Meer eten kan ook goed zijn

meer eten

Lekker, brokjes. Het zijn van die sportbrokken van Hill’s, daarmee kun je afslanken en daarna blijf je op gewicht. Ik lust ze graag. Maar ik eet nog wel wat anders en de laatste tijd eet ik meer.

Trek

Het begon ermee dat ik een keer na het avondeten nog trek had. Niet echt honger maar dat ik het gek vond dat mijn bord nou al leeg was, ik had nog niet genoeg op. Mijn gevoel  zei eten maar er lag niks meer op mijn bord.

Dus ik voelde me raar. Ik liep rond in de kamer, ik keek naar mijn vrouw en naar de deur die naar de keuken gaat en toen weer naar mijn vrouw. Ze snapte het. “Komt eraan,” zei ze en even later had ik voor de tweede keer avondeten. Dat heb ik ook op.

Misschien had ik dus toch wel honger dat is serieuzer dan trek.

Avondeten

Sinds die ene keer heb ik het vaker. Dat ik een tweede portie wil. Het gaat altijd hetzelfde. Ik voel dat ik meer nodig heb en ik kijk naar mijn vrouw. Zij kijkt naar mij of ik serieus ben. Dan komt het eten.

Bijna elke avond eet ik iets van Almo dat is natuureten zonder raar spul of suiker erin. Ik eet het liefste kip, tonijn en zeevis uit de oceaan lust ik ook.

Volgens mij ben ik helemaal niet dikker geworden door het extra avondeten al heb ik nou nog steeds een wintervacht. Ik voel me atleetieser dan ooit, vooral als ik aan mijn krabpaal hang. Het is net of alles gemakkelijker is.

Sneks

O ja, ik eet natuurlijk ook wel sneks. Elke avond krijg ik iets dat heel snel op is en daarna komt de lange avondknuffel. En soms krijg ik een wiekentsnek. Dat is best gezond spul maar soms ook gewoon lekker slecht, daar ben ik heel eerlijk over.

Maar het belangrijkste is mijn avondeten. Superduperlekker spul van twee porties, en superduper gezond ook nog.

28 thoughts on “Meer eten kan ook goed zijn

 1. Hoi Bert, heel herkenbaar ook, ik Bjarne heb ook altijd nog trek in een tweede portie. Als ik mijn eten op heb ga ik nog even langs de bakjes van Oliver,Kruimel en Bikkel, even kijken of daar nog wat in zit, maar helaas meestal hebben ze het zelf al opgegeten, heel soms, als ik heel zielig kijk,krijg ik nog wat extra van mijn vrouw. Ook een goeie is om even bij Bas langs te gaan, Bas is, volgens mijn vrouw, een hele slechte eter, want hij laat meestal de helft weer staan, als ik snel ben kan ik dat dus opeten. Maar dat vindt mijn vrouw weer niet zo leuk, ze zegt dat Bas zelf zijn eten moet opeten, anders wordt hij ziek. Ik snap het soms niet hoor, het is toch juist aardig van mij dat ik Bas help om zijn bakje leeg te krijgen en Bas vindt het ook helemaal niet erg hoor. Bas, mijn oudste broer, is vandaag dus jarig, 14 jaar alweer en mijn vrouw heeft gezegd dat hij vanavond iets nieuws en iets lekkers te eten krijgt. Het heet geloof ik stoofpotje en is van ene meneer Hills. Die schijnt dat gekookt te hebben of zoiets. Nu maar hopen dat er iets overblijft voor mij, ik ga straks wel even een goed gesprek met Bas voeren, dat we een dealtje sluiten, hij de helft en ik de helft en dan zo dat de vrouw het niet ziet natuurlijk. Wie jarig is moet tenslotte trakteren. Toch?? Misschien heeft vrouw voor ons ook wel iets lekkers, ben benieuwd.
  Knuffels en een poot van Bjarne. Oh van mijn broers Bas, Oliver en Bikkel en van mijn zusje Kruimel krijgt je ook knuffels.

  1. hoi Bjarne, wat leuk dat Bas jarig is gefeliciteerd. Jullie vrouw gaat vast iedereen tracteren op iets lekkers en vast niet alleen Bas. Volgens mij is het goed als je Bas helpt om rustig te eten. Dat je niet zijn eten eet maar hem de tijd geeft.Dan kan het altijd nog. Ik kan ook niet gemakkelijk eten als er iets is dus dan heb ik nodig dat ik tijd heb en steun van thuis. En als Bas echt niet meer lust dan kun jij. Zo help je elkaar dat denk ik. poot voor jou en je thuis van Bertje

   1. Dank je wel Loesje! ik krijg volgens mij vanavond wat lekkers van mijn vrouw, ik ben benieuwd. Groetjes en knuffels van Bas.

    1. Bas, gefelicitflapstaart met je verjaardag! Ook voor je broers en zusjes en vrouw! En ik hoop dat je ekstra verwend wordt vandaag!
     Een heel lief kopje van Bolle.

     1. Dank je wel Bolle, vrouw zegt dat ik vanavond iets lekkers krijg, ben benieuwd, en de rest mag natuurlijk ook mee eten.

     2. en wat dom van mij, want je hebt natuurlijk geen zusjeS! Je hebt Kruimel als zusje!
      Een lief kopje van Bolle.

  2. Lieve Bas GEFELICIFLAPSTAART met je 14de verjaardag van vrouwtje en jullie vriendje Jip

   1. Dank je,wel Jip. Lief dat jullie allemaal aan me denken. Daar word ik heel blij van. Poot en knuffels van Bas

 2. Soms heb ik ook nog honger. En ik krijg niet altijd ekstra. Maar 1 keer kreeg ik het wel. Ooooh ik liep huilend te zingen dat ikjes echt zoooon honger had. En toen zei het personeel van nu is het echt. En toen kreeg ik een lekkere hap😺😺
  Ooooh bert…vrouw heeft die cupjes natuureten gekocht voor me. Ik mag het dit wiekent probeertje doen. Vinnik het niet lekker gaat het naar de asielkatjes

 3. Lieve Bert,

  mij hart is blij en mij buik heb een kriebel.
  Mij hart zeg, jij ben goed beezig. Jij krijg nu genoeg van jou eete en jij kan op jou krachte blijve. Jij ben super atleeties van jou buik en poote en jou kop is mooi en wijs. Jij zit goed in jou vacht en ik voel jij ben tevreede. Dat kan ik voele assie mij aankijk. Met rust in jou ooge.
  En jij mag best om meer vraage assie het noodig heb.
  Jou vrouw ken jou goed en we heb ook saame gepraat. Als schoonvrouw en poes onder elkaar. Soms is dat belangrijk Bert.
  Maar mij buik kriebel ook, van mij verlange . Dat we saame zijn en nog meer eete krijge .
  Dat is mij droom Bert,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, als ik honger heb dan heb ik honger maar ik wil geen pre-diejebeet worden dus ik hoop dat het met gezond eten kan. Ik heb het nodig Loes dat eten. Maar ik wil niet ziek worden. Na het eten voel ik me tevreden en dan kan ik slapen en aaien. Ik wil ook heel graag samen slapen. je Bertje

 4. Dag Bert,
  Klinkt goed.
  Ik krijg, buiten m’n dieet ook iedere avond een heel klein beetje lekkers. Dat maakt de dag nog mooier dan hij al is.
  De laatste tijd loop ik voor mijn vrouw uit naar de keuken alsof ze m’n lekkere hap vergeten is, we weten allebei dat het niet zo is, maar soms krijg ik dan toch nog wat. Lekker!!!!!
  Soms iets slechts eten is dubbel lekker, en dat moet ook kunnen vind ik.
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. dat doe ik ook Vlo, lopen naar de keuken, dan snapt ze het. Alleen ik ga dan niet altijd het tapijt af. En ja soms doet ze het dan. Ook al zegt ze nee. Ze doet ja. poot van Bert

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Je staat op de foto zoals ik er ook vaak opsta; met je lapje uit je mond!
  Gelukkig voor jou kan mijn vrouw er niet bij, want anders zou ze het puntje van je tong even aanraken.
  Dat doet ze altijd bij mij. En daar ben ik zo aan gewend dat ik mijn lapje vaak niet eens meer intrek.
  Wat je schrijft over het avondeten, dat lijkt mij helemaal te kloppen.
  Als je lekkere trek hebt is dat iets anders dan als je echt honger hebt.
  En honger is niet fijn. Dat is ook niet meer gezond.
  Toen ik nog geen huis had, toen had ik echt honger, net als jij toen je op straat zwierf.
  Nu heb ik bijna nooit meer honger. Alleen als ik naar de dierendokter moet, en de hele nacht en ochtend niets mag eten.
  Maar mijn mensen merken altijd dat ik echt seerieeus trek heb, als ik mijn oude restje natvoer ga eten. Dan krijg ik altijd meteen nieuw natvoer. Maar een klein lepeltje, net genoeg om het te proeven.
  Ik ben nu bezig met Oobiesietie Prieventsjun- brokken. Ik weet niet wat dat betekent, maar ik vind ze lekker, en ik heb gelukkig nooit honger!
  Geniet maar van je twee keer avondeten, Bert!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Hoi Bolle,
   Zou dat bij vrouwen horen? Mijn vrouw wil ook altijd mijn lapje aanraken !!!
   Zacht kopje, Vlo.

  2. hoi Bolle dat is ook intiem wat je vrouw doet. Gelukkig kun je ertegen. Als mijn vrouw wijst dan ga ik al heel krieties kijken dat helpt. Wat goed dat ze bij jou thuis iets hebben gevonden dat je lust. Volgens mij is het tegen een maatje teveel. Dat je gezond rond blijft. Dus dat is best goed. ik hoop dat je ook wat sneks krijgt dat hoort er eigenlijk bij. kopje van mij

   1. Bert, ik ga het doorgeven dat wat sneks erbij horen!
    Ik kijk ook wel eens krieties en dan moet mijn vrouw soms lachen. Erg hè, ik word helemaal niet seeriejeus genomen dan.
    Mijn mensen waren in het begin bang dat ik altijd mijn tong naar buiten doe vanwege mijn gebit, maar dat is niet zo. Ik doe het gewoon, ik weet zelf niet eens presies waarom.
    Pop en mijn Molletje hadden veel last van hun tandjes (FORL), dus mijn mensen letten altijd goed op. Maar de dokter zegt elke keer dat mijn tanden prima zijn!
    Een lief kopje van Bolle.

   1. Gelukkig Bas! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad, en dat je vanavond iets lekkers krijgt. Of misschien al hebt gekregen.
    Een felisietaatiekopje van Bolle,

    1. Ja Bolle ik heb lekkere sneks gekregen en daarna een stoofpotje van meneer Hills. Heerlijk. Ik heb wel gedeeld met mijn broers en zusje hoor. Nu ga ik lekker pitten,het was een gezellige dag met veel knuffels. Groetjes van Bas

 6. Hallo Bert.

  Oei wat zijn wij laat vandaag met schrijfjes doen. Vrouwtje was zo vreselijk moe toen ze thuis kwam van werken, ze ging eerst in haar luie stoel uitrusten en toen waren we het vergeten. Oei wat dom van ons.

  Bert sinds ikke het almo natvoer krijg heb ikke ook meer trek en wil ikke meer. Sportbrokjes zet vrouwtje voor mij neer, wat mijn portie is en daar blijft een klein beetje van over en soms alles in mijn buik. maar ja Bert het is ook niet gek dat we dat eten van Almo meer willen, het ruikt en is o zo lekker. Alleen ikke krijg niks meer erbij dan 1 blikje per dag. Nu kreeg vrouwtje in de smiesjes dat er toch verschil zit in de inhoud van de blikjes. Van de Natural met die saus eet ik heel vlug en dat geeft meer trek. de andere de Jelly is heel stevig, doe ikke langer over en geeft dus langer een gevuld gevoel in mijn buikje.
  Vrouwtje heeft wel beloofd dat ze het allebei zal blijven kopen voor mij, maar genoeg is genoeg zegt ze. Ikke heb toch alles gehad wat ik eggies nodig heb en als vrouwtje mij dan meer gaat geven vliegen als die onsjes er weer aan en ben ik weer die maatje meer Jip.
  Maar Bert ikke krijg natuurlijk ook iedere dag een verwensnackje hoor. Doet vrouwtje mijn pilletjes in.

  Vandaag een klein schrijfje van mij, want vrouwtje blijft erg moe en wil stoppen. Lekker eten strakjes en gezellige avond met vrouwtje.
  Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dat heb ik ook met de Jellu Jip dat ik er langer over doe. En de jelly is ook eten. Maar anders. Ik eet het liefst de natural zonder saus en dan het liefste twee keer kip. Mijn vrouw zegt dat het net kan maar ze kijkt soms moeilijk wegens het maatje meer. Dat heb jij ook thuis. Maar ja het is wel gezond spul en volgens mij sport jij veel meer dan ik dus jij kan het hebben. Goed dat je nou met je vrouw gaat rusten. Ik stuur haar een kopje als je dat goed vindt volgens mij werkt ze keihard. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom