Helemaal warm dat is helemaal ontspannen

warm

Ontspannen is iets waar ik nooit over nadenk. Dat komt omdat ik weet hoe het moet. Dus ik ga nou tips daarvoor geven dan kan iedereen het ook.

Gespannen

Nou moet ik eerst zeggen dat het helemaal niet zo is dat een kat vanzelf kan ontspannen. Als je angstklachten hebt dan kan het zijn dat je de hele tijd van jezelf moet opletten wat er gebeurt, dat heb ik beivoorbeeld als de glazenwasser komt. De laatste keer ging ik meteen onder de tafel zitten dan kon hij me niet zien en daar heb ik gewacht tot alles weer rustig was maar toen was ik nog steeds gespannen. Dus vanzelf gaat zoiets niet.

Ontspannen

Wat ik doe om te ontspannen is best veel en het meeste kan ik alleen maar soms moet mijn vrouw meehelpen. Ik som op wat ik weet en misschien zit er iets bij waarvan u denkt dat ga ik ook doen.

 • gapen, dat deed ik al maar toen mijn verkering Loes er een workshop over gaf toen wist ik zeker dat ik het goed deed
 • rekken en strekken dat is altijd fijn
 • in de zon liggen en niks doen alleen foelen wat mijn gefoel is. Dan ben ik warm en rustig
 • aaien, dat moet mijn vrouw doen, ik geef soms een kopje dat is dan voor haar ontspanning maar als zij rustig is dan ben ik het vanzelf ook zo werkt dat
 • soms ren ik even door het huis, vooral over de trappen, daarna ben ik mijn eenerzjie kwijt dus dan lig ik vanzelf lekkerder op mijn kussen
 • heel erg lekker snekken wegens dat ik me dan van binnen zo tevreden voel, maar voor een snek heb ik mijn vrouw nodig ik kan het niet zelf pakken

Tips

Dit zijn mijn tips om te ontspannen. Als de glazenwasser komt dan ben ik gespannen daar kan ik niks aan doen. Maar ik kan er daarna wel wat aan doen om weer te ontspannen dus daar gaat het om.

9 thoughts on “Helemaal warm dat is helemaal ontspannen

 1. Hoi lieve Bert, je legt heel goed uit hoe je dat kan doen, ontspannen. Soms gaat het vanzelf, en soms moet je er iets voor doen. En soms kan je het alleen, en soms niet.
  Ik vind het zelf het fijnst als ik kan ontspannen samen met mijn mensen. Want dan foel ik me echt samen. En ik vind het het allerallerallerfijnst als ik me kan ontspannen met mijn mensen in het zonnetje.
  Vanochtend was ik samen met mijn vrouw in mijn tuin en toen heb ik liggen rollen op de tegels, zo blij was ik. De tegels waren helemaal warm en ik ook. Mijn vrouw heeft me een hele tijd op mijn buik geaaid, en ik kreeg er maar niet genoeg van. Dan ben ik ontspannen. En mijn vrouw ook.
  Ik hoop dat de glazenwasser voorlopig niet komt, Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hallo lieve Bolle en vrouw en man Bolle,

   Ikke wil jullie super veel bedanken voor de prachtige kaart, catnip tak en de kaarsjes. Het was een ontoerend gebeuren toen de postduif een hele grote/diike flop bracht. Vraag even aan vrow Dorus of ze jullie de foto van alle kaarten en ons huis kan sturen. Ikke mag niet veel schrijf meer doen. Wij hebben nog niet internet. Ik woon al sinds maandag avond in ons huis, dit komt door Tante Corona. Heel veel knuf van vrouwtje en poot en koje van je grote vriend Jip

   1. Dag lieve Jip en mevrouw Jip, heel graag gedaan!! Ik heb van Dorus al een footoo gezien van alle kaarten, het issupermooi!
    Mevrouw Dorus heeft het geweldig geregeld, en iedereen wilde meedoen natuurlijk. Omdat we jullie twee superlief vinden!
    Heel veel geluk in jullie nieuwe voor altijd huis, ook al moeten jullie nu nog kamperen. Als jullie er helemaal echt wonen kunnen jullie iets lekkers eten, met de kaarsjes erop.
    Iedereen denkt aan jullie!
    Heel veel knuffels voor jullie allebei van jullie grote vriend Bolle en van mijn mensen.

  2. hoi Bolle wat een supermiddag als je zo in de zon kunt rollen en je krijgt nog buik-knuffels ook. Dat is gezellig en ontspannen en je bent samen en je gefoel is goed. Ik hoop dat voortaan elke middag zo is of beter, dan merk je niks van het fierus. Dat de tegels warm zijn betekent vast dat er lente is of dat het misschien al wel zomer is dat kan best!! warm pootje van mij

 2. Hallo Bert,

  Even een klein schrijfje. Morgen middag hebben we internet en mag ik meer schrijf doen. Straks zijn de mensen hier klasr en msg ik op avontuur door ons huis, ikke was vanmorgen stilletjes de kamer ingerend. Ik wil alles graag gaan bekijken waar vrouwtje toch al die maanden mee bezig is geweest. Met mij gast het goed hoor, alleen nu de mensen werken lig ik te slapen onder het dekbed en dat is voor mij nu ontspanning. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat lief dat je toch de tijd vindt om mij te schrijven, er gebeurt nou zo veel in je leven!! En wat dapper dat je vanmorgen de kamer inrende, een nieuw huis is best spannend en jij durfde dat toch maar. Ik vind het ook fijn dat je kunt slapen als er mannen in huis zijn. Dan ben je van binnen toch een sterke katerman!! poot van je vriend Bert

 3. Dag lieve Bert, dat was een goede spoedcursus ontspannen die jij gaf. Wij zullen het hier ook gaan proberen, Floortje is er entoesjast over, hoewel zij heel goed kan ontspannen zoals je wel ziet op haar foto’s. Fijne avond lieverd en kopjes en kusjes van Ina en Floortje.

 4. Hoi Bert. Dat zijn goeie tips! Frau heeft best een beetje stress van alles nu. Nu kan ik haar beter helpen. Ons verhaaltje van dinsdag is al bijna af. Dat is fijn om samen te miauwen. Poot, Minnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *