gaan als ze naar haar bak gaat, zoooooo gezellig!!!
  En dat je nu achter een verhaal een komma zet is niet erg hoor!!!!
  Het zekere voor het onzekere.
  En als jij eraan toe bent kun je een punt zetten!!! Dat heeft nog wat tijd nodig!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, zooo dat lijkt me gezellig, als jullie allemaal meegaan met jullie vrouw als ze naar de bak gaat, dat zouden mijn mensen ook wel willen denk ik, ik heb al weer een nieuwe stoel gevonden om aan te krabben, die staat bij het buro, ik ga er ook vaak opzitten, hij kan draaien die stoel, en als ik dan ga staan kan ik krabben, handig toch?, maar het allerlfijnste vind ik het tapeit, dat zie je goed, of de bank, ik trek me aan de stof omhoog, dat gaat prima, de vrouw zegt dan welja, dus ze vindt het goed, en trauwens, Popje heeft die bank al helemaal kapot gemaakt, dat zou ik nooit durven, tenminste nu nog niet maar ik denk over een tijdje wel!, een dikke knuffel terug voor jullie allemaal dus ook jullie vrouw natuurlijk, knuffels zijn zooo fijn!, en een zacht kopje want dat kan ik nau ook, van Kever!!

 5. Lieve Kever,
  Je doet het echt kei goed, met komma en met punt. Het komt vanzelf wel. Ik vindt het heel erg leuk om te lezen dat jij je helemaal thuis voelt en dat je kei veel probeert. Krabben is gewoon leuk, doe ik ook. Overal! En als mijn vrouw naar de bak gaat wil ik ook mee. Dat hoort gewoon zo. Dus mensen van Kever, laat hem er gewoon bij. Dat is kattenregel. Verder denk ik niet dat je bang hoeft te zijn vriend. Je hebt je goudenmandje gevonden dus punten kan best maar op jouw tempo oke. Ik hoop dat jij en je mensen een fijn wiekent hebben. Zacht kopje van mij voor jullie en Bolle ( moet goed opletten dat ik niet telkens een bericht begin met hoi bolle … pffff )

  1. Hoi lieve vriend Bram, dankjewel dat je mijn punten en kommaas goed vindt, ik moet er nog wel een beetje aan wennen, ga jij ook mee naar de bak?, ik vind het gezellig, ik mag er altijd bij zijn hoor, dat hoort zo als je famielie bent toch?!, wat knap dat jij ook overal krabt, dan weet ik nau zeker dat het gewoon mag, gelukkig maar want ik denk wel dat ik het blijf doen, het foelt fijn dus ik doe het, ik heb nau een nieuwe stoel gevonden, met wielen eronder, daar kan ik op zitten en aan krabben!, ik ben alleen nog maar bang als de mensen hun jas aandoen, dan furstop ik me meteen, en er was een mon-teur, dat vond ik ook heel eng, maar verder gaat het TOP! o ja, en mijn mensen zeggen ook wel eens per ongeluk Bol tegen mij, dat geeft niks, ze zeggen Bolle blijft er altijd bijhoren, mijn wiekent is helemaal in orde Bram, ik hoop dat van jau ook, zachte kopjes terug voor jou en je hele familie Bram, van je vriend Kever!

 6. Lieve Kever, wat heb je een mooi verhaal geschreven en wat kun je al mooi schrijven. Wat fijn om te lezen dat je al zo goed gewend bent bij jouw lieve baasjes. Floortje moest wel lachen toen ik haar voorlas over jouw krabgewoontes. Zij krabt (gelukkig) alleen aan haar krabpalen. Toen ze pas bij ons was wilde ze aan de gordijnen hangen maar dat vonden wij niet zo’n goed idee. Ze doet het nu niet meer. Lieve kever, geniet maar van jouw heerlijke leventje, we kijken uit naar jouw volgende verhaal. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Lieve mefrau Ina en lieve Floortje, wat een goed idee van die gordijnen, ik wist niet dat dat ook kon, dan kan je jezelf helemaal omhoog trekken dat is spannend, dat doe ik nau bij de bank, dan doe ik een klein sprongetje en trek me zoooo aan mijn nagels omhoog, dat kan ik echt heel goed, maar het geeft niet zeggen de mensen, want de bank was al kaapot, dat heeft Popje gedaan, ik hoop dat ik nog heel veel ksn schrijven want ik vind het leuk om te doen, dankjulliewel voor de kompliementen!, ik ben alleen nog bang als de mensen hun jas aandoen, dat vind ik echt heel eng, dan verstop ik me meteen, verder foel ik me helemaal thuis!, ik stuur jullie alledrie (dus ook jullie meneer) heel veel zachte kopjes want dat kan ik nu!, ze zijn van Kever!

 7. Lieve Kever,

  wat hebbie jou mooie letters gebruik en jij heb jou punt uitgeprobeer om te oefene. En jij heb jou komma gebruik. Ik vinnut knap van jou eigen Kever. En jij heb zofeel gelijk, assie het nog nie fertrouw dan moet jij jou punt nie zette. En tusse jou eigen en mij eigen gezeg, jij moet alteit foorsichtig zijn dattie nie jou puntkop krijg. Dan hebbie zofeel punt gezet dattie door jou punte jou komma nooit meer kan sien. Dat moetie nie wille Kever.
  Mij vrouw heb jou letters foorgeleeze aan mij eigen en zij zeg, Kever foel ze eigen iedere week meer thuis bij ze mense. Toen wer mij hart zofeel blij Kever. Jij zeg het mooi, assie allemaal opniew begin kan jij ook niew geluk vinde. En jij hoef jou ferleede nooit nie te fergeete. Dattie op jou straat moes tettere en dattie op zoek was naar jou mense. En mij buikmaatje Bolle, hij wer ze mooise ster van iedereen ze hart. Hij heb zofeel erfaring gehad in saame. Hij heb iedereen geleer dat saame belangrijk is foor liefde in jou hart. Daarom bennie nu bij jou mense Kever. Dattie jou geluk kan vinde assie saame ben. En daarom wor jou buik ook grooter. Hoefeel meer geluk jij foel hoefeel grooter jou buik. Dat is mij eigen teejoorie want mij buik is groot. Assie feel saardiene, makkareele en kauwstik eet foel jij feel geluk. Dan kan jij jou buik laate groeie.
  En ik doe ook feel krabbe Kever, mij vrouw zeg dat ik heele drumsooloo doe op mij bak. En ik heb mij vrouw ze stoel onder mij poote genoome en froeger dee ik ook in mij vrouw ze bokse hange. Toen heb mij vrouw eindeluk mij huis vol gezet met mij krabmeubel. Krabbe is mij passie Kever, jij trek zo jou letters uit jou kop.
  Hoop dattie het fijn von dattie sellufstannig jou letters heb gemaak. Jij heb het zo goed gedaan. Jij mag trots zijn op jou eigen Kever.
  Daarom krijgie mij, foor jou eigen bewaar resje van mij garnaaale in mij sjelei. En foor jou mense heb ik stiekum mij garnaaalekokteel gemaak toen mij vrouw nie keek. En het is ook foor Ooma, van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, ik ben een beetje laat maar ik ben er wel hoor!, een punthoofd lijkt me moeilijk, waar laat ik dan mijn oren?, wat kan je toch je letters prachtig neerzetten, over het ferleede, zo is het presies, mijn mensen moesten er een beetje van huilen, zo mooi vinden ze het, en nau snap ik ook waarom mijn buik groter wordt en dat dat ook moet, anders kan ik mijn geluk en mijn samen nergens in doen, Loes doe jij ook overal krabben?, zie je wel het hoort gewoon zo!, ik heb drie planken om aan te krabben en drie kartons en een paal en twee matten, zeg er maar bij dat we maar twee kamers hebben roept mijn vrouw, dus dat doe ik, maar ik vind het tapeit gewoon zo fijn om aan te krabben, en de bokse doe ik als ik ekstra aandagt wil, slim hè?, dat deed Popje ook, ik vind het mooi dat je drumt op de bak!, ik maak er ook een hele toestand van, zeggen de mensen, eerst had ik grote houten korrels maar die schoot ik keihard alle kanten op, maar echt hard!, dus nu heb ik ook kleine korrels, ik krab altijd aan de rand van de bak als ik er al weer uit ben, dan doe ik RENG RENG RENG, dat klinkt zo mooi! vooral als het stil is en de mensen slapen, dankjewel voor de garnaale in sjelei, en voor de kokteel voor ooma en mijn mensen, ik heb er eventjes aan gelikt, het is heerlijk!, heel veel zachte kopjes voor jou en je famielie, met voor jou stiekum een zakje sjips met maajonesse als dipsous, het is van Kever!!!

 8. Hoi lieve Kever. Ik snap jou he-le-maal hoor dat je overal bij wilt zijn. En als een deur dicht is, nou dan ga ik ook mauwen. Als frau op de bak gaat of doesen dan ga ik meestal ook mee. Gezellig toch. Kopjes geven en zo. Dat van dat krabben ik doe het meestal aan mijn krabpaal. Soms aan de eetstoel maar dat is zonde zegt frau. Aan de bank kan niet want die is van katproef spul. Nou van mij ja! Pootjes voor jou van mij prrrrr.

  1. Hoi lieve Minnie, ga je ook mee doesen?, dat wilde ik vandaag doen, maar het was toch een beetje teveel water, maar ik zat wel meteen achter de deur te wachten, gelukkig dat jij dat ook doet, een deur hoort niet dicht te zijn, de vrouw zegt dat ik niet snap dat ik de deur open kan duwen of trekken als hij al op een klein kiertje staat, nau en?, ik vind dat de deur gewoon open moet!, en wat errug dat je bank katproef is, weet je het helemaal zeker?, ook aan de onderkant?, je mag ook wel aan mijn bank komen krabben hoor!, heel veel pootjes voor jau en je frau terug en een prrrr erbij, en het is van Kever!

 9. Hoi Kever.
  Wat super knap dat jij nu al op de blog schrijft met komma en punten!!!!!!!!!!
  Dat heb je wel super de duper snel geleerd!
  Krabben aan de muur vind ik ook zo heerlijk,maar ik doe het nu alleen aan de buitenmuur op het balkon.Vroeger wel aan de muren binnen en her en der staat nog wel ons meesterwerk op de muren binnen……
  Ik heb niks met krabbeltonnen of plankjes,
  Maar het tapijt in de slaapkamer gebruik ik ook om te krabben,als het mij buiten te koud is.Zoals nu.Ik wil geen koude billen krijgen,want aan kou heb ik een hekel.
  Mijn broer vond de meubels fijn.Hij heeft zeker 2 stoelen helemaal kapot gekrabbeld…En scullary girl kon zelfs daarom nooit boos worden op hem.Hij was altijd zo lief..ja ja…..ondertussen dus wel stoelen kapot krabbelen.
  Scullary girl had daarom nooit dure stoelen….en ze zei altijd: de eerste krabbel is naar,maar dan maakt het niet zoveel meer uit.Mijn broer had eggies waar met dit soort dingen wel een streepje voor bij scullary girl.Ach hij was ook wel erg lief….maar niet altijd tegen mij,maar ik ook niet altijd tegen hem.Uiteindelijk ging het best samen.Schijnt vaker te gebeuren tussenbroers en zussen.
  Tja ik ga ook wel eens naar de badkamer als mijn scullary girl er is,maar niet als ze onder de binnen regen staat,want ook aan water op mijn vacht heb ik een hekel.
  Maar scullary girl moet niet proberen in de buurt van mijn bak te komen.Dat is eggies waar voor mij een probleem.Dan kan ik niet, het is te prifee voor mij.Ooit heeft ze het lef gehad om urine op te vangen.Ik had een blaas ontsteking,sindsdien kijk ik eerst of er niemand in de buurt is……want je weet maar nooit…..
  Ik ben toch zo blij dat je je steeds meer en meer thuis voelt bij mevrouw Cisca en meneer Jeroen.Nog even ej je kunt eindigen met een punt.
  Maar dat je nu al op diejeet moet vind ik een beetje zielig voor je.Maar er zijn vast ook wel lekkere diejeet dingen.
  Zo gezellig voor je mensen dat je altijd en overal mee wil kijken en zelfs voorproeven of hun eten wel lekker is.Wel een nadeel dat je buik ervan op hol ging,want dat is niet leuk.
  Je kwebbelt lekker net als mijn zus.Die stond ook vooraan met inspectie wat scullary girl at en had overal wel haar woordje terug voor.En voorproeven vond ze ook heerlijk.Haar buik was net als bij onze vriendin Loes,iets waar ze heel trots op was.Ze lag dan ook altijd op haar rug op de grond,in de klimpaal of in een mandje.Dan kon iedereen het zien.
  Lieve Kever,je hebt een mooie schrijf gemaakt en je krijgt zachte extra kopjes van mij Muzette.{ en stiekem geef ik je er een lekker stukje kaas erbij ,bij met feestelijke sterretjes erop.Wegens dat het al opschiet naar de kerstmis.}
  Van je vriendinnetje
  Muzette

  1. Dag lieve vriendinnentje,Muzette, ik ben een beetje laat maar hier ben ik!, aan de muren heb ik nog niet gekrabd, maar dat kan ik wel proberen, dankjewel voor de tip!, eigenlijk kan je overal krabben, dat is helemaal niet moeilijk, wat mooi dat je binnen ook kunst maakt!, ik vind mijn krabspullen wel leuk, maar ik vind andere dingen weer NOG leuker, nu krab ik aan de stoel bij het buro, die heeft wieletjes en ik kan er op zitten, en als ik zit kan ik ook krabben, dat is toch handig?, jullie konden met zijn drietjes vast goed krabben!, dan kan iedereen ergens anders krabben, gelukkig dat je na een tijdje toch broer en zus werd met Fynn, en met Sparkle was je natuurlijk al zus!, zooo wat errug dat je scullary girl je plasje ging vangen, dat wilden Pop, Beer, Mol en Bol ook nooit, en ik denk ik ook niet, een plasje doen is prifee, presies zoals je zegt, ik wil wel net zo een buik als Loes en Sparkle en Bolle, maar het mag niet van mijn mensen, dat is jammer hoor, maar ik lig wel vaak op mijn rug! de mensen zeggen dat het dan net lijkt of ik een witte biekienie aan heb, wat is dat nau weer?!, ik mag ook al niet meer van het menseneten proefen, het was lekker ik wilde nog meer, maar mijn buik raakte er helemaal van in de war, ik moest ook nog spuugen, dat was helemaal niet fijn, maar dat is allang foorbij hoor!, zoooo wat was die kaas lekker! en zo mooi met die sterretjes, je krijgt van mij stiekem een stukje kippfileej, gewoon alleen kipfileej die gekookt is, dat is lekker hoor! er bovenop zit een klein kersemutsje, en erbij stuur ik heel veel zachte kopjes voor jau en je scullary girl, en je hoort me aankomen hoor! dus je hoeft niet te schrikken, het is van je vriend Kever!!!

 10. Hoi lieve Kever,
  Wat een mooi stuk heb je geschreven, wij hebben er van genoten. Zet er maar nooit een punt achter hoor, graag door blijven vertellen.
  Wij gaan ook altijd mee als vrouwtje naar de bak gaat, hihi. In ieder geval goed te lezen dat jullie het met z’n drietjes zo fijn hebben met elkaar. We kijken uit naar je volgende verhaal.

  Knuffels Binti & Zooka

  1. Hoi lieve Binti en Zooka, mijn antwoord is een beetje laat, want de mensen waren weg en toen mocht ik niet op de Aaipet, wat leuk dat jullie ook altijd meegaan als jullie vrouw naar de bak gaat, dat is gezellig toch?! en dank jullie wel voor de kompliementen, gelukkig dat ik er geen punt achter hoef te zeggen want dat is moeilijk voor mij, ik ben katerman die veel wil praten en ik heb altijd wel een meening, dus die moet ik dan vertellen, dat is logies toch?, soms ben ik nu wel eventjes stil hoor, maar meestal niet! heel veel zachte kopjes voor jullie met een grote knuffel erbij!, van Kever!!

 11. Echt knap dat je al zoveel woorden kent. Wij hebben ook tapijt maar krabbelen liever aan het bed. Er komt ook geen nieuw bed omdat wij dan toch gaan krabbelen. Het is een springbed op een box. Als je die ook thuis hebt, daar kun je dus goed aan krabbelen. Fijn dat jij echt een goed thuis ook hebt he. En het mensenmeisje vindt jou heel mooi. Wij jou ook hoor, maar zij vindt jou heel erg mooi. Pootjes van mij en ons ❤️

  1. Hoi lieve Tjilla, krabbelen jullie aan het bed?, dat heb ik nog niet geprobeerd, maar het is een goed idee!, jullie kunnen met zijn drietjes vast heel goed en heel veel krabbelen, dat je het goed ziet, dat is het mooiste, Popje die hier voor mij woonde heeft de hele bank kapot gemaakt, helemaal tot op het haut dat er in zit, dus ik mag nau ook aan de bank krabben en dat doe ik ook!, ik trek me op met mijn nagels in de stof, en ik word een klein beetje trots dat jullie mensenmeisje mij heel mooi vindt!, en ik ben heel blij dat ik niet meer in het asiel zit maar hier ih huis woon, bij mijn mensen, en weet je? ik heb al twee keer speelgoed gekregen dat jullie hadden geriefjoewt!, mijn mensen en ik zijn heel blij met de riefjoews!, heel veel pootjes terug lieve Tjilla, ook voor Tjessi en Tjaiia en jullie mensenmeisje, en een zacht dropneusje van mij, Kever!!

 12. Halllo Vjient en Oom Kever
  Wat bent u al knap met u punt en komma u leert snel zeg. Wat vervelend dat u reesjespoep had dat is echt niet leuk. Wij Dulce en Amber hebben dit gelukkig nog niet gehad want wij hadden toen we naar Nederland kwamen een grote zak met ons eigen voer dat gelukkig ook in Duitsland te koop is want ineens ander voer en dan kan je reesjespoep krijgen. En ja u moet natuurlijk veel ontdekken en u heeft gelijk je moet soms een punt maken zodat u personeel weet Kever is er ook. Bent u al trouwens klaar voor het feest van Jiekkie en Doruss en ssttt wilt u vragen of u ketnepwijn mag meenemen maar of u dit niet aan Mevr Loesje wilt laten zien want die kan er niet goed tegen. Wij Dulce en Amber hebben al een plekje voor u u mag in het midden en wij ieder aan een kant. Voor ons is het namelijk ook ons 1e feest en we vinden het spannend om met een mooie man op de bruiloft te zijn. Van Kyana moest ik zeggen dat het heel goed gaat en dat haar zoon Sir Bobby begin januari gaat verhuizen en die mevrouw ken ik ook ze heeft al 2 familie leden van haar. De broer van Kyana haar opa en 1 neefje dus Sir Bobby krijgt een gouden mandje., en mijn vrouwtje kan hem nog vaak zien.
  Dat was het even voor nu want ons vjouwtje heb het weer heel druk . Een dikke knuffel van ons allemaal en ook voor u personeel hoor. Groetjes van Amber Dulce Jiekkie Kyana Jafita en de rest van de familie.

  1. Dag lieve Amber en Dulce, wat leuk dat jullie er zijn en wat spreken jullie al goed nederkats!, goed dat jullie eigen voer meehadden uit Roessia, ik had uit het asiel brokjes mee, maar die zijn allang op, en ik kreeg reesjes omdat ik op taafel klom en zomaar aan het bord van mijn man ging likken, het was lekker!, maar nu mag ik dat niet meer, mijn vrouw zegt kijken doe je met je ogen, maar ik zeg proefen doe je met je tong!, ketnipwijn staat hier nog, van Bolle, die wist hoe je dat moet maken, ik zal niks tegen mefrau Loes zeggen, want ik had gehoord dat ze heel vrolijk was geworden en toen veel moest slapen, Bolle kon supergoede ketnipwijn maken!, en ik kom heel graag naar het feest van Jiekie en Dorus als ze gaan trauwen, dat is zoo roomanties!, ik word een klein beetje ferlegen maar ook heel trots dat ik dan met twee prachtige dames op het feest ben, ik heb mijn smooking al aan!, en de mensen zeggen steeds dat ik zo lekker ruik, dus ik ben klaar voor een feest!, wat fijn dat Sir Bobby bij iemand gaat wonen die jullie kennen, en dat er al famielie woont, willen jullie Kyana heel veel lieve groetjes doen, ook van Bolle, want die was zo trots op haar!, en ik stuur een hele dikke knuffel terug voor jullie allemaal, en een zacht dropneusje spesjaal voor jullie twee!, het is van Kever!!en mijn mensen sturen hele lieve groetjes!

 13. Hallo lieve Kever,

  Hier vriendje Jip, ik weet ik ben een dag later met mijn schrijf en dat komt omdat vrouwtje gisteren een ander cijver heeft gekregen voor haar mens zijn, en we kregen visetee van een lieve vriendin.
  Ikke vind het zo reuze knap van jou dat jij zoveel mooie schrijf kan maken en sapperdeflap ook al zoveel punten en komma’s. Jij gaat nog een hele grote schrijver worden en wie weet komt er een tijd dat jij een boek gaat schrijven. Ik voel aan mijn poot dat dat gaat lukken en als er niet genoeg ………… en ,,,,,,,,,,,,,, in staan dan doet de boekdruk mensen dat wel voor jou hoor.
  Wat fijn dat het steeds beter met jou gaat en steeds minder bang bent, maar Kever wij poezels zijn allemaal wel ergens bang voor en vrouwtje vind dat het meer is dat we goed opletten of alles veilig is.
  Kever wat heb jij het druk met al je potenwerk zeg, ikke vind dat jij vrouw en man heel goed meehelpt in de werkjes in huis, Vloeren vegen dingen stoffen, wat zal het bij jullie schoon zijn in huis. Een ding moet jij niet vergeten, maar dat komt nog wel. Jij moet die scherpen pinnetjes bij je tenen intrekken, daar worden jou mensen dan super blij van en als het werk van die pinnen moet gebeuren moet je dat op jouw eigen planken en tonnen doen. Ikke weet zeker dat dat nog wel komt.
  als je zolang op de straat hebt gewoond dan kan jij niet alles weten hoe het in een mensenhuis moet. Wist ikke ook niet toen in als kleine Jip bij vrouwtje mocht komen wonen, nou ik vond dat er teveel spullen in huis stonden en die heb ik naar de vuilnis bak verhuisd en ja al die planten die hoorde gewoon niet in het mensenhuis, planten zijn voor buiten en ik wist niet beter dan dat ik als ikke grote Jip zou zijn Jip de tuinkabouter zou willen zijn en ik ben daar dus maar meteen voor gaan leren. In het huis is me dat goed gelukt hoor, Er zijn alleen nog van die rare dingen met van die prikken dingen en die doen au aan de poot en er staan verder voor mij Jippenplanten en daar mag ik aan knabbelen zoveel ik wil.
  Lieve Kever tot de volgende keer weer en maak je geen zorgen om je …… en ,,,,,,,, hoor.
  Knuffel van mij vrouwtje en lieve groetjes voor jou mensen. Poot (zonder die prikken dingen) en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip, hier ben ik, Kever!, gefeeliesietaatsiet met je vrouw!, ook van mijn mensen, een nieuw sijfer is spesjaal, dus ik hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad, was je erbij komen zitten eventjes? bij de viesiete?, zooo ik ben blij dat jij ook zo goed geholpen had toen je net bij je vrouw kwam wonen, zie je wel dan is het goed dat ik dat doe, soms krab ik ook wel aan mijn eigen spulletjes, maar als ik aandagt wil krab ik aan spullen van de mensen, slim hè?, het werkt goed, alleen deed ik gisteren aan de boxen krabben en mijn man keek niet eens op, hij is er al gewend, nau moet ik iets nieuws verzinnen, maar er is genoeg hoor!, heb jij prikplanten in huis?, ik kijk niet naar de planten, misschien moet ik dat eens doen als ik aandagt wil, de vrouw had gisteren een hele mooie grasspriet meegenomen uit de tuin, toen heb ik de zachte stukjes opgegeten ze waren lekker!, dus misschien lust ik ook wel de andere planten, dank je wel voor de tip!, ik durf nog steeds niet naar buiten Jip, ik krijg dan een tuigje, nau… als ik dat zie ben ik al weg!, nog een keer heel veel gefeeliesietaatsiet met je vrouw!!! , en een poot met witte tenen van Kever, en lieve zachte kopjes (want dat kan ik nau!) voor jullie allebei van je grote vriend Kever!!, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes terug!!

 14. Hoi Kever, wat fijn dat je je alweer zo goed thuis voelt bij je personeel, Jullie vormen een fijn gezin zo saampjes waarin lief en leed met elkaar gedeeld mag worden.en dat is erg fijn hoor dat dat kan!

  Liefs van Ollie en het vrouwke❤️

  1. Hoi lieve Ollie, wat fijn dat je me schrijft!, ja we zijn echt een gezin aan het worden, dat is het allerfijnste toch als je je eigen huis en mens hebt, en over een tijd mag ik ook nog in de tuin, maar nu nog niet en ik durf het ook niet hoor!, het is zooo groot en ik weet de weg niet, daarom blijf ik nau nog binnen, lieve Ollie heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je vrouwke, van mij Kever!!

Reacties zijn welkom