Katrientje over: waarom ik kwispel

kwispel

Hoihoi iedereen. Het is weer Katrientjedinsdag . Vandaag ga ik het hebben over kwispelen.

Dat is niet alleen voor honden hoor, want toevallig kan ik dat ook. En dan niet omdat ikjes boos ben.
Echt!!
Ik zal jullie vertellen waarom ik dat ook kan.

Woefer

Jullie weet dat ik op 03-03-2002 geboord ben. (leuke datum trouwens hè met allemaal dezelfde getallen)  Nou was daar toevallig ook een woefer in huis. Zo’n klein wit kefferig gevalletje. Hij of zij had volgens mij duuraselbatterijtjes opgegeet want allememaggies… dat staartje bleef heen en weertjes gaan.
Catoo en ikjes namen dat dus over. Wij lekker kwispelen als dat jongensterreurmens ging slapen. Toen we in Amsterdam gingen wonen bleven we dus vrolijk doorgaan er mee. Het personeel zat ons raar aan te kijk en zeiden dat wij helemaal niet zo vrolijk moesten kwispelen. Want kwispelen betekend iets heel anders. Dat je  boos bent, of bang.
Nou… dat waren we echt niet hoor.

Bazin

Toen we een ongeveer een half jaartje oud waren kregen we andere buren. Die liet hun katten op de trap loop. Het personeel wou een keertje weg en toen zat er 1 voor onze deur. Wij zagen ze en liepen kwispelend op de kat af. Wou die ons aanvallen!!! NOU JA!!!
Vrouw gaf die andere kat een zwieperd zeg. Ook zei ze oprotten tegen die andere kat. Zal je leren twee kleine kittens aan te vallen.
Die kwam nooit meer voor onze deur.

Oooooh we waren helemaal van slag. Ze (het personeel) kwamen spesjaal voor ons weer naar binnen en we werden getroost.
Gelukkig waren die buren snel weer vertrokken met hun stomme katten. Ik ben nu het enigste katje in het pand. Dus de bazin.

Blij

Soms kwispel ik nu nog hoor. Gewoon, omdat ik vind dat het zo hoort. En om te laten zien dat ik blij ben met mijn personeel.

Dit was het weer voor dees week.

Tot de volgende keer,
Liefs en kusjes
Katrien (kwispeltante van beroep)

16 thoughts on “Katrientje over: waarom ik kwispel

 1. Jeetje Katrien aangevallen worden omdat je kwispelt…….gelukkig dat je vrouw dat heeft gezien!!!!
  En mooi dat je personeel weet dat je blij bent als je kwispelt!!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. Ooooh meteen toen we thuis kwamen waren we zo blij.
   Het wasse zo’n stomme katgenoot die boof mij woonde. We deden echtjes niet. Alleen kwipselen.

 2. Hoi Katrientje,
  Wij vinden dat heel knap van jou. Zou je ons een cursus willen geve,want wij slaan alleen met onze staart als we boos zijn. Onze bediende zech dat ze het wel leuk zou vinden,veif van die frolijke staartjes. Misgien kan je een filmpje maken met instruksies.
  Groetjes en knuffies van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Oooooh ik weet niet of ikjes een kurzus durf te geef hoor. Ik hep al heel veel baantjes. Ik heb het wel mijn soolzusje Loes geleerd. Zij kwam bij mij losjeren een keer om onze tante truke toen uit te zwaai toen ze naar heel ver floog in een fliegmasjien. Staartje zwaai staartje zwaai staartje zwiep zwiep zwiep. Toen zaten we op mijn balkon😺😺

 3. Hallo Katrientje,

  Zo zeg ben ikke blij dat jij alleen maar kwispelt met je staar als jij vrolijk en blij bent.
  Jouw staart is net als jou hele lijf voor de gebarentaal. Vrouwtje zegt dat wij dus met onze zwiepert heel goed laten weten hoe we ons voelen. Kijk als ik naar de twietjes kijk dan wordt ik daar opgewonden van en ga ik mekkeren en heel hard zwiepen met de staart. Ben ik boos dan ga ik zwiepen met de staart zo van, korte harde zwiep even pauze en hup weer en dit hoe bozer ik ben steeds sneller. Als ik vrolijk ben staat mijn staart omhoog met een krulletje , net een haakje. Als we veel au hebben aan jeweetwel dan hebben we onze zwiepert opzij . Ik schrik me wel eens een Jippehoedje en dan zegt vrouwtje dat ik een eekhoorn ben, want dan zet ik alle haren van mijn zwiepert uit en is het net een plumo.
  Dus Katrientje zo zijn er veel manieren om net als met de ogen, oren en rug, Haren omhoog doen veel manieren om met de andere te miauweren.

  Ikke vind het super dat jij alleen maar veel kwispelt hoor en jij dus eigenlijk altijd blij en vrolijk bent en dat moet je altijd blijven doen hoor.
  Ikke ga jou een heel groot compeliment geven voor het fotomodel zijn, Al heb jij er net als ikke een hekel aan, vrouwtje heeft wel hele mooie plaatjes van jou gemaakt en kijk maar uit met die prachtige ogen van jou, want onder je balkon staan dan heel veel leuke katers hoor.

  Katrientje een fijne dag en bedankt weer voor je mooie en leuke zwiepstaarten blog.
  Knufjes van vrouwtje en veel kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. Oooh Catoo had soms ook een dikke staart. Ooooh zij kon zich echt altijd rotschrik. Vrouw zegt dat ze dan net een kersemutsboom op had staan😹
   Oooooh vind je het echte mooie foots? Oooh ik haat het echt. Meestal ga ik me dan eksepresje uitgebereid wassen😹😹😹

 4. Dag Katrientje,
  Oh, wat was ik blij je stukje te lezen!! Ik dacht dat ik de enige kwispelende kat was!
  Als ik mijn vrouw begroet kom ik waardig kwispelend met mijn staart op haar af. Omdat ik al vier was toen ik hier kwam wonen, dacht ze eerst dat ik boos of bang was.
  Ik kwispel vaak met met mijn staartpuntje alleen, maar omdat ik een knikje boven in mijn staart heb, gaat dat niet makkelijk, Ook zwiep ik met mijn staart als ik vogeltjes zie, maar dan heb ik mijn laag staart achter me, want anders verraad ik me natuurlijk.
  Ook als er mensen komen die ik goed ken, kom ik op ze af gekwispeld.
  Ik ben geboren op een boerderij, en toen ik drie weken was, werd mijn moeder doodgereden, dus ik ben door mijn tante gevoed en opgevoed, maar nu begrijp ik uit jouw verhaal, dat een hond waarschijnlijk geholpen heeft.
  Dat verklaard ook dat ik niet echt bang ben voor honden, maar eerder nieuwsgierig.
  Jip heeft gelijk dat je prachtig op de foto’s staat. Op de bovenste lijk je een ondeugend kitten, en op de onderste ben je een wijze poezenvrouw!
  Kwispelgroeten, en een zacht kopje,
  Vlo,

  1. Oooooh wat zielig dat jouw mama dood was gereed😿😿
   Ooooh maar jouw mama zal vast wel op je let hoor.
   Ik heb maar 3 weekjes een woef gekend. En nu ben ik ze helemaal vergeet. Alleen het kwipselen doe ik nog af en toetje.
   Catoo kon heeeeel sierlijk kwipselen. Ik zwiep gewoon😹😹
   Ooooh kopje terug hoor

 5. Hoi Katrientje, hier Ollie, wat leuk dat jij dat kunt zwieper de zwieper met je staart, ikjes heb ook bij blafsnuitjes gewoond voordat ik naar mijn Personeel in Limburg ging, mijn Baasje vind mijn Staart zo mooi en apart een Zuurstokstaart en daar ben ik erg trots oo dat mijn baasje dat zo mooi vindt, maar zwieperen dat heb ik niet geleerd in Spanje, wel heb ik Spaans Temperamentos af en toe want ik biets sokken uit de lades en oh ja de handdoeken kast oh die is ook zo leuk!
  Nou Zwieper de Zwiepet ze Katrientje!

  Kopje van Ollie

  1. Oooooh ik stal ook altijd sokken. Ooooh en dan had je personeelman moet horen. Die snertkatten noemde hij ons altijd. Oooooh erg he.
   Ooooh staartje zwaaizwaaizwiep terug hoor😺

 6. Oooh Katterien,

  kan jij kwipselen Ooooh….
  Ik vind jou zo leenig en jij ben vrolijk assie blij ben. Oooh wat fijn voor jou eigen en jou personeel. Assie hier aan me deur sta doe jij ook altijd kwipselen. En dan doen wij staartje zwiep en jij geef soms jou kwipselsjoow. Dan word mij hartje ook blij. Ooh Katterien mij hartje kan dan kwipselen van blij zijn.
  Maar niemand mag jou ooit aanvalle! Niemand mag dat van ze boos zijn. Dan moet ik misschien mij worksjop vreede gaan doen. Dat iedereen lief is voor ze ander.
  Oooh Katrien en jij ben al bijna 17 jaar jong en jij kwipselt nog, ik houw jou

  Sjeteeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesje mijn loesje.
   Ooooh ikke hauwe jauw ook. Oooooh het was zo eng toen. Die stomme katgenoot begon te blaas naar ons en wou ons echt grijp. In MIJN huis!! Ooooh zo erg. Ooooh mijn personeel beschermde ons meteen.
   Ooooh ikke kwipsel altijd als ik bij jou ben. Omdat ikjes dan zoooo blij en gelukkig ben. En soolvrouw geeft tijd zulke lekkere hapjes😺😺
   Oooooh loesje…ikke hauwe jouw. Sjeteemmmmm mijn allerliefste din💖💖😽😽🐾🐾

 7. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat leuk dat je kunt kwispelen met je staart als je blij bent. Zo kan je personeel zien dat je blij bent. Dat is handig!
  Ik kan niet kwispelen met mijn staart. Ja, ik doe mijn staart omhoog en omlaag en ik maak mijn staart goed schoon. Dat is ook belangrijk!

  Ik ben nu heel blij want mijn vrouwtje heeft vakantie. Vrouwtje vertelde mij, dat ze vandaag boodschappen gaat doen en dan ook tonijn voor mij gaat halen. Jammie, ik vind tonijn heel erg lekker.
  Zo, nu ga ik op de vensterbank liggen en kijken wat er allemaal buiten gebeurd.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooooooh ikje vind tonijn ook heerlijk. Maar vandaag krijg ik vis uit de magnogwat. Oooooh gekoolde vis. Ik krijg elk half uur of uur een flinke hap. Anders ga ik schrokken en moete ik spuug doen.
   Ooooh krijg jij nou ook later eet dan normaal??? Ooooooh nee toch? Ooooooh

 8. O Katrientje, wat leuk dat je kan kwipselen! En Catoo ook! Misschien kwispelt ze nu als ster nog steeds als ze jou en je mensen ziet!
  GroteBeer bewoog zijn staart vaak, ook als hij sliep. Dan pakte Pop met zijn voorpootjes die staart vast om hem stil te houden, en ging er dan bovenop liggen.
  Ik wapper soms in mijn tuin met mijn staart, als er een in-sekt op mij komt zitten. Soms vliegen er wepsen, of bijen of brommers, en die wil ik niet op mij lijf hebben.
  Maar ik kan niet kwipselen zoals jij dat kunt!ik vind het heel biesonder, en zeker weten dst je er trots op kunt zijn!
  Een lief kopje en een klein kwipseltje van Bolle.

  1. Oooooh bolle. Wepsen zijn gemeen hoor. Vorig jaar wou er 1 mij zomaar steken. Vrouw had dat stomme dier een hersenschudding geslagen met een krant. Sjooohey…ze sloeg hard zeg.
   Maar jij kan wel een ander kunstje toch? Jij spuugt toch iedere keer op je lieve stip. Ooooh dat zou ik niet kun hoor.
   Kusje op je wang😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *