Het leefe is raar maar mijn oor is warm

warm oor

Ik weet dat het leefe nou raar is. Mijn katervriend Bolle heeft dat gisteren heel goed uitgelegd. Er is nou dat fierus. En er is ook zon.

Zon

Eigenlijk dacht ik dat er nooit meer warme zon zou komen het duurde zo lang en ik had de hele tijd een wintervacht. Maar op een dag was er zon, van die echte warme zon. En de dag erna weer en nou de hele week ook zei mijn vrouw. Dus ook als er een fierus is dat blijven er fijne dingen bestaan alleen je moet het wel weten.

Liggen

Ik ging meteen in de vensterbank klaar liggen. Daar heb ik de meeste zon over mijn hele lichaam en ook over mijn oren. Als ik zit, heb ik alleen zon aan ĂŠĂŠn kant van mijn lichaam, dus dan moet ik op tijd anders gaan zitten. Pluspuntje is dat ik de straat in de gaten kan blijven houden. Het is er nou superstil maar je weet nooit dus ik blijf opletten, dat is mijn ferantwoordelijkheid.

Oor

Ik laat ekspres een foto van mezelf zien dat ik lig met mijn ene oor waar iets mee is. U weet dat ik dat moeilijk vind. Er is een stuk af. Kan ik niks aan doen. Het groeit niet meer aan, heeft de dokter gezegd. Dus het blijft zo. Maar ik laat het toch zien en dat is hierom.

Ik find het moeilijk dat er een stuk af is en toch is het fijn als mijn oor warm is. Dan ben ik tevreden en ik ga helemaal slap worden van het rieleksen. Dus er kan best iets fijns zijn ook al is het leefe raar.

Fijn

Dat hoop ik ook voor al mijn vrienden. Dat ze iets fijns hebben:

 • een veilig thuis
 • een kussen of een deken om op te liggen
 • iemand die van je houdt en je aait
 • een snek
 • zon op je vacht
 • anders

Het is voor iedereen anders dat weet ik. Perzoonlijk vind ik ook wat Bolle vindt, dat we elkaar hebben en dat is ook al zo fijn, serieus waar.

24 thoughts on “Het leefe is raar maar mijn oor is warm

 1. Hallo Bert,
  Het is nog van de vroegjes, maar ik mocht van vrouwtje jouw schrijf al lezen en terug schrijf doen. Er is zoveel vervelends in het land door die logeer partij van Tante Corona, dat vrouwtje heeft gelezen dan we zomaar een allemaal huisarrest kunnen krijgen. Nu heeft vrouwtje daar zo de zenuwen van gekregen en gezegd: Jip we gaan met spoed hier uit ons tijdelijk huisje en naar ons voor altijd huis. Bert het is nog niet klaar , we zouden eigenlijk 30 maart gaan verhuizen. Vrouwtje weet ook nog niet of de mensen het laatste gedeelte van de vloer beneden nog komen doen aan het eind van de week en dat de verhuizers onze spullen kunnen komen brengen. Als dat allemaal tegen zit gaan we kamperen in ons huis. Hopelijk brengt de postduif vandaag een luchtbed en kunnen we daar op slapen en zo niet dan maar op wat kussens op de grond. Ik heb natuurlijk wel mijn eigen bedjes, maar vrouwtje is te groot om daar zelf in te gaan slapen. De slaapkamer, keuken en badkamer is klaar, we kunnen met veel kunst en vliegwerk er wonen. Vrouwtje is gisteren met spoed begonnen met inpakken en spullen wegbrengen en vandaag de rest. Ikke snap niet zo goed wat vrouwtje doet en ze heeft mijn reismand hier tussen alle troep neer gezet, ik ben bang dat ik daar in moet. het wordt een lange rit zegt vrouwtje, net als toen we hier naar toe moesten. Bert ik zal proberen om iedere dag wat van me te laten horen, maar vrouwtje heeft nog geen internet, Men komt het niet aansluiten vanwege Tante Corona en vrouwtje gaat het zelf proberen, maar ze kan heel veel maar hier heeft ze geen lekkere kaas van geknabbeld. Er zit gelukkig wel een boekje bij. Vrouwtje kan wel met de telefoon internet krijgen en dus alles lezen en kleine beetjes schrijf doen. Ik moet nu stoppen van vrouwtje want ik ga haar helpen weer met inpakken. Tot de volgende schrijf in ons eigen huis.Jij en vrouwtje een rustige dag en heel veel zonnetje, heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Ow Jip heel veel pootjes! Frau vraagt of de Ka Pe En wel al een internet daar heeft neergelegd. Alleen het kastje aansluiten is de plaatjes volgen zegt frau. En anders wil ze van afstand wel een pootje helpen. Hou je taai man!

  2. Lieve Jip en vrouw van Jip , heel veel sterkte, wij denken aan jullie. Knuffels van ons allemaal.

  3. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh jij ga naar jou fooraltijdhuisje waar jij met jou vrouw foor altijd ga woone. Jij krijg mij kopjes van sterkte en suukses foor jou eigen en foor jou vrouw. Het is nou moeiluk Jip, maar jij weet alles kom goed. Blijfie poesietief saame met jou vrouw want saame kan jij meer. Iedereen van mij Bert ze blog denk aan jou en wij draai pootjes foor jou eigen en jou vrouw.
   Assie probeer te denke, alles kom goed. Kom alles goed.

   Liefs van mij eigen, Floris, Zusje en mij vrouw

   Loesje

  4. Hoi lieve Jip en mevrouw Jip, ik doe de hele dag aan jullie denken en pootjes draaien!
   Heel veel sukses met ootoorijden, doen jullie alsteblieft heel voorzichtig?
   En als jullie nog niet kunnen komjoeteren in het nieuwe huis komt dat later wel. We vergeten jullie zeker weten niet! Iedereen van de blog doet aan julie denken!
   Een grote dikke steunknuffel van mij, Bolle, en ook van mijn mensen.

 2. Lieve Bert, ik lig nou ook veel in de zon. Nu kan ik nog een schrijfje doen. Straks moet frau weer bij de compjoeter voor thuis brokjes te verdienen. Ik hoop dat het fierus snel wegwaait! Wel hebben frau en ik gister samen al beetje schrijf voor de blog gedaan. Ik ben benieuwd naar het verhaaltje van de kleinegrotepantersiamees morgen. Ook jij hou je taai, kopje van mij!

  1. hoi Minnie wat verdelen jullie de tijd thuis goed, dat je alletwee aan de compjuuter kunt. En het kan ook samen voor de blog. Ik hoop ook dat het fierus over gaat iedereen is er zenuwachtig van!! pootje van mij

 3. Hoi Bert, alles is raar op dit moment. De ene dag moet onze vrouw de deur uit om te werken en de andere dag zit ze de hele dag thuis achter de kompjuter. Om te werken zegt ze. Tussendoor krijgen wij nu wel ekstra knuffels en soms ook een ekstra snek. dat vinden we wel fijn. Alleen mag die tante Cooroona nu wel weer weg gaan. Alles moet maar weer snel normaal worden , vinden wij. Wij vinden jou oor echt wel heel erg mooi hoor, heel apart. En iedereen herkent je nu meteen. Hier is ook zon, Bikkel vindt het net als jij fijn om in de vensterbank te liggen en de rest van de bende gaat zo liggen, dat ze ook een stukje zon hebben. Zoals jij en Bolle schrijven , is het allerbelangrijkste dat we elkaar hebben en elkaar steunen, zoals we nu allemaal meeleven met Jip en zijn vrouw. Hopelijk komt alles goed en kunnen hun spullen toch nog op tijd naar het nieuwe huis.
  Knuffels van Bas, Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat fijn dat jullie dat ook vinden dat je elkaar hebt en dat we elkaar steunen. En helemaal Jip en zijn vrouw die nou van alles supersnel moeten doen dat is best moeilijk maar Jips vrouw kan heel veel dat weet ik ook. Verder vind ik ook alles raar in de straat het lijkt wel zondag maar dat is het niet dat weet ik zeker. pootjes van mij

 4. Hier is ook zon oompie. En dan ga ik huile dat ik naar buiten wil. Frauw zegt soms nee omdat ze zeg dat het te kauwt is. Nou… dat bepaal ik zelf wel.
  Dus gissere liete ze me buite. Oooh oompie… k-k-kauwt zeg!! Oooh niet normaal.
  Nou ga ik maar inne vennestebank ligge voor zon.

  1. Soms weet je frauw echt het beter Dorus dat komt omdat ze meer erfaring met het leven heeft. Ik bedoel erfaring met de lente, hoe die is op het balkon en dat ben jij nou aan het ontdekken. In de vensterbank is het gelukkig ook fijn!! pootje van mij

 5. Lieve Bert,

  het leeve is nou moeiluk en jij snap er soms niks van. Maar jij heb zofeel gelijk, jij moet geniete assie kan. Van jou zon, van jou eete, van jou knuffels, van jou vrouw. Van alles wattie heb, geluk in jou hart.
  Assie het allemaal saame doe van jou eigen kan jij meer. Dattie poosietief blijf Bert, daar hebbie wel meer aan. Mij vrouw zeg iedereen moet nu goed luistere. Zij keek seeriejeus dan luister jij wel beeter.
  Bert mij erfaring is, jij moet geniete van jou kleine dinge want dan hebbie ies heel groot.

  Liefs jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje dankjewel voor jouw steun en dat je ook de erfaring hebt van moeten genieten van kleine dingen, die heb ik nou hier best veel dat ik op mijn kussen kan liggen is al zo superfijn. En poosietief zijn dat op een dag het weer gewoon is dat is het beste,
   kopje van je Bertje

 6. Hoi Bertje, ik vind jou een rol katermans! Jij mist een stukje oor en ik een oog, toch zijn we vrienden. Ik vind het heel knap dat je alles zo deelt. Kopje van mij

  1. ja Bram ik wilde het vandaag ekspres laten zien ook al vind ik het van binnen moeilijk. En dat heb jij met je oog, dat je het aan andere katers en poezen laat zien die weten dan ik ben niet alleen als ik wat heb!! kopje van mij terug

 7. Hoi lieve Bert, o ik ben best wel een beetje trots dat je vind dat ik het goed had uitgelegd, van hoe raar het nu foelt.
  En ik weet hoe je je foelt met je oor, want ik heb presies zo’n oor! En zal ik eens iets zeggen? Ik vind het een supermooi oor, als ik het zo bij jou zie. Het is een uniek oor, maar ook weer niet. Want er zijn best veel herenkaters die zo’n oor hebben. En damespoesen hebben ook wel eens zo’n oor, maar dan aan de andere kant. We zijn met zijn duizenden, of nog meer.
  Maar het is een biesonder oor, dat is zeker weten waar. En ik denk dat je met zo’n oor misschien wel ekstra goed kunt genieten van de zon. En van sneks, en van knuffels.
  Het is belangrijk dat we nu, met dat fierus, toch ook blijven genieten. En dat we onthouden dat we samen zijn. En samen kan je het beste genieten, dat is gewoon zo.
  Doe je gezond blijven, samen met je vrouw?
  Lieve kopjes, ook met anderhalf oor, van Bolle,

  1. ik doe mijn best Bolle ook als het thuis raar is. Vanmiddag ging mijn vrouw op het tapijt liggen om te slapen zomaar in de huiskamer dat hoort niet!! Maar ik ben er bij gaan liggen en toen heb ik ook geslapen. Dat is ook steun en samenzijn, dat foel ik gewoon. En dat jij ook een biesonder oor hebt en poesen ook, dan mag het er toch best zijn dat geloof ik nou, kopje met anderhalf oor terug

   1. Bert, dat hoort zeker weten niet! Mijn vrouw deed pas laat uit bed komen, ik was al lang wakker. Dat hoort ook niet! Ik heb steeds heel erg gezucht en gerommeld op mijn kurk. Toen pas stond ze op. Ik denk dat voor onze vrouwen ook alles anders is, en dat ze dat ook moeilijk vinden. Maar ik vind wel dat in huis alles hetzelfde hoort te gaan, net als altijd!

    1. dankjewel voor de steun Bolle. We zijn nou thuis ekstra nodig dat alles gewoon blijft gaan dat weet ik zeker.

 8. Lieve Bert,
  Wat heerlijk is dat om jou zo te zien liggen in de zon, met een heerlijk warm oor. En het is een heel biezonder oor, een speciaal oor, waar jebest trots op mag zijn. Floortje en ik vinden het heel mooi, Dit oor laat zien dat je een hele mooie gelukkige katerman bent. Fijne dag lieve Bert, Blijf gezond samen met jouw frau. Knuffels en een kusje van mij op je bijzondere oor.

  1. hoi Ina eerst was ik een beetje verlegen maar ik vond het toch belangrijk het te laten zien want zo is mijn oor nou eenmaal echt. Wat lief dat Floortje het mooi vond!! Het is waar dat ik nou gelukkig ben wegens dat ik een thuis heb en zon. pootje van mij

 9. Bert jij en Bolle hebben helemaal gelijk………dat we elkaar hebben is echt super fijn!!!!!
  Iedereen heeft zo wel z’n dingen die ze fijn vinden en dat is maar goed ook!!!!
  Wij vinden de zon nu ook wel heel fijn……we hebben er lang op moeten wachten en eindelijk is hij er!!!!
  Onze vrouw zegt dat we wel moeten uitkijken dat onze oren en neus niet verbrand want dat is niet goed!!!
  Maar we letten wel op en draaien vaker op de andere kant als we in de zon liggen!!! En natuurlijk let onze vrouw ook op!!!

  Een high five van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. De zon is nou zo fijn dat verbranden kan vast niet, het is gewoon superheerlijk warm en nou het er is dan ga ik ook zonnen en jullie ook. Maar jullie vrouw is vast bezorgd voor jullie gezond dat denk ik.pootjes van mij

Reacties zijn welkom