Katrientje over: Sweety de kruising pinsjer

Katrientje

Hallo, daar is ze weer hoor. Vandaag de laatste in de serie van de diertjes die hier voor mij woonde.

Slaapkamer

Dees keer ga ik het over Sweety hebben. Een kruising pinsjer die vroeger van mijn vrouw was. Een woef dus.
Vrouw had Sweety oofergenoom van mensen die van hem af wilden. Ze vonden hem vals. Hij beet wel eens zeiden ze. Daarom gaaf ze hem bier te drinken. En geen hondenbier hoor, maar echte. Dat stinkspul wat mensen drinken. Vonden ze het gek dat hij beet.
Hij was ongefeer een jaar auwt toen hij in huis kwam. En ja… in het begin beet hij ook. Maar dat werd hoe langer hoe minder. En als hij het te druk vond, ging hij in de slaapkamer slapen. Daar liep hij zelf heen.

Een andere woef

Sweety en Debbie

Er woonde daar al een andere woef. Een kruising terriejer. Die heette Debbie. Een tijd lang ging dat goed. Een beetje te goed want op een dag zaten ze hele stoute dingen te doen. Nou… toen werd Sweety de pieeneut als jullie begrijp wat ik bedoel. Één hak… en de rest is bekend.
Debbie moest de folgend dag naar Joyce, ons diertjesdokter, om de pups weg te laat spuit. Wel sielig, maar niemand zat op pups te wachten. Sweety werd binnen een week geopedingest. Klinkt misschien heel raar, maar toen die wiebeldingen weg waren liep hij nog steeds alsof ze er nog hing.

Plietsiepaarden

Vrouw leerde man kennen tijdens het uitlaat van de woefjes. In het begin vertrauwde de woefies hem niet, maar na een tijdje wel. Soms liet manpersoneel hem alleen uit. Vrouw zei dat hij gewoon los mee mog loop aan de oofurkant, mits er geen plietsiepaarden liepen. Daar was gras en er reed geen auwtoos. Natuurlijk keek vrouw wel uit het raam om te zien of alles goed ging.
Toen man een andere baan kreeg had hij opeens een werkauwtoo. En liet Sweety nou van auwtoorijd houden. Dus elke vrijdag werd Sweety opgehaald door man en reden ze naar het werk van man. Daar had hij een lol.
Vrouw ging hem dan weer ophaaltje doen van zijn werk met de andere woef.
Na een jaar kreeg man een woning aangebood. In Amsterdam Noord. De moeder van vrouw, wilde Sweety niet weg laten gaan. Oooh…

Deeltijdwoef

Toen kwaam ze op een opjelos!! Sweety mog bij moedervrouw blijf woon maar werd opgehaald in het wiekent en ging hij mee naar Noord. Hij werd een deeltijdwoef. Moedervrouw betaalde het eet en vrouw de dierenartskosten en de belagjelijke woefbelasting.
Sweetje ontmoette Griet en Poekie. Oooh wat vond hij die dames lief. En de dames vonden hem ook best wel lief.
Ook leerde hij de Oma van man kennen. Nou… hij kwam bij haar ook goed oof hoor.
Sweety heeft ruim 14 jaar een fijn hondenleventje gehad. Hij ging zo vaak naar het Amsterdamse bos of naar een park in de buurt toen het personeel weer in Zuid kwam woon.
Als hij naar Joyce moest gaan voor zijn jaarlijkse prikje ging ze altijd via het Vondelpark naar de dokter toeloop doen. Toen hij doorkreeg dat hij vlakbij de diertjesdokter was weigerde hij verder te loop. Dan tilde vrouw hem op en liepen ze zo de Oofertoom op.

Fruit

Soms ging hij dus ook naar het Amsterdamse Bos.  Dat was niet ver loop hoor. Dat was zo goed als aan het eind van de straat.
Dan gingen ze langs het meer loop. Daar rook hij allemaal koonijntjes en roofdiertjes. Hij snufsnuf doen. De koonijntjes lachte hem gewoon uit, want hij zag ze nooit. Zo verdiept was in in al die geurtjes. In de herfst ging ze altijd braam pluk doen. En dan zaat man, vrouw en Sweety saam heerlijk te smikkelen van de vruchtjes. Sweety was verzot op fruit.
Niemand kon thuis een appul of wat dan ook alleen opeet. Want Sweety kwam er bij zit.

Naar Regenboogland

In 1993 werd Sweety opeens ziek. Hij werd naar de dokter gebracht en die stelde een runtsjenfoot voor. De folg dag zou dat plaatvinden. Nog één keer mog hij meerijd in zijn geliefde auto.
Dokter Ellie wou hem ooferneem toen vrouw en vrouwmoeder zeiden dat het echt niet goed ging met hem. Ze keek naar zijn ogen en deed zijn bek open. Ze moesten niet naar de runtsjenkamer maar naar de behandelkamer. Daar zei Ellie dat ze niets meer kon doen voor hem. Hij had een tumor in zijn buikje die was gaan bloeden. Vrouw moest meteen beslissen. Sweety kreeg een slaapprikje en ze gingen in een aparte ruimte zitten. Toen Sweety in slaap viel moesten ze, ondanks het zwaar verdrietige, toch een beetje lachen. Sweety zat namelijk, op het afgrijselijke af, te snurken op schoot bij vrouwmoeder.
Sweety was zachtjes weggegleden naar Regenboogland.  Vrouw vermoed dat vrouwmoeder daar ook zit, want twee jaar later volgde zij hem daarheen.

Dit was het weer voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrien (……)

 

16 thoughts on “Katrientje over: Sweety de kruising pinsjer

 1. Goedemorgen Lieve Katrientje,

  Ja vandaag ben ikke vroegjes, we waren maar weer eens met de kippetjes van hun stok gegaan en mag ikke jou ook vroeg schrijf doen.

  Vouwtje heeft jaren terug ook woefen gehad, van die hele grote en dat waren van die herders die uit Duitsland kwamen. Nou die waren ook super lief voor de poesjes die vrouwtje toen had, ze mochten altijd bij hen in de reuze grote mand slapen.
  gelukkig voor mij is hier geen woef in huis, want ik bent er super bang van. Ikke zie ze wel altijd buiten lopen en dan vind ikke meer dan genoeg hoor. Kijk hier op het balkon zijn geen bomen waar ik in kan vluchten als hier een woef zou zijn.
  Nee ikke had gewoon heel veel grote vriendjes hier in huis en we hadden altijd veel plezier samen.
  Vrouwtje zelf zou graag een woef erbij willen hebben en ze vroeg eens aan mij of ik dat ook wilde. Nou ik heb vrouwtje toen maar eens goed in de snuit gekeken en gemiauwd, als je met een woef hier komt dan zoek ik een ander huisje op om te wonen hoor. Ikke durfde dat wel te miauwen, want vrouwtje kan mij geen minuut missen zegt ze altijd en ikke wist zo mooi dat hier geen woef zou komen.

  Katrientje een fijne dag en hopelijk wordt je verwent met een lekker snekkie. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Ik hep vroeger ooit een woefje gekend. Heel evve maar. Sweetje hep ik nooit gekend. Best wel zonde, want hij vond katten heel lief.
   Vrouw zegt heel soms dat ze best een woefje mist. Maar dat ze mij dat niet wil aandoen.
   Ik zie ook altijd woefjes buit loop. Ook in de reegun. Oooh nee hoor. Ik vind regen echt niet erg, maar niet om in te loop.

   Oooh gisteren wauwden ze rosjebief haal bij appie de hein in osdorp. Hadden daar alleen afgeprijste rosjebief voor alleen nog goed gisteren. Nou… zijn ze naar het oolimpies staadion gegaan. Ooooh daar had ze wel goeie. Gisteren heerlijk gesmikkelt hoor😺😺
   Kusje terug😽😽

 2. Hoi Katrientje,onze vrouw had vroeger toen ze nog bij haar ouders woonde ook een woef, die woef had de naam Kim. Er woonde daar toen ook een lieve grote rode kater Binkie. De woef was een chihoea of zoiets, dus het was een kleine woef. Binkie en Kim waren vaak samen aan het spelen en hadden het heel gezellig samen. Inmiddels zijn ze al lang over de regenboogbrug gegaan. Wij hebben nog nooit een woef als huisgenoot gehad en dat hoeft ook niet van ons hoor. Wij hebben het al druk genoeg zo met zijn vijfjes. Vrouw zegt wel eens dat als ze niet meer hoeft te werken misschien ook wel weer een woef in huis neemt. Maar tegen die tijd hebben wij wel een goed gesprek met haar zodat ze zich wel bedenkt.
  Lieve Katrientje het was weer een heel mooi verhaal, jij kunt wel heel goed schrijven hoor.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel en van je dinnetje Kruimel en natuurlijk van onze vrouw.

  1. Ooooh een sjieblafblaf? Ooooh vrouw vind die leuk. Ze zeg dat die dan mee op de skoetert kan. Oooh maar jullie heb echt wel invanjespraak toch? Geen woef hoor. Ik hep een buurhond naast me. Kartouche. Ooooh die hoor ik soms. Die is groot!!!🙀🙀🙀
   Soms ruik ik hem, hij steekt dan zijn snuit door het tussenschot. Meer hoef ik niet van hem te zien hoor.
   Ooooh kruimel… een vriendinnenknuffel terug🐾😽

 3. Dag lieve Katrientje,
  Wat een lief verhaal over Sweety en het andere woefbeest Debby. En wat fijn dat Sweety zo’n fijn huisje gekregen heeft na dat eerste rotjaar!! Ik zou ook gaan bijten als ze me bier gaven.
  Toen Broddel hier nog woonde kwam hier ook wel eens een klein woefje met het nichtje van mijn vrouw mee. Die had ze gered van het naar het asiel moeten via de praktijk op het Europaplein daar bij jullie in de stad waar zij werkt. Het was zo’n minihondje een sjidinges, net als bij Bas, Bjarne, Oliver, Bikkel en Kruimel. Hij was toen al elf, en was altijd alleen maar voor de fok gebruikt, en was nooit verder dan de tuin geweest. Hij moest helemaal leren hond te zijn, maar heeft het beste hondenleven gekregen wat hij krijgen kon net als Sweety, en heeft nog heel wat jaren geleefd. Broddel moest wel even wennen, want hij wist niet of het een hond of een poes was.
  Boes was wel al de poes van nichtje Veronica gewend. Ze zijn best goede maatjes geworden, Boes en Broddel.
  Sweety mag blij zijn dat hij het zo fijn getroffen heeft, en ik weet bijna zeker dat Vrouwmoeder en hij en Catootje en Griet en Poekie en Debbie samen zijn in Regenboogland. Wat zal Vrouwmoeder het druk hebben met knuffelen en aaien!!!!
  Bedankt weer voor je mooie verhaal Katrien.
  Lieve zachte kopjes, ook voor je personeel,
  Vlo.

  1. Ooooh sweety had 1 keer hop paardje hop gedaan. En hij hopte daarna naar joyce😹😹
   Sweety was altijd buiten. In een park. Soms moesten ze hem mee naar buiten sleurtje doen. Want met mooi weer zat iedereen graag buiten.
   Sweety was iets grooter als een sjikefkef😺😺

   1. Oh wat leuk, het nichtje van mijn vrouw, Veronica is daar al jaren assistente. Oh die is heel lief, heeft altijd afgedankte dieren. Ze kijkt soms heel serieus, maar is heel lief, Ik lig altijd meteen bij haar op schoot als ze komt. Ze gaat in augustus trouwen, maar ik hoef gelukkig niet mee naar de bruiloft 🙂 . Ik pas dan wel op het huis. Ik zal vragen of ze heel lief voor je is als je weer voor je APK moet !!!
    Lief kopje van Vlo.

 4. Hoi Katrientje, wat een mooi en emo verhaal heb je schrijf gedaan!
  Je vrouw en de moeder van vrouw hebben net als mijn Personeel heel veel beestjes gehad en altijd veel van gehouden, net als ze nu van ons doen en dat is heeeeel mooi!!!

  Liefs Ollie

  1. Sweety leefde saam met 7 andere katten😺😺
   Moortje,tommy,astrid,snoepie,mindy,loedertje en poes poes.
   Veel he?🙀

 5. Ooooh soolzusje,

  wat hebbie weer mooi schrijfwerk gedaan van Sweety, ooh een woef. In mij huis heb nog nooit een woef gewoon. Van me eigen heb ik nog nooit ze woefbeeste gezien. Soms kom er wel iemand in mij huis die ze eigen woef heb. Mij neus kan het wel ruike van ze eigen. Mij neus ruik alles Katterien. Assie tonijn meebreng kom ik van mij groote bed aangesnel, dan kan ik ook hard loope.

  Assie jou verhaal lees voel mij hart wel, Sweety was ze liefste woef van jou vrouw en man. Hij heb geluk gehad in ze leeve, hij kreeg knuffels, ze liefde en ze eete,. Dan ben jij wel een gelukkige woef. Sweety heb het ook verdien. Van me eigen drink ik geen bier, ik vind er niks aan. Maar assie het moet drinken wordt jij niet gelukkig assie jou eigen woef ben. Wie doe soiets? Gelukkig mocht Sweety bij jou eigen vrouw en man koome woone. Oooh Katterien ik voelde traane assie lees van ze inslaape. Ooooooh maar hij woon nu over ze Reegenboogbrug, daar woone al onze vriendjes. Dan heb jij wel troos.

  Dank jou wel voor jou mooie verhaal van jou Sweety,

  Sjeteeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooh loesie, ze zaat er nog oof te lachen ook dat hij bier dronk.
   Bij vrouw thuis kreeg hij alleen maar water te drink. Zowals elk diertje. Ikjes vind water superlekker.
   Ikjes ben furgeet hoe een woef er uit ziet.
   Wil ik het wel weet? Ooooh weet je nog toen we in het aziel waar? Oooh voor die grote woefs in de hokken? Ooooh nee… nooit meer!!

   1. Ooooh Katterien,

    mij hart heb het verdronge. Groote woef in ze asiel Maar mij hart verdring nooit dattie mij zo geholpe heb. Wij heb soolvriendschap Katterien en wij sta voor en achter ze eigen. Dan hebbie iets moois in jou hart,

    Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

 6. Dag lieve Prinses Katrientje, ik ben een beetje laat vandaag omdat ik niet eerder op de Aaiped kon. Die hadden mijn mensen meegenomen. Maar nu mag ik weer!
  Sweety klinkt als een lieve woef. En wat fijn dat hij een goed huis heeft gekregen, na dat rare eerste jaar. Wat kunnen mensen toch gek doen met dieren, ik snap er niks van!
  Ik wist trouwens geeneens dat woefjes ook kindertjes kunnen maken! Maar als je er over nadenkt, is het wel logies eigenlijk.
  En jongens doen dan toch altijd een beetje anders dan meisjes, denk ik.
  Het klinkt heel gezellig, zo met een woef. Maar toch heb ik er liever geen in huis. Naast mij woont een hele grote, en die probeert mij te vangen. Als hij mij ziet doet hij altijd blaffen. En ik doe soms blazen, want ik wil niet dat hij naar mij blaft als ik in mijn eigen tuin ben.
  Daaromdenk ik dat Sweety heel lief was, dat hij katten niks deed.

  Ik vind het mooi dat je over alle beestjes hebt verteld die voor jou kwamen.
  Want ze horen er altijd nog bij.
  De mensen- en dierensterren worden niet vergeten en blijven altijd bij ons wonen, in ons hart.
  Een heel lief kopje voor jou, en ook voor je mensen, van Bolle.

  1. Ooooh zur bolle. Ikjes weet zeker dat sweety jou nooit iets had gedaan. Hij vond katten veeeeel te lief.
   Raar he dat woefjes ook bebies kun krijg. Maar vrouw zei mij dat hij het daarna nooit meer kon. Hij was een jeweetwelhond geworden. Erg he? En d3 puppies kwaam nooit. Niemand wou ze. Ze zeiden dat er al veeel te veel pupjes waren.
   Zacht kusje op je wang😽

Reacties zijn welkom