Speelgoedtest: Tjilla test de parkiet

parkiet

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een speelgoedparkiet.

Het is dus een dood vogeltje van stof, een parkiet. Voordat u denkt dat ik een echte test, heb ik erbij gezet dat het een speelgoedparkiet is. Het is dus geen echte. Dat mag niet van thuis. Ze vindt dat vogeltjes moeten vliegen. Het is wel een bijna echte, de parkietenmaker heeft goed gekeken naar echte parkietjes. Het mensenmeisje had vroeger thuis een parkietje. Jantje was zijn naam. Dit is Piet(je), de speelgoedparkiet. Hij is gekocht bij Petsplace: https://petsplace.nl/all-for-paws-bird-kattenspeelgoed-847922020538-pps.html

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij de parkiet?

 •  is mooi groen
 •  is bijna net echt
 •  is net zo groot als een echte
 •  is lekker zacht
 •  heeft geen haren
 •  heeft ook geen botjes
 •  fluit niet
 •  heeft beetje knisper
 •  heeft ketnippies

parkietAls het parkietje zou bewegen, zou ik echt denken dat het een echte is. Ik was al in mijn jagersmodus, maar ik werd gefopt. Ze heeft me gefopt! Serieus, wie doet nu zoiets? Mij een beetje voor de gek houden…

Parkietjes zijn dus vogeltjes. Ze wonen vaak in een kooitje bij mensen thuis. Dat weet ik van internet. Dan fluiten ze wat en krijgen op tijd hun eten en drinken. Vaak hebben ze een spiegeltje dat ze kunnen kijken of hun haren mooi zitten. Ook hebben ze vaak een badje om in te badderen. Sommige parkietjes kunnen ook praten in mensentaal. Dat kan ik niet en dat vind ik wel jammer.

Het mensenmeisje vertelde mij dat toen ze klein was en er paaseieren verstopt waren, ze bijna alle paaseieren kon vinden, maar eentje niet. Ze bleef maar zoeken en zoeken. Ineens zag ze het paasei, die lag in het kooitje bij Jantje! Alle jaren daarna ging ze eerst in het kooitje kijken, maar er lag nooit meer een paasei.

Voor wie is deze speelgoedparkiet?

Voor iedereen die niet op echte vogeltjes mag jagen maar dat wel wil. Misschien is dit vogeltje wel iets voor jou. Het knisper is niet hard maar het knispert wel. Dus als je dat niet fijn vindt, dan is het beter een vogel te zoeken zonder knisper. De parkiet heeft wel ketnippies. Dus dan moet je even denken of je knisper en ketnippies samen wil.

Mijn oordeel

Ik vind het irritant dat er knisper in zit. Sommige van mijn vrienden vinden knisper eng of niet leuk. Dan kunnen zij niet met deze vogel spelen terwijl het wel een leuke vogel is. Dat de parkiet net echt is, vind ik echt heel leuk. Ik doe dan net alsof dat ik hem gevangen heb en loop dan met de vogel in mijn bek door het huis. Ook brom ik dan wat. Voor een niet echte is deze parkiet echt goed!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺 (ik had toch liever een echte)
Ik ben op de foto met de parkiet!

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

13 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test de parkiet

 1. Hajoooooo tjilla.

  Oooooooooh wat gaaf. Een fogul!!! Sei de foogul geen auw toen je beet? Ooooh poinkiepoinkiepoink.
  Ikke sit agger een egge leefende muis aan hihihi. Fjaag eens aan je frauw offe se daar 1 fan wil koope sowdatte juwwie die ook ken teste. 😸😸
  Pootjes 🐾🐾

 2. Ik mag geen echte muis. Waar wij wonen is een oud huis, er zijn buren die muizen hebben maar ze komen niet bij ons. Ik weet niet waarom dat is… Maar ze gaat er geen voor ons kopen, zei ze. Alleen maar speelgoedmuizen.

 3. Hallo lieve Tjilla,

  Zo zeg dat is een mooie parkietvogel. Ikke heb veel grote kussentjes en een knuffelmuis met catnip erin en dat vind ikke super gaaf.
  Jij hebt heel goed getest hoor en ik weet zeker dat wanneer een poezel een nieuw speeltje mag hebben dat er mensen zijn die naar die parkiet gaan zoeken.
  Heel veel plezier met jullie parkiet en tot de volgende keer hoor
  Knuffel van mijn vrouwtje voor jullie en groetjes voor jullie mensenmeisje. Poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Hoi Jip, Ja als je genoeg speelgoed hebt en er tevreden mee bent dan is dat goed, dan hoef je geen nieuw speelgoed. Maar als je wel nieuw speelgoed moet of mag, dan kun je voor deze vogel kiezen of iets anders. Ik ga wel even vragen om speelgoed met ketnippies en zonder knisper. Ik ben nu knispermoe. Poot en kopje van mij terug 🙂

 4. Lieve Tjilla,

  wat hebbie nou getes, jou parkietje en hij kannie echt fliege? Ooooh ik vinnut wel inneresant. Van mij eigen jaag ik nooit op fooguls maar mij vrouw zeg, misschien is het ies foor Oopa Floris. Hij vin fooguls heel spannend en Zusje vin alles met ketnip lekker. Dus mij vrouw zeg, Loes goed dat je de tes lees alteit. Fooguls met ketnip is zofeel beeter dan fooguls met leefe in ze buik. Maar ik zeg jou eerluk Tjilla, mij vrouw heb geen jaaginstink van ze eigen.
  Dank jou wel foor jou mooie riefjoew en geefie mij zachte kopjes ook aan jou zusje Tjessi en Tjaiia,

  van mij eigen, jullie Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante! Het mensenmeisje heeft ook geen jaaginstict hoor, die is vegetaries, zij eet geen vlees. Nou, ik weet het wel, ik eet wel vlees. En Tjaiia ook. Tjessi niet want die wil altijd alles aaien, die is heel lief. Knisper zit op de vleugels van de parkietvogel. Dat is wel soms leuk. Ik ga speelgoed vragen zonder knisper, want zonder is ook weleens leuk. Zachte kopjes terug, ook van Tjaiia en Tjessi, ook voor Floris en Zusje

 5. Nou Tjilla dat is wel een mooi vogeltje.
  Misschien moeten je mensen het wat vaker door de lucht gooien……net alsof hij vliegt!!!!
  En vogeltjes……..die vinden wij ook leuk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oh, is dat leuker? Ik ga het meteen vragen. Ja, vogels zijn leuk, maar echte vind ik leuker hoor! Dikke knuffel van mij en ons!

 6. Hoi Tjilla, hier Kever, wat een goede riefjoew weer, en wat sta je goed op de footoo met hele grote ogen!! Ik vond het verhaal van het paaseij mooi, van Jantje, dat was een slimme vogel, of misschien dacht ie wel dat ie zelf een eij had gelegd!! dat kunnen vogels, dat weet ik toevallig, ik ben zelf een beetje bang van vogels als ze in huis zijn, ik heb een fillum gekeken op de kompjoeter, het was spesjaal voor katten, er waren vogels en een muis, zooo ik werd me toch een partij bang, ik kroop meteen onder de tafel!, dus ik denk niet dat ik deze parkiet wil, maar ik heb wel de noppenballetjes gekregen, een roose en een geele en daar speel ik elke dag mee, dankjewel voor de test, en zachte kopjes voor jou en Tjessi en Tjaiia en jullie mensenmeisje, van Kever!!

  1. Ja, Jantje was denk ik een toffe vogel. Had ie zelf de paasei gelegd? Oh, dat is echt knap van hem. Ik ken die filmpjes, kijk ik graag naar. Wat leuk dat jij noppenballen hebt gekregen, ze stuiteren niet hard he? Pootje en knuffel van mij en ons! 🙂

 7. Hoi Tjilla, ik ben eigenlijk dol op muizen, speelgoedmuisjes bedoel ik dan. Een echte heb ik nog nooit gezien. Deze vogel lijkt me echter ook wel leuk, ik hoop dat mijn vrouw jou test ook goed leest en de vogel misschien voor mij gaat kopen.
  Knuffel van Juultje.

  1. Dat zou tof zijn Juultje! Het is een net echte vogel. Het mensenmeisje denkt steeds dat er een echte ligt, haha. Knuffel voor jou!

 8. Hoi meisjes. Oeh de vogel is groen. Gaaf hoor. Ik heb wel eens een echte groene vogel gegeten. Dus hiermee zou ik kunnen doen alsof. Dat lijkt me wel wat. Leuke test weer, pootjes van mij voor jullie alledrie!

Reacties zijn welkom