Superkatman is vijf jaar oud

 Hoi Shon Griffin  van vijf jaar oud bij de onbekende kat! Goed bezig, jongen. En je uniform draag je terecht.

Shon is een kattenvader in de dop. Al is hij nog maar vijf jaar oud, hij weet wat voor hem het belangrijkste is. Zorgen voor katten die hem nodig hebben. En hoe de katten dat vinden? Dat is op de foto goed te zien.

Amerika

Dit is gaande in het Amerikaanse  Philadelphia, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Ja, het is net of daar meer mogelijkheden zijn. Daar is een kattenopvang genaamd Kolony Kats: klik hier en kijk op hun Instagram.

Hier is ruimte voor ongeveer vijftig poezen en katten. Sommigen vinden een thuis, dan nemen anderen weer hun plaats in. Zo gaat het.

Bezoek

De katten krijgen ook bezoekers. Twee jaar geleden kwam Shon Griffin er voor het eerst. Hij was toen drie jaar oud. Dat hij er kwam en bleef komen, was niet zo toevallig. Zijn twee tantes, Kia  Griffin en Kris Papiernik, staan aan het hoofd van de Kolony Kats.

De tantes hadden eerst hun twijfels of het voor de katten wel goed zou zijn een driejarige te ontmoeten. De katten zijn wild of halfwild, en snel bang. En hun neefje was nogal ondernemend.

Bug

Maar de katten bleken hem lief te vinden, vooral Bug die er al een tijdje zat. Bug was een schuwe kater met wie niet veel te beginnen viel. Toen Shon kwam, liep Bug tot ieders verbazing naar hem toe en begon kopjes te geven aan die kinderbenen.

Dat was het begon van een mooie verandering voor Bug. Dankzij Shon werd hij socialer en benaderbaarder. Uiteindelijk kon hij zelfs bij de dierenarts behandeld worden en daarna was hij klaar om een  thuis voor zichzelf te vinden.

ddd

Zo heeft Shon wel meer kleine en grote wonderen met de katten tot stand gebracht. Zijn tantes zijn trots op hem, ze vinden dat hij een magische manier heeft om met katten om te gaan. Misschien komt het wel door de grote liefde die hij voor de dieren heeft, zo klein als hij is.

(Bron: IHeartcats.com)

2 thoughts on “Superkatman is vijf jaar oud

 1. Hallo Bert,

  Wat geweldig zeg, zo’n klein mannetje met zo een grote gave. Wat zal hij aan heel veel katten en poezen een veilig en beschermd gevoel geven en dat ze kunnen vertrouwen in de grote mensen. Ik hoop dat hij nog heel lang en ik hoop voor altijd zo met de dieren om zal blijven gaan. Hij is een voorbeeld voor heel veel kinderen en mensen.

  Ik ga nu maar eens oefenen om mijn muizen te temmen en straks heerlijk in de zon te gaan liggen bij vrouwtje op schoot, hopelijk heb jij ook veel zon en dat je daar samen met vrouwtje van kunt gaan genieten.

  Knufjes van vrouwtje voor jou. en wil jij jouw vrouwtje de groetjes doen en van mij een grote poot en kopje.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, wij hebben nooit kinderen thuis maar deze leek me best leuk. Gewoon een voorzichtig iemand die snapt hoe en wat een kat is. Ik hoop dat alle kinderen zo zijn maar van vroeger staat me nog wel wat anders bij. Lekker dat je in de zon kunt! Poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *