Katrientje over: als je een stuntelkatje bent

stuntelkatje

Hallo… Daar is ikjes weer. Vandaag ga ik het oof mijn stuntelsietuuuasie heb.  Ikjes had de gewoont om vroeger, toen ikjes nog een bebiekatrientje was, ooferal van af of achter te kletteren.

Foorbeelt

Laat ik een foorbeelt geef. Ik lag graag op de leuning van de bank. LAG!! Want ik had de gewoonte om er van af te val. Ooooh dan wau ik slaapie doen, en als de zon scheen dan lag ik op die leuning en lekker dat dat was.  Dan lag ik zo lekker datte ik besloot om evve te gaan verlig.
BOEMPLOF!!
En het ergste was dat het personeel zich van je rot zat te lachen.  Ze zien datte je met je koppie schud. Maar koom ze vraag of het gaat? Nee hoor.

Voor van je beeld

Ikjes zal nog een voor van je beeld geef. Ikjes woonde hier van je net. Ik was hooguit drie maand. Ik lag graag op een kussen van de oorfortuil.ikjes lag op de rug van het kussen. Dat dee ik altijd. Dan lag ik zachtjes, en als ik zou kletteren zou ik zacht val. Of op het kussen of op Catoo. Want die sliep altijd benedenaan. Op het platte kussengedeelte.
Nooit gedacht dat deze sgaamte me sau ooferkoom.
Enniehoe… ik slaap lekker en ik draai er rek en strek. Ziet vrouw het kussen een beetje naar voren komen. Één keer raad wat er gebeurd was. Ik viel tussen het kussen en de rug van de stoel in. Helluppieeee!!
Wou ze me redden, maar ooooh zo gemeen. Ze zei wacht maar evve. Ik kom zo zei ze.
Nou… jullie snap toch wel dat ikjes haar dat NOOIT zal vergeef!! Nooit!! Ik woon gewoon met een zadist hier.
Ze maakte gewoon eerst een foowtoow van mijn nood en daarnaatjes redde ze me pas.
Snap jullie nu dat ikjes liever veilig op mijn eerlijk ingepikte wolletjedeken slaap?

Ooferkoom

stuntelkatjeOok zal ikjes jullie vertel wat mij jaaren geleed oofurkoom was.  Als je een kitten van ruim een jaar ben dan jaag je op alles en nog wat.
Het wasse in mijn lente. Een flieg had de moet om in mijn huis te vlieg. Ikjes zat dat rotbeest al een uur achter me aan te jaag. Als ie oof me heen vloog dan maakte ik de mooiste jumps. Gek genoeg kwam ik dan altijd op mijn pootjes terecht. Hoe gek ik ook sprong.
Tot die vlieg teeg de deur aan ging plak. Mijn staartje ging staartjezwaaizwaaizwiep en ik wiebelde met mijn eedule bips. Ik wiebelde nog een keerxen SPRINGGGGGG… Huh? Ik gleed naar beneden. Die stomme vlieg zat me gewoon uit te lach. En van het personeel kreeg ik op mijn kop dat ik krasjes achterliet in de verf. Nou ja!!

Weise tip

Ikjes val gelukkig de laatste teit niet meer. Maar als ik van de bankleuning afkletterde viel ik altijd op mijn edele bips. Ikjes kon in zoon korte val nooit mijn draai afmaak van mijn eigen. Daarom een weise tip van deze auwe prinses. Ga nooit op een rugleuning lig en dan verliggen. Want dan plof je naar beneden.

Dit was het weer voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrien (verliefd en lief stuntelprinses van beroep)

16 thoughts on “Katrientje over: als je een stuntelkatje bent

 1. Oh Katrientje, jij bent het allerliefste stuntelprinsesje dat wij kennen hoor. Onze vrouw moet ook altijd lachen als wij iets stunteligs doen. Bikkel kan namelijk doordat hij maar een oog heeft niet goed diepte zien en soms springt hij wel eens mis. Dan kukelt hij ook naar beneden, onze vrouw moet dan ook altijd erg lachen. Na het lachen gaat ze hem wel altijd nog even knuffelen, dat dan weer wel. Oliver wil altijd boven op de magnedinges liggen, die staat weer bovenop de koelkast, dat gaat ook nog wel een mis. En heel soms vallen wij ook van de leuning van de bank, het lijkt wel of die dingen steeds smaller worden, of wij steeds iets dikker. hihihi. Dat zegt onze vrouw tenminste en maar lachen joh als wij aan het stuntelen zijn. Dan noemt ze ons klauntjes of zoiets. Oh Katrien ook als babiekatrientje was je al lief en knap, die kunnen we zien op de foto. En het geeft niet dat je wat stuntelig bent hoor , dat maakt juist dat jij Katrien bent, een uniek stuntelprinsesje.
  Groetjes en knuffeltjes van Bas, Bjarne, Oliver, Bikkel en van je nieuwe dinnetje Kruimel

 2. Oh Katrientje, jij bent onze eigen lieve stuntelprinsesje hoor. Bikkel kan doordat hij maar één oogje heeft niet zo goed diepte zien en soms springt hij dan verkeerd en kukelt dan vervolgens weer naar beneden. Dan moet onze vrouw ook weleens lachen. Of Oliver, die wil soms op de magnedinges liggen, die staat boven op de koelkast, dan springt hij ook wel eens mis hoor. Onze vrouw noemt ons wel eens klauwntjes. Na het lachen komt ze ons wel altijd knuffelen hoor en kijken of we geen pijn hebben. Soms vallen wij ook van de leuning van de bank,het lijkt wel of die dingen steeds smaller worden, onze vrouw zegt dat niet de leuning smaller wordt maar wij steeds dikker. Nou ja zeg .Als babiekatrientje was je al schattig en lief, dat kunnen wij goed zien op de foto. En het geeft niet dat je wat stuntelig bent hoor, dat maakt jou gewoon Katrientje, je bent gewoon uniek. Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver en Bikkel en van je nieuwe dinnetje Kruimel

  1. Oooh bas, bjarne, oliver, bikkel en lief dinnie kruimeltje. Jullie hep gelijk. Die stomme leuningen word steeds smaller. Ooooh wat kun mensen gemeen zijn dat wij dikker word.
   Wij KUNNEN een beetje uitdijen. Maar nooit dikker. Ooooh en dan dat lachen wat ze doen.
   Ooooh ik was, folgens vrouw, een te sgattig kittentje. Ooooh ze zat me toen zo uit te lach. Verschrikkelijk gewoon. Diepe, hele diepe trauwmaa hep ik er van. Ikjes benne ook nooit meer op dat kussen gaan lig.
   Kusjes op jullie wang😽😽😽😽😽

  2. Hoi Katrien, hier ging dus iets mis waardoor ons verhaal er 2 x in staat. Een beetje domme aksie van onze vrouw. Zij wilde ook zo nodig compjutertijd, dan krijg je dat.
   Nogmaals knuffels van ons alle vijf

 3. Nou Katrientje je lijkt wel een circusartiest wat voor een stunts jij allemaal hebt uitgehaald!
  Nu ben je een mooie senior dame en ook. Nog operette zangers geworden dat is toch wel veiliger op je oudere dag!
  Kopje van Ollie

  1. Ooooh ik hauwe het bij sjans-onz en liefdesliedjes hoor😹😹🎶🎵
   Hette ergste is gewoon datte ze zat te lach. Ooooh grrrrrom😾

 4. Dag lieve Katrientje,
  Wat vreselijk voor je, uitgelachen worden is het ergste wat een kat kan overkomen.
  Ik weet van mezelf dat ik een stuntel ben, dus ik doe dat soort dingen niet zo vaak. en mijn vorige vrouw heeft mijn vrouw gelukkig niet verteld dat ik als kitten eens een halve dag achter een kast geplet gezeten heb, die ze even opzij geschoven had. Ik was toen nog niet zo slim om te roepen dat ik in die loze ruimte erachter zat.
  Mijn voorgangers lagen altijd te stoven op het akwaarium. Derrick sliep vaak heel diep, en dan hoorde mijn vrouw opeens “PLOF”, en dan zat Derrick opeens voor het akwaarium. Hij herstelde zich altijd heel snel, en zat zich te wassen met een gezicht alsof hij toch van plan was er af te springen. Opa had altijd medelijden met hem, maar mijn vrouw moest vaak lachen. Grrrr!!!
  Het ergste vonden ze Kerstmis, dan zette mijn vrouw van die huisjes op het akwaarium, daar sneuvelde er nog wel eens een van, vooral door Broddel, die schoof ze er gewoon vanaf.
  Tot nu toe is me hier nog niet veel overkomen gelukkig. Tenminste niet iets wat mijn vrouw gezien heeft.
  Maar Katrien, ik leef erg met je mee. Het is dat je nooit 17 had kunnen worden als je personeel toch niet goed voor je zorgde, en volgens mij zijn ze tussen die gekke dingen door toch wel erg gek op je. Het enige wat je terug kan doen is op strategiese plekken haarballen neerleggen, dan kan jij hard lachen als ze erin stappen.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou, eeh, en geef toch je personeel ook maar een kopje van me,
  Vlo.

  1. Ooooh datte doet ikjes ook hoor. En asse ze er dan intrapt is het zooooo leuk. Dan hep ikjes vraak geneemt😹😹
   Gelukjes val ik niet meer zo vaak van iets af.

 5. Oooooh soolzusje,

  oooh wat een mooi verhaal schrijfie deeze week. Mij eigen herken alles van jou falle en opstaan. Oooh bennie als kitten van jou jonge jaare van jou rugleuning affevalt. Ooooh Katterien en moest soolvrouw lache van ze eigen. Ooooh mij hart sta stil assie soiets lees. Van me eigen spring ik vaak naast mij taafel of ik spring niet Katterien . Dan voel ik mij bui al hange en mij eigen erbij. Van mij eigen ben ik wel onhandig en mij vrouw knijp ze ooge dicht assie zie dat ik iets wil onderneeme van mij eigen. Ze zeg Loes blijfie maar op jou breede ondergrond dan kan jij nie falle. Zij durf van ze eigen niet te kijke.
  Maar jij ben slim en jij kan brommert rijde en nog veel meer. Jij ben door jou sgande en jou sgaade wel wijs geworde en jij ben mij unieke soolzussie. Mij hart voel dattie jou eigen handigheid heb. En jij ben al 17 jaar jou eigen kitten. Van mij eigen vin ik jij ben mij toppertje,

  Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh lief soolzussie.
   Jij ookjes al? Oooooh wat erg. Ooooh ik heb jouw breede onderkant nooit gezien👀
   Waar verstop je die dan? Kan ikjes dan bij je er op zit doen?
   Ooooh gelukje doe ik nu wat foorsigticher nu ikjes wat auwder ben. Stel je voor dat ikjes wat breek🙀🙀🙀
   Ooooh loesiemijnsnoesie…ikke hauwe jauw😽😽😽🐾🐾🐾🐟🐟🐟🐟

 6. Dag Prinses Katrientje, wat een lief beebiekatje was je. En nu ben je een prachtige dameskat!
  Gelukkig dat je niet zo vaak meer valt, want dat is helemaal niet dijn. Zeker niet als je dan wordt uitgelachen. Ik ben meestal wel handig, maar soms eventjes niet. Ik was een keer heel hard aan het rennen, en toen rende ik zo PATSBOEM tegen de keukendeur op. En weet je wat mijn vrouw toen deed? Ze begon te lachen. Mijn man werd daar een beetje boos van, en ik ook. Ik heb nooit meer op die plek gerend, voor straf.
  Ik lig gelukkig nooit op leuningen, want eie zijn veels te smal voor mij. Omdat ik veel spieren heb, is dat. En toch ben ik nog strrds op diejeet. Dat is toch raar?!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Ooooh zur bolle. Zo erg. Ik had ook een keer mijn kopje gestopt tegen een glazen wand. Dat was toen ikjes op fakanzie was in Limburg. Ooooh toen zaat ze ook te lag. Volgens mij hè hebben ze die leuningen ekspresje te dun gemaakt. Zodat mensen kun lachen. Ooooh zo erg.
   Ik snappe echieswaar niet waarom jij op dieejeet moet hoor. Jij benne een zur en die moeten rojaltie eten krijg.
   Ik lig ook nooit meer op leuningen hoor. En al helemaal niet van die stoel op de foowtoow. Brrrrrr
   Zacht kusje op je wang😘

   1. Dank je wel Katrientje, dat je vindt dat ik niet op diejeet hoef. Ik ga het meteen laten lezen aan mijn mensen!

 7. Hallo Katrientje.

  Toen we nog klein waren hebben we allemaal wel veel voor brokkenpiloot gedaan hoor. Je moet uit ervaring leren wat wel kan en dat geld voor ons allemaal hoor. Maar ja dat die stuntelakties op de lachspieren werkt bij ons personeel is natuurlijk helemaal niet leuk, Maar ikke denk dat je personeel je ook geknuffeld en getroost hebben als er wat gebeurde.
  Wat ik nog van mijzelf weet is toen ikke bij mijn vorig huis woonde, die vervelende rorhond daar. Dat beest had altijd de pik op mij en racete altijd achter mij aan en ikke moest dan knoerdehard rennen om te vluchten in de boom, maar ik deed steeds vergeten dat die boom heel hoog was. Als dan eindelijk dat blafbeest weg was kon ik niet meer uit de boom en moest men mij eruit halen. Die hond kreeg nooit een standje als hij dat deed en de mensen lagen zoals ze dat noemen in een deuk van het lachen. Katrientje het mooite wat mij ooit is overkomen is dat ikke net jarig was geweest vrouwtje mij mee heeft genomen naar het huis waar ik nu woon. Tuurlijk moet vrouwtje wel eens lachen als ik een gekke streek uithaal, maar ze meent het heel goed hoor.

  Gelukkig val jij nu niet meer van de leuning af en je personeel lachte je niet uit maar ze lachte je toe. Kijk dat is wel een verschil. Vraag het maar eens aan ze en ze zullen je vertellen dat je de allerliefste Katrientje bent die er maar bestaat.

  Zo en nu ga ikke tegen vrouwtje miauwen dat ze in een luie stoel moet gaan zitten om uit te rusten. Jij een fijne dag hoor en geef vrouwtje maar een knufje daar zal ze heel blij mee zijn.
  Van mijn vrouwtje ook knufjes en kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip.

  1. Oooooh jipje. Gelukje benne weg bij die nare mensen en die stomme woef. Ikjes woonde ook heeeel lang geleden met een woefje. Maar die deed niest hoor.
   Dus gelukkie zijn niet alle woefers gemeen. Oooooh ik kreeg wel altijd een knufje hoor. Maar ik had wel iedere keer van oooooh nee… ikjes weer.
   Nu ik wat ouder ben krijg ik een ietsiedepietsie last van mijn stramme botjes. Maar datte mag wel toch als je al 17 jaar en 2 maandjes benne.
   Kusje op je wang terug hoor😽😽

Reacties zijn welkom