Bram over de feesdagen en het versieren

feesdagen

Hoi allemaal, nu zijn er allemaal feesdagen. Sinnerklaas is weer weg en dadelijk komt de kerseman met kadootjes. Dit jaar kwam Sinnerklaas met soepjes van gourmet. Die zijn het lekkerst dus hebben Mila en ik geluk. Ik had ook andere sneks op mijn lijstje staan voor Sinnerklaas maar die kreeg ik niet.

Nu is het zo dat Mila en ik echt kei-veel sneks hebben dus eigenlijk hoefde dat ook niet. Sinnerklaas had wel een kadootje gebracht voor een woef vriend in onze straat. Daar is hij heel blij mee. Hij vertelde dat het een bot is en dat de bot super-lekker smaakt. De soepjes die Mila en ik kregen waren met kipsmaak en dat sloeberde ik ineens op. Ik heb geen geduld met eten. Soms schrok ik. Dat is wanneer ik iets erg lekker vind.

Kerseboom

Afgelopen week vertelde mijn vrouw dat het tijd is voor de kerseboom. Elk jaar komt er een kerseboom in de woonkamer te staan. Deze wordt dan helemaal vol gemaakt met versieringen. Er komen kersballen in en gekleurde lampjes. Daarna komen er witte slingers in. Deze lijken op sneeuw maar dat is het niet. Het is nepsneeuw aan elkaar gemaakt. De kerseboom zelf is ook nep. Mijn vrouw zegt dat als we nu een echte kerseboom halen, dat hij kaal is met kers. Dat vind ik wel sneu voor hem. Dan kan hij wel versieringen hebben maar dan is het nog koud zonder vacht. Onze boom is dus nep. Maar hij is wel heel mooi.

Ik deed meehelpen met tjekken en versieren. Allereerst moesten de takken schoongemaakt worden want ze waren kei stoffig. Als mijn vrouw dat had gedaan dan deed ik kijken of het goed was. Ze bracht de tak naar mijn mandje waar ik in zat zodat ik het kon tjekken. Eerst deed ik kijken, zijn ze weer groen in plaats van grijs?  Als ze groen zijn dan doe ik even ruiken. Is de stof er helemaal af? Of moet ik nog niessen?  Als die tjek gedaan is dan tik er met mijn poot tegen aan om te kijken of het nog stevig is. Vallen de takjes er niet af? Wanneer die tjek gedaan is voor een tak, dan komt er een nieuwe tak en dan begint de tjek helemaal opnieuw. Mijn vrouw en ik zijn dan wel even bezig maar dat vindt ik alleen maar gezellig. Dan zijn we namelijk samen en samen vind ik fijn.

Slingers

De tjek doe ik ook bij de nep-sneeuwslingers. Soms zijn die ook stoffig en dat hoort niet. Ze worden ook eerst even gewassen voordat ik ze ga bekijken en ga snoffen. Daarna tik ik er ook even tegen aan om er zeker van te zijn dat er geen echte sneeuw vanaf komt. Dat zou schrikken zijn. Ik hou niet van echte sneeuw. Wel door de raam maar niet als ik de tuin in wil. Het is koud en nat aan mijn poote. Als de slingers goed gekeurd zijn dan mogen ze de boom in.
Er zijn ook kersballen. Die tjekt mijn vrouw zelf. Ze zegt ‘Brammie, die zijn van glas, dat is gefaarlijk’. Daar heeft ze wel gelijk in. Ik mag niet met gefaarlijke dingen spelen of tjekken. Glas is gefaarlijk. Je kan je poote openhalen aan glas en dan moet je naar de dokter. Dus dat mag mijn vrouw mooi doen. Ik ga dan wel op de stoel of tafel zitten om mee te tjekken. Ik kijk op een afstandje hoe mijn vrouw de kersballen schoonmaakt en ze in de boom hangt. Er zijn heel veel mooie kleuren. Ze zijn ook allemaal anders. Er is geen een hetzelfde. Ik vind ze heel mooi. Ze blinken alsof ze dansen op water. En als de boom helemaal versierd is dan gaan de lampjes aan.

Kadootjes

Eerlijk is eerlijk, ik hou van mooie kleurtjes en onze boom is echt kei-mooi geworden. Nu kan de kerseman komen met de kadootjes. Beste kerseman, ik hoop op sneks en soepjes, en een nieuwe muis. Of misschien wat wiewspul. En vergeet mijn vrienden in de asiels niet. Oh en een nieuwe deken is ook wel fijn. Mijn vrienden hebben misschien ook een lijstje, wilt u daar ook even langsgaan… dank u wel! Nu ga ik toch maar dutten. Het duurt nog even voordat de kerseman komt.

21 thoughts on “Bram over de feesdagen en het versieren

 1. Hajooooo oompje bwam.
  Ooooooooooh heppuwes wel een kerseboom? Oooh sniksniksnik ikke niet. Foorig jaar hat ik er wel 1. Ook een nepper. Maar de boom fiel fier keer om. Sjomaar!!!! Eg waar. En dat gebeurte aween asse ik teets inne buurt was. Me mensen seide en nu isse hut genoeg!! Hij gaat weg kweine terroris die je ben!! Nau fan me ja!!! Nau hangt er een kwans aan de deur waar ik niet bij ken. Sjo meen!!! Sniksnik.
  Ikke ga met me jiekie mette kers bij me mamsie loosjere. Die hep een kerseboom hihihi.
  Pootjes oompje bwam 🐾🐾

  1. Moh knul, fiel die somaaar om? gewoon somaaar ? Nou, dat snap ik echt niks van hoor. Wel flauw dat je nie een kerseboom heb. Fijn dat je mag loosjere, niet sjudde he knul, daar ben je te jong foor. Fijne dag knul en zachte kopjes van mij, Bram

 2. Hallo Brem,
  Wat goed van jou dat jij vrouw mee helpt met de kerseboom schoonmaken en alles wat er in moet en het is natuurlijk reuze gezellig om het samen te doen. Ikke heb geen kerseboom en versiering in huis en weet dus niet hoe dat is. We hebben het wel, het staat allemaal in de berging. Toen ik bij vrouwtje mocht komen wonen is er iets ergs gebeurt en sinds die tijd doet vrouwtje niet meer boom uit de berging halen, ze heeft hier geen zin meer in, ze zegt Jip voor die paar weken en we zijn maar alleen en er komt toch nooit niemand ga ik dit echt niet doen. Ikke heb gedroomd dat de Kerseman in mijn flaporen heb gefluisterd dat hij een klein kadootje zal brengen, omdat ik heel lief ben.
  Bram geniet van je mooie boom en je krijgt een grote knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Liefe Jip, mij hart breek. Ik zou heel graag met kers bij jullie komen voor de mooie boom maar ik mag de straat niet uit. Ik vind het heel jammer dat je nie lampjes heb en zo. Weet je wat Jip, je mag altijd naar mij kerseboom kijken. Als je wil mag je die ook hebben. Ik denk wel dat het te zwaar is foor de duif, maar dan zoeken we een sterke duif. Oooo ik heb de kerseman ook gefraagt of hij bij al mijn vrienden langsgaat. Ik weet zeker dat naar jouw komt Jip! Anders ga ik hem halen. Ik hoop dat mijn verhaal een beetje kers geef aan jou. Laten we samen zijn in gedachten Jip, dan zijn we niet alleen. Zachte liefe kopjes van mij voor jullie.

 3. Hoi grote vriend Bram, wij hebben geen kerseboom, onze vrouw zegt dat ze dan iedere keer alle ballen van de grond kan rapen en dat ik er dan vast in ga klimmen, omdat ik zo’n boeffie ben. Nou ja zeg, ik ben een hartstikke lieve Bikkel hoor.
  Ik hoop ook op kado’tjs Bram, ik heb stiekum gezien dat mijn vrouw al wat snekkies in huis heeft gehaald, ze dacht dat ik het niet zag en verstopte het snel in de kast, maar ik had het al gezien met de tassen inspektie. En er is een verrassingsdoos gekomen, Mijn vrouw zegt dat we die pas met kerst mogen openmaken. Oh ik kan niet wachten Bram, wat zou daar inzitten, vast een heleboel speeltjes.
  Ik ga de komende tijd ekstra lief zijn hoor, en mijn vrouw heel veel knuffelen, dan kan het niet anders dan dat de kerseman langs komt.
  Hai vaif van Bikkel.
  p.s. wat lief dat je ook aan onze vriendjes in de asiels denkt Bram, mijn vrouw geeft altijd wat centjes of zakken brokkies aan de zielige katjes daar. Want zij hebben ook recht op kersemus vind ik.

  1. Woooow Bikkel wat koel, ik zal niks zegge ofer de sneks! Als je nou nie in de boom gaat dan heb je een kei mooie boom. Jip heeft er ook geen. Het breek mij hart Bikkel. Ik hoop dat we allemaal samen met mij kerseboom kunnen doen. En dat iedereen kadootjes krijg van de kerseman. Ik wil mij kadootjes wel dele. Ik hoop dat jullie kei mooie kadootjes krijge en ik weet zeker dat onze frienjes in het asiel ook kei veel krijgen. Mij vrouw heb gisteren een kerseboom gezien in het asiel waar zij werk en daar waren al kei maar kei veel kadoos voor alle bewoners daar! Koel he. Ik ga nog een lijstje maken voor de kerseman. Ik wil dat iedereen liefe voelt en een kadootje krijg. Hou je taai Bikkel en nie stiekem snoepe he. Pas als het kers is! Heel veel zachte kopjes van mij

 4. Lieve Bram,

  wat hebbie bof gehad met Sinniekoolaas, dattie soepies kreeg. Oooh Bram van mij eigen kan ik mij ook nie beheerse assie soep krijg. Maar mij vrouw zeg, Loes jij moet uitkijke met jou niere. Selluf denk ik dat Sinniekoolaas weet hoefeel lekker soep is foor mij buik. Dank jou wel Bram dattie het ook vin, mij vrouw lees jou ferhaal ook alteit. Zij zeg Bram heb ook ze lekkere bek. Van mij eigen heb ik ook mij lekkere buik Bram, daar pas alles in.
  Wat hebbie jou mooie kerseboom en wat kannie goed fersiere. Jij heb zofeel taalent. Maar beloofie mij eigen dattie mij Doorie niks zeg van jou boom. Hij wil ze heele leefe al ze kerseboom. Maar hij doe zofeel sjudde, jou boom weet nie wattie oferkom. Hij fal gewoon om van ze schrik. Dan moet ze vrouw ze kerseballen raape. En jij zeg het selluf, assie er met jou poote insta hou jij geen poote meer ofer. En wat hebbie dan?
  Daarom heb mij vrouw fier kleine kerseboom in mij huis. Dan heb wij allemaal onze eigen kerseboom. Nu hoop ik dattie mij boom fersier met saardiene en makkareele. Maar mij vrouw heb nog nie ge-ree-aa-geer…

  Dag lieve Bram, geefie mij Milaameisje mij kersknuffel en het is ook foor jou vrouw, jou woef en jou eigen,

  Loesje

  1. Hoi Loesje
   Met snekken moet ik schrokken dat is gewoon zo. Het is dan kei lekker en ik kan nie meer stoppe.Kleine doorie mag alleen kijke naar ze boom en nie sjudde.. ook nie met jiekie.. pas as hij groote kater is en jiekie ook. Dat ze furstand hebben en nie beebies maken. Ik vin het fijn om te horen dat jullie eige kersebome hebbe.Misschien hebbie geluk en doe jou vrouw er garnaale of saardiene in. Mij eigen hoop het. Ik wens jullie kei fijne wiekent met heel veel sneks. Zachte liefe kopjes van ons allemaal

 5. Lieve Bram, wat fijn dat jij samen met je vrouwtje de kerstboom opzet en versiert. Wij hebben ook een nepboom en Floortje heeft ook geholpen met het versieren. Vandaag is baasmens kerststukjes aan het maken voor op de tafel enzo. Daar helpt Floortje ook bij mee. Ze heeft dus een drukke dag vandaag. Fijne dag lieve Bram, kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, wat koel dat jullie ook een neppe hebben. Jip heeft er geen dus nu heeft hij er al twee waar hij naar mag kijken. Ik denk dat jullie boom echt mega mooi is net als die van iedereen. Zo zijn we allemaal saame. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben en gellig hebben. Lieve kopjes van mij

 6. Hoi lieve Bram, hier Kever, wat een mooi verhaal heb je gemaakt, met supermooie footoos. En wat is jullie kerseboom mooi! Mijn vrouw zegt dat ze de footoo van jou met de sneeuwslinger om zo mooi vind, of ik dat tegen jou wil zeggen, dus dat doe ik, wij hebben geen kerseboom, omdat ons huis zo klein is, het past niet, maar er komt wel een hele kleine boom van een soort glitterspul, net als de kleur van jouw mandje, oooooranje heet dat, er zitten kleine lichtjes in, ik hoop dat ik ook een kadootje krijg, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet want ik heb alles wat ik wil!, maar een snekje lust ik altijd wel, heb jij dat ook?, ik vind kauwstiks zo lekker, gelukkig dat je oplet met glas, Bolle had een keer een wond in zijn kussentjes, toen moest hij naar de dokter, het was van glas zei de dokter, ik wil dat niet!,ik vind het superknap dat je alles durft te tjekken Bram!, dan ben je echt stoer, en dan heb je een kadoo van de kersenman verdiend!, heel veel kopjes voor jou en je familie, ik kan ze nu ook zachtjes geven, goed hè?!, ze zijn van Kever!!

  1. Heeeey Kever, je kent punten, koel man! Echt heel stoer. Wat koel dat je een boom hebt, Jip heeft er geen maar hij mag de mijne hebben. We doen allemaal saame. Ik denk dat jouw boom ook kei mooi is. Glas is gefaarlijk, dat is zo. Ik vind het erg voor Bolle dat hij glas in zijn pootje had. Gelukkig heeft hij dat niet meer. In regenboogland hebben ze dat niet. Ik hoop dat de kerseman ook voor jullie komt. En voor iedereen. woooooow Kever, ik ben kei trots op jouw… dat waren super zachte kopjes.. mah… geweldig!! Dank je wel vriend! Tot snel weer. Zachte kopjes terug voor jullie

 7. Hoi Bram.
  Wat kei goed dat je helpt met de kerstboom.
  Mijn scullary girl gaat ‘m ook zetten.Beetje in de vertraging wegens dat ze bij mijn mensen oma logeerde omdat die aan haar hand geopereerd was,maar gelukkig gaat het goed en is mijn scullary girl gister weer thuis gekomen.
  Je hebt een prachtige boom met gekleurde lampjes Bram!
  Wij hebben ook nep omdat een echte giftig is voor katten.En mijn zus hadde gewoonte om op alles wat plant en zo was,te knagen…..
  Onze boom is wel helemaal “cat proof” zegt mijn scullary girl altijd.Dat zal dan wel.
  Het is altijd een heel gedoe hoor en net als jij doe ik inspectie.Ik loop over de kratten en dozen heen.Eerst de kerstboom,dan wordt op de kast de kerststal neergezet met extra veel diertjes.Ook katjes,een hond,kippen enz enz. en herders met een kampvuurtje.Dan blijven ze warm.
  Dan dingen voor de afdeling Noord Pool.Staat net als de stal zo dat ik er niet bij kan.Wel flauw he,maar het schijnt duur spul te zijn dus….je begrijpt het wel,niks voor Muzetje.
  Er komen nog veel meer dingen.Mijn scullary girl is nogal van de kerst zal ik maar zeggen.Dekbed en badkamer wordt ook niet vergeten……en kerstmandjes voor mij.
  Je begrijpt Bram,dat ik het na een paar weken wel weer genoeg vindt.
  Al staat er ook een schaaltje met onbreekbare kerst balletjes waar ik mee mag pootje ballen.
  Ik vind het allemaal best gezellig hoor,maar als alles weer gewoon is,dan ben ik ook blij.
  Ik hoop dat de kerstman jou veel sneks of speeloed brengt.
  Ik hoop op balketjes en lekkere kaas noepies.
  Alvast feestelijke kopjes voor jullie allemaal van mij,Muzette

  1. Hoi Muzette, ik hoop dat de mensen oma weer beter is. Ooperaazies zijn niks aan. Wil ik ook niet. Wel dapper van Scullary Girl dat ze is gaan helpen. En jij hebt dan op het huis gepast denk ik. Wat een koele taak! Dan ben je gewoon baas in huis.
   Van het catproof snap ik niet Muzette, is dat wanneer je niet aan de boom mag knabbelen maar toch doet? Mila doet zoiets ook. Die vind alles lekker. Ooooo jij heb een kerssal met dieren??? ooooo dat heb ik niet! Het lijkt me zo mooi Muzette!! Praten ze of mauwen ze? Dat zou echt heel koel zijn 😀 . Op ze noordpool is het echt te koud voor mijn billen en ik wist niet eens dat ze daar een ster hebben. Die wil wel zien. Ik snap dat het een dure ster is. Ik mag van thuis ook niet met glas spelen. Ik weet niet wat ik voor kadootjes krijg. Ik hoop op heel veel want dan kan ik ook nog wat aan de buurt katten geven. En het asiel wil ook wel denk ik. Ik hoop dat jullie heel veel leuke kadootjes krijgen. Jullie ook alvast zachte feestelijke kopjes en ook voor in regenboogland van ons

   1. Hoi Bram.
    catproof is dat alles niet stuk kan gaan mocht ik mij vergissen. Maar alleen heeft Fynn zijn eerste kerst bij ons de boom omgegooid ha ha.Hij sprong erin.Daarna had hij respect voor de boom.Zowel de boom met versiering,als Fynn waren niet kapot.
    Ja gelukkig is mijn mensen oma bijna beter en ik heb goed opgepast en netjes mijn pillies,hapjes en knabbels van het vervangend personeel genomen.
    Koude billen vind ik ook niks.Dit zijn wat figuurtjes van de kerstman,boom een kat in een mand,van porselein.
    Gelukkig maken de dieren in de kerststal geen geluid,anders zou het wat worden zeg.
    Maar misschien klinkt het wel mooi.Katjes een hond,schapen,een haas,kippen en haan,ganzen een kameel van de wijzen uit het oosten,os ,ezel enz enz.Maar ik denk dat ik wel genoeg heb aan het liedjes zingen van mijn scullary girl…………groetjes van Muzette

 8. Hoi Bram dat wordt spannend wat je gaat krijgen, ook lief dat je aan de andere asiel diertjes denkt ❤️

  Liefs Ollie

  1. Hoi Ollie, kei tof dat je er bent! Ik hoop dat de kerseman ook bij jullie komt met sneks en misschien wel meer. Ik heb een tijdje in een asiel gewoond en sommige zijn daar best lang, die willen ook sneks. Fijn wiekent voor jullie, zacht kopje van mij

 9. Geweldig dat de boom blijft staan met alles er in…. helaas kan het hier niet meer sinds Lotje bij ij woont. Lotje zet overal haar tandjes in, dat komt als je gezworven hebt en honger had. Alles wat eetbaar zou kunnen zijn ff proberen. Wellicht later nog weer eens. Romy en Famke vinden lichtjes leuk….

  1. Lieve mevrouw, mijn zusje Mila komt ook van de straat en die had ook kei veel honger maar we hebben haar meteen gezegd dat de kerseboom niet van haar is en dat het gif is. Misschien weet Lotje het nu. Met lampjes mag ik niet spelen van mijn vrouw, dat is gefaarlijk maar ik snap dat Romy en Famke het super leuk vinden want ze zijn echt kei mooi! Ik hoop toch dat jullie een fijn wiekent hebben met zn alle. Zachte kopjes van mij, Bram

 10. Hoi Bram. Hier is nog geen kerseboom. Misschien komt het nog, dat weet ik niet. Vorig jaar was er een kersedorpje wat bij de tv stond. Die had kleine boompjes enzo. Dat was leuk om mee te pootballen joh. Alleen vond frau dat minder leuk. Ze vond de on-der-delen door het hele huis heen. Pootje van mij voor jullie alle drie!

 11. Lieve Brammiesaurus wat hebben jullie een mooie kerseboom . Ik ben verliefd op de kerseboom maar dit jaar komt er geen kerseboom snik snik. Mijn vjouwtje segge dat is nu te vroeg en ze is bang dat wij in de kerseboom klimmen. Nou ja Brammie ze weet dat ik een kerseboom leuk vind de lampjes en de mooie slingers die ik zo graag zelf versier ik zet mijn tanden erin en dan ineens is de slinger los en dat is leuk joh. En er hingen ook glimmers in de boom net een spiegel dus ja je begrijpt ik wilde ook de spiegel. Maar wat ik wel krijg Bram is een mand met eggies kadootjes erin, maar ik moet wachten tot kersemis. Nou ja kadootjes hoor je toch gewoon te krijgen en nu moeten we wachten.
  Maar Brammiesaurus als ik droom droom ik over jou. Jij en ik samen onder de kerseboom op een lekker fliesdeken.
  Ik heb ook een brief geschreven aan de kerseman of hij ook wilse denken aan de dieren die misschien geen kadootje krijgen want dat is zielig. Keresemis is voor iedereen en wij mochten al centjes uit onze spaarpot pakken voor de dieren die het niet zo goed hebben.
  Dikke kus van mij en ik stuur heel veel warmte voor je billen ( oops) dat mag ik niet schrijven.
  Jafita

Reacties zijn welkom