kater Dorus: over opfoede en al die dingen

DorusHajooo. Daar benne ik weer. Dorusje. Waar ga ik het vandaag oof hebbe? Nou… dat sien we wel. Ikke pjaat gewoon wat en ik sjie wel watte er kom.

Wissel

Ikke ben nogal tauwt weest de eerste tijd dat ik hier was. Ikke pakte vrouw steeds mette mijn nagultjes. Haar poote zaat onder de krabbeltjes. En ikke beet ook. Maar dat laase doe ikke niet meer. Ikke ben klaar mette wissel.
Jippie!!
Geen pijn in mijn bekkie meer. En geen gesjlis meer. Vetgaaf he?

Teefee

Maar watte ik wel bleef doen was krabbelen oppe been van frauw. Ik speelde te ruuw. En ik blijf verslaaft aan de teefee. Ikke ga er gewoon foor zit.
Ikke hep al ooit gesegt waarom ik dat deed. Ikke kijk graag beejwotsj en dan mette namen pemmela andersom.
Haar blonde haartjes en haar badpak vint ikke mooi.
Haarselluf niet hoor. Soms fantaseer ik over hoe kwullent haar mij staat. Missjien datte ik mijn haartjes ooit ga verfe. Bietsjblont. Maar dat moete ik eerst vragen aan MammaLoes (dikke koes) en Jiekietta (koes).

Kjabbelde

Mijn mensen werde het zat datte ik se steeds beet of kjabbelde. Nou ja… mijn frauw dan. Haar poote zitten eggiewaar onder mijn kunstwerkjes. Se wert het zat en belde tante Cynthia. Zij werrukt as assiedinges bij mijn diertjesdokker. Al heeel lang. Ikke zat naast frauw op de bank lief te zijn. Ikke hoorde steeds oooh oke. Oooh en datte werrukt? Ahaaa en oke… ikke ga dat doen.
Nou gaat ik in het kort furtel wat ze zei. Let wel… ik benne het hiet apsoluut niet mee eens. Maar ja… ikke ben maar een klein beebiekatertje van 19 weken.

Korrisjeere

Jullie weet dat ik een boererijkat ben geweest. Nou… die sgijne wat koppiger te zijn. Eerste gedeelte klop, tweetst gedeelte niet. Ikke ben nie koppig.
Ikke ben ajjeen, er isse niemand om mij te korriesjere. Isse niet mijn keuse geweest.
Watte was nou de tip… nou, mijn mense moeten zich als kat gaan gedraag en mij korrisjeere als ik tauwt doe. Ze moete mij bij mijn nekfel beetpakken en me dan wegduwe. Let wel… niet oppetil. En dan moete ze keihard nee zegge.
Zij dus wagge tot ikke de mist in sau gaan. Nou… datte was frei snel. Kom op… ikke benne Dorusje. Hihihi.
Pakt ze me ineene beet en trok ze me van de bank af. Lag ik inene oppe floer!! En dan die Nee!!
Nou… ik kan jullie zeg dat ik bijna in mijn broekie had gepoept van sjrik.
Ik was so gesjrikt dat ik een hele week niet meer foor de teefee ging sit. En asse ik het wou doen en ze seide nee ik maar oppe vennestebank spjong.

Kjabbel

Ikke lus sins kort ook eigelijk geen blikfoer meer. Ikke eet er wel wat van, maar ikke kjabbel feel liefer. Die sjijn zooo lekker. 2 keer per dag fulle se mijn knabbelbak nu. Ikke krijg wel een blikkie, maar daar eet ik maar de helluf fan wat ze geef.
Ook lust ik kookte kip en fis. Sjohey… datte is lekker.
MammaLoes (dikke koes) segt dat ik dat fan haar hep. En daar ben ik best tjots op.

Dit was het voor deze keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

21 thoughts on “kater Dorus: over opfoede en al die dingen

 1. Lieve Dorus. Ikke hebjes geleesd, en ik wil niet dat jij je vjacht verft. Ikke hou van jou mooie zjarte kleur en ik vind je mooi zoals sje bent. Jij hebbe voordat je bij sjijn mensen ging woon, niet gejeerd wat wel en nietse mag. Ooh wij hiers wels hoor van onsjes mamaa,s . Maar soms doen we ook iets wat niet mag en dan hoortjes we Nee en sjien wij de vinger naar ons wijs. Het is sjoms mjoeilijk maar het isse nodig. Sjeggen sje hier. Van mij een super dikke kjuffel en i loef joe

  1. Ooh jiekietta. Ikke hau jou.
   Dusse je wil niet datte ik bietsjblont wor? Oooh 🙁
   Nou dan doene ikke het niet. Want jij en mamsie sjijn bejangrijk foor mij.
   Hier wijsse se ook met een finger. En dan worre ik sjo boos. Stomme finger!!
   Weet je wat sjoel is? Ikje hep een nieuwe teddiebeer 😸😸😸 ooh se hat hum eers wassiewas daan en tien pakke ik hem uitte wasmand. Zo vetgaaf.

 2. Hallo Dorus,

  Oeps dat was wat vrouwtje zegt van dik hout zaag je plankjes. Ik en alle kleine boeve katten doen bijten en krabben en ik dus ook. Ik had van vrouwtje een heel fijn kussen gekregen en daar ging ik dan in bijten en krabben en bleven de benen van vrouwtje heel. Als is samen met vrouwtje wild speel ( Ja jouw Ome Jip doet dat ook hoor) dan pak ik de benen van vrouwtje nog wel eens, maar ze zegt gewoon nee en kijkt mij aan in mijn ogen en stop ik ermee.
  Och Dorus als je klein bent moet je zoveel leren en dan kan dat heel moeilijk zijn omdat je het allemaal niet snapt. De grote mensensnuiters doen nu eenmaal anders dan wij dieren.
  Ik vind dat je het super goed doet hoor en ik ben trots op je.
  Dorus hele fijne dag hoor en wie weet mag je nog even op het balkon, knuffel van mijn vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Ooh oome jip. Ikke moet nog sjoveel leer doen. Mijn frauw haar pootjes genezen gejukkig. Ikke hep gisere een beer er bij gekrege waar ik in mag bijte en kjabbele. En hij segge geen auw als ik hart bijt.
   Ooh bent uwes tjots oppe mij? Ikke blij ben 😸😸
   Ikke mag nu ajjeen oppe balkon. Het isse daar echt heel spannend hoor.
   Knuffel terug oome jip 🐾🐾

 3. Ooooooh mij beebie,

  wat zeggie nou toch allemaal van jou vacht….
  Jij ga niks ferfe, jij heb jou mooie blek bjoetiekleur gekreege van jou boerdereimamma en jij ga nie zitte ferkleure. Jij bennie pammela anderssun en jij bennie blonde dollie. Jij ben mij eigen Blek Beebie Door. Jij haal jou eigen van alles in jou kop maar hebbie jou hoet al gefonde ..
  Oooh wij heb daadeluk ze groote efenement en mij beebie heb ze vacht in ze stres….
  Luister naar jou MammaLoesje, jij ga jou vacht poetse. Jij ga jou hoed zoeke en jij ga 2 bakke kjabbels wegwerke. Dattie fris en steefig sta op jou poote assie straks in jou paraade ga.
  MammaLoesje heb zeenuuw. Oooh van me eigen heb ik nog maar 6 stukke zallum en 3 tonijn vóór mij efenement.
  Oooh Dooor…..
  Luisterie wel……

  Hoet hoet van MammaLoesje

  Koes

  1. Ooh mammie, jiekietta wil het ook al niet. Ikke hep de blonde ferf alweer aan de postduif gegefe.
   Ikke was fanacht mijn hoetje weer kweit, maar mijn mense fonde het onner bet tewug. Ikke hep hem al opgezet mamsie. Een rose dese keer 😸😸
   Ik hep al 1 bakje kjnabbels weggewerkt mammie. Ikke ben senuuwpies foor so. Ooh mijn puikie laat steeds windjes 🙀🙀
   Hoethoetkoeskoes mamsie 😽😽

  2. Lieve Loesje, wat een prachtige sjoow hebben jullie gegeven! Ik wist gewoon niet waar ik moest kijken! Dank je wel!
   Iedereen zag er zo prachtig uit, met je Bert als sjerrif, en jij als een echte filmster, en Door,als mooie jongen, en Katrientje in de wolk, en ik stond bij de stoere katermannen! Met een gouden bolhoed!
   Ik heb meteen vanaf 10 uur gekeken, en ik vond het superleuk om iedereen te zien.
   Het was manjefiek, Loes! Jij en Dorus hebben een onvergetelijke sjoow neergezet voor onvergetelijke kattensterren. Katrien en beebiePop zullen wel helemaal trots en blij zijn, en alle andere sterren ook.
   We vergeten ze nooit, en we blijven altijd van ze houden. En vandaag hebben we met zijn allen samen naar ze gezwaaid en een hoed opgezet, om te laten zien hoe lief we ze vinden!
   Hele lieve zachte kopjes voor jou, Loes, en ook voor je famielie. En van mijn mensen liefs voor jullie allevier.
   Het was superbiesonder!!!!

   1. Lieve Loesje,
    Ik sluit me helemaal bij Bolle aan. Het was prachtig, en wat zagen we er allemaal mooi en stoer uit. En wat was Opa Floris mooi.
    Ze zullen supertrots zijn daar in Regenboogland.
    Heel veel kopjes voor je hele familie, en lieve groetjes van mijn vrouw.
    Vlo.

    1. Lieve Loesje, bedankt voor de mooie sjoow. En wat staan die hoedjes ons goed. We bleven maar kijken en onze vrouw maar trots zijn, ze heeft aan bijna iedereen de foto’s laten zien. Nogmaals hartelijk bedankt, ook een pluimpje voor Dorus, jij bent een goed model geweest. Knuffels van ons allemaal.

 4. Hoi Dorus, jij moet wel luisteren naar je vrouw en naar MamaLoesje hoor. Dat heet opvoeding. Alle kleine katertjes en poesjes moeten dat leren, zelfs ikke, hoewel ik als Diva eigenlijk niet opgevoed hoeft te worden. Ik zag het aan mijn broers en vooral mijn kleine broertje Bikkel, die is soms niet te handhaven. Hij luistert soms ook niet naar onze vrouw, nou dan kom ik in actie hoor, naar zijn grote zus en Diva moet hij wel luisteren. Nu heb ik er weer een kleine zus bij, veel werk hoor Dorus, en duurt nog wel even voordat zij ook een Diva is. Goed luisteren Dorus maar soms mag je best wel een beetje stout zijn, dat hoort er ook bij. Knuffies van je dinnetje Kruimel.

  1. Nou… ikke ben afentoe nog wel tauwt hoir. Hihihi. Anders sauw ikje geen dorusje sijn. Ikke wor iedere dag wel 2 keer vanne bank afgooit ommedat ik tauwt ben. En dan benne ik weer bjaaf en ga ik knuffelen mette frauw of man.
   Knuffies tejug dinnetje kjuimel 🐾🐾

 5. Hoi lieve Dorus,
  Oh dus jouw vrouw kent ook die nekveltruuk al. Ik ben ook een boerderijkitten geweest, dus ik heb ook best veel moeten leren. Het meeste heb ik al geleerd bij mijn vorige vrouw hoor, maar heel soms heb ik opeens m’n gekke halfuurtje en dan waarschuwt mijn vrouw me eerst, en als dat niet helpt voel ik opeens een hand in m’n nek. Ze hoeft dan alleen maar even m’n nekvel vast te pakken, en ik ben meteen weer een hele brave kater.
  Maar mijn vrouw is mijn voorganger Poncke gewend, die had soms de bijnaam “het geteisempje ” . Oef als ik hoor wat die allemaal uitgehaald heeft, maar ja, die was net als jij halfsiejamees, mijn vrouw zegt dat daar geen aan en uitknop aan zit. Misschien is dat bij jou ook wel zo.
  Gelukkig dat je je haar niet mag verven. Ik vind je net zo mooi zwart en met je vage streepjes in de zon.
  Lekker zijn brokjes he? is ook beter voor je tanden en kiezen. Bovendien kraken ze zo gezellig. Maar een heel klein beetje blikmoes is zo nu en dan ook heel lekker.
  Geniet jij maar lekker hoor, een beetje ondeugend zijn mag zo nu en dan wel, maar maak het niet te bond hoor Dorus, en niet je mensen pijn doen, ook al doe je et uit liefde 🙂 .
  Heel veel zachte kopjes en neusjes, ook voor je mensen van ome Vlo.

  1. Ooh dus uwes hep ook hoort van de nekfelmeetoode.sjooo ik deed eggiewaar bijna een drukje van sgrik hoor. Ooh🙀🙀
   In het vegin deed se het heel faak. Nu nog maar toe en af.
   Heel soms wor ik een beetje te, en dan voel ik dat ze me nekfel opzoekt en hoppa… lig ikke weer oppe gront.
   Ikke moet nog heel veel leer.
   Kopjes 🐾🐾

   1. Je schrikt zo dat je vergeet wat je uit wilde halen 🙂 !!! Natuurlijk moet je nog veel leren, maar ik leer ook nog steeds nieuwe dingen hoor, en ik ben al 9 !!!
    Oh Dorus, wat was de hoedjesshow mooi!!! Wat hebben MammaLoes en jij dat knap gedaan. We zagen er allemaal prachtig uit, en ik vond dat ik echt een prachtige hoed op had. Ik vond mezelf superstoer. Oh, en sur Bolle met z’n bolhoed 🙂 🙂 !!! En ome Jip met z’n gelaarsde kat hoed, prachtig!
    Oma Katrien en Poppy zullen supertrots op jullie zijn.
    Kopjes terug van Vlo.

 6. Pfff Dorus,gelukkig heb je de haarverf al weer teruggestuurd. Je hebt net zo’n mooi black velvet velletje als mijn Fynn en daar moet je niks aan veranderen!!!Muzette en Sparkle zijn ook boerderij katjes,die te vroeg bij hun boerderij mama weg zijn gehaald,en eerlijk gezegd is vooral Muzette zo vreselijk eigenwijs!!!Ik denk dat ik daar niks meer aan veranderen kan want ze is dat al 13 jaar.Het woordje nee,wenst madammeke niet te horen…..we zijn het dus regelmatig oneens met elkaar.Sparkle heeft nog wel een klein beetje geleerd van de oudere katten in de opvang,maar dat is voornamelijk dat ze altijd eten wil,verder niet veel onthouden. Muzette wil je vast nog wel wat tips geven, maar aangezien ik dat jou mensen niet aan wil doen,zal ik de postduiven extra in de gaten houden.Dorus
  we hebben genoten van de show.Knuffel van ons allemaal.

  1. Ooh alse mijn frauw nee zeg ga ik heeeel boos met mijn staartje swiepen. Se seg dat ikke koppug ben. Maar ikke benne gewoon dorus. En afentoetje doe ik wild. Nou… boemskie… ligge ik weer oppe floer.
   Koppies 🐾🐾

 7. Hoi lieve Dorus, dat ken ik wel, dat bijten en krabben. Dat deed ik ook toen ik hier net kwam wonen. Niet bij mijn Molletje natuurlijk, want die zou me toch een dreun hebben verkocht… maar wel bij mijn vrouw. Mij man durfde me geeneens te aaien, zoveel beet ik. Mijn vrouw heeft een paar gehad dat het bloed over haar been of over haar kin liep. Echt waar.
  Mijn vrouw riep alrijd heel hard AU! en negeerde me meteen. Dan ging ik kopjes geven, maar dan deed ze net of ze niks merkte. Bij mijn nekvel pakken durfde ze niet, en ik zal je een geheimpje verklappen Door: ik heb ook niet echt een nek. Niet verder vertellen hoor! Zo heb ik het best snel geleerd. En ik was toen al 8 of 9!
  Ik bijt en krab nu nooit meer, alleen soms als ik helemaal wappie ben. Dan pak ik een hand, zet mijn tanden er tegenaan, en dan ga ik keihard likken. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik niet meer bijt.
  Je gaat het vast leren Door. Je bent een superslimme jongen, en je hebt superlieve mensen en een superlieve Mamma. En allemaal superlieve ooms en tantes.
  En niet je haren verven hoor. Je hebt juist zulke biesondere prachtigmooie zwarte haren, als een zwarte panter.
  Ik vond de hoedjesshjoow helemaal geweldig! Ik heb meteen gekeken vanaf 10 uur, em wat had iedereen mooie hoeden op! En ik stond bij de stoere katermannen! Met een gouden bolhoed!
  En wat hadden jij en je mammie mooie hoeden op! Je MammaLoes was een echte filmster, en jij was een mooibooi, dat zag ik. En dat is ook zo.
  Ik vond het geweldig om iedereen een keertje te zien, en ik weet zeker dat je oma Katrientje en je broertje Popeije zitten te glunderen, en alle andere sterren ook. Zo weten ze duisend prosent zeker datwe ze nooit, NOOIT vergeten.
  Hele lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die helemaal blij en trots is!

  1. Oooh beet en krapte u ook uwe frauw🙀🙀🙀
   Mijn frauw bloeite ook. Ooh ikke hep er nu sjofeel sjpijt fan.
   Nou… u hep lees daan wat mijn frauw nu doet. En het hellupt hoor. 1 keer hep ik frauw per ongeluk gekrabbelt.

   Oooooh wat wasse de herdenkingssjow vetgaaf he? Maar weet u oom bolle… ikke hep alle hoetjes foor moet sjowe. Oooooooooooooooh sjo erg. Ik font dat u in een stoere katermanneploeg sat 😸😸😸

   1. Oh Door, ik zie dat ik me vergist heb! Het was beebiePop die mooibooi is! Maar jij ook hoor, zeker weten!
    O, en ik moet er niet aan denken om alle hoedjes te moeten passen… dan heb je wel een ekstra snek verdiend!
    Lieve kopjes van je ome Bolle.

 8. Hallo Dorus hier met Gijsje. Stout zijn hoort bij ons. Daarvoor zijn wij katten geworden. Maar wat erg dat jouw vrouwtje je dan bij je nekvel pakt en dan nee zegt en jij ligt op de grond! Zo he! Dat heeft mijn vrouwtje nog nooit bij mij gedaan. Ze zijn dan wel nee en klapte in haar handen en daar schrok ik al van. Ik deed het al gelijk niet meer.
  Ik vond de hoedjesshow prachtig. Ollie en ik hadden ook een mooi hoedje op. We leken net een echtpaar. Wat mooi. Morgen mag ik er ook bij zijn bij de afterparty. Maken we er een mooi feestje van.
  Zo dit was het weer.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Maar ikke was eggiewaar eg erg tauwt. Ik kjabbelde frauw soms ope. En nu doet ikke het nie meer. Dus ikke ben een bjaaf dorusje.

   Jaaa morge de afterpartie. Dan kjijgt iedejeen de fotoos nog 1 keer te sjuen of die niemand gesjien heb😸😸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *