Katrientje over: als je mensen ierieterend zijn

katrientje

Halloooo! Hier is ze weer… IKJES!! Vandaag ga ik het oof iets heeeel ieeerieterents hebben. Dat het personeel sneller wil loop dan de je-eigen.

Hoogbejaarde kitten

Jullie weet allemaal… ik ben 17 lentes. Oké… ik ben dan al hoogbejaard, maar soms lijkt ik net een kitten van 6 maandjes. Al ren ik dan niet meer vaak van voor naar achter of van achter naar voor.
En oké… ik zeur toe en af, maar dat moet kunnen. Ligt niet aan mij maar mijn ellendige ellende waar ik in zit. Het is gewoon steeds mijn personeel. Wij katten zijn perfekt. Alles zit op de juiste plek, en we kunnen in noo tijm ons personeel goed africhten. Maar dan moet je niet de mijne hebben.

Maarrrr ik dwaal weer eens af.
O ja?
JA!!

Meelopen

Ik heb het oof ieerieterende gewoontes van mensen. Dan zie je ze in huis loop en je denkt: goh… laat ik eens gesellie meeloop doen. Dan neem ikjes een minispurt en kom voor de voeten. Dan loop ik langzamer.
Krijg je verdorie een loop eens wat sneller naar je kop geslingerd. Want ze struikel zowat over je.
HALLO!!! Jullie heb toch oogjes in jullie kop? Kijk dan uit waar JIJ loop!!

Edele bips

En ondertus heb ik dus al per ongelukje de eerste voet teeg mijn edele bips te pakken gehad. Loop dan ook niet voor mijn voeten zegt ze dan.
Maar ik vind dat ik niet traag loop. Zij lopen gewoon te snel. Wij heb een hele groot hal in huis. En ze kan met gemak om mij heenlopen.
Maar nee… iedere keer weer triehiennn… sloompie. Slak die je ben. Ik kan wel snel loop hoor… als ikjes mijn gekoolde vis krijg. Of mijn vleesje. Ooooh dan zoef ik naar mijn etensplek en krijs ik dat ze op moet schiet. En dan zouden jullie ze moet hoor. Ooooh nou kan je wel hard loop he? Nu je visje krijgt.
Euhhh hallooo… wie awr tokking uhbauwt vis hoor!! Dan rees ik als het moet. Echt!!!

Magnotwatvis

Ikjes krijg dus twee keer per week lekkers. Ooooh en dan hou ik zo van mijn personeel.
Magnogwatvis is gewoon superlekker. En dan ben ik ook supersnel.
Ik mopper graag over mijn personeel, maar toch zou ikjes nerregens anders willen woon hoor. Maar laatst “hoorde” ik weer wat. Oof Floor!! Ikjes moet in Juni weer naar haar toe!! (Dit horrorverhaal wordt vervollugt in Juni)
Dit was het weer voor deze keer.

Veel liefs en een kusje
Katrientje (traaglopend katje van beroep)

28 thoughts on “Katrientje over: als je mensen ierieterend zijn

 1. Hallo Katrientje,

  Zohee jij hebt alweer een nieuw beroep erbij zie ikke. Traaglopende Katrien. Is helemaal niet zo hoor, och wij lopen helemaal goed hoor, die mensensnuiters die doen raar, die gaan altijd net lopen waar wij moeten zijn en lopen. Is hier ook zo, vrouwtje die had een rare hobby, als ik door het huis race deed dan werd ik als een bal gebruikt en in de keuken staat ze nogal eens op mijn voeten. Snap je nou hoe ze aan het woord platvoeten komen, nou daarvan.
  Nu hebben vrouwtje een afspraakje gemaakt, als ik aan het racen ben moet ik hard brullen en snel racende Jippe hebben altijd voorrang en in de keuken moet ik veel miauwbrullen, dan weet ze dat ik daar loop of sta. Nou hebben wij minder boem is ho. Misschien voor jou en je lieve personeel een idee om ook van die afspraken te maken. Krijg je veel minder van Trien doorlopen.

  Ikke zou nu heel graag op het balkon gaan en mag ikke niet, zat me toch een lekkere warme hap, en die deed allemaal kwetteren tegen mij en ikke natuurlijk ook.
  Katrientje je weet het he, even vergaderen met je personeel en een hele fijne dag en kijk ook maar eens door het raam od jij ook van die warme hapjes daar hebt. Knuffel van vrouwtje die weer eens stiekempjes om jou verhaal zat te grinneken. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Dus jij hep het ook!!!! Oooh wat erg. Bij mij staan ze ook regelmaatje op mijn staart of voetje. Ooooooh en dan brrrrul…nee….ik krijs dan van AUWIEEEEEE.
   En dan krijg je een sorry maar waarom loop je dan in mijn weg. JOUW weg???
   Volgens mij woon ik hier en heb ik de meeste rechten in dit huis. Toevallig!! Net als bij jou. Toch?
   Ooooh zie jij al lekkere hapjes vliegen? Ooooh wat koel hihihi. Ik zie duifjes loop voor het raam. Dan tik ik en vraag of ze verstoppertje willen spelen met mij. En dat hun zich moog verstoppen😹😹😹
   Ooooh willen ze niet.
   Kopje en een kusje van je kleine dinnie😽😽

 2. Dag Prinses Katrientje.
  Het is ook overal hetzelfde, wij katten lijden wat af.
  Als mijn vrouw richting keuken loopt, scheur ik altijd mee (je weet maar nooit 🙂 ), en dan begin ik te zigzaggen voor haar voeten, moet toch kunnen in mijn keuken? Maar soms raakt
  me ze toch, gelukkig loopt ze meestal op sokken, maar anders.. 🙁 .
  Jij moet ook in juni naar de dierenarts, ikke ook, maar de mijne heet Eveline..
  Gisteren kreeg ik even de schrik van mijn leven ; ik had gegeten, en er zat nog een stukje brok tussen mijn kiezen. Ik maaien met mijn voorpoot langs mijn bek. Omdat ik verdacht word van FORL (hetzelfde wat Bert heeft) schoot mijn vrouw meteen in de paniek, en pakte me op, nam me in een soort houterige greep, en keek ik mijn bek (voor zover ik het toeliet) gelukkig zag ze het brokje, maar anders had ik vandaag al bij de dierenarts gezeten!
  Ik heb mijn vrouw een kwartier lang niet aangekeken, maar toen liep ze naar de keuken, en maakte een snek voor mij klaar, tja, die laat ik niet schieten, en ik schoot langs haar heen zodat ze niet over me struikelde.
  Kunnen wij er wat aan doen dat onze mensen zulke lange poten hebben, en zo onhandig zijn?
  Maar net als jij wil ik toch nergens anders wonen hoor. Ik ken de gebruiksaanwijzing van mijn vrouw goed, en maak daar dankbaar misbruik van. Ze is best lief, maar dat vertel ik haar natuurlijk niet al te vaak, daar wordt ze alleen maar verwaand van.
  En jouw mensen lijken mij even lief als mijn vrouw, maar ik zal het niet verder vertellen hoor!
  Lief zacht kopje, ook voor je mensen,
  Vlo.

  .

  1. Ooooooh wat erg en eng wat jou ooferkoom is🙀🙀🙀 gelukkie werd je bevrijd zeg. Wat zal je bang geweest zijn😿🙀Maar ik snappie die houtgreepjes nooit. Hier flikke ze dat ook soms. Zoowals als ik geborsteld werd met de kam. Ooooh ik gillen en krijs. Maar ze liet me pas los als er een boel haren van me af waar. Nu met de handschoenborstel is het veel beterder.
   Oooooh dusse jij word ook steeds op je pootjes getrapt? Wat erggggg. Het lijkt verdoorie wel op een epjedeemie. Dan ligt het toch niet aan ons?
   En toch gebeurd het. Iedertjesdag!!! Oooooh wat erg😿
   Kusje op je wang en een ekstra voir die gemene knabbel😽😽

   1. Natuurlijk ligt dat niet aan ons, dat kan toch niet?!!!!
    Oh dank je voor het ekstra kusje, ik voel meteen beter, ook door je steun.
    Kusje terug, niet jaloers worden hoor Floris, het is alleen maar een bedankkusje!
    Vlo.

    1. Oooooh mijn Floris weet dat het gewoon kusjes zijn hoor. Hij krijgt altijd een ander kusje op zijn wang hihihihi

 3. Ooh lief soolzusje,

  jij heb het best zwaar van jou eigen. Jij ben een kitten op jou leeftijd en jij ben niet sloom of traag van jou snelheid. Jij ben kittenvlug en jou vrouw loop jou in jou weg. Ooooh lieve soolvrouw wil U wel aan mij dinnetje denke want zij wijs U alleen maar U weg.
  Mij vrouw heb het ook weleens Katrien, dan probeere wij met ze drie haar de weg te wijze en dan is zij toch van ze eigen niet wijs. Of Assie in bed lig en ik lig net lekker op haar buik. Dan moet ze er soms ineens uit. Ik vind er niks aan.
  Maar ze is ook lief want zij zorg ook voor mij tonijn en ze zeg lieve dinge tegen mij eigen.
  Maar doe jij wel foorzichtig met jou eigen want niemand wil jou misse.
  Oooh ik ga in juni mij visje voor jou brande assie naar Floor moet. Oooh Floor en Floris, Katterien het moet zo zijn van jou liefde,

  Sjeteeeeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooooh ga je barbekjoewen? Ooooooh dat lijkt me zo koel😺😺🐟 oooooh dan kom ik langs hoor. Dan neem ik ongekoolde gekoolde vis mee. Oooooh lijkt me zo lekker.
   Ik snap het niet. Als jij lekker ligt, waarom staat soolvrouw dan op? Dan hoort ze toch gewoon te blijf lig zodat jij lekker ligt?🙀🙀 want dan ken jij weer je plekje zoek. Oooh wat erg🙀
   Oooooh ikjes benne liefer bij Floris dan bij Floor hoor. Ooooh en dan zei vrouw van ze isse lief. Nou…hoe kan je dat zeggen als ze je bontjasje lek prikt. Ooooooh 😾😾
   Lamoerrrrrrr lief loesje van me eigen😽😽😽😽😽🐾🐾🐾🐾🐾💖💖💖💖🐟🐟🐟🐟🐟🐟

 4. Jeeeeeee Katrientje dat is inderdaad ellendige ellende!!!! Wij maken dat hier ook mee hoor!!!
  Maar we zaten ons ook te bedenken……stel het personeel valt over ons heen????? Wie geeft ons dan eten???? 🙀

  1. 🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀
   Oooooh hebben jullie geen reserve? Oooooh wat erg. Daar heb ik niet eens aan gedacht. Wie geeft ons dan eet🙀🙀🙀🙀
   Tot nu toe ben ik steeds de klos. Dan kwamen ze zo hard aangestormd dat ik opeens een meter verder was dan de bedoeling was.
   We moeten echt een reserve personeel heb hoor. Ikjes heb dat gelukkig😺

 5. Dag Prinses Katrientje, word jij Sloompie genoemd? Ik ook!
  Erg hè, ik vind dat dat eigenlijk niet mag.
  Jij bent een kitten van 17, en ik heb korte pootjes, en dan loop je zo snel als je kunt. Dan is het niet netjes dat je mensen daar grapjes over maken. Dat vind ik!l
  ‘S Nachts als het helemaal donker is, lopen mijn mensen wel eens tegen me aan. Dat vind ik vreemd, want ik loop nooit tegen mijn mensen aan. Dus het is nergens voor nodig, als je een beetje oplet.
  En weet je wat toevallig is? Vorige week schreven we allebei over onze man, en nu ga ik zondag ook over struikelen enzo schrijven. Ik ben er al mee bezig! Grappig toch, dat onze mensen zo veel hetzelfde doen? Mensen zijn niet echt slim, dat heb ik al vaak gemerkt.
  Als jij en Vlo en Oliver naar de dokter moeten, kunnen jullie je bij mij in mijn tuin komen verstoppen. Er is genoeg ruimte, dus dat moet lukken. Dan hoeven jullie tenminste niet naar de dokter, want dan zijn jullie heel goed verstopt!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Oooooh dat is raar dat wij steeds hetzelfde schrijf😺😺😺 ooooh ik ga niet zeg wat ik voor volg week heb, want datjes is een groot raadsel (hint hint) hihihihi

   Ooooh wat heb ik een ellendige ellende naar boof gehaald met dees week. Ikjes dacht echt dat ikjes de enigste was die dit had😿😿 ooooh wat een ellendige ellende voor alle katten. En het erge is….wij krijg ALTIJD de schuld. 🙀🙀
   Oooooh koel. Dan kom ik in juni naar jouw tuin toe. Dan blijf ik daar de hele dag en keer ik na het eten weer naar huis😺😺
   Zacht kusje op je wang😽

   1. Ik ga vast goede plekjes zoeken, Katrientje, dan kunnen ze jullie nooit vinden.
    En ik ga brokjes sparen, dan hebben jullie ook iets te eten.
    Ik verheug me er al op!
    Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  2. Dank je wel Bolle, ik kom me zeker bij jou verstoppen, zo goed dat vrouw me niet kan vinden en ik niet mee hoef naar die dokter. Knuffel en poot van Oliver.

   1. Je bent van harte welkom hoor, Oliver! Ik ga vast goede plekjes zoeken voor jullie!
    Een lief kopje van Bolle.

  3. Oh Bolle, dank je wel dat we ons mogen verstoppen!!! Eigenlijk moeten we dan afspreken op dezelfde dag, lijkt me leuk om elkaar in het echt te leren kennen. Maar misschien vallen we wel teveel op met zo’n grote groep, oh spannend!!!
   Ik heb zondagavond laat nog geschreven hoe GLLZ eruit ziet, heb je dat nog gelezen?
   Mijn vrouw hoorde dat ze bij Ouwehand 1 kat in vaste dienst hebben om muizen te vangen in het olifantenverblijf . En verder laten ze sommige zwervers daar ook wat muizenklusjes opknappen, als het niet te dol wordt. Ranja, de olifantenkat was ook een kitten uit een nestje van een zwerfpoes, Ik geloof dat ik toch liever voor de voeten van m’n vrouw loop, dan voor de voeten van een olifant 🙂 .
   Lief kopje van Vlo.

   1. Vlo, ik weet een heleboel plekken om te verstoppen. Dat gaat helemaal goed komen. Niemand gaat jullie vinden!
    Ik had zondag nog gelezen van GLLZ!
    O, en dat lijkt me wel een beetje supereng, om tussen de olifanten te lopen.
    Als er eentje op je voeten gaat staan, ben je wel de pie-neut!
    Een lief kopje terug van Bolle.

 6. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Vrouwtje zegt dat ik soms ook sloom loop en vrouwtje voor de voeten loopt. Maar dat vind ik helemaal niet. Vrouwtje loopt mij in de weg. Als ik sloom loop,vrouwtje zegt sloom, dan ben ik aan het nadenken over wat ik wil gaan doen. Wil ik naar de slaapkamer of naar de woonkamer. Wil ik op de vensterbank of op de krabpaal liggen. Dat is heel vermoeiend allemaal.
  Moeten Bolle en jij in juni naar de witte jassen. Vrouwtje zegt dat ik morgenmiddag naar de witte jassen moet. Ik krijg dan prikjes en ook een nieuwe prikje met een rare moeilijke naam, bordehuppelpup! Ik krijg dat prikje omdat ik eind april 8 dagen ga logeren in een kattenhotel met heel veel andere katten maar zonder vrouwtje. Nou ja zeg, 8dagen bij vreemden! Vrouwtje zegt dat ik het misschien wel héél leuk ga vinden. We zullen zien.
  Ik ben uitgetikt.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. 🙀🙀🙀 ooooh wat erg. Ik ooferdenk ook alles als ik voor voeten loop. Wil ik naar de woonkamer? Naar de keuken terug? Wil ik een drukje doen op de bak.
   Ikjes snap echt niet waarom ze ons altijd sloom noemen. Echt niet.
   Oooooh moet jij morgen naar de die…dierenarts? Ooooooooh nee. Kom hierheen gijsje. Of ga anders naar je vriendje. Oooooh wat erg. Krijg jij een borderhuppelpupprik? Wat is dat nou weer? Kunnen mensen nou echt niets normaal zeg? Oooooh🙀🙀🙀
   Dus we gaan je 8 lange…hele lange daag missen? Oooooh😿😿😿
   Kusje gijsje😽

   1. Dat is een prikje Katrientje dat je krijgt als je gaat logeren bij heel veel andere katten. En dan krijg ik ook nog tabletjes voor vlooien en wormen. En dat allemaal omdat ik naar een kattenhotel ga. Nou vrouwtje dan moet het wel een héél goed hotel zijn wat ik allemaal voor over moet hebben. Maar ik vlucht morgen wel naar Ollie of jou toe.
    Doei!! Tot morgen.
    Gijsje.

 7. Hoi Katrientje. Heel herkenbaar dat verhaal van jou. Wij, Kruimel, Bjarne en Bikkel lopen ook vaak voor de voeten van onze vrouw. Zegt zij dat tenminste, wij zien dat natuurlijk anders. Wij lopen daar dan toch waarom moet zij daar dan ook lopen,en dan soms schoppen naar onze bips en op onze staart staan,nou dan gillen we wel hoor. Dan schrikt vrouw zo dat ze ons heel erg gaat knuffelen, dat is dan wel weer lekker. Oliver vind het ook erg vervelend dat als hij bij vrouw op schoot ligt ze op moet staan of zegt dat Oliver even opzij moet omdat ze krampjes krijgt. Of als we ‘s-nachts lekker bovenop haar liggen dan moet ze zich zonodig omdraaien. Dan laten we ook even weten dat we het er niet mee eens zijn hoor. We gaan straks de kamer versieren want Bas is morgen jarig, hij wordt dan 14 jaar. Gaan we morgen met zijn allen voor hem miauwen van lang zou ie leven miauw miauw.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Oooooh 14 jaar morgen. Dan hoeft bas nog maar 2 jaar te wachten dat hij ook op de bromnert mag😺😺 ooooh wat koel.
   Oooooh ik heb echt veel losgemaakt zeg met hoe gemeen personeel is. Ooooh het word tijd dat we in opjestand koom!!! Wij katten pikken het niet meer!!!

  2. Lieve Bas, voor morgen GEFELICIFLAPSTEEST met jouw 14de verjaardag. Er komt vast een heel groot feest. Ook voor jouw vrouwtje en broertjes Geflapstaart . Knuffel voor iedereen van mij en vriendje Jip

  3. Ook van mij en mijn vrouw gefeliciteerd hoor Bas. Ik hoop dat je een fijne dag hebt morgen.
   Kopje van Vlo.

 8. Alvast gefeliciteerd voor morgen Bas!!!
  En voor Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver gefeliciteerd met jullie broer!
  En voor jullie vrouw zeker weten ook gefeliciteerd met huisgenoot Bas!
  Een lief kopje van Bolle,

 9. O,Katrientje, jij hebt het net zo zwaar als wij hier(Muzette, Sparkle en Fynn)Wij lopen niet te langzaam, maar Muzette gaat altijd vlak achter de hielen van onze scullary girl zitten.Dan struikelt ze wel over haar…en zegt dan :Doe dat nu niet,ik heb geen ogen in mijn achterhoofd Nou ja zeg ……Fynn heeft 1 van de stoelen tot krabpaal gekozen.We hebben hier natuurlijk genoeg andere,maar deze vindt hij nu eenmaal fijner…dit is de 2 de stoel die hij gebruikt.De vorige is de deur uit….Ik bedoel maar,wij kunnen zelf heel goed bepalen waar wij het liefst onze nagels poticuren.Zij is weer niet zo blij mee….Muzette ligt graag ‘ s nachts te slapen bij haar.Nou dat is geen doen soms hoor…slaapt ze weer eens slecht met hoofdpijn,door de volle maan.Nou die hebben wij ook niet uitgevonden, maar we worden door het gedraai ernstig uit onze schoonheid slaap gehouden.En nu het toppunt.Sparkle krijgt pillen voor haar schildklier.Daar wordt ze dikker van.Kan ze ook niks aandoen.Nu worden de porties eten opeens ook kleiner.Anders gaan haar bloedsuikers de hoogte in.Van haar diabetes. Maar wij willen geen minder eten,maar altijd veel en lekker. Wij zijn niet kieskeurig hoor.Sparkle is vorige week bij Nina geweest (onze witte jas,alhoewel ze draagt een zwart shirt met oranje dieren erop)en die maakt zich zorgen over Sparkle’tje haar gewicht en diabetes. Nou ze verzint maar wat anders,dan minder eten…..Fynn moet ook weer naar Nina over een paar weken.Ook voor zijn schildklier Echt Katrientje wij voelen met je mee.Maar we ruilen onze scullary girl toch maar niet in.Meestal voldoet ze wel aan onze wensen.Tenslotte weet je wat je hebt en het kost erg veel tijd om een andere af te richten.Lieve groetjes van Muzette,Sparkle en Fynn

  1. Ik heb 17 jaar er over gedaan om mijn personeel zo te krijg hoe ik het heb wil. Ik ga ze nu ook echt niet meer inruil. Maar ooooh mijn hartje huilt om wat ik las vandaag😿😿😿 ooooh sterkte lieverds😽😽😽

   1. Dank je lieve Katrien, en jij ook veel sterkte.
    Maar toch heb je een goed werk gedaan, want we weten nu allemaal dat we niet de enige zijn die dit overkomt.
    En we weten ook dat we onze mensen toch voor geen goud willen inruilen, en dat betekent dat we heel veel van ze houden, en zij van ons!!!
    Zacht kopje,
    Vlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *