Bram over: dat alles weer normaal gaat worden

normaal

Hoi lieve allemaal, het is mijn tweede blog in het nieuwe jaar. En ik vind het heel fijn dat alles weer normaal wordt. Er is geen knal spul buiten want die herrie vind ik echt eng.

Het maakt me heel bang. Ik raak dan in paniek en mijn lijf weet dan niet wat het moet doen. Gelukkig past mijn vrouw goed op me dat ik niet buiten ben dan. Ik ben blij dat dat weg is nu.

Warm

normaalHet was heel moeilijk afgelopen periode. Ik lag op de akwaariejum om warm te worden. Deze is altijd aan omdat de visjes warm moeten blijven. Het zijn warmwater-visjes. De hele bak wordt dan warm en dat vind ik heel fijn. Vooral als ik het een beetje koud heb. Daar lag ik te denken over van alles en nog wat. Soms doe je dat als katermans zijnde. Dat je even tjekt hoe alles is gegaan en hoe je er voor staat. Een aantal dingen veranderen wat ik heel fijn vind. Ik zal je vertellen wat.

Avondklok

Het is zo dat het afgelopen jaar de kortste dag heeft gehad. Nou, dat is mooi want dat wil zeggen dat de dagen nu langer worden en dat de zon vaker en langer komt. En dat betekent ook voor mij dat mijn avondklok straks weer soepel wordt. Nu moet ik om zes uur in de avond binnen zijn. Het is dan donker. Binnenkort mag ik langer buiten, tot acht uur in de avond. Dat vind ik fijn. Het weer wordt warmer. Nu nog niet hoor. Eerst is het nog winter. Daar heb ik ook nog wat over te zeggen. Ik was gisteren buiten en toen was het echt kei koud. Er was nog geen sneeuw of ijs maar zo koud was het wel. Over twee maanden wordt het warm. Dat weet ik omdat de kalender elk jaar aangeeft wanneer het lente wordt. Bij mij zegt de kalender dat het Maart moet zijn voor de lente. Het is nu Januari en daarna komt Februari en dan zegt de kalender Maart. Mijn vrouw heeft even geholpen met de spelling omdat het moeilijke woorden zijn.

Lente

normaalZodra het warmer wordt gaan de plantjes ook weer groener worden en dan komen er ook weer bloemetjes. Dat is mooi. Dan zijn er weer kleurtjes en je ziet de bijtjes weer rondzoemen. Ik doe ze niks omdat ik weet dat ze kunnen steken maar ik vindt ze heel mooi om te zien. In onze tuin staat een hele grote struik met roze bloemen. Nu zie je het niet maar als het lente is wel. Daar komen heel veel bijtjes op af. Ze vinden de bloemen lekker ruiken. Dat maakt alles zachter vind ik. Iedereen is dan blij dat er weer zon is en dat er bloemen zijn. Het maakt je vrolijk. Mij ook. Ik mag dan zoveel meer. Ik mag dan langer buiten blijven, in de tuinstoel slapen en gewoon in mijn struik zijn als kontrooleur van de tuin.

Voor nu blijf ik nog even op de akwaariejum maar binnenkort kunnen we weer in de tuin. Dat is fijn. Als alles weer normaal is zoals altijd. Daar hou ik van. Normaal en roetiene.

17 thoughts on “Bram over: dat alles weer normaal gaat worden

 1. Hoi grote vriend Bram, hou jij er ook zo van dat alles weer normaal is, Ik vind dat ook fijn, dat alles hetzelfde blijft, Eerst moest ik wennen dat mijn vrouw nu wat vaker thuis is, ze zegt dat ze nu thuis moet werken achter de kompjuter, en soms moet ze wel weer de hele dag weg zijn. Dat was in het begin wel echt wennen, eerst was het 5 dagen weg om te werken en dan 2 dagen thuis, en nu is dat verschillend, dus dat vond ik wel raar. Maar ik ben er nu wel aan gewend en ik vind het fijn dat mijn vrouw vaker thuis is, want tussendoor kan ik dan een knuffel halen of soms krijgen we een ekstra snekkie. Ik mag nu nog niet op het balkon, want het is nog een beetje te koud, maar we hebben nu wel af en toe de zon gezien. En dan ga ik lekker binnen precies daar liggen waar de zon is. Lekker joh. En wat weet jij dat goed van die lente en die maanden. Je bent echt slim Bram, ik leer zoveel van jou.
  Nou Bram van mij mag die lente wel komen hoor, dan kan ik lekker genieten op het balkon en zo de straat goed in de gaten houden. Kou vind ik niks.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel

  1. Hoi Bikkel! Tof dat je er bent. Fijn dat je vrouw zo vaak thuis is. Ik snap dat je ekstra knuffels en sneks gaat vragen. Buiten is het heel koud Bikkel, ik ging vandaag ook niet. Mijn billen worden dan ijskoud. Heel fijn wiekent en zachte kopjes voor jou, hai vaif terug van je grote virend Bram

 2. Hajooooo oompje bwam.
  Oooooh ikke wil ook heel gwaag datte hut weer wente wor. Dan magge ik faaker naar buite. Hette is nu sjo k-k-kauwt buite. Ikke hep een dunne fag. En dan bibber ikke heel snel sniksnik.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Knul, nu is het ijskoud buiten en dan befries je billen gewoon. Dat is echt niet fijn hoor. Zeker niet als je een dunne vacht heb. Mij adfies: Blijf nog eefe binne. Zacht kopje van mij, Bram

 3. Lieve Bram, je schreef weer heel mooi over dat het fijn is dat alles weer normaal is. Wij zijn daar ook blij om Bram, geen geknal op straat, alles weer ordelijk en regelmatig. Daar houden wij van. En langzaam maar zeker gaan we naar de lente, met bijtjes en bloemetjes, en kunnen jullie poezen weer lekker naar buiten. Floortje mag dan op het balkon aan een tuigje, kijken naar de bloemetjes die in potten staan. En lekker op de stoel in de zon liggen, was het maar weer zo fijn. Ga jij maar lekker op het akwaariejum liggen lieve Bram, dan blijf je lekker warm. Floortje stuurt je een winters kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi Ina en Floor, kei dankje wel voor het winterkopje. Van mij mag de lente ook komen. Dan kunnen we allemaal weer naar buiten. Dan kan Floor fijn op het balkon snoffen naar de lucht. Dat is lekker! Ik hoop dat jullie een fijn wiekent samen hebben. lieve kopjes van mij Bram

 4. Haai Bram,

  hier Oopa Floris, je weet wel die ouwe broer van Loes. Je hebt de hartelijke groeten maar ze ligt op apegapen. Ze slaapt een gat in de dag jongen. Goei spul denk wat ze gehad heeft. Hoe is het jongen..?
  Mijn vrouw heeft je verhaal voorgelezen maar ik ben de helft alweer kwijt …

  Ooh ja normaal of zoiets. Dat ben ik nooit geweest! Maar ik ben wel blij als ik weet waar ik aan toe ben. Waar mijn vrouw is, waar Loes uithangt en waar mijn etensbak staat. Keigaaf jongen, normaal.
  Verder alles goed hier ik ga weer slapen.
  Haai faaif Bram, groetjes aan iedereen en tot de volgende keer…

  Waar moet ik zijn….

  O ja Oopa Floris

  1. Hooi Oopa Floris, tof dat je tegnies komt doen. Ik vind dat je het goed doet ook al ben je vaak alles kwijt. Maakt niet uit man. Ja dat alles weer normaal is. Dat hoop ik voor iedereen en alles. Tot de volgende keer Oopa, volg Loesje. Die weet het. Kei tof dat je er was. Kopje van mij Bram

 5. Hoi Bram.
  Verlang jij ook zo naar de warme zon?Ik kan niet wachten tot het lente en zomer wordt.Eggies waar,het is zo vreselijk kei kei koud buiten.Ik vond het maar niks dat mijn scullary girl de balkon deur naar buiten open deed.Om ” te luchten” en als ik wilde kon ik even mijn nagels aan de muur doen.Nou mij niet gezien hoor.Krijg ik veel te koude pootjes en billen van.
  Helaas hebben wij niet zo’n akwaariejum,anders ging ik er ook op liggen.
  Nee straks lekker bakken in de zon.Daar droom ik van.En scullary girl wil planten en zo dan buiten gaan zetten.Dat kon eerst nooit omdat mijn zus aan alles ging knagen,en ze snel last van haar buik had dan.
  Scullary girl wil eerst nog wel sneeuw hebben,maar dat is ook koud .Wel is het buiten dan anders en zij wordt er blij van.Nou ik gun haar best wat,maar voor mij hoeft het niet.
  Zachte warme kopjes van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, tof dat je er bent. We moeten alleen nog even onze poote draaien en geduld hebben. Het duurt nog even dat alles normaal is. Van mij hoefe die kouwe bille ook niet hoor. Ik blijf liefer binnen. De zon is er al elke dag wat langer he. Dus binnenkort is het steeds lichter en warmer. Dan komt de sneeuw niet meer. Fandaag was de dak kei wit ineens! Echt zomaar! Ik werd wakker en toen was het wit. Het is fries zegt mijn vrouw. Dat is anders dan sneeuw maar ook heel koud. Ik ga weer dutten tot het lente is. Tot snel Muzette en Scullary Girl, kopje van mij, Bram

 6. Hoi lleve Bram, wat een gezellige footoos van jau op de akwaariejum, slim hoor om daar te gaan liggen, dan heb je het tenminste lekker warm, hier is het ook heel kaud in de tuin, ik wilde de afgelopen dagen helemaal niet naar buiten, alleen heel laat in de avond, maar dan mag ik dat niet van mijn mensen want ik ga keihard zitten loeien, dat is spannend joh, iedereen kan me dan horen, vanochtend was hier alles helemaal met een laagje ijs, dat is echt heeeeel kaud, ik hoop ook dat er weer zon komt, dan mag ik verder de tuin in en jij mag langer je tuin in!, je hebt helemaal gelijk Bram, normaal en roetiene is het fijnste!, lieve Bram heel veel zachte kopjes voor jau en je famielie van je vriend Kever, en spesjaal voor jau heb ik een snekkie achter mijn oor verstopt!!

  1. Wah Liefe Kever! Krijg ik zomaar een snek van jou?? Dat vind ik kei lief! Dees weer doet me geen goed. Kou is niks aan. Oofer twee maanden Kever dan kunnen we naar buiten. Dan kan je kei hard loeien als je wilt. Misschien kan ik je dan horen!! Dan doe ik kei hard oermauw terug naar jouw ookee??!! Voor nu blijf ik binnen jonge want het is koud. Tot snel liefe Kever en je mensen, ik neem een zakje soep mee voor jou alleen. heel veel kopjes van mij, bram

 7. Hallo Bram,

  Ikke ben ook blij dat we weer weten wat voor de dag het is, vrouwtje raakte door al die feestdagen de kluts kwijt en ikke moest haar dan miauwen van : Nee vrouwtje het is geen maandag maar woensdag. Gelukkig heeft ze het nu weer in de smiesjes, want het was vermoeiend om steeds vrouwtje het te moeten miauwen. Wij zijn ook blij dat de dagen van boemzen weer weg zijn. Hier waren heel veel boemzen en gelukkig had vrouwtje mij al van half november druppels gegeven en was het voor mij goed gegaan.
  Ja nu is het nog berenkoud, ik ga wel een paar keer op de dag naar buiten in mijn ren, maar ik vergeet steeds mijn oorwarmers en bontsloffen aan te doen, daarom ben ik niet zo lang buiten. Onze bomen, struiken en planten doen nu een winterslaap, hebben ze wel verdiend vind ikke, ze hebben zo hun best gedaan om voor vrolijkheid te zorgen . Ja over een paar maanden komt de lente weer en dan wordt alles weer wakker en gaat het weer groeien en mooi worden. Kan ik ook weer veel buiten in mijn ren zijn, wie weet komt Familie muis ook nog even op bezoek, nou ja vrouwtje heeft dat liever niet weet ik. Bram lig nog maar veel o de warme bak van je vriendjes vis en voor jullie en vrouwtje en baasje fijne week en een knuf voor jou op je snuitje van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi liefe Jip, nou dat is ook zo. Het is kei zwaar om zoveel taken te doen. Meestal doe ik alleen de tuin maar nu ook niet. Net als jouw vrouw is hier ook iedereen zijn dag kwijt. Gelukkig gaat dit ook weer voorbij hoor. We moeten nog eefe volhouden Jip. Oo, ik wist niet eens dat jij buiten een muise familie heb. Zijn ze lief? ik vind ze eng en ze gaan te snel. Ze rennen keihard ineens. Dan schrik ik. Doen jullie rustig aan Jip en vrouw? Tot de volgende blog en een kei fijn wiekent. Heel veel kopjes van mij, Bram

 8. Oh, Bram, wij kijken daar zo naar uit! Dan is ons grastapijt buiten droog en gaat ons speelgoed weer naar buiten. En de parasols ook. Dan maken we het buiten ook gezellig. Er is nu wel al soms zon en dat is ook leuk, maar we krijgen nu steeds natte pootjes. Pootjes (droge) van ons en van mij.

 9. Hallo Lieve Brammiesaurus. Ik weet niet wat buiten is. Soms voel ik het wel als ze van buiten naar binnen komt. Kou lijkt mij dus niets. Mijn vacht is ook niet zo dik. De katten uit Roesland hebben een hele dikke vacht . Mijn vrouwtje zegt dat het in Roesland veel kouder is met veel sneeuw. Nou dat was deze week ook iets. Ze hadden gezegd misschien komt er sneeuw. Dus ik deed de venster bank controle en helemaal niets. Dus als ze zeggen dat er sneeuw komt nou dan wacht ik wel tot er iets valt. Gisteren was ik heel oer. Er was visite een mevrouw die wel meer komt, maar Bram normaal blijf ik boven tot ze weg is. Maar ineens voelde ik mij oer. Ik ging langzaam de trap af en gelukkig bleef ze zitten. Ik liep naar de keuken en ging eten. Ja hoor ze bleef zitten en ik dacht oké dan ga ik op de vensterbank zitten en ik ga naar je kijken. Nou dat ging goed hoor. Het is mijn huis tenslotte. En ik heb toch een heerlijk snek extra gehad. Mijn vrouwtje zegt dat ik een dappere meid ben. Wat dat is weet ik niet behalve dat ik de extra snek lekker vind Xxxx Jafita.

 10. Bram je hebt helemaal gelijk hoor!!!
  Wij willen ook weer lekker zomer zodat we weer langer buiten kunnen zijn zonder dat we het koud krijgen!!!!!
  En al die mooie bloemen en vlinders en bijen die er dan weer komen!!!
  We kunnen niet wachten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom