Kattensoep van Gourmet: is het wat? (filmpje)


Op Facebook had iedereen het erover. Kattensoep. Dat het er was. De een vond het lekker en de ander vies. Nou, toen werd ik nieuwsgierig. Eten is belangijk. Hier komt mijn ervaring.

Ruiken

Mijn vrouw maakte het zakje open in de keuken. Ik rook er niks van. Pas toen ze met het schoteltje de kamer in kwam, wel. Het was tonijn maar anders.  Net of het supertonijn was. Ik werd er gewoon onrustig van. Ik kon het heel goed ruiken en daardoor wilde ik meteen gaan eten.

Eten

kattensoepToen ik het zag, wist ik meteen dat het lekker was. Eerst nam ik iets van de saus, want nou ja, dat is het lekkerste dus daar moet je mee beginnen.

Af en toe nam ik ook een stukje. Smaakte ook goed. Alleen dacht ik soms, nou wat een werk om dat te eten, het had van mij best kleiner gemogen. En toch was het leuk dat er die grote stukken waren. Dat moet je even echt flink kauwen en smakken en dat hoort ook bij de eet-ervaring. Kleine stukken heb ik zo op.

Snack

Ik heb de snack achter elkaar gegeten tot ik het bijna op had. Toen moest ik even staan en rustig nasmakken. Daarna heb ik gekeken of er nog kleine stukjes waren en toen heb ik het bordje ook schoon gelikt. Ik vond het een hele lekkere snack.

Erna

Toen alles helemaal op was, ben ik met mijn vrouw gaan bankhangen. Ik voelde me heel tevreden in mezelf en ook een beetje opgewonden, dus ik wilde niet aaien, alleen dat ze naast me lag. En toen heb ik een hele poos liggen spinnen vanwege de gevoelens. Daarna kon ik slapen. Mijn avondeten heb ik gewoon op, dus die soep was gewoon iets voor tussendoor.

Tip

Ik kan iedereen de kattensoep aanraden. Maar je moet geen bordje hebben met gaten erin. Dat had ik weer.

PS De soep was een cadeau van mijn tante Martine. Dankuwel!

9 thoughts on “Kattensoep van Gourmet: is het wat? (filmpje)

 1. Nou Bert, voor een tussendoorsnack vind ik het een hele maaltijd! Voor een keertje is dat natuurlijk prima maar ik ben bang als ik die soep dagelijks eet toch wat minder brokjes moet gaan eten. Anders pas ik niet meer in mijn bontjasje😸

  1. Ik kreeg de poezensoep een uur voor mijn avondeten en dat kon ik helemaal op Fietje. Maar ik ben ook best een kater met een grote maag, ik kan wel wat op. Mijn vrouw dacht nog nou Bert zal wel wat laten staan maar dat deed ik niet.

 2. Hallo Bert,

  Ja er is al heel veel op ons schermpje langs gekomen over de poezensoep en dat die zo verdraaide lekker is. Als ik de plaatjes zie lijkt het ook voor mij wel een lekkere hap, maar vrouwtje zegt en schud met haar hoofd van nee, nee, nee. Niet goed voor mijn maatje teveel zegt ze, misschien als ik jarig ben vraag ik het als cadeautje en dat moet toch kunnen vind je niet.
  Maar ik mag niet mopperen hoor Bert, je weet ik ben 3 dagen super verwend met extra veel knuffels omdat mijn vriendin kwam logeren en vrouwtje had ook nog voor mij als cadeau een grote knabbel plant en een kartonnen krabplank met wiewiespul erin gekocht, dus ik mag echt niet mopperen omdat ik voor mijn maatje teveel nu geen soep krijg.
  Vandaag heb ik een vrije dag gekregen van vrouwtje want ik moet nu veel slapen omdat ik dat minder heb gedaan de laatste dagen.
  Maar jij mag van mij nog een zakje soep hoor en je hebt een mooi en goed verslag gemaakt over de soep, zodat iedereen kan lezen hoe en wat het is. Vrouwtje lag wel krom van het lachen over de gaatjes in je bord en zag het helemaal voor zich dat ak de bouillon erdoor heen ging, hopelijk lag er wat onder je bordje.
  Bert fijne dag samen met vrouwtje en weer tot morgen hoor, Groetjes voor jouw vrouwtje en voor jou knuffies. Van mij een knuffel poot en kopje.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip. ja dat snap ik heel goed van je vrouw. Ik krijg hier weleens wat extra maar soms als ik miauw voor meer dan gaat ze moeilijk kijken en ze zegt iets over maatje veel te veel. Dat je het voor je verjaardag vraagt vind ik een heel goed idee! En wat fijn dat je het met je vriendin en je vrouw zo gezellig hebt gehad dan ben je toch van binnen lekker warm. poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bert, bedankt voor de goede review van de poezensoep. Nu ik het goed gezien heb en zeker weet dat het iets vissigs is, wil ik het ook proberen. Ik ga de vrouw vragen het mee te nemen voor mij. Trouwens, wat een mooi bordje! Ook heel belangrijk voor een fijne eetervaring! Als er gaatjes inzitten is dat alleen niet zo prettig… Pootje Streepje

  1. Ik ben benieuwd wat je van de soep vindt, Streepje. Iets nieuws proberen is best spannend. Ik hoop dat je een gewoon bordje krijgt zonder gaten wat ik had. Eigenlijk eet ik het liefste van een oude krant maar dat is moeilijk met soep.

Reacties zijn welkom