kater Dorus over vliegjes en vooral een bromvlieg

vliegjesHajooo iedereen. Poinkiepoinkiepoink. Daar ben ikke weer!! Vandaag ga ikke het over vliegjes en mijn vaste gewoontes hebben.

Bromvlieg

Ikke heb mijn allereerse bromvlieg ooit gevangen!! Ooooh ik zag die vlieg tegen het raam in de woonkamer aan boemsen. En toen gebeurde het!! Ik voelde me oer. Maar dan ook echt oerrrr. Ikke rende naar het raam, frauw moest echt opzij springen want ik zag alleen nog maar die vlieg. Hihihi.
Boemboemgraai. Mis!
Tiktik weer mis! Oooh zo erg. Ik ging zo een uur door. En opmijeens… BAM!! RAAK!!
Ik had hem! Frauw zat op de bank en ik legde de vlieg voor haar. Hij was aan het spartellen, leuk he? Hihihi.

Tipjes

Ik wou eigenlijk best wel weten hoe zoiets nou smaakt. Dus ik ging de vlieg opeten. Oooooh wat een deeliekatesse was dat!! Net soesjie!! Frauw ging een beetje over haar nek. Ik zat haar smakkend aan te kijken. Ik heb haar van een gefaarlijke vlieg gered, ze sau me best wel dankbaar mogen zijn. Toch?
Tipjes om een vlieg te vangen:
1) ga erfoor. Laat je niet afleide.
2) wag op het juiste mooment met toeslaan.
3) go foor ze kill. Trek je nies aan wie of wat er in je weg staat!!
4) gooi en smijt alles wat in de weg staat op de grond.
5) trek je nies aan van het commentaar wat je mens naar je kop gooit.
6) laat je niet stoppen.
7) eet smakelijk.
8) as je seeniejoor ben kun uwes vragen of uwes mens de vlieg wil vangen en aan u geven wil.
9) na het smikkelen goed uitrussen.

Gewoontes

Oompie Bert had het vorige week over gewoontes. Ik keek naar frauw en vroeg of ik dat ook had. Ja zei ze.
Zodra ik buiten de brommer hoor dan race ik naar de voordeur. Dan wacht ik tot manmeneer binnenkomt en dan plof ik op me zij op de grond. Dan wil ik door hem geaaid worden. Dan zegt hij dat ik zijn grote vriend ben.
Let wel… ik doe dit niet voor frauw. NOOIT!!

De bak

Met frauw ga ik in de natte kamer. Ikke loop dan ook zelfs IN de ruimte waar het regent. Ikke lik dan de muur af. Warm water smaakt soms erg lekker hihihi. Bij mijn manmeneer doe ik dat nooit. Hij spettert mij teveel.
Met mijn grote vriend manmeneer make we elke dag de bak schoon van mij. Twee dagen schept hij mijn plasjes en drukjes uit de bak, en de derdste dag maakt hij de hele bak schoon. Ikke help hem daar mee natuurlijk door de kijken of de korrels goed gedeepooneert worre inne zakje.

Pelen

Smorgens, als ik me ontbijtje krijg eet ik er een beetje van. Dan stop ik en loop ik naar frauw. Ik ga dan voor haar zitten want ik wil dan twee noepies.
En geloof het of niet, maar als ik ze heb gekregen ren ik weer naar mijn etensbakje en ga dan verder smikkelen. Ondertussen kijk ik steeds naar man en dan zegt hij lekker he vriendje van me.
Dan lik ik me bekkie af en eet ik nog sneller. Dan wil ik eigenlijk pele om half 6 smorgens, maar om รฉรฉn of andere stomme reden willen ze dan niet. Ze zeggen dat het te vroeg is. Nou ja!!

Rollen

Als frauw naar bed gaat loop ik altijd mee. Ikke spring dan op bed en ga dan ligge. Frauw seg dan van ben je er weer Pooriepoor? En dan ga ik rollen. Dan gaat frauw de teblut aanzetten om nog wat teefee te kijke. Ik neem een snoekduik dan naar haar tenen. HAP!!
Auw hoor ik dan. Happerdehap doe ik weer. Wist uwes dat ik soms kan fliegen? Opeens sta ik op de gront. Nou… dat pik ik niet. Ikke spring op bed en bijt opnieuw hihihi. Ikke zal het tenenmonster furrslaan!
Of ik duik onner de dekens. Niet altijd aan te befele hoor. En dan seg se wat oofer mij Sjanel o stinkie.

Onner de bank

Om de dag gaat mijn man op jacht naar me speelgoed dat onder ies licht. Mijn man pakt dan een lange stok en een liggie om onner de bank te sgeinen. Ik ga dan bij de bank klaar liggen. Zodra hij zijn kop laat zakken lik ik zijn haare schoon. En door dat fint hij mijn balletjes en speelgoedpaaseitjes. Die legt hij dan op de saalontaaful en dan ga ik daar kijken. En ik soek eerst het leukste er tussen uit. Me stuiteballe. Poinkpoinkpoink hihihi.
Daarna me paaseitjes. Die kan ik drage want er sit een tauwtje aan.

Dit was het foor deze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes

Toedeledokie

Dorus

20 thoughts on “kater Dorus over vliegjes en vooral een bromvlieg

 1. Hoi Doorie.
  Wat heb jij het druk zeg.Maar ja je personeel opvoeden zoals jij het graag wil,is ook een hele klus.Maar dan heb je je hele leven er wat aan.Dus nu goed doen.Dat hebben wij{mijn zus Sparkle en ik,Muzette} ook gedaan.Wij hadden de mazzel dat wij de eerste katjes waren van scullary girl.Met het gevolg dat wij het ongeveer hebben zoals wij het graag hebben.Ha Ha vrienden van scullary girl zeggen dat wij verwend zijn.Zus van scullary girl noemt mij Muzette zelfs prinses op de erwt { hoe durft ze…}…..maar scullary girl zegt altijd: beter verwend dan verwaarloosd.Wij vallen onder de categorie heel erg verwend geloof ik.Wij vinden dat heel gewoon hoor.
  Wat fijn voor je manmeneer dat je hem elke dag komt begroeten,als je de brommert hoort.En dan met je grote vriend lekker kroelen…En ook nog eens zijn gymnastiek verzorgen.Alle speeltjes opzoeken.Ik zou zeggen;” Doorie je bent goed bezig zwartepantersiemees!”
  Dat is wat scullary girl wel erg mist van Fynn.Die deed dat ook altijd als scullary girl thuis kwam.en dan knuffelen,Uitslover op dat gebied.Wij zijn wat dat betreft nette meisjes.Al wil Sparkle nog wel eens naar haar toe komen,maar dat heeft dan meestal meer te maken met het feit dat ze eten wil hebben.En de tijd van de dag maakt haar niks uit.Ze wil graag en vaak een volle buik.Net als je MammaLoesje.
  En vind je Frauw het niet gezellig dat je op bed komt?Of is het tenen bijten een klein,dingetje?Volhouden hoor.Wij vinden op bed ook erg gezellig.Ik ,Muzette,heb zelfs mijn eigen dekbedje op het voeteneind.En Fynn ging graag tussen dekbed en sprei liggen.Misschien kan je dat eens proberen en dan niet kluiven op tenen maar knorren.Je hebt dan geheid succes,
  En dan moet ik je toch een groot compliment geven.Wat SUPER dat je die bromvlieg te pakken kreeg.Dat is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel moeilijk en je deed het toch.Al je poinke poinke training heeft gewerkt.Ik vind het wel een beetje ondankbaar dat je frauw hem niet wilde opeten.Je had ‘m toch als kado aan haar gegeven.Volgende keer maar direct op smikkelen.
  Doorie je doet het opvoeden van je personeel heel goed.Ga zo door!!!
  Groetjes en een kopje van je tantes Sparkle en Muzette.Van scullary girl een knuffel

  1. Ikke wis niet hoeveel werk het is om je mense op te foede. Echt!! Iedere dag moet ik mauwen fan geef me dit, geef me dat. Ikke krijg er gewoon een hese mauw fan.
   Frauw fin het juis heel leuk dat ik op bed spring, maar ik mag dat enge tenemonster nies doen!!! Erg he?
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Ja Doorie,dat is meen!Je moet het tenen monster verslaan!!En dat het een hele klus is om je mensen op te voeden…breek me de bek niet open ,zal ik maar zeggen.Maar hou vol.Je gaat het winnen!!!Pootje van Muzette

 2. Lieve Doorie,

  jou mamsie had al ze heele verhaal foor jou eigen gemaak en toen tik ze te hard met ze poot op mij vrouw ze teelefoon en alles weg….
  Toen heb mamsie effe bij moete koome en zij heb seeve tonijnstukke weg moete werreke…
  Nu ga zij het weer probeere want jij ben wel mij jonge, mij beebie, mij Doorie die brommerfliege gang foor ze eigen….
  Ooooh bennie wel foorzichtig dattie nie door jou raam spring ofer jou balkon in jou buurman ze fijfer. Mamsie kan het er nie bijhebbe als jou ies oferkom. En kijkie ook uit dattie wel zorrug dat jou brommer uitstaan van jou flieg anders poinkie nog harder door jou huis.
  Maar jij heb wel heel feel mooie letters gemaak en jij fertel wie jij ben en hoe jij leef.
  Mamsie geef jou ze eigen tip.
  Eetie eers jou bak leeg en fraaie dan om noepies en meer eete. En jij kan het jou heele dag doen, jou mamsie doe het ook…
  En bennie foorzichtig met jou frauw ze teene, jij heb niks te soeke onder jou frauw ze dekdeeke.
  Kijkie goed uit mij jonge…

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie, ikke ga nooit meer onne dekens hoor. Me neusje herrestel nog!! Ooooh sjo errug.
   Ooooh mamsie… fanmijnochtend had ik foor 7 uur mijn ontebijt helemaal opgeeet๐Ÿ™€๐Ÿ™€ er lag nies meer. Toen sei frauw moet ik er nog een hand ingooie? JA gilde ik!!! En ik kjeeg ook 2 ekstra noepies hihihi
   Mahammmmmm ikke poink niet oppe ballekon. En as ik het wel doe dan hauwt het gaas me teege๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Oooooh moppermopperpoinkiepoink.

   Koes koes mamsie ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

 3. Hoi Dorus.
  Weet je wat ikke altijd deed toen ik ook op het balkon moct. Ik ging allarlei beestjes van, die deed ik voorzichtig in mijn bekkie en deed ze dan binnen loslaten. Was om vrouwtje van de stoel te krijgen, zij deed ze dan vangen en weer naar buiten. Alleen de reuze grote libellen helicopters, die smikkelde ik op en vrouwtje kreeg de vleugeltjes en het kopje, mocht ze afkluiven. Ikke vind samen delen met vrouwtje belangrijk. Zo nu ga ik weer dutje doen onder het dekbed, want er zijn vervelende geluiden in huis van de werkmensen. Knuf van vrouwtje en kopje en poot van Ome Jip

  1. Oooh oome lort jip. (Oomie bolle… oooh uwes sauw oome lort jip zijn nieuwe kasteel eens moete zien๐Ÿ™€๐Ÿ™€ dan snap uwes waarom ikke lort seg)
   Deze flieg kwam selluf binnen. Frauw hat deuren openzet. Nau… die was voor mij hoor!! Hihihi

   Oome lort jip… wel ff de dekens wapperen hoor, dan ruik het weer frips hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Hoi Dorus jammie jammie wat heb jij een lekkee maaltijd gehad, heb je nu ook extra vliegles gekregen van de brom/stront vlieg want dat dan kun jw nog meer door her huis “vliegen” met alle speektjes en pauwveren en in de nacht oo eens oo het bed “vliegen”dat vindt je personeel oooooooh zo leuk, doen hoor,!!!

  Kopje van je vriendje Ollie๐Ÿ˜ธ

  1. Ik heb dat fliegie niet meer gefoeld nadat ik hem op at. Terwijl die op de bank nog spartelde. Zo stom๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Maar ikke vlieg nog steeds door het huis hoor ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   En ik blijf ook die enge tenemonster aanvalle!!!
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Hoi Dorus, fliegjes zijn superlekker, Bjarne gaat altijd lekker zitten smakken als hij een fliegje heeft gevangen, onze vrouw vindt dat ook niet zo fijn om te horen. Als wij, Bjarne en Bikkel achter een flieg aanzitten, dan fliegen wij ook de hele kamer door, net zolang tot we hem of haar te pakken hebben. En tenen bijten , dat doen we niet, is dat lekker Dorus??
  Wij verstoppen ook altijd onze speeltjes onder de bank of onder de kast, onze vrouw moet ze dan ook met een stok daaronder vandaan halen. Dat is goed voor haar, want dan krijgt ze ook weer eens wat beweging. En als ze thuis komt van haar werk, dan wachten wij haar ook altijd op, maar dan hollen wij dan wel gelijk naar de keuken, want dan krijgen wij ook altijd wat noepies. Vrouw denkt dat we blij zijn om haar te zien, dat zijn we natuurlijk ook wel, maar het allerbelangrijkste zijn de noepies.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Mijn atfies is om pas na de waskaamer in tenen te gaan bijten!! Doe het er nooit voor… zo erg ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ en dan nog moeten jullie oppassen hoor. Want tenen kunnen je ook laten vliegen!!
   Noepies zijn het aller, aller ALLERbelangrijkste op de dag. Een dag niet gesnekt is een dag weggegooid. Zo denk ik altijd hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Lieve Dorus, wat mooi heb je geschreven over die heerlijke bromvlieg die je hebt gevangen met veel geweld. En die je vervolgens hebt opgegeten. Ik vind het zelf heel vies hoor, maar jullie poezen vinden het heerlijk. Floortje zegt altijd dat een vlieg zo lekker knapt in de nek. Tenen bijten deed Floortje ook altijd toen ze nog een kitten was, wij vonden dat ook niet echt fijn. Ook poinkte ze op onze benen als we die bewogen onder het dekebed. Ze vond het een leuk spelletje, wij niet echt. Je bent een heerlijke eter lieve Dorus als ik het zo lees, dat is goed als je nog een jonge katerman bent. Fijne dag nog lieve vliegende siejamees, kusje en kopjes van Ina en Floortje.

  1. Ikke ben al bijna รฉรฉnig hihihi. 3 mei ben ik jaarig.frauw seg dat ik dan een mieniefeestje mag geven. Lijk me leuk.
   Oooh dus uwes kreeg ook steeds auw te hoor als uwes in tenen beet of poinkt op benen๐Ÿ™€๐Ÿ™€ wat raar. Ik fin dat ik me mensen moet beschermen tegen deze gevaarlijke monsters!!
   Pootjes tante floor ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hoi lieve grotesiejemeezezwartepanterjager, wat ben je toch een slimmerik! Dat je zomaar een vlieg hebt gevangen, mijn kompliementen! Ik eet zelf geen vliegen, maar wel miertjes. Die lik ik zo op. Er zit niet veel vlees aan, maar het zijn er wel een heleboel. Het is eigenlijk een soort snekje. Heb je miertjes op je balkon? Ik heb een keer zo’n vlieg met strepen gegeten, maar dat deed pijn. Gelukkig kon ik hem nog uitspugen. Het was zo’n prikker, met een stekel voorop. Die moet je NOOIT eten! Ik moest een hele tijd slikken en spugen, mijn mensen waren helemaal zenuwachtig.
  Wat leuk dat je met je manmeneer en je vrouwmevrouw verschillende dingen doet. Ik heb dat ook. Wel jammer dat je vrouw helemaal niet blij was met de vlieg, maar zo zijn mensen. Gelukkig heeft ze wel gezien dat jij een superjaagzwartepanter bent!
  Lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij al je eigen eten vangt!

  1. Oomie bolle… de fogel is aangekomen!!! ๐Ÿ˜‰
   Oooh ik heb nog nooit mieren gezien๐Ÿ™€๐Ÿ™€ maar frauw zegt dat ik die niet mag eten. Ommedat ze giffie zijn.
   En die gestreepte vliegen laat ik met rus hoor. Die zoeme mij te eng ๐Ÿ™€๐Ÿ™€ en man sei dat ze meen zijn.
   Ik wil nog wel zoon grote vlieg vangen hoor ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes oomie ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Fijn, van die vogel! En je vindt vast nog wel eens zo’n vlieg, er zijn er een heleboel als het warm is! En dan worden ze soms ook NOG dikker!

 8. Ohhhhh Dorus die dikke vliegen zijn echt lekker he????
  Wij vangen die ook altijd……..altijd een leuk spelletje en inderdaad moet er niets in je weg staan!!!!!
  Wij hebben ook al eens een bloempot van de vensterbank gegooid door een vlieg te vangen.
  Maar onze vrouw heeft de rommel opgeruimd en wij hebben gekeken of het plantje nog okรฉ was.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

 9. He Dorusje! Leuke blogje heb je schrijf gedaan. Vliegen zijn echt jammie en ze vangen ook. Onner dekbed lig ik ook wel eens. Maar vaker erboven. Suc6 met je mensen opvoeden, dat is een hele klus!

  1. Dat hat iemand wel eens mogen zeggen๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Zooooo wat een werk zeg.
   Tot volgenme week tante minnie๐Ÿพ๐Ÿพ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *