Die deur moest open, vond ik

deur

Ik ben een kater met weinig zelfvertrouwen dus dat ik moeilijk iets durf, en daarom is het zo gek als ik opeens iets nieuws doe. Deed ik gisterochtend.

Doppen

Nou moet u weten dat ik graag water uit de badkamer drink. Voordat de douche aangaat. Lekker wat water drinken van de doppen van de flessen. Dat sproeit mijn vrouw er dan op en ze blijft er bij want ik durf niet alleen in de badkamer te zijn. Dat doen we bijna elke ochtend. Soms wil ik drie keer dus dan moet ze drie keer sproeien.

Dicht

Maar gisteren was ik laat. De ochtendknuffel was fijn geweest en ik lag nog op mijn kussen te doezelen en toen opeens wilde ik drinken, dus ik naar de keuken, daar is de deur naar de badkamer. Die deur was dicht. Stond ik daar in mijn eentje. En ik kon het water horen sproeien.

Bonk

Dus ik bonkte tegen de deur. Een keer, twee keer, gewoon bonken en duwen. Toen ging de deur open. Mijn vrouw had haar pyjama uit en er kwam stoom uit de douche. Voor de zekerheid ging ik even kijken, maar met warm water kan ik niks. Dus ik weer naar de kamer.

Alleen even later dacht ik, was het echt wel zo, dus toen liep ik weer naar de keuken. ik weer tegen die deur bonken. Deur open. Nog meer stoom. Getsie, nee.

Bordje

Later kreeg ik een bordje water als goedmaker. Dat drinkt toch weer anders en soms vind ik dat best lekker. Maar ik kreeg ook een gesprek met complimenten. Ik had iets nieuws gedaan en ik was voor mezelf opgekomen, dat was heel goed geweest, zei ze.  Ik durfde meer.  Ik had nog nooit zo tegen de deur gebonkt als die ochtend.

Weet u dat ik me de hele dag tevreden over mezelf heb gevoeld. Nou ben ik best een senior-kater maar ik kan nog steeds van alles leren en in mezelf groeien.

En ik kreeg ook extra knuffels.

18 thoughts on “Die deur moest open, vond ik

 1. Hallo Bert,

  Nou vind ikke jou wel een hele stoere kater hoor, bonken op de deur. Dat durf en doe ikke nooit en zou niet eens weten hoe dat moet. Ben zelfs nog zo dom als ikke achter een deur zit die open hoort te zijn en dus opgesloten zit, ga ikke zonder te roepen zitten wachten tot vrouwtje de deur of kast open zal doen. Vrouwtje loopt mij overal te zoeken en te roepen en domme Jip zal domweg niet miauwen van vrouwtje hier zoeken. Heb een keer de hele nacht op het balkon moeten slapen terwijl de deur dicht was en het was ook beren koud hoor.
  Ook zat ikke in de klerenkast opgesloten en vrouwtje maar roepen en ikke mijn miauwerd stil houden. Bert als vrouwtje nu voortaan de deur uit moet of gaat slapen moet ze eerst kijken waar ikke ben, ze zegt Jip je bent zo glad als een aal en schiet door een kiertje er nog vlug door heen zonder dat ik het in de smiezen heb.Tja ikke ben nu eenmaal een racemonster hier in huis. Maar wat een gladde aal is moet ikke toch maar eens in mijn Jippeboek gaan opzoeken.

  Bert dat drinken van ons is ook een hele vaste gewoonte waar en hoe we dat doen, Hier buiten op het balkon staat een schaal met water (niet in de winter) en in de woonkamer 2 en in de hal 1. Als vrouwtje die ’s morgens gaat schoonmaken loop ikke altijd mee en controleer steeds of het goed gedaan is door er vlug wat van te drinken. Ja drinken is heel belangrijk voor ons en daarom ook zo goed van jou dat jij aan vrouwtje duidelijk maakt dat de deur even open moet voor jou.

  Bert een fijne dag, maar of er zonnetje komt weet ikke niet, knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is ook wat niet miauwen juist als het zo belangrijk is. Maar misschien is het juist dan ook weer moeilijk want dan zit je al in de emozie van de spanning. Gelukkig kan je vrouw goed zoeken dus ze vindt je altijd terug. Wat heb jij lekker veel water, dan kun je altijd kiezen dat is fijn!! poot van je vriend Bert

 2. Oooh wat stoer van je Bert dat je opeens iets nieuw durft, dat komt ook door Loesje dat je je zekerder voelt en opeens iets nieuws durft te doen, zij geeft je een boost van kom op Bert doe het nu maar want je kunt het!
  Ook dat is belangrijk in een relatie dat je elkaar aanmoedigt!
  Nou geniet van je dag Bert!

  Kopje van Ollie

  1. hoi Ollie dat kan best wat je daar zegt wat Loes gelooft in mij en ze steunt me ook altijd dus dan groei ik van binnen. kopje van mij

 3. Ooooooh bert. Straks ben je bert… de stoere kater.
  Ik bonk ook al jaren teeg de deur aan. 1 keer trok ik het zeil omhoog. Vrouw zat toen op haar bak en kon er, dankzij mij😹😹, niet meer van af. Toen moest man haar bevrijd.
  Ook bonk ik altijd tegen het verbood kamerdeur aan. Voiral als ik weet dat het vol ligt met lekkers. En dan “hoor” ikjes nee katrien. Niet doen. En ikjes zeg wel doen. Mijn kamer. Toch?

  1. wat doe je dat allemaal goed Katrien, je weet precies welke bonk je tegen welke deur aan moet geven. Misschien moet ik ook tegen de bergingdeur bonken daar mag ik niet op en het is toch ook mijn huis!!

 4. Wauw miauw, ik ben diep onder de indruk van jouw prestatie, Bert. Stoer, man!!
  Water van de douchevloer is mijn favoriet. Mijn mens sproeit niet over de flesjes van op de grond. Die lik ik dan keurig droog. Tegenwoordig help ik een pootje mee als zij klaar is met douchen. Zodra ze de kraan dichtdraait en zij zelf nog druipt begin ik alvast met schoonmaken. Tegen de deur bonken durf ik nog niet, maar ik zet wel mijn allerhardste miauw aan. Mijn mens zegt dat ik dan nog steeds klink alsof ik een vogeltje heb ingeslikt, het is niet meer dan een piep. Maar toch, ik doe het wel. Daarom vind ik het fijn om te lezen dat jij daar zulke stoere stappen in hebt gezet. Dan durf ik het hierna misschien ook wel.
  Ferme kop van Sjakie

  1. hoi Sjakie goed dat je vrouw ook meewerkt maar volgens mij werk jij heel hard mee thuis. Wat een werk die badkamer. Een een piep als miauw telt ook mee hoor Sjaak, daar kun je best in groeien dat heb ik ook gedaan en nog!! kopje van mij

 5. Lieve Bert,

  Ooooh mij hart is trots, jij heb wel jou eigen overwonne. Jij heb iets niews gedurf en jij heb jou eigen laate hoore. Ooooh Bert wat bennie stoer. Mij vrouw dattie nooit te oud ben om te leere. Jij ben mij beste foorbeeld. Jij ben het beste foorbeeld van mij Feesboek. Iedereen kan het nu leeze en dan kan wij het ook probeere.
  Van me eigen heb ik niks met mij doesj, soms kom ik eeve kijke maar van me eigen wacht ik liever op mij bed. Maar dichte deur Bert, dan ga ik krabbe en soms laat ik mij eigen ook hoore. Soms ga mij vrouw ze kaamer in en dan ga ik er van mij eigen achteraan. Oooh Bert en dan fergeet ze mij eigen. Ze zeg oooh Loes ik hebbie niet gezien. Nou dan hoor jij mij nog op jou eigen vensterbank Bert.. Van me eigen ben ik geen fen van mij dichte deur, ik vind ook mij deur moet open.
  Daarom vind ik jou stoer Bert. Jij kom voor jou eigen op en nu hebbie nog meer van jou vertrouwe in jou eigen.
  Jij weet Bert assie jou deur van jou hart openzet kan jou gefoel stroome. Daarom wil ik mij deure open Bert.
  Dan kan ik jou voele van en mij gefoel is vrij,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja deuren moeten open zijn dat voel ik ook dat is gemakkelijker en beter en veiliger en dan kun je ook nooit vergeten worden dat is heel erg!! Jij bent er toch ook!! Ik vergeet jou niet Loes en ik kom ook voor jou op dat weet je hopelijk!! Je Bertje

  2. Oooooh loesie. Hoevaak ze mij al opgesloot hep in de verbood kamer. Ooooh niet te tel. Watte erg dat jou dat ook gebeurd

 6. Hoi Bert, wat dapper van jou en ook slim, dat je dat bedenkt van dat bonken op de deur. Bikkel gaat soms ook als de deur open is in de badkamer, soms ziet onze vrouw hem niet, of ze kijkt niet goed en dan zit hij opgesloten. Hij is dan soms ook stil en gaat zitten wachten tot Bjarne de deur opendoet, dat kan Bjarne namelijk als de beste, deuren openmaken. Oliver, Bikkel en Bjarne drinken hun water altijd uit de kraan in de keuken. Ze gaan dan op het aanrecht zitten en dan weet onze vrouw dat ze de kraan open moet draaien. Dat hebben wij onze vrouw inmiddels geleerd. Bas durfde in het begin alleen maar in de slaapkamer te liggen, na een paar maanden durfde hij in de huiskamer en nu soms als het mooi weer is op het balkon. Goed he. Hij durft, net als jij Bert, ook steeds meer. Oliver helpt hem daarbij.
  Onze vrouw is vandaag weer aan het werk, dus wij moeten vandaag op het huis passen.
  Knuffels van ons alle vijf Bert, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel wat goed dat jullie elkaar helpen dan heb je veel aan elkaar. Ik vind het superknap dat Bjarne een deur kan openmaken ik zou niet weten hoe dat moet. Bjarne kun je dat een keer aan me meelen van eerst dit en dan dat dus hoe je dat nou voor elkaar krijgt dat kunnen we daar allemaal op oefenen ik wil dat best leren dan kan ik altijd de berging op dat mag nou niet. knuffel van mij

   1. Hoi Bert, ik ben het Bjarne, Ik spring heel hoog tegen de deurknop (hendel) op en dan na een paar keer, ik weeg rond de 5 kilo, gaat de deur vanzelf open. Alle deuren, ook die van kasten en de keukenkastjes waar het lekkers ligt. Dat vindt mijn vrouw minder leuk. hihi. Alleen de deur dichtdoen, heb ik net als Vlo nog niet geleerd.
    Knuffels van Bjarne.

 7. Hoi Bert,
  Wat goed van je zeg!! Deuren horen niet dicht te zijn vind ik.
  Ik kan overdag door het hele huis, ’s Nachts alleen beneden, maar dat is het grootste deel van het huis. Mijn vrouw heeft een touw om de deurkrukken gedaan, zodat ik de deur naar boven overdag zelf open kan doen, de deur staat dus altijd op een heel klein kiertje. Nu wil ze me nog leren om de deur weer achter me dicht te duwen, maar ze weet wel beter, dat is haar nog met niet één van haar katten gelukt 🙂 .
  Badkamer is gelukt Bert, nu de berging nog!!!
  Kop en poot,
  Vlo.

 8. Dag Bert, wat superknap dat je iets nieuws hebt gedaan! En je hebt het helemaal zelf bedacht en uitgevoerd!
  Wie zegt trouwens dat seniorkaters niks meer kunnen leren? Ik denk dat seniors misschien wel het allerslimst zijn. Omdat je levenservaring hebt, en al veel hebt meegemaakt.
  Ik ga soms in de badkamer kijken, als een van mijn mensen er is.
  Ik doe dan altijd even aan het doesj-putje ruiken. Dat ruikt heel biesonder. Naar water en onderdegrond. Maar ik durf niet naar binnen als het water stroomt, dat is me te eng.
  Ik ben ook wel eens opgesloten, net als Jip en Loes en Katrientje. Ik zeg dan ook niks.
  Mijn mensen zeggen altijd dat het per ongeluk was, dus dat geloof ik maar.
  Als mijn vrouw in de slaapkamer is en het duurt me te lang, ga ik tegen de deur aanstaan en doe ik Piep. Dan weet ze dat ze op moet schieten.
  Een fijne dag gewenst Bert, en gefelisieteerd met dat je iets nieuws en handigs hebt geleerd!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dus dat doe jij ook aan het putje ruiken!! ik ook en dan ga ik weg. Het is een rare lucht. Niet van thuis. Ik kan er niks mee. Wat erg van dat opsluiten dat het jou overkomt en Jip en Loes en Katrientje. Daar krijg ik rare gevoelens van misschien word ik ook wel opgesloten en ik hoop dat ik er dan aan denk om piep te doen. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *