Hoe ik een slanke katerman werd

slanke kater

Toen ik hier kwam was ik gewoon hoe ik was en een hele tijd later was ik een maat meer kater en weer later zei de dokter dat ik een maatje teveel was. Toen moest ik afslanken.

Het was voor mijn gezondheid. Want ik was pre-diejebeet en ik zeg meteen maar dat ik dat nou niet meer ben. Want ik ben afgeslankt. Mijn vrouw heeft me met alles geholpen maar eerlijk is eerlijk ik moest het zelf doen.

Ik zal nou zeggen wat hielp en wat niet hielp.

Wat niet hielp

 • Ik kreeg supergezonde natuurbrokken om te eten, maar die vond ik zo flauw en vies, niks aan, dus die at ik niet en omdat ik toen heel zielig ging kijken gooide mijn vrouw alle natuurbrokken weg en kreeg ik weer gewoon eten
 • je hebt ook van dat speelgoed dat je je eigen eten moet opgraven, daar doe ik niet aan mee, dat wist mijn vrouw al dus dat kwam niet in huis

Wat wel hielp

 • superlekker natuuravond-eten van Almo en andere merken vooral kip en oceaan-vis lust ik graag. Er zit geen suiker in of ander spul waar je als katerman dik van wordt
 • brokjes van Hills om slanker van te worden. Eerlijk is eerlijk. dat Metabolic is lekker spul en je zit gauw vol dus je kunt gewoon eten zonder dat je honger hebt
 • samen spelen, dan is het vanzelf leuker en dan wil ik langer spelen.  Voor mij is samen belangrijk. Ik kan ook alleen spelen, maar dat duurt maar even en dan heb ik ook het liefste dat ze kijkt dus dan is het eigenlijk weer samen.

Het belangrijkste is dat je het samen doet. En dat je vrouw of je man of je mensen thuis gewoon helpen met alles en er niet zenuwachtig ofzo over doen. Als zij kalm blijven dan is het gemakkelijker om af te slanken, dat is mijn ervaring.

8 thoughts on “Hoe ik een slanke katerman werd

 1. Echt bert. Je ziet er goed uit hoor. Maar niet te slank worden hoor. Hoe zit je nu in je vel? Flubbert niet alles teveel? Ooooh bert…mijn flubbertje onder mijn buikje is soms erg hoor. Als ik door het huis ren dan flubbert het heen en weer en als je plots stopt flubbert het gewoon na!!!😳😳 ooooh zo erg

  1. hoi Katrientje ik ga niet mager worden want ik wil graag een grote katerman zijn en blijven. Ik voel me best goed. Onder mijn buik is de vacht leeg maar dat vind ik geeneens erg dus msschien kun jij er voor jezelf aan wennen.

 2. Hallo Bert,

  Bert allereerst krijg jij van mij en vrouwtje heel veel comlimentjes en pluimpjes dat jij het klaar hebt gekregen om een maatje minder te worden en nu geen pre-diejebeet te zijn en goed gezond in je jas te zitten. Top want ikke weet hoe moeilijk dat is. Jij, Bolle en ikke hebben het toch maar mooi gefikst o zo.

  Jij hebt helemaal gelijk hoor, alleen kun je nooit een maatje minder worden. Wij zelf willen wel, maar men moet ons wel lekker en gezond eten voor ons bekkie zetten en de mogelijkheid geven om veel te sporten. Je hoeft helemaal geen huis/buiten kater/poes te zijn. Wat ikke ook belangrijk vind is dat je veel complimentjes en knufjes krijgt als je zo goed je best doet.

  Vrouwtje vond het zo goed van jou om een maatje minder te worden en wat we dan het beste konden gaan eten. Ja ik kreeg ook dieet eten en ik vond het heel lekker, maar er ging niks van mijn maatje af, maar gelukkig ook niks erbij.
  Nou vrouwtje had ook het sporteten van Hills besteld en ja doordat ik een nogal actieve kerel ben met spelen en racen door het huis, vlogen de onsjes eraf.

  Ikke ga ook niet werken voor mijn eten , vrouwtje had voor de grap hele lekkere snoepjes in mijn ballen baan gedaan en dan moest ik die eruit halen. Bert ik heb miauw gedaan en gevraagd waar ze toch nu weer mee bezig was. Ik vertikte het eggies om die eruit te halen al waren het mijn lievelings snoepjes. Ikke verstop vrouwtje haar eten toch ook niet. Zo wist vrouwtje meteen dat ze voor mij niet zo’n voer toren of puzzel moest gaan kopen. Er ligt hier in de kast zelfs nog een bal waar snoepjes in kunnen, die wilde ik zelfs ook niet.

  Nu hoef ik van Tante Ans (DA) en van vrouwtje niet verder met een maatje meer en zijn we nu bezig te kijken hoe ik zo blijf zoals ik nu ben en dat gaat heel goed hoor.

  Net als jij Bert voel ik mij ook veel gezonder en beter in mijn koppie en jas. we kunnen nu veel meer want al wat we teveel hadden zat wel in de weg en moesten we meesjouwen. Wat te denken met onze o zo belangrijke wasbeurt. Ikke kon eggies niet meer overal bij hoor. Nu is het heel gemakkelijk poetsen en vrouwtje moet vaak lachen om mij, want ik doe weer spelletjes die ik als jonge Jip ook deed. Zoals mijn staart gaan vangen, ikke ben dan net een tolletje en ik heb veel lol.
  Een probleem heb ik nog wel, ikke kan niemand vinden die een kleinere jas voor mij heeft, niet alleen onder mijn buik is die te groot, maar overal. alleen past de jas nog goed om mijn koppie, poten en staart.

  Zo nu wordt het voor mij tijd om na mijn taakjes een dutje te gaan doen, Bert jij een hele fijne dag en complimenten knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip volgens mij moet je gewoon wat meer eten ik advieseer sneks. Dan heb je extra. En dan word je niet mager. Dat met die jas weet ik ook niet, als het maar niet in de weg zit als je rent. Ik hoop dat het vanzelf krimpt dat is het gemakkelijkste. je vriend Bertje

 3. Hoi Bert, wat knap van jou. Ik vind je toch zoon knappe kater. Jammer dat je al verkering heb. De dierenarts vond dat ikke ook wat mollig was,toen zei mijn bediende dat ik wat minder snoepies zou krijgen. Dat probeert ze nu. Maar ik kan toch zo zielig kijken. Dan krijg ik soms toch een extra snoepie. Als ik maar niet dikker word,dan is het goed. Mijn bediende vindt mij het allerliefste prinsessie, als ze dat zech worden me 4 broers wel een beetje jaloers. Maar ja ik ben toch haar eigen prinsessie Kruimel. Dikke knuffel van mei.

  1. hoi Kruimel ja zielig kijken dat werkt heel goed, jij doet vast ook je kop scheef houden en dan piepen of je pootje optillen. Serieus dat werkt altijd. Er is ook slanksnoep dat is best te eten. Ik weet alleen niet meer hoe het heet.

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik vind het supergoed van je dat je zo slank bent geworden. En Jip ook!
  Het belangrijkste is natuurlijk wel dat je geen pre-dinges meer bent.
  Van mij is ook wel wat af, en ik ben de laatste tijd heel erg druk aan het spelen, net als jij.
  Alleen samen, net als jij. Ik ga niet in mijn eentje spelen, want ik ben geen kitten meer.
  Maar ik vind het wel erg leuk om met mijn mensen te spelen. En dan ren ik en spring ik en doe ik koprollen. Dus dan ben ik echt sportief!
  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt dat je niet je eigen eten wilt opgraven, of uit vakjes halen of wat dan ook. Daar begin ik ook niet aan.
  Pop had een soort doos met vakjes, waar hij zijn brokjes uit moest halen. Uit allerlei vakjes. Weet je wat hij dan deed? Dan gooide hij gewoon de hele doos om! Ja, dat had hij goed gezien.
  En ik vind dat je superstoer op de foto staat!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. dankjewel Bolle voor het compliment. Wat leuk dat we over de dingen van spelen enzo hetzelfde denken. Pop moet een hele slimme kater zijn gwweest, de doos helemaal omgooien is het beste wat hij kon doen en dan snappen ze het thuis ook meteen. Dat is hier nog weleens moeilijk. kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *