Betty de poes werkt in een kapsalon

Betty  Op de foto is Betty de poes aan het werk. Ze doet wat ze het beste kan: zelf ontspannen en anderen ontspanning brengen. Betty werkt in een kapsalon in Australië en ze is bijna wereldberoemd.

In Nederland is zoiets niet goed denkbaar. We hebben hier een oerwoud aan regels en geboden en verboden. Maar als je Betty zo ziet liggen, dan denk je toch: dat gun je iedereen.

Roem

Betty Boo, zoals ze voluit heet. is een moderne poes. Ze houdt van social media:

  • ze heeft Instagram: klik en kijk  allemaal leuke foto’s van Betty in de salom
  • ze heeft een eigen blog: in het Engels, klik en lees

Haar grote roem begon een paar weken terug, toen de website LoveMeow een artikel over haar schreef met veel foto’s.  Toen ging haar verhaal de hele wereld over.  Ze kwam op de tv van Japan tot aan Engeland, en het internet werd een beetje gek.

Verhaal

Betty was een kittenpoesje van acht weken oud, toen ze door Chris Guglielmi werd gevonden. Ze was eenzaam en verlaten, maar door de zorgen van Chris kwam ze er weer bovenop. Toen bleek ze een knuffelpoes te zijn. Ze houdt veel van mensen en ze vind het heerlijk om bij iemand op schoot te liggen.

Dus toen Chris een kapsalon opende, was het helemaal niet gek dat Betty daar als assistent aanwezig zou zijn.

Salon

Elke dag gaat Betty Boo naar haar werk in de salon. Ze is goed in wat ze doet:

  • op schoot liggen
  • kopjes geven
  • zorgen dat klanten zich ontspannen voelen
  • aandacht vragen voor knuffels

Moet er een klant even op de bank wachten op zijn of haar beurt, dan biedt Betty haar gezelschap aan. En al zijn er overal in de salon plaatsen voor haar om te zitten en te slapen, toch zit ze het liefste bij iemand op schoot. Ook en vooral wanneer hun haar gewassen wordt: want Betty snapt dat een natte vacht krijgen heel moeilijk is.

Hadden wij ook maar zulke salons!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *