Minnie vertelt over sneks en over snoep

snoepMensenoma vroeg mij of snoepjes of sneks hetzelfde zijn. Miauw wat vinden jullie? Mij maakt de naam niet uit zolang ik maar lekker smikkelen kan. Ik ga het vandaag hebben over welke ik het lekkerst vind. Of nou ja, eigenlijk kan ik niet kiezen hihi.

Stiks

De eerste die ik bespreek zijn kauwstiks. Toen ik dat voor het eerst kreeg moest ik wel een beetje miauw lachen. Ik ben toch geen hondje, dacht ik. Maar nee, kauwstiks zijn er ook voor katten. Je hebt verschillende ervan. Uit één stuk maar dan moet je afbijten. Ik kan dat want heb al mijn tandjes nog. Maar als je niet al je tandjes meer hebt is dat niet zo handig. Je hebt ook kauwstiks die in drie stukjes te breken zijn. Zodat het makkelijker te eten is. En dan kan ik ook do-se-ren. Dat is een moeilijk woord voor dat je niet alles in één keer op eet. Want als het erg lekker is dan doe ik dat wel hihi. Maar dan krijg ik een dik puikie en dat wil ik niet. Want ik ben best wel een divaatje die een mooie slanke poes wil zijn. Dat pootbalt ook beter.

Tonijn

Het tweede is natvoer. Zelf vind ik dat geen snoep en ook geen snek. Ik vind dat avondeten. De lekkerste is van meneer Whiskas en die krijg ik doordeweeks elke dag. Er zit een superlekker sausje overheen en dat heet Cassarole. Er zitten verschillende smaakjes in een doos, tonijn kip rund en zalm. Tonijn vind ik denk ik het lekkerst. Voordeel van natvoer is dat alle katjes het kunnen opslobberen, tandjes of niet.
Het derde is wel echt een snek vind ik en is van mevrouw Gourmet. Het is soep voor katten. Ik vind het vooral veel nat en weinig snek. Het slobbert wel lekker weg maar mijn puikie wordt er niet echt door gevuld. Ik moet daarna echt ook nog wat brokjes krijgen anders heb ik zo weer honger. Mijn standaard brokjes zijn voor mijn blaasje en zijn speciale van het Rojaale Konijn.
Als vierde bemiauw ik mijn wiekentsnek. Die is van dame Sheba en is er in kip en twee soorten oceansmaak. Ocean is een gek woord voor dat het naar zee en vis smaakt. Er zit in zo’n bakje lekker veel zachte stukjes en lekker veel gelei. Daar lik je je vacht echt bij af hoor. Tenzij je niet van gelei houdt natuurlijk. Dan kan ik mij voorstellen dat je snorharen er niet van gaan omkrullen.

Kip

Nu hoor ik jullie miauwdenken je zou het toch ook nog over snoepjes hebben. Ja, dat is waar. De lekkerste snoepjes die ik ooit ever heb gehad zijn die van kip met kattengras er omheen. Mauw wauw zo superduper kattevet lekker zijn die. Zijn ook lekker zachtjes dus gemakkelijk weg te kauwen. En frau vond ze lekker ruiken. Samen plezier dus met deze snoepjes.
Soms koopt frau of krijg ik snoepjes waarvan ik denk mraw. Ik eet ze dan wel op want ik ben een snoepjesmonster en ik wil mijn frau graag een plezier doen. Zeker als ze helemaal blij thuiskomt met waarvan zij of mensenopa of oma denkt dat ik dat superlekker zal vinden. Kraaksnoepjes met rund bijvoorbeeld die had ik laatst en ach ze waren niet smerig of zo maar ook niet dat je denkt die wil ik nog een keer.
Fiese snoepjes of sneks zouden die bestaan? Die heb ik zelf nog nooit gehad. Gelukkig maar. Jullie wel? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Snoep

Soms snoep ik ook van iets wat helemaal niet voor katjes is hihi. Gesmolten kaas op de lasagna bijvoorbeeld of op de pizza. Als frau dat door heeft dan hoor ik Minnie Nee en weet ik dat ik moet wegwezen. Soms doe ik dat. Soms wacht ik dan even en probeer ik het later nog een keertje. Ow Mihin hoor ik dan, gevolgd door een aai over mijn bol. Ja, het is nooit saai met mij.
Pootjes en kopjes voor iedereen van mij, poes Minnie!

16 thoughts on “Minnie vertelt over sneks en over snoep

 1. Hallo Minnie,
  Ik hebben het gelezen, jij bent een echte snoepert hoor. Nou ik ben ik wel een snoepert Ikke heb heel veel verschillende en vind ze allemaal lekker. Als vrouwtje eens denkt o ik koop eens wat anders en ik trek mijn neus op van jakkes dan mag vrouwtje het zelf op eten. Mijn vrouwtje is heel lief en ikke gun har ook wel wat lekkers. Met brokken en natvoer is vrouwtje heel precies, dat s puur natuur en er zitten alleen goede dingen in en je hebt ook veel minder nodig. Kijk dat is goed voor mijn buik, want anders wordt mijn bontjas te klein en dat wil ikke niet. Minnie, snoep krijg ik als beloning en ook wel wat tussendoor en dan een paas. De stikjes daar stopt vrouwtje 3 keer per dag mijn pilletje in dan heb ik dat zo in mijn buik.
  Zo Minnie vrouwtje moet nu haar eigen buik gaan vullen want ze moet gaan werken en ikke ga huisbewaken en krijg ik als vrouwtje thuis komt een paar snoepjes.
  Voor jou en vrouwtje fijne kersemusdagen en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip. Dank je voor je mooie mauwreactie. Frau hier gaat zo ook brokjes verdienen. Doe jij maar goed huisbewaken, dat ga ik ook doen. Pootje van mij!

 2. Hoi Minnie.
  Ik eet ook graag soep maar dan van meneer Felix.Jammie!
  Ik krijg zo’n soepje als ik mijn pillie gehad heb.Die doet mijn scullary girl gewoon in mijn bekje,want ik krijg zo’n beetje mijn hele leven al pillies 2 x per dag wegens mijn epilepsie.Maakt mij niet uit,Alleen wil ik ze uitsluitend hebben van mijn scullary girl of als het eens voorkomt,mijn vaste vervangend personeel.Niet zo maar iemand hoor!Daar begin ik niet aan.
  Ook krijg ik knabbels en die zijn met kip smaak ze heten Carocroc.Dat vind ik het lekkerste.
  En snoep,nou dan graag kaas rol snoepjes of een staafje van meneer Whiskas,maar ik krijg maar een half staafje omdat ik een hele niet opeet.En dan moet het wel in stukjes gedaan worden voor mij.Ook ik krijg elke dag een staafje met vloeibaar spullie tegen haarballen van Miamor.Ook dat verdwijnt in mijn puikie.Mijn puikie is nog netjes gewoon,want ik eet wanneer ik trek heb en is de trek op, dan stop ik.
  Ik ben niet zo van mensen eten.Wel van een mensen snek.Ik ben namelijk dol op paprika chippies.Maar die is helaas haast nooit in huis……Maar misschien wel met kerstmis.
  Daar hoop ik nu op.
  Groetjes van je vriendinnetje,
  Muzette

  1. Hoi vriendinnetje! Oeh Felix soep dat ga ik hier thuis ook eens vragen. Ikke pootduim voor je dat er paprika sjips zal zijn met kerst. Pootje van mij!

 3. Ooooooh noepies. Hihihi
  Oepsie… hajoooo tante minnie

  Ooooh noepies.. ikke ben er gek op. Aween kwijg ik niet meer sjofeel sniksnik.
  Ikke sta op noepiesdiejeet. En soepjes lus ik niet meer. En natte snoepies ook niet. Frauw seg dat ik hopeloos ben hihihi. Nou… toefallig weet ik dat ik raasent gek ben. Poinkiepoinkiepoink
  Hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi PoinkiePanter! Zijn er geen diejeetnoepies dan? Die wel lekker zijn maar waarvan je puikie en menboebs niet gaan groeien. Anders vin ik jou miauwsielig. Pootje van mij!

 4. Lieve Minniedinnie,

  mij buik heb nu zofeel begeerte assie jou letters lees van jou kauwstik en jou Ooseejaan van jou snek en jou noep en ooooooh….
  Selluf ben ik gek op mij kauwstik en mij vrouw zeg, Loes russig aan want jij heb jou niere. Iedereen heb ze niere, maak mij eigen niks uit. Mij vrouw breek mij kauwstik alstoeblief dank oe wel. Assie geen tande niemeer heb kan jij jou stik beeter gebrooke krijge. Ooooh Minniedinnie, mij vrouw zeg Loes foorsichtig maar mij stik is hup, slobber, weg.
  Van mij eigen vinnik Feliks ook lekker, assie jou partie heb. En mij kattisfaksjon, ooooh mij buik…
  Mij vrouw heb mij ooit gisnoepies gegeefe. Toen ben ik wel teleurgestel omgedraai. Soms kannie beeter niks geefe. Mij gisnoepies van mij niere lus ik wel, jij moet jou vrouw alteit blijfe ferrasse. Dattie wel jou noepies en jou snek meebreng…
  Lieve Minniedinnie jij heb mij lekkerse blog van mij buik gemaak, dank jou wel.
  Nu ga ik mij eigen kauwstik fraage…

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Felix Party sneks die ken ik. Die zijn ook lekker. Oh had jij gekke gisnoepies? Nou hoop dat jij voortaan alleen maar jou lekkere noepies krijgt. Pootjes van mij voor jou en het is ook voor je zus Zusje en Opaa Floris!

 5. Lieve Minnie, wij zijn ook dol op die kauwsticks, onze vrouw breekt ze voor ons in stukjes. Daar likken we onze pootjes bij af. En Bas is dol op liquid snacks, het merk maakt niet uit. En dan kaas toktok snoepies, daar worden wij helemaal wild van. Oliver krijgt speciale snoepies, speciaal voor zijn niertjes, die zijn van trovet. En soms verrast onze vrouw ons met kippestukjes in saus, hmmmm zo lekker. En heel soms krijgen we een stukkie kipfilet van haar, oh Minnie dat is zo lekker.
  Nu we dit stukkie typen krijgen we al trek , hihihhi.
  Groetjes, pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi lieve allemaal! Kipfilet ow jammie ja dat ken ik wel. Volgens mij houden alle katten wel van noepies, tenminste dat denk ik. Pootjes en knuffies voor jullie allemaal!

 6. Hoi Minnie! Wat een hoop lekkers. Ik lust dat wel maar Tjessi eet geen snoepjes en Tjaiia wil alleen de brokjes snacken die Tjessi eet. Die zijn heel lekker want ik eet die ook een beetje. Wij eten allemaal iets anders, ook van dat Rojale Konijn. Ik eet beetje brokjes die Tjessi eet dus, en brokjes voor minder haarballen omdat ik soms vaak moet spugen. Ook van sommige snoepjes moet ik spugen. Maar ik lust ze allemaal. Tjessi eet brokjes voor haar buikdarmen omdat ze toen ze klein was heel lang natte poep had (bah). Tjaiia eet brokjes dat je buik minder dik wordt. Dat soep dat ken ik nog niet, misschien ga ik dat vragen voor kerstmis want dan wil ik ook lekker eten. Goed dat jij even liet weten wat er te koop is allemaal, dan weet ik waar ik om moet vragen. Pootje van mij!

  1. Hoi Tjilla! Goed he deese snoepjes riefjiew. Zo weet je als kat of poes een beetje wat er allemaal is. Pootje van mij!

 7. Hoi lieve Minnie, wat heb je een goed verhaal geschreven, ik lust snekkies en ook snoepies maar niet allemaal!, ik vind snoepies dat ze in hun eentje zijn, dan kan je 1 snoepie eten, maar zo een kauwstik vind ik dan weer een snek, zoooo en die vind ik lekker, die stiks!, ik kreeg een keer natuursnoep, toen moest ik echt heel veel kauwen, dat doe ik niet, ik ben geen koei, dat ik steeds sta te kauwen, ik ben Kever en ik wil iets lekkers!, ook van die stiks dat er een soort saus inzit lust ik, ik ben best heel makkelijk met eten vind ik zelf, een beetje TE makkelijk roept de vrouw, nau ja!,dankjewel voor je verhaal Minnie!, heel veel zachte kopjes van Kever, ze zijn ook voor je frau!

  1. Hoi lieve Kever. Allereerst heel veel zachte kopjes voor jou en je frau en je manmeneer. Wat goed dat jij al precies weet wat je lekker vind. Dat is wel handig vind ik. Ikke ben ook geen koei met die natuursnoep, je hebt he-le-maal gelijk. Pootje van mij!

 8. Lieve Minnie,

  Zo, jij bent wel een enorme lekkerbek, zeg. Maar eerlijk gezegd zijn wij dat ook allemaal, al vinden wij niet alles lekker. Natuurlijk krijgen wij ons gewone eten. Lekkere mousse van Koermet of van die kuipjes van Sjiba. Mjammie ! Als brokjes eten wij de brokjes voor perzen van Rojaal Konijn. Die staan wel op een geheime plaats , want Lisette mag die niet vanwege haar nieren. Zij heeft de nierbrokjes van Rojaal Konijn. Nu is Lisette wel zo slim dat ze de geheime plaats heeft ontdekt, dus heeft onze vrouw de perzenbrokjes maar een poosje weggehaald en eten we allemaal maar mee van de nierbrokken. Ach, die vinden wij ook wel lekker. Soms eet Lisette wel eens wat van de Koermet, maar onze dierenarts vindt dat niet erg, omdat Lisette toch het allermeest de brokjes eet.
  Soep van Koermet hebben wij ook, maar alleen Cindel en Ivar lusten die. Onze vrouw had een heleboel liquid snacks voor ons ingeslagen, maar alleen Ivar lust die. De andere katten ruiken er alleen aan, maar eten die niet op. Zou dat komen omdat Ivar geen pers is ? Maar wat wij allemaal erg lekker vinden is kattenmelk. Onze vrouw bestelt die altijd via de computer en ze zitten in van die kleine kuipjes en hebben allemaal verschillende smaken. Heerlijk gewoon. Wij krijgen nooit harde snoepjes of zo, want Fenneke kan die niet eten, omdat ze helemaal geen tandjes meer heeft. Maar met gewone brokjes heeft ze geen moeite, die slikt ze gewoon door.
  Lieve Minnie, geniet maar van al die lekkere dingen die jij krijgt. Dat doen wij ook altijd.

  Heel veel kopjes en pootjes van Ivar, Cindel, Fenneke, Jillie en Lisette en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal! Liquid sneks ken ik niet. Misschien vind ik die ook wel lekker. Ik ben ook geen pers 🙂 Wat handig melk in allemaal smaken in allemaal kuipjes. Pootjes en kopjes van mij voor jullie allemaal!

Reacties zijn welkom