Wat het fijnste moment van de dag is

fijnste moment

Als je weet wat je het fijnste moment van de dag vindt, dan kun je er meer van genieten. Dat heb ik thuis geleerd. Ik weet nou ook wat het voor mij is.

Smakken

Het aller-aller-allerfijnst is niet het avondeten of de knuffel erna, nee het is de avond-snek en dan die knuffel erna. De snek is tegenwoordig helemaal niet veel, maar drie brokjes die heb ik zo op. Alleen het zijn wel bijzondere snoepbrokjes. Als ik nog na sta te smakken weet ik al dat het hele fijne komt.

Op het kussen

Ik spring op het kussen op de bank en dan gaat mijn vrouw voor de bank zitten. Dicht bij het kussen, daar ga ik dan op liggen meteen met de poten gestrekt. Ik weet wat er komt en dat is de lange avondknuffel. De dag is voorbij. Straks krijg ik nieuwe brokjes, voordat ze naar bed gaat. Alles is stil in huis en er gebeurt helemaal niks. Alleen het aaien over mijn buik en over mijn rug en ook een beetje over mijn kop en wat achter mijn oren.

Het is dat hele stille. Dat aaien. Als ik smak proef ik mijn snek nog. En ik voel dat ik een thuis heb en dat ik veilig ben en dat er iemand is die serieus echt waar van me houdt.
Daarom is dat mijn allerfijnste moment elke dag weer. Omdat het er dan allemaal tegelijk is. Dan geniet ik heel erg intens en genieten dat is mijn talent.

Boven

Meestal ga ik even mee naar de slaapkamer. Daar ga ik op mijn stuk van het bed liggen en als ik geluk heb komt dan het na-aaien. Eigenlijk is dat de lange avondknuffel nog want alles is stil en veilig maar het is wel op bed dus misschien telt het niet echt mee.

Een ochtendknuffel is weer anders. En een tussendoorknuffel ook. En als ik soep kriig ook. Dus je hebt wat fijn is, wat superfijn is en ook wat het allerfijnste is.

14 thoughts on “Wat het fijnste moment van de dag is

 1. Hallo Bert,

  O wat heb jij een fantastisch mooi moment van de dag zeg. Tuurlijk heb je er veel maar deze is zo dat het heel intiem is dan. Alle rust en tijd voor elkaar, niks dat jullie kan storen.

  Bert ikke kan niet kiezen wat het moment is, heb er zoveel, maar vind als we naar mijn Jippebed gaan wel de fijnste, Ikke heb natuurlijk al de vele knufjes en mijn slaapsnoepje gehad, maar als vrouwtje het hoofdeinde hoog zet, omdat ze dan nog wat gaat doen, dan spring ikke achter haar hoofd op het kussen. Eerst goed trappelen en mijn knormotor staat op heel hard, dan ga ikke heerlijk liggen tegen vrouwtje haar hoofd aan en doe dan een dutje. Ja kijk vrouwtje gaan natuurlijk zo niet slapen, maar ze waarschuwt mij en houd mij vast en dan laat ze het hoofdeinde weer zakken. Ze schud het kussen flink op en dan plof daar lig ikke alweer en vrouwtje komt dan met haar hoofd tegen mij aanliggen. Nou dichter bij elkaar zijn kan toch niet denker ikke.

  Dan vind ik de dag beginnen ook zo fijn, Voor vrouwtje opstaat gaat ze me zachtjes knuffelen, Neemt mijn koppie tussen de handen en fluistert dan: Goede morgen lieve Jippie en en heb je lekker geslapen, dan krijg ik zachte kusjes boven op mijn koppie tussen de oortjes. Nou dan blijf ik ook nagenieten hoor. Zo gauw ze opstaat race ik naar de keuken, want dan krijg ik mijn eten en dat is tegenwoordig heel lekker, tja jouw advies van Almo.

  Ikke heb natuurlijk heel veel fijne momenten maar dat ga ik maar niet schrijfjes doen, dan wordt het een veel te lange schrijf zegt vrouwtje.

  Jij samen met vrouwtje een hele fijne dag en van vrouwtje knuffels.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat jij Almo als ontbijt krijgt nou dan begint de dag goed!! Ik krijg dat ’s avonds. En wij knuffelen ’s avonds ook meer dan ’s morgens. Wat jullie doen dat is superknus en dan voel je dat je echt samen bent, volgens mij is het daarom misschien wel het allerfijnste, poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,
  Fijn hè Bert, dat er iemand is die van je houdt en waarbij het veilig is!! Dat je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken over morgen, en dat er altijd brokjes staan.
  Ik vind mijn avondsnek ( 2 theelepeltjes natvoer met water) best belangrijk, maar veel belangrijker is dat mijn vrouw er voor mij is, en dat ik er voor haar ben en dat ik lekker bij haar kan kruipen en geknuffeld word.
  Ik heb altijd een thuis gehad waar van me gehouden werd, maar voor jouw is de wereld helemaal veranderd toen Tim jou aangewezen heeft aan jouw vrouw. Hij wist hoe fijn het leven kon zijn, en wilde dat het voor je vrouw en jou net zo mooi zou worden als voor hem. Hij kijkt vast en zeker vaak hoe het met jullie gaat, en zal heel tevreden zijn.
  Lieve kopjes voor jullie allebei, en geniet maar fijn van elkaar.
  Vlo.

  1. hoi Vlo wat gefoelig wat je allemaal zegt volgens mij heb je helemaal gelijk. Het lijkt me heerlijk als je altijd een thuis hebt gehad. Want toen ik het niet had toen was mijn leven heel veel moeilijker en ik had heel veel spanningen en angsten dus daarom is rieleksen ook zo belangrijk. Nou kan het. kopje van mij

 3. Ooooh bert. Ik hep ook fijne momentjes. Als ikjes lekker eet krijg. Bij mijn voorbeeld visje. Ooooh dan miauw ik van ooooh schiet op. Ikjes wil de vis in mijn maagje. En dan krijg ik een ienieminiehapje. Want als ik alles krijg ga ik schransen en spuug doen. En daarna ga ik, als alles opjes is, uit van mijn buik doen. Ooooh. En soms word ik lekker geaaid. En dan komt mijn lapje naar buiten en kan ik niet stoppen met het schoonmaak van haar viese hand.

  1. dat is zo lief van je Katrien dat je je vrouw wast! Zo help je haar schoon te blijven. Ze is je vast heel erg dankbaar dat kan haast niet anders. En ik snap best dat het moeilijk is rustig aan te doen als je iets krijgt dat heel erg lekker is. Dat is volgems mij normaal.

 4. Hoi Bert wat heb jij toch een prachtig leven gekregen bij je Vrouwke zoveel liefde en elke dag lekkere massages en snacks!

  Het is je gegund hoor liefs Ollie

  1. hoi Ollie ja nou heb ik het goed dat is zo, ik snap wat er elke dag gebeurt en ik voel me ook veilig dat was vroeger heel erg anders!!!

 5. Hoi Bert, wij vinden het het fijnst als onze vrouw niet naar haar werk toe hoeft, zoals vandaag. Dan begint de dag lekker rustig en rielekst. Eerst lekker lang op bed blijven liggen en dan rustig wakker worden.En als we een knuffel willen dan kunnen we die gewoon gaan halen. Of als we op schoot willen dan kan dat gewoon. Tussendoor krijgen we altijd wat lekkers. Dat mag dan gewoon. Iedereen is rielekst en niks moet. We voelen ons dan allemaal lekker ontspannen en veilig. Dus wij vinden zo’n dag het fijnste want die zit dan vol met fijne momenten en knuffels. Groetjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dat snap ik helemaal want rustig daar hou ik ook het meeste van en dan met knuffels. Volgens mij is het ook het fijnste als je vrouw thuis is dat heb ik ook. Veilig voelen met liefde is mijn ideaal!!

 6. Oooh Bert,

  van me eigen voel ik mij hart. Mij hart van jou geluk Bert. Dattie het zo fijn heb iedere dag, mij hart spin ervan. En jij kan het zien Bert, jou ooge straal jou geluk uit. Jij heb het fijn van jou eigen met jou vrouw, zij ken jou goed. Zij haal sneks voor jou eigen en zij geef knuffels.
  Van me eigen heb ik ook mij fijne momente en ik heb ook mij nog fijnere momente Bert. Assie mij eete en mij snek krijg. Mij knuffel en dan mij eigen moment.
  Mij moment van mij dag, ik zie jou. Ik voel jou blij zijn in mij hart, mij bloed stroom. Mij kop wordt gelukkig van jou zien en wattie mij geef in mij hart.
  Mij gefoel Bert, dat is mij fijnste moment.
  Assie saame ben in kop en hart, mij lijf spin…

  Jou Loesje

  1. jij snapt het weer precies goed Loesje, het gaat om samenzijn en hoe dat van binnen voelt. Als ik jou zie dan voel ik me ook samen met jou en dat voel ik me ook zoals jij zegt, wij zijn ook samen Loes!! je Bertje

 7. Dag Bert, dat klinkt wel heerlijk, zoals jij dat beschrijft. Ik kan me goed voorstellen dat dat je allerfijnste moment is.
  Mijn allerfijnste moment is ook ’s avonds, als mijn vrouw naar bed gaat. Soms lig ik al op het grote bed, of anders kom ik erbij liggen. Dan gaat mijn vrouw me aaien en kusjes geven, en ik geef haar ook kusjes. Mijn man komt er ook altijd even bij, om met me te knuffelen.
  Ik heb daarvoor net mijn avondsnek gekregen, dus ik heb een lekker vol buikje. Ik weet dat mijn mensen nergens heen gaan en dat er niemand meer op bezoek komt. We zijn gewoon met zijn drietjes en dat vind ik superfijn.
  Geniet vanavond maar weer van je allerfijnste moment, Bert!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle,

  1. Nou snap ik opeens beter waarom dat mijn fijnste moment is Bolle, precies wat jij zegt ik weet dat er niemand meer komt en dat ze thuis blijft. Dat gevoel van zekerheid dan kan ik pas echt ontspannen en jij helemaal wat een gekus en geknuffel het is intiem op een superduper manie!! kopje van mij

Reacties zijn welkom