Speelgoedtest: Tjaiia en de speelrails

speelrails

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week vertel ik, Tjaiia, over onze speelrails.

speelrailsDit is geen test van iets nieuws, maar van iets wat we al een tijdje hebben. Dat komt omdat de doos met speelgoed van de dierenwinkel niet op tijd is bezorgd. Die is nog onderweg. Ook mijn eten zit in die doos. Het voordeel is dat ik nu de brokjes krijg die Tjessi ook eet en die vind ik heel lekker. Dus dat is boffen 😉 Maar nu verder over de speelrails.
De rails is gekocht bij Bibita: https://www.bitiba.nl/shop/katten/speelgoed/denkspeelgoed/flashlight/558031

De speelrails is wit met grijs, heel groot en er is een balletje bij waar je tegenaan kan meppen. Als je het balletje een mep geeft dan beweegt het balletje door de rails. Je hebt dit soort rails in vele soorten maar het mensenmeisje kijkt ook altijd of de kleur een beetje bij het huis past waarin we wonen. Het valt nogal op in huis, vandaar. Bij ons staat de rails voor de kast waar de televisie op staat. Zo hebben we genoeg ruimte om te spelen.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij de speelrails?

 •  is best groot
 •  is een racebaan
 •  is een soort acht
 •  heeft een brug
 •  is wit met grijs
 •  heeft een blauw balletje
 •  kan niet schuiven
 •  maakt geen lawaai
 •  is stevig
 •  gaat heel lang mee

Voor wie is deze speelrails?
Voor elke kat die van balletjes houdt. Je kan zacht meppen en hard. Je kan ook met elkaar spelen. Heel soms doe ik dat met Tjilla. Dan zit zij aan de ene kant en ik aan de andere kant en dan meppen we om en om tegen het balletje. Je hoeft je met deze rails niet te vervelen. Je kan ook mee rennen met het balletje als je nog jong en snel bent, of oud en snel, dat kan ook. Je hoeft dus niet jong te zijn om met een speelrails te spelen. Het kan helemaal op jouw eigen tempo. Af en toe een mep is ook goed, als de rails in je huis ligt, dan kun je even kijken en ervaren hoe je het vindt.

speelrailsMijn oordeel

Dit is een must-have voor katten, vind ik. Ik wil nooit meer zonder speelrails. Met de speelrails kun je spelen wanneer je wil.
Het is ook leuk voor je mens. Jouw mens hoeft dan minder met een balletje te gooien en die zelf weer op te rapen. Of brengen jullie het balletje dan weer terug naar je mens? Hier doen wij dat niet, ze moet wat conditie opbouwen, dus daar helpen we wat mee. Zo zijn wij.

P.s. Het balletje wat wij hebben in de rails is niet lichtgevend, het mensenmeisje zei dat ze daar kierewiet van werd, dus we hebben er eentje zonder licht. Ook leuk hoor!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺
Ik ben op de foto met de speelrails, best goede foto’s weer!

^Tjaiia
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

18 thoughts on “Speelgoedtest: Tjaiia en de speelrails

 1. Hallo Tjaiia,

  Allereerst wat een leuke foto’s van jou, het zijn actie foto’s en ik zie dat je het vet gaaf vind om er mee bezig te zijn en wat een grote ballenbaan zeg.
  Vrouwtje had er een keer een gekregen bij mijn grote zag brokken in de winkel. Nou toen ze thuis kwam meteen de baan in elkaar gemaakt. ikke ben nogal van de nieuwsgierige en ikke erbij liggen van hoe ze dat deed. Nee het is wek voor vrouwtje om dat te doen. Ik had een kleine en die kon je maken als een ronde cirkel of een slang, want er waren ook 2 stukjes bij die aan de einden moeten, ja want anders vliegt het balletje eruit, er was ook een balletje bij zonder lichtje. Vrouwtje was blij dat ze het kadoo had bij de brokken, want dit speeltje is best duur. Kijk ik ben wel een Jip die veel met ballentje wil spelen, harde of zachte maak niks uit, maar ik wil achter die balletjes aan race en en als de balletjes ergens tegenaan knallen dan komen ze weer terug of rollen plotsklaps een andere kant uit. De ballenrace baan heeft best lang in de kamer in mijn speelhoek gestaan en vrouwtje had het ook een lange tijd weg gelegd in de kast, maar ik wilde er niet mee spelen. Dus de ballenbaan is net als met veel meer speeltjes van mij naar iemand meegegeven die thuis poezen oppas doet, voor als mensen op vakantie gaan of ziek of wat ook en ze uit huis gaan. Ze heeft 2 grote poezenkamers en ja daar moet natuurlijk ook speelgoed zijn. Die poesjes vinden het toppie om er mee te spelen. Dus mijn ballenbaan heeft een mooie bestemming gekregen net als de rest waar ik niks mee deed.
  Genieten jullie maat veel van jullie ballenbaan, ik ga maar eens naar mijn buitenren voor mijn taak als huiskater Jip om de controle van mijn tuin te doen.
  Fijne dag allemaal, groetjes voor mensenmeisje van mijn vrouwtje en knuffels voor jullie. poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Ja, als het toch niet bij je past, is het wel heel lief dat nu andere katten er plezier van hebben. Dan is het ook goed.

   Succes met jouw werk! De controle van de tuin is heel belangrijk. Ik hoop dat het niet koud is buiten. Groetjes van het mensenmeisje voor jouw vrouw en pootjes van mij en ons!

 2. Lieve Tjaiia,

  hier jullie tante Loesje en mij vrouw heb jullie riefjoew foorgeleeze en zij heb mij jullie mooie footoos laate zien. Jij sta mooi op jou footoos Tjaiia, jij ben een poes in jou akzie. In mij huis heb wij ook soies en mij Zusje heb het gekreege foor ze eigen toen zij kitten was. Maar mij vrouw zeg, iedereen mag er mee speele assie zin heb. Soms loop mij Zusje door onse kamer en zij mep inees zofeel teege ze bal dan schrik iedereen in mij huis erfan. Selluf ga ik erin zitte want het is rond. En mij vrouw zeg, Loes het pas presies. En ik doe ook één keer in mij jaar teege ze bal slaan met mij poot. Maar die dag heb wij deeze jaar nog nie gehad want ik doe nog bijkoome en slaape van mij neusgedoe.
  Maar jij krijg mij zachte kopjes van jou goede riefjoew en het is ook foor jou zusjes ,

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje, in het rondje zitten kan ook ja, dat is ook een soort spelen hoor, het kan dus ook zonder balletje! Leuk dat Zusje ook een speelrails ballenbaan heeft. Hopelijk bent u snel weer helemaal oppietoppie. X Tjaiia en pootjes van Tjilla en Tjessi.

 3. Hajooooooo tjaiia

  Ooooh dat sau ikke nooit kwijge. Frauw seg feeeeel te gwoot!!
  Wel weer een super riefjoew!!! Ga sjo door!!
  Pootjes🐾🐾

  1. Dorus, ze hebben ook kleintjes, die in een rondje zijn. Dan kan je heel hard meppen! Misschien thuis een bespreken… Pootjes 😸

 4. Hallo Tjaiia, wat een goede rievoe van de ballenbaan. Vrouwtje is gelijk gaan zoeken naar vergelijkbare banen en ze heeft beloofd fat zodra ze weer eten voor ons moet bestellen dat we dan ook zo,n ballenbaan krijgen. Ons vrouwtje zit in een rolstoel en kan dus niet onder stoelen, banken en kasten komen. Maar hierbij kan het balletje niet weg, dus dat is dan geen probleem meer. Grandioos Tjaiia! En Dorus er zijn al baantjes waarbij je in het midden kan zitten en de baan niet zo groot is. Volgens vrouwtje worden we alle 3 te dik en moeten we meer beweging hebben, dus vind ze dit een grandioos idee. Help! Groetjes van Mara, Bram en Kitty en knuffels voor iedereen. Groetjes Marjolein

  1. Hallo allemaal! Dat is echt te gek dat jullie er ook 1 krijgen en dan is het voor jullie vrouw ook makkelijk en dat is ook belangrijk. Ik ben heel benieuwd welke jullie krijgen, er is zoveel keuze maar ze zijn allemaal leuk. Ik speel elke avond ermee. Ik ben nog jong maar mijn buik is wat gegroeid en ik heb speciale brokjes en moet ook veel spelen. Groetjes en knuffels van mij en ons. X

 5. Lieve Tjaiia, gelukkig maar dat jij de brokjes lust die Tjessi krijgt, anders had je nu helemaal geen brokjes!, mijn vrouw ziet de ballenbaan helemaal zitten, want ik vind balletjes heel leuk maar ze raken altijd kwijt, natuurlijk breng ik ze niet terug – ik ben toch geen hondje!, overal in ons huis liggen balletjes verstopt, en met zo een baan blijven ze in de baan zitten, dat is handig, misschien als ik heeeeel lief ben, zeggen mijn mensen, nau dat ben ik toch?!, dankjewel voor de riefjoew en heel veel zachte kopjes voor jau, Tjaiia, en ook voor de andere twee T’tjes en jullie mensenmeisje, van Kever!!

  1. Hoi Kever! Nou, dat lijkt me makkelijk, jij bent lief dus krijg je een racebaan 👍 Ik ben benieuwd welke jij krijgt, er zijn zoveel verschillende.

   Ik heb alweer mijn eigen brokken. Die lust ik ook graag. Het was maar heel even dat ik de brokjes van Tjessi kreeg. Maar het was wel ff lekker.

   Zachte kopjes van ons en een aai van het mensenmeisje!

 6. Hallo Tjaiia,

  Dat is ook een leuke ballenbaan ! Wij hebben er ook eentje, maar die ziet er anders uit en is van boven niet open. Maar wij hebben wel van die flitsballetjes en die zijn lekker spannend. Soms speelt onze vrouw ook mee, dat vinden wij leuk maar ook een beetje raar. Zij is toch geen poes . Een poos geleden had onze vrouw de ballenbaan op haar slaapkamer gezet. Maar midden in de nacht ging Cindel er steeds mee spelen en daar werd ze wakker van. Dus ging dat speelgoed weer gauw naar de huiskamer toe.
  Nou Tjaiia , wij vinden dat jij een knappe dame bent en weer heel mooi op de foto’s staat. Wij hopen maar dat jij de fotowedstrijd gaat winnen.

  Pootjes van het vijftal en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hallo leuk vijftal en vrouw Marjoke, wat leuk dat jullie ook een ballenbaan hebben! Soms doet ze hier ook mee, ze is soms fanatieker dan wij! Haha, nee de baan op de slaapkamer is geen goed idee. Wel dat je meer ruimte hebt ergens anders, maar om te slapen is het niet handig, wij spelen ook soms in de nacht. Dank voor de complimenten voor mij. We hopen dat het snel bekend wordt of ik win. Wel weet ik al dat alle dieren in de top10 nog in het zonnetje worden gezet op internet. Vind ik ook wel spannend! Pootjes en knuffels terug!

 7. Hallo Tjaiia. Oooh die baan is sjoeelllll. Mooie foto van jou . Wij hebben 2 banen van deze in het blauw met wit. De 1e is een hele lange en de ander is rond. Daar kun je ook lekker in zitten. Van ons krijgt de baan ook allemaal plusjes. Want het is supercool voor klein en groot. Groetjes van Jiekkie en ons allemaal.

  1. Hoi Jiekkie! Laat Dorus het maar niet lezen! Tof dat jullie er ook zo blij mee zijn! Dank voor het compliment 🙂 Groetjes van mij en ons!

 8. Nou Tjaiia dat is een mooie racebaan!!!!!
  En hoe leuk dat je op de foto’s laat zien hoe het moet!!! Dat is erg handig hoor!!!!

  Maar wij hebben bericht gehad van de uitslag van de fotowedstrijd!!!
  Jij hebt de 2e plaats gewonnen……hoe super!!!!!!
  Dus van ons allemaal
  Van ❤ gefeliciteerd knapperd!!!!! 🎉🎈😽

  Dikke knuffel,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi Ceciel, dat is een misverstand. De mensen van de wedstrijd hebben er niet bijgezet dat de winnaar uit de top10 gekozen wordt. De winnaar is nog niet bekend! Vanaf 15 januari wordt de top10 op internet in het zonnetje gezet. Daarna wordt de winnaar bekend. Het is nog steeds spannend! Knuffels van mij en ons!

 9. Dat is een misverstand. De winnaar is nog niet bekend. Dat hebben ze niet zo duidelijk gemaakt. De winnaar wordt nog gekozen uit de top10. Het is dus nog spannend. 🙂 Vanaf 15 jnauari worden de dieren van de top10 op internet in het zonnetje gezet. Daarna wordt de winnaar bekend. Spannend! Knuffels van mij en ons!

 10. Hoi lieve Tjaiia! Wat een leuke baan en wat sta je leuk op de foto’s 🙂 Zelf ben ik meer van het pootballen. Ook leuk! Pootje van mij voor jullie alle drie!

Reacties zijn welkom