Kever heeft een mening over vogels

vogels

Sinds dat nieuwe jaar begonnen is mag ik een stukje verder de tuin van Bolle in, mijn mensen hebben het gaaas verder geschoven, dat ik ook tussen de planten kan lopen, de eerste keer dat ik naar buiten ging in mijn nieuwe tuin kwam ik meteen weer naar binnen en moest ik keihard tetteren want mijn gaaas was weg!, mijn vrouw zei dat alles in orde was, dat mijn man en zij dat verder naar achteren hadden gezet, en toen heeft ze de stoel die er eerst voor stond weer voorgezet, o ja toen snapte ik het, mijn gaaas was er gelukkig vogelsnog! alleen ergens anders, het blijft er ook nog heel lang staan zegt mijn vrouw, daar kan je wel een punt achter zetten, ookee PUNT

Vogels

Ik ga elke dag een paar keer naar buiten, ik vind het leuk om in de tuin te zijn, ik zat eerst alleen maar te zitten voor het gaaas en te kijken door het gaaas, maar sinds een paar vogelsdagen ga ik ook in de aarde krabbelen, ik weet dat Bolle daar zijn weecee had, en mijn mensen hebben een paar korrels uit mijn bak (waar ik al op was geweest, jekkie) daar neer gelegd zodat ik weet dat het ook mijn tuin is, ik moet nog een beetje wennen, maar soms krabbel ik dus in de aarde en ik ga ook wel eens in de aarde liggen, dat vind ik leuk, ik heb al vieze voeten gekregen, maar weet je wat ik moeilijk vind? er zijn soms ook vogels in de tuin, ik vind dat eng, ik ken vogels van dat ik op de vensterbank naar ze kijk, dat is spannend, maar ik heb liever niet dat ze er zijn als ik buiten ben, kan ik daar iets tegen doen?, mijn vrouw roept vertel maar van de film! o ja, maar eerst een punt want het was een eng verhaal, dat wil ik niet nog een keer, PUNT

Filmpjes

Mijn vrouw had gelezen dat er filmpjes spesjaal voor katten zijn, en die had ze opgezocht op internet, leuk voor mij dacht ze, het was een flimpje met vogels en een muis die steeds over een stuk haut heen liep (een BOOM heet dat, zegt mijn vrouw), ik zag de muis meteen, de Aaipet stond voor mij op de grond, ik keek er achter waar de muis was, toen kwamen de vogels en ik werd helemaal bang en rende weg en verstopte me onder het bed, ik wil echt geen vogels in mijn huis, echt niet PUNT uit

Bang voor mij

Mijn mensen moesten lachen, ze zeiden dat ze me niet uitlachten maar het foelde wel een beetje zo, gelukkig hoefde ik die film nooit meer te zien, maar nau heb ik vogels in mijn tuin, hoe zit dat? hoort dat zo? mijn vrouw heeft me uitgelegd dat ik niet bang hoef te zijn, dat de vogels bang zijn voor mij omdat ik een kat ben, daar snap ik niks van want wat heeft een kat nau met vogels te maken? maar gisteren ging ik naar buiten en toen zat er een hele kleine vogel in de planten, en ineens gebeurde er iets met me, ik ging plat op de grond liggen, stak mijn bips in de lucht en ging daarmee wiebelen, als een tijger of leeuw die op jagt is en die zich klaarmaakt om aan te vallen, en toen…sprong ik met vier poten tegelijk de lucht in en rende keihard naar binnen, de vogel was geschrokken van mij en ik ook van mezelf, mijn vrouw zei kom maar gek beesie, wat is nau weer een beesie? en ik kreeg een kouwstik, daarna wilde ik meteen weer naar buiten, buiten is leuk, er gebeurt van alles en ik durf al heel veel, zeker weten tijger, zegt mijn vrouw, zet daar maar zo’n punt met een streepje, ja dat doe ik UITROEPTEKEN

18 thoughts on “Kever heeft een mening over vogels

 1. Hajoooooo poomsie.
  Oooooh fooguls sjijn eng!!! Ikke hat kraaaakraaaa fooguls inne tuine beneede me affewoope sooner. Oooooooooh ikke was so bang. Ikke durfte niet eens meer naar buite!! Sniksnik. Aween as frauw naar buite ging durfte ik net 1 pootje naar buite te gaan!!
  Ooooh mag uwes al ferder naar buite?
  Hihihi oompie… uwes ben nu wel heeeeel pjettig gefult aan hut worre hihihihi.
  Ikke wil dat ook!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote jongens siejemees, die kraaakraaas ken ik, die zijn heel groot en gefaarlijk, ik snap heel goed dat je toen niet meer op je balkon durfde, als ze hier zijn ga ik ook echt niet in de tuin!, ik mag nu in de halve tuin, en ik heb al een andere kat gezien, die kwam tot aan mijn gaaas en toen hebben we aan elkaar gesnuffeld, spannend hè?, en soms is de hond van hiernaast buiten maar die ziet mij gelukkig niet, alles wat je aan mij ziet zijn spieren Door, geen grammetje fet!, mijn vrouw zit nau te lachen maar ik weet niet waarom, heeeeel veel pootjes van je poomsie🐾!!!

 2. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak en jij maak jou eigen punte en jou teeke dattie iets uitroep. Jij leer zofeel en jij ben slim Kever. Mij vrouw heb jou letters teege mij eigen fertel en zij moes lache om jou fier poote in jou lugt en zij zeg, Kever is zo een dappere jonge. En van mij eigen ben ik trots dattie alweer ferder in Bolle ze tuin mag. Het is ze landgoed Kever, Bolle heb er jaare ze eigen patroeije gedaan. Mij buikmaatje Bolle heb alteit goed foor ze landgoed gezorg. Mij gefoel zeg, jij ga nog feel ondekke maar meer kan ik jou nu nie fertelle Kever.
  Selluf geef ik niks om fooguls, assie binnepoes ben kommie er ook nie zofeel teege. Mij broer Floris heb welees op ze duif gejaag. Dattie naar buite keek en wij zag ze duif op ze reeling. Floris heb toen heel feel geluid gemaak en toen werrie heel feel onrussig. Toen heb mij vrouw Floris eeve laater op ze reeling zien zitte. Zij heb toen zofeel van ze schrik gefoel dattie bijna ze hart foel stilstaan heb ze mij fertel. Zij heb Floris naar binne gehaal en hij snap er niks van weeges dattie ze deemenzie heb. Maar ze instink werrek nog goed zeg mij vrouw.
  Selluf doe ik nooit zoies Kever. Assie moet klimme en springe zeg mij vrouw ook, beeter van nie Loes. En deze week doe ik nog bijkoome van mij afontuur met mij neus Kever. Dan hebbie nerreges nie jou errug in.
  Dank jou wel dattie ons fertel ofer jou onwikkeling assie huiskater studeer. Jij ben goed beezig Kever, jij krijg van mij eigen agt punte van mij zallumtaart. En het is ook foor jou mense en Ooma krijg mij sjelei van adfokaatje foor ze eksra smaak…

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, rust maar goed uit van je afontuur met je neus, het is logies dat je moe bent, ik hoop dat je je snel weer helemaal top foelt, met een schone frisse neus zonder niesbakteries erin, zooo heee heeft Floris bijna een duif gevangen?, die zijn heel groot, dat vind ik knap van hem!, maar mijn vrouw zegt dat ze heel goed snapt dat je vrouw er niet blij mee was, want op de reeling is het heel gefaarlijk, je kan zomaar naar beneden vallen, ikzelf zau het ook nooit durven hoor, hier zijn ook duiven en dan kom ik altijd snel naar binnen, je weet nooit of ze je aanvallen, dat kan toch?,
   op patroeje durf ik nog niet, maar ik zie al van alles in de tuin van Bolle, mandjes en gras en een kuil, misschien mag ik daar over een tijdje gaan kijken, als de zon schijnt, ik heb net samen met mijn vrouw naar zo een groene vogel gekeken, hij zat zomaar op de tegels, gelukkig was ik binnen en was mijn vrouw er ook, toen durfde ik wel samen te kijken wat hij deed, hij deed hip hip hip over de tegels en vloog toen zomaar weg, er gebeurt echt van alles Loes!, ik stuur je heeeeel veel lieve zachte kopjes en neusjes, dat je je weer fit foelt, en op mijn neus heb ik een klodder geklopte slagroom, dat had ik bij je taart gegeten, heerlijk!, het is voor jau en je famieilie van Kever!!!

 3. Hoi lieve dappere Kever, wat ben jij stoer zeg, dat je al zo ver de tuin in durft. Wij vinden vogels ook niet leuk Kever, soms zitten ze op ons balkon en dan gaan wij heel hard miauwen en mekkeren, zo van “dit is ons balkon, wegwezen jullie”. En weet je Kever, soms blijven ze gewoon zitten, nou ja zeg, het is ONS balkon. Gelukkig gaan ze uiteindelijk wel weg. Maar wij blijven ze raar vinden. Vind jij kouwstickies ook zo lekker, wij ook!!! Wij hebben er net eentje gekregen, onze vrouw breekt ze altijd in stukkkes en dan krijgen wij om de beurt een stukkie. Behalve Bas, die vindt het niks, hij krijgt dan een likwid snekkie of kaas toktok snoepies , daar is hij dol op. En Oliver krijgt dan speciale snoepies voor zijn zieke niertjes.
  Geniet maar lekker van je tuin Kever, en jaag die vogels maar weg hoor. Het is nu tenslotte jouw tuin.
  Heel veel dikke knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, gelukkig dat jullie me dapper vinden, want mijn mensen zitten me steeds een beetje uit te lachen omdat ik altijd naar binnen ren als ik een vogel zie, ik vind het knap van jullie dat jullie durven te miauwen en te mekkeren, ik durf dat niet tegen de vogels, straks vallen ze me aan, je weet nooit!, gelukkig maar dat ze bij jullie ook steeds weer weggaan, want jullie balkon is voor jullie en mijn tuin voor mij, dat vind ik, vogels horen in de lugt, kouwstiks vind ik het allerlekkerste dat er is!, ik kom altijd meteen aanrennen als mijn vrouw er eentje pakt, dan maakt ze kleine stukjes en die gooit ze door de kamer en dan moet ik ze zoeken, Bas, likwid snekkies zijn ook heerlijk! en kaastoktoksnoepies ook!, en gelukkig dat Oliver ook spesjesle snoepies heeft, dan kunnen jullie lekker met zijn allen snekken, lieve Bas, Oliver, Bikkel, Juultje, Bjarne, en Kruimel, heel veel dikke knuffies terug voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw natuurlijk, en ik heb voor jullie allemaal een snekkie achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!

 4. Dag lieve stoere Kever. Wat fijn dat je al wat verder de tuin in mag. En wat een avonturen beleef je daar. Je hoeft niet bang te zijn voor foguls hoor, de foguls zijn eerder bang voor jou, omdat je een kat bent en daar houden foguls niet van. Maar jaag ze maar weg uit jouw tuin hoor, ze hebben daar niets te zoeken. Fijne dag lieve Kever, zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij, Ina.

  1. Dag lieve mevauw Ina en lieve Floortje, mijn vrouw zegt ook dat de foguls bang zijn voor mij, maar ik weet het toch niet helemaal zeker, straks vallen ze me aan en wat moet ik dan doen?, op de film waren ook foguls en dat vond ik echt heel eng, mijn mensen moesten een beetje lachen en zeiden Logies dat je als klein katertje met je 7 kieloo bang bent voor een fogul, folgens mij is dat een grapje maar ik snap het niet, ik. vind het wel heel leuk om met de veren van Bolle te spelen! dat durf ik best, ik vang ze en soms bijt ik ze of ik lik eraan, maar veren die nog aan een fogul zitten, die wil ik liever niet!, lieve mevrouw Ina en Floortje en jullie meneermens, heel veel lieve zachte kopjes van Kever!!, en ik heb spesjaal voor Floortje een nier-snekkie achter mijn oor verstopt!

 5. Hallo Kever hier Popova/Paolo. Jeetje zeg wat ben jij al een stoere kater. Hier vinden ze de vogels leuk maar wij kunnen ze niet pakken. Hier gaat alles tot dusver goed maar gisteren was mijn vjouwtje even in de sjokstand maar nu kan ze er om lachen gelukkig. Wat is er gebeurd. In oktober 2019 werd ik geboren maar ik lag dwars dus hebse de dokter mij gehaald. De dokter vroeg of mijn vrouwtje wilde weten wat we waren. Ze zei ja en er werd gezegd 2 poesjes. Nog voordat wij onze 1e inenting en sjips kregen zag het vrouwtje dat wij geen 2 poesjes waren. Ik had een broer. Bij de controle van de dierenarts werd gezegd ik was een poes. Dus mijn vrouwtje houdt van priffesse dus zij heeft niet meer gekeken. En ik heb hele lange dikke haren. En ik zou een vriendje krijgen want ik mag niet sjudde met Jiekkie. Gisteren werd Amber een grote poes en Jiekkie wilsse nog niet sjudde. Vrouwtje blij sjudde mag maar ze hebse liever even geduld. En ja Kever in de dierenwereld sjudde poesjes soms met poesjes katers soms met katers dus vjouwtje dacht laat maar gaan. Gisteravond deed ik het weer en ik kreeg een zacht tikje onder mijn staart. Nou ja roept het vrouwtje ineens iets van knikkers. En toen en dit is heel erg keek ze onder mijn staart. En ik ben dus een kater en ik hebse gekleurde knikkers net als mijn vacht. En priffesse is belangrijk en daar houdt ze rekening mee. Nu heb ik wel goed nieuws gekregen ik mag blijven maar niet sjudde voorlopig. Groetjes van Paolo die wel een punt maakt van mijn priffesse.

  1. Dag lieve Popova en tegelijk Paolo, wat biesonder dat je eerst een damespoes was en toen een menerenkater!, en je broer ook, alleen was die al wat langer een jongen, ik vind het mooi dat je allebei kan zijn, misschien wil ik over een tijdje ook wel een meisjesdame zijn, zau dat kunnen denk je? bij ons was dat zo met Popje, daar dacht de dokter heel lang van dat het een poesenmevrauw was, en hij heette bbij zijn vorige vrouw ook Meisje, en toen was het toch een jongetje!, nau wat maakt het ook uit, als je maar lief en gelukkig bent toch?, gekleurde knikkers lijken me prachtig, die wil ik eigenlijk ook wel, maar mijn vrouw zegt dat dat al te laat is!, gelijk heb je met je priffesse, je vrouw hoeft niet alles te zien en te weten! wat van jau is is van jau en dat hoeft niemand te zien, sjudde kan altijd nog, vergeet niet dat je dan ineens voor beebies moet zorgen!, dankjewel dat je me stoer vindt want soms lijkt het net alsof mijn mensen me een beetje uitlachen, Popova/Paolo, goed dat me een punt maakt!, je krijgt heel veel lieve kopjes van mij, ze zijn voor jau en je hele famielie en jullie vrouw natuurlijk, en spesjaal ook voor Jiekie en Kyana en Amber en Dulce, en ik heb een hele berg kouwstiks achter mijn oor verstopt voor jullie allemaal, van Kever!!

   1. Dat vinden we super Kever dank je wel en hier krijg je megaknuffels terug. Ps misschien als die cooroonaa weg is en jij nog meer een stoere kater bent dat wij een tuinfeest kunnen organiseertjes. Ik hoorde van Amber en Dulce dat ze willen weten of jij soepel in je heupjes bent, want ze willen dansen

    1. Zooo heee, een tuinfeest, dat lijkt me helemaal top!, mijn mensen zeggen dat ik loop alsof ik een hauten pootje heb en dat ik iks-benen heb, daar snap ik niks van, maar ik ga vast oefenen met dansen!!!

 6. Kever wat super goed van jou dat je al zoveel durft!!!!
  Wij zijn echt helemaal trots op jou!!!!
  Wacht maar tot de zomer komt want dan is het echt pas leuk in de tuin en ook lekker warm buiten.
  Dan kun je onder de struiken gaan liggen en niemand die je ziet…….ook niet de vogels!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, zooo heee zijn jullie echt trots op me?, dankjewel!, ik heb vanmiddag naar zo een groene vogel gekeken, binnen op de vensterbank, samen met mijn vrouw, hij zag mij gelukkig niet en mijn vrouw zei dat ze me ging beschermen als ik bang was dus dat durfde ik best, ik heb al best zin in de zomer, en denken jullie echt dat de vogels me dan niet zien?, dat lijkt me echt heel fijn, dan durf ik vast wel de tuin in!, oja en Moby, ik weeg al 7 kieloos, ik ben een klein paardje zeggen mijn mensen, ik wil net zo groot worden als jij!, voor jullie allemaal een grote dikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, met een kouwstik voor jullie allemaal, van Kever!!

 7. Hallo grote vriend Kever,

  O wat leuk dat jij nu meer tuin hebt, nou ik kan me denkeren dat je er eerst niks van snapperde, Top dat je mensen uitleggen hoe dat kwam, o en zand krabbelen, in mijn buitenren is geen zand op de grond, allemaal stenen en ja daar vind ik geen sikkepit aan om aan te krabbelen. Verdwijnen je nagel van, is wel gemakkelijk eigenlijk, want nu doet vrouwtje mijn nagels met een poezenschaar knippen. Vind ik niet eng hoor. Maar over zand gemiauwd, er stat een bak in mijn ren met een wiewplant voor mij, Ja daar zit zand in en ik heb een keer daar graaf werk in gedaan, geen goed plan volgens vrouwtje.
  Vogels en zeker de kleintjes zijn leuk hoor om te kijken, ik doe dan mekkeren en kontje zwiepen als vogels in de tuin zijn, Vogels die reuze groot zijn, nou die wil ik ook niet in mijn tuin hoor, vind ik net zo eng als honden.
  Kever ikke moet nu stoppen van vrouwtje met schrijf doen, volgende keer wil ik veel meer schrijf doen heb ik miauw gedaan naar vrouwtje. Knufjes van mijn vrouwtje en lieve groetjes voor jouw vrouw en man mens. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, gelukkig dat jij vogels soms ook eng vindt, ik vind zelf eigenlijk alle vogels eng, alleen niet als ik binnen ben, en ik wil ze ook niet op film in huis!, dat hoort gewoon niet vind ik, vogels horen buiten in de lugt, niet zomaar in mijn huis, mijn nagels zijn ook al een paar keer geknipt, mijn man tilt me dan over zijn schauder en mijn vrouw knipt mijn nagels, voor mij hoeft het niet hoor, ik spartel ook maar toch doen mijn mensen het!, goed dat je in die bak had gekrabd Jip, dat is altijd handig vind ik, weet je dat ik al een paar keer had geoefend voor de Formule 3?, vanochtend heel vroeg heb ik het nog gedaan, ik was keihard door het huis gerend en mijn mensen zeiden dat ze me konden horen remmen als ik de bogt ommoest, zo hard ging ik! lieve vriend Jip, ik stuur jau en je vrouw heeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb spesjaal voor jou een snekkie achter mijn oor gestopt, het is van Kever!!, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes aan jullie allebei!

 8. Hoi lieve Kever! Wat ben jij stoer! Zomaar een stukje verder je tuin in. En je staat weer mooi op de foto’s. Pootje van mij!

  1. Hoi lieve Minnie, dankjewel dat je me stoer vindt want mijn mensen zitten me steeds een beetje uit te lachen, ze zeggen van niet maar ik foel van wel, maar het is toch logies dat je als katerman bang bent van vogels?, gisteren heb ik samen met mijn vrouw naar een vogel gekeken, ik zat binnen op de fensterbank en zij stond naast me, en toen durfde ik het best, alleen toen de vogel ging vliegen schrok ik!, heel veel lieve pootjes met witte tenen voor jau en je frau van Kever! en ik heb een kouwstik achter mijn oor verstopt voor jau!!

Reacties zijn welkom