Over vers water en over rijp water drinken

rijp vers water

Nou het warmer is, krijg ik thuis weer commentaar op dat ik water moet drinken. Momenteel heb ik daar een oplossing voor.

Snorharen

Ja, ik zeg momenteel wegens dat ik daarin nogal kan veranderen. Dat heb ik met water drinken. Wat ik vandaag gemakkelijk vind, kan ik morgen opeens moeilijk vinden. Of stom. Dan drink ik óók niet.

Wat ik in ieder geval wil, is dat mijn snorharen droog en veilig zijn. Dus ik ga mijn kop niet in kleine schaaltjes stoppen, dat gaat gewoon niet, dat doet ook pijn dus daar begin ik niet aan. Thuis wordt daar gelukkig rekening mee gehouden.

Vers en rijp

Ik drink bijna elke ochtend uit de badkamer, maar dat is eigenlijk ook voor de gewoonte van de gezelligheid. Een paar keer van flessendoppen drinken dat is niet genoeg voor een grote katerman als het warm is, dat snapt iedereen.

In de huiskamer heb ik nou twee bakken water staan. Eentje bij mijn brokjes, de andere is een grote schaal die staat bij mijn doos. En in de schaal komt elke avond vers water en soms ook overdag, dus dat is lekker. Maar in de bak bij mijn brokjes komt af en toe water, dus daar heb ik dan rijp water. Dat is voor af en toe heel erg lekker. Het smaakt anders, dus dan beleef ik er weer iets aan, dat is belangrijk als je binnenkater bent.

Concentratie

Wat ik wel heb is dat ik met heel veel concentratie moet kunnen drinken. Van te voren al. En dan als ik drink. Ook wel als ik wat nasmak. Dus dan moet er niet tegen me gepraat worden en ik kan er ook niet tegen als er door de kamer gelopen gaat worden. Dat stoort me en dan verlies ik mijn concentratie en dan kan ik niet meer drinken.

Eerlijk is eerlijk, drinken vind ik nog steeds best moeilijk en ik begrijp helemaal niet zo goed waarom dat is.

21 thoughts on “Over vers water en over rijp water drinken

 1. Hoi Bert, wij Bikkel en Oliver vinden het heerlijk om water uit de kraan te drinken. Wij gaan dan al bij de kraan in de keuken zitten, net zo lang tot onze vrouw de kraan opendraait. Oliver wil na het drinken zichzelf ook nog even wassen ,dus dan gaat hij met zijn hoofd onder de kraan. Soms zet onze vrouw de kraan niet ver genoeg open en dan hoeven wij haar alleen maar aan te kijken en dan snapt ze al dat dit niet de bedoeling is, er moet echt een straal water uit de kraan komen. Heel soms wil Bjarne ook uit de kraan drinken maar hij Bas en Kruimel drinken liever uit het waterbakje. Wij hebben wel vier waterbakjes staan en ‘s-ochtends en ‘s-avonds krijgen wij daar vers water in. Bas is net als jij Bert, hij heeft soms ook moeite om genoeg te drinken, onze vrouw geeft hem daarom soms brokjes met wat water, dat vindt hij dan wel lekker of wat extra water over zijn zachte eten. Bas is dus zowel een moeilijke eter als een moeilijke drinker.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  p.s. mooie foto van je Bert, je staat er weer goed op!!

  1. hoi Bikkel en Olivier wat knap dat jullie dat durven zomaar uit de kraan drinken en nog wel een echte straal!! Als ik iets hoor druppen vind ik het al een beetje eng. Over mijn avondeten krijg ik soms water maar het moet geen soep zijn dan lust ik het niet. Dus ik snap Bas wel. Eten en drinken daar ben je dan als katerman gefoelig voor dat het in orde moet zijn anders kun je gewoon niks. kopje van mij

 2. Hoi Bert,

  Waarom hebben jullie altijd zo een probleem met drinken?

  Bij mij thuis heb ik er eentje (Kitty) die heel goed drinkt, maar Coco vergeet het wel eens.

  Wel 3 keer op een dag ververs ik het water in alle bakjes en ik heb speciaal voor Coco een waterfontein aangeschaft ,dat vindt ze gelukkig wel wat.

  Nu gaat het beter met drinken ,maar als Coco water drinkt ,doet ze dat op een speciale manier,ze doet dan haar pootje in het water en drinkt er dan uit.
  Als ze klaar is ,schudt ze haar pootje uit en ja hoor ,heel de vloer onder de waterspetters.

  Ach ja, dat maakt mij niet uit,als ze maar goed drinkt!

  1. Ik weet niet goed waarom ik het probleme heb. Ik weet ook niet waarom Kitty het wel kan maar Coco niet. Misschien heeft Coco er meer gefoel voor, dat ze ook tegnies is met drinken, ze weet hoe het moet en anders kan het niet.

 3. Hallo Bert,

  Ja er zijn best veel katten die slecht drinken zegt vrouwtje. Ikke hoor daar niet bij en ik heb 4 grote platte ovenschalen staan. Vrouwtje doet ’s morgens alle bakken schoon maken en er vers water in. Ikke hobbel mee om te zien of het goed gaat en proef meteen als de schaal op de grond staat of het lekker is. Nou Bert als ik die 4 bakken heb gecontroleerd en wat vrouwtje ook nog doet is een klein beetje water bij mijn natvoer snap je wel dat ik al een hoop heb gedronken. Mocht het warm zijn dan doet vrouwtje nog wel eens de bakken opnieuw schoonmaken.
  Een drinkfontein durft vrouwtje niet voor mij te kopen. Ikke hou niet van geluiden als ik eet of drink. Die fonteinen maken allemaal wat geluid en waarom ook ikke drink toch goed. Nee ze mag van die centjes wel lekkere hapjes kopen hoor.

  Vrouwtje heeft ook poesjes gehad die alleen zomer en winter buiten uit het vogeldrinkbak wilde drinken. Als het dan ijs was kreeg ze een hoop gemiauw om de oren.
  Boris maakte van zijn poot een lepeltje en schepte zo water uit de bak om te drinken, maar deed ook zijn speeltjes in bad en spetter de spetter als hij ze er weer uithaalde.

  Klopt Bert eet en drink bakjes horen plat te zijn zodat we geen pijn aan onze snotharen hebben.o nu moet vrouwtje weer weg en ga ik maar weer eens kijken of alles buiten goed gaat. Ikke had vanmorgen op het balkon haast weet een vogeltje te pakken. Wat een pech voor mij en een geluk voor die vogel. Och ikke had toch al mijn buikje gevuld met mijn eigen eten.

  Fijne dag Bert en vergeet niet te zonnen hoor, knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is ook niks een drinkfontein die water maakt, dan kun je toch niet drinken uit een bak met herrie. Ik niet. Jij ook al niet. Volgens mij heeft iedereen een eigen manier om te drinken alleen moet je voor jezelf uitvinden wat je eigen manier is. Dan kun je drinken. Boris wist zijn manier wat heeft hij dat knap bedacht! En jij ook. En ik nou ook een beetje geloof ik. poot van je vriend Bert

 4. Dag Bert,
  Dat is een goed verhaal over water, want drinken is belangrijk.
  Persoonlijk heb ik graag vers water, maar net als jij loop ik soms opeens naar de grote Keulse Pot die maar eens in de één of twee weken verschoond wordt. Ik heb geen idee waarom, maar dat water moet dan opeens gedronken worden.
  Ik heb geen waterbakken, maar grote bloempotten. Dat is nog iets van een paar van mijn voorgangers, Poncke en Broddel. die altijd met water speelden, en daarbij de bakjes omkieperden. Ze zijn zo groot dat m’n snorharen niet in de buurt van de kanten komen. Eén bak wordt in ieder geval iedere dag verschoond, en de anderen, behalve de Keulse Pot meestal om de dag of elke dag. Mijn vrouw gooit dan het oude water in een emmer om bij de planten in de tuin te gooien, maar eerst moet ik dan nog even uit die emmer drinken.
  Voor mijn voorgangers heeft mijn vrouw wel eens over drinkfontein gedacht, maar dat is niets voor mij, hoewel ik soms wel uit de kraan drink .
  Goed drinken hoor Bert, nu het warmer gaat worden (hoop ik), want het is heel belangrijk voor je gezondheid. Mijn vrouw zet in de zomer vaak hier en daar, op een plaats waar anders niets staat, een bak of schaal water neer, dat vind ik dan zo spannend dat ik er vanzelf uit moet drinken, ook al heb ik overal potten staan.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dus jij hebt dat ook van rijp water!! Bloempotten ken ik niet dat hebben we thuis niet. Ik heb weleens bloemen hier gehad maar daar vond ik niks aan en ze staan in de weg. Goed dat je op je eigen manier water drinkt het hoort er toch bij en dan moet het op de een of andere manier maar. poot van mij

   1. Oh Bert, hier in huis staan maar drie planten, en die zijn “vrouwbestendig”, want ze hoeven niet vaak water. Ze staan gelukkig niet in mijn vensterbanken, die zijn helemaal voor mij!
    Kop, Vlo.

 5. Bij mij verversen ze 1 keer per dag mijn water. Behalf in de zomer, dan doenen ze het meerdere keren. Ikjes blief graag vers water on ze roks.
  Ik hep een waterbak die van sweety en grietje waar. Een grote stenen bak. Griet en poekie hadden vroeger een plastic bak maar die schoven ze door het hele huis. Die verving vrouw toen voor een grote stenen bak.
  Die konden ze niet verslepen. En ik al helemaal niet, ik hep maar een kipjekracht.

  1. Oh Katrien, mijn vrouw begon te lachen toen ze van die plastic bak las!!! Poncke en Broddel verplaatsten ook alles, daarom staan er grote stenen bloempotten, en die moest ze soms ook nog in een grotere zetten, anders kiepten ze ze nog om ook, want ze hingen met hun pootjes over de rand in het water. Het hele huis was soms nat 🙂 🙂 !! En mijn vrouw maar foeteren als ze weer een natte voeten had! Voor mij is het wel makkelijk, want ik hoef niet te bukken als ik drink.
   Lief kopje Vlo.

   1. Katrientje en Vlo, de GroteBeer trok zijn drinkbak door de hele keuken aan de rubberen rand die erom heen zat, tegen het schuiven, haha! Dat vond ie gewoon leuk om te doen. Elke morgen stond die bak weer ergens anders.
    In het begin at Popje in de keuken, en die legde alles wat hij niet lustte naast zijn bskje op een rij. Dus de keuken was altijd best een beetje biesonder om te zine, zegt minn vrouw!
    Lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

    1. Hoi Bolle,
     En mijn vrouw maar denken dat ze de enige mallotige waterbakschuivers had 🙂 ! Poncke was ook zo’n rare met z’n eten, met wat hij niet lustte ging hij spelen, dat lag dan door de hele keuken, en soms lag het zelfs in de kamer. Mijn vrouw heeft vanmorgen Veronica opgebeld, woensdag is haar vrije dag, en ze wist meteen wie je was. Ik zei tegen mijn vrouw dat ze moest zeggen dat je veel te weinig te eten kreeg, en dat je waarschijnlijk gewoon hongeroedeem had. Toen begon ze te lachen, en zei dat ze beroepsgeheim had, maar dat ze wel kon zeggen dat jouw mensen net zo goed voor jou waren als mijn vrouw voor mij! Nou ja zeg, ik kom ook bijna om van de honger!!
     Maar ja, ze vindt mij ook altijd te dik. Pffff, ik ben niet schriel, maar niet DIK !!!!
     Lieve kopjes van Vlo.

     1. Dag Vlo, wat leuk dat Veronica weet wie ik ben! Zeker omdat ik, net als jij, zo mooi slank ben.
      En het zou inderdaad best kunnen dat ik van de honger zo’n buik heb gekregen, dat is een goede tip van je.
      Wat erg hè, dat we allebei zo weinig eten krijgen!
      Een heel lief kopje van Bolle.

 6. Bert drinken is heel belangrijk!!!
  Wij krijgen 2x per dag schoon water in een grote bak en in de zomer wel 3x.
  Wij willen ook allemaal lekker rustig kunnen drinken.
  Onze vrouw mag wel langs lopen maar er moet geen kabaal zijn.

 7. Lieve Bert,

  jij heb iets belangrijks geschreeve van jou eigen. En het is belangrijk want assie als poes of kater niet goed drink ben jij niet goed bezig. Mij vrouw zeg, het is ook belangrijk voor jou niere. Dus Bert jij moet het wel goed blijve probeere van jou eigen. Dattie wel gezond blijf. En assie veel sportbrokke eet krijg jij veel dorst.

  Wij heb bijna oferal waterbakke staan Bert. Mij vrouw heb groote bakke voor ons in mij huis gehaald. Dan hebbie geen last van jou snorhaare. Van me eigen heb ik mij eigen drinkpatteroon Bert. Assie een poes ben kan jij op jou eigen lette en dattie schoon water krijg. Mij poot ga eerst in mij water, dan doe ik goed proeve offie wel schoon water in mij bak heb gedaan. Dat doe ik soms 5 en soms ook wel 7 keer. Assie dan denk het is goed ga ik pas drinke van mij eigen. Mij vrouw moet mij dan wel mij eigen ding laate doen, anders ga ik haar aan zitte kijke. Jij wil toch jou preifussie . En ik lus alle soorte water, maar ik wil eerst proeve.

  Dank jou wel Bert dattie iedereen help om goed te drinke.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje dat van die nieren hoor ik thuis ook en daar kan ik zelf niks mee, ik drink of ik drink niet. Wat doe je dat precies Loes misschien is dat iets voor poesen dat je met je pootje het zo vaak uittest en dat je moet proeve. Ik ruik wel. Maar proeve dat doe ik nooit. kopjes van jou Bertje

 8. Dag Bert, misschien vind je drinken niet zo makkelijk, omdat het niet echt lekker is?
  Ik vind drinken niet eng, maar ik vergeet het vaak. Daarom staan er hier in huis twee bakken, en in de tuin wel 10! Vaak loop ik langs een bak, en denk ineens O ja!
  En mijn vrouw doet altijd wat ekstra water bij mijn natvoer, maar niet teveel want dan lust ik het niet meer.
  Weet je wat ook leuk is? Een grote bak, met water en wat steentjes van buiten erin, of met een plantje voor vissen erin. Of misschien kan je vrouw wat regenwater opvangen in een bakje, dat smaakt ook weer anders.
  Ik drink zelf het liefst in de tuin. Dat water staat er vaak al weken en is dus superrijp. . Het heeft dan een hele aparte smaak, heerlijk vind ik dat.
  Je kunt ook aan je vrouw vragen of ze water met smaakjes wil maken. Met een druppeltje citroensap, of een druppeltje olie of een beetje tonijnsap of een klein beetje boeljon.
  Sukses Bert, want ik wil wel dat je gezond blijft!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle soms maakt ze poezenlimonade met iets van tonijn erin dat ligt dsn op de bodem dus dan moet ik mezelf er helemaal doorheen drinken dat is best een klus!! Met planten en vissen erin lijkt me eng dan beweegt mijn water, zoiets kan toch niet goed zijn. Dan snap ik het niet meer. Nou wel. kopje van mij

 9. Hoi Bert nou dat is niet makkelijk voor jou leesi ik om te drinken, kom maar eens naar mij toe Bert ik heb een grote vijver en dat vind ik lekker om uit te drinken en ook uit grote water schaken die ook voor de vogeltjes mogen zijn daar drink ik graag uit!
  Gelukkig drink ik graag!

  Kopje van Ollie

  1. Ollie wat een avontuur moet dat zijn een grote vijver en water delen met vogels!! ik snap niet dat je het durft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *