Waarom ik bij de Partij voor de Dieren wil

dierenpartij

Op mijn feesboek had ik gezet dat ik bij de Partij voor de Dieren wil. En dat ik het raar vond dat het niet kon. Er waren heel veel reacties en ik heb nog eens goed nagedacht.

Persoon

Ik wil erbij omdat het bij de emansipaazie van dieren hoort. Dat wij serieus genomen moeten worden omdat wij ook personen zijn. Geen mensen. Maar dieren. Een dier is ook een persoon. Dus wij tellen mee.

En nou weet ik dat die Partij door mensen is bedacht maar het gaat heel veel om dieren dus ze moeten iets voor dieren bedenken dat wij ook kunnen meedoen. Zo kunnen ze laten zien dat ze voor dierenrechten zijn.

De wet

Voor de wet zijn dieren geen persoon. Stom, hè? Dus je mag van mensen geen rare foto’s maken en op je feesboek zetten maar van dieren mag het wel. Omdat wij dus voor de wet geen persoon zijn. En als de Partij iets verzint dan kan de wet misschien verbeterd worden, dat zou gaaf zijn.

Eigen partij

Er waren ook vrienden die zeiden dat ik een eigen partij moest oprichten. Maar eerlijk waar dat is veel te moeilijk voor mij. Al die dingen waar je aan moet denken en dan moet ik ook misschien mijn huis uit om mee te doen met verkiezingen, dat durf ik nooit. Dus ik kan er niet aan beginnen en dan doe ik dus ook niet. Ik  heb het al druk genoeg met mijn werk om de straat te controleren en met mijn vrouw, zij heeft ook aandacht nodig, en ik heb mijn vrienden plus ik ben wel een katerman die verkering heeft dat kost ook tijd.

Dus ik blijf er gewoon bij wat ik vind. Dat de Partij iets moet bedenken. Omdat dieren wèl een persoon zijn, dat weet ik helemaal zeker.

18 thoughts on “Waarom ik bij de Partij voor de Dieren wil

 1. Hoi Bert,
  Ik fin dat je helemaal geleik hebt. Ik ben Bikkel en de jongste van het veiftal. Ik find dat wij dieren een persoon sein. Onse bediende zegt altijd dat we allemaal een eige persoonleikheid hebbe. Dus Bert: Aksie, Aksie. Zodat alle diertjes het goed kreige. En we ook selluf moge bepale wat goed is voor ons. Wij doen mee, dikke knuffel van Bikkel, Bas , Bjarne Oliver en Kruimel.

  1. hoi Bikkel nou goed dat jij als jongste ook je stem laat horen!! Ik vind dat je bediende gelijk heeft. Maar Bikkel je moet weten ik ben een binnenkater en ik heb best angstklachten nog van vroeger, dus buiten aksie voeren dat is te moeilijk voor me. Ik ga nou eerst afwachten wat de partij doet want ik heb ze gemaild.

   1. Hoi Bert, ikke find het ook eng hoor buiten, ik bleif lekker binnen, maar misgien kunnen we aksie voeren via de compjuter. Dat alle diertjes dan een petiesie tekene, het pootje van mij en mijn broers en zussie heb ie alfast.
    Knuffie van Bikkel

 2. Hallo Bert,

  Weet je nog dat we vorig jaar ook over onze rechten en een partij op zouden moeten richten en dat we vonden omdat dat toch nooit zou lukken om dan maar een Dierenbond op te richten en wel een die waar de dieren zelf helemaal de baas zijn en ook zo goed voor het leed op kunnen komen van wat veel dieren moeten ondergaan.
  Is er nooit van gekomen, maar ikke vind dat we als grote vrienden best veel doen en onze vrouwtjes/baasjes vertellen hoe wij erover denkere en dat zij dan samen met ons al veel doen voor de anders dieren. Wat heb jij gedaan met je verjaardag. Toppietop was dat met de dekentjes en wat zullen veel dieren een veilig gevoel hebben in de asiels en hospitaal. Jij weet het zelf uit ervaring. Dan de aktie van jouw Loesje en Katrientje, Wauw dat was ook al zo fantastisch/. Vrouwtje zegt dat er op deze manier alweer veel meer wordt nagedenkerd van wat we als dieren kunnen doen en ons vrouwtje of baasje laten doen.

  Het blijft wel jammer hoor dat wij bij die mensensnuiters in een aparte hoek worden geduwd en wij die toch aan het front staan en waar het omgaat niet meetellen in hun Bond of partij.
  We gaan gewoon een afspraak maken met elkaar dat we alle poten samen doen en nog meer proberen te doen voor de dieren ongeacht wat ze zijn en waar ze leven voor hun rechten op te komen.

  Nou ikke vind dat een mooi begin weer van de nieuwe week en ga er iets moois van maken.
  Bert een mooie en fijne dag met vrouwtje en knufjes van vrouwtje voor jou.
  Stevige poot en kopstoot van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, jij hebt er altijd een verstandige kijk op zoals je de dingen nou weer zegt. Ja aksies dan kun je zien dat dieren ook wat willen en kunnen en doen. De Dierenbond was te moeilijk voor mij maar ik denk er soms nog wel aan. Dus ik hoop dat de Partij iets gemakkelijks bedenkt. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert,
  Wat? Wij geen personen?
  Kom nou zeg, wij zijn dierpersonen met een eigen mening en eigen taken.
  Waar zouden onze mensen zijn zonder ons? We troosten ze als ze verdrietig zijn, en we helpen ze waar we kunnen. We staan altijd voor ze klaar, 24 uur van de dag, en veel van ons zitten in de thuiszorg!!
  We hebben geen bijbedoelingen (eh, behalve als het om eten gaat misschien), en we zijn zo eerlijk als goud.
  Misschien is dat juist de reden waarom ze ons er niet bij willen hebben! We vormen een bedreiging!!
  Ik ga een dagje zitten pruttelen van verontwaardiging, en ik doe alleen wat als mijn vrouw me nodig heeft!!.
  Wij moeten net als Tom Poes een list verzinnen!!!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. je hebt helemaal gelijk Vlo, ik zit hier thuis ook in de thuiszorg, maar zo is de wet die is door mensen gemaakt nou dan krijg je dit dus. Als ik de wet moest maken dan mochten mensen van mij ook een persoon zijn. Omdat iedereen iemand is. poot van Bertje

 4. Lieve Bert,

  jij ben zo goed beezig Bert en jij hoef niet uit jou huis want jij ben een binnekater. Binnekaters koome niet buiten, dat zit niet in ze natuur. Van me eigen leef ik ook binne en soms ben ik even op mij balkon.
  Jij heb gelijk, de partij van ze dieren moet iets doen. Jij ben een katerman en jij ben een katerpersoon. Van me eigen voel ik mij een poezepersoon. Want wij hebbe verkering.
  En ik steun jou altijd, binne en binne. In jou hart en in jou huis. En ik vind het spannend assie iets hoor.

  Bertje jij ben ze natuurleike leider van me Feesboek. Jij ben ons groote foorbeeld

  Liefs van jou Loesje

  1. lieve Loesje van die partij heb ik nog niks gehoord behalve dan een automaties meel dat ze veel meel kregen. Dus het is nou wachten. Ik vind jou ook een poezepersoon Loesje, van jezelf omdat jij het bent. En daarom is het ook extra fijn dat je me steunt dan durf ik meer!! Ik steun jou ook met alles Loes. je Bertje

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat goed dat je de partij voor de dieren hebt gemeeld! En wat raar dat wij geen personen zijn. Mijn vrouw zegt dat wij officieel vaak nog onder besit of in-boe-del vallen, dat hoort toch niet? Precies zoals Vlo zegt, wij zijn dierpersonen.
  Misschien kunnen we een afdeling van de partij VOOR de dieren vormen, en dan zijn we de partij VAN de dieren!
  Ik durf ook niet zo goed buiten de tuin en met vreemde mensen enzo, maar we kunnen misschien wel met onze kompjoeters iets betekenen. En met onze mensen.
  Want wij zijn toch niet gewoon hetzelfde als een tafel of een fiets? Misschien moeten we zorgen dat de regels veranderd worden, dat we wél een persoon worden. Mijn vrouw zegt dat dat geprobeerd is in Amerika, met een apendame. Maar ze had niet gewonnen, en is geen persoon. Maar ja, dat is Amerika.
  Misschien kunnen we met zijn allen stickers maken, of een pam-flet? Of een poster, dat kan ook!
  Maar we moeten ook genoeg slapen en knuffelen, dus we moeten ook tijd overhouden voor onszelf!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik heb nog steeds niks gehoord, misschien komt het nog. Ik ben ook geen tafel en ook geen fiets. Wat moet er op die stickers staan? Als het maar niet moeilijk is want wat jij zegt voel ik ook we hebben ook tijd voor onszelf nodig. Bertje

   1. Dag Bert, misschien kan op de stickers of posters een foto van een dier staan en dan de tekst Ik ben (ook)een persoon, of ik ben (ook) iemand. Ik vind de foto die boven je stukje staat heel mooi, want je kijkt recht in de kameraa en ook heel seriejeus. Je ziet echt dat je iemand bent ( ja, dat is logies natuurlijk, maar dat weet dus niet iedereen…). En dan bijvoorbeeldmet een naam en een leeftijd en hobbies.
    Dus IK ben een persoon. Ik ben Bert, ik ben bijna 12 jaar en mijn hobbies zijn met het lintje spelen, knuffelen en slapen. Ik zou zomn poster zeker ophangen, en mijn mensen ook!
    Een lief kopje van Bolle.

    1. hoi Bolle dat is een heel goed idee ik ga het aan de vrouw van Loesje vragen zij kan dat soort dingen heel mooi. kopje van Bertje

 6. Hoi Bert, mijn Vrouwke stemt ook op de Partij voor de Dieren, ze vindt dat erg belangrijk!!!
  Het is zo zielig hoe er met alle beestjes om gegaan wordt door verkeerde personen en landen zegt mijn vrouwke, nou ik zou mijn poot er ooj onder zetten als dat zou kunnen hoor!!!

  Kopje van Ollie!

  1. hoi Ollie wat goed van je vrouw die van mij doet dat ook en dan gaat ze meelen dat het namens mij is. Dus zo staat mijn poot er dan bij!

Reacties zijn welkom