Wat ik van mijn nieuwe dekentje vind

dekentje

Ik heb heel veel dekentjes, zeker voor een kater die er alleen op wil liggen omdat hij er nog niet goed onder durft. Ik heb zelfs genoeg dekentjes. En toch kwam er een nieuw dekentje in huis.

Kussen

Mijn idee is dat niet. Ik sta nooit te miauwen van, geef me een nieuw dekentje. Wat ik heb, ruikt naar thuis en ik ken het, dat ik weet wat ik ermee kan. Dus iets nieuws, nee, nergens voor nodig. “Het is heel erg zacht,” riep mijn vrouw blij. Ze legde het helemaal over mijn kussen op de bank dus dat was opeens weg. Toen ze op het dekentje klopte dacht ik nou vooruit dan doe ik mee. Dus ik sprong erop.

Eerlijk waar, ik ben geen stoere jongen in die dingen. Veranderingen vind ik moeilijk. En nergens voor nodig. Als alles goed is zoals het is dan vind ik lekker zo laten.

Maar een vrouw wil veranderingen, zo zijn ze.

Ruiken

Het nieuwe dekentje rook raar. Het was een lucht die ik niet ken en geen lucht dat je zegt daar ga ik van rieleksen. Dus ik ruiken en ik liep heel voorzichtig door want ik was aan het ontdekken. Ik voelde me best gespannen dus het was goed dat mijn vrouw voor de bank bleef zitten om me te aaien en het dekentje uit te leggen. Dat het zo fijn was en zo zacht, en ik dacht de hele tijd waar is mijn kussen gebleven daar lig ik liever op.

Fototoestel

dekentjeJe doet je best als huiskater. Maar op het dekentje liggen dat lukte me echt niet. Het rook fout. Het was anders. Ik wilde mijn kussen van de bank.

En mijn vrouw had het fototoestel in haar hand dus dan weet je het wel. Ik ben toen netjes gaan zitten op het dekentje en daar werd ze blij van. Nou mooi.

Daarna ging ik slapen op mjn tapijtje. Om thuis een boodschap af te geven en ze snapte het.

Toen ik wakker werd, lag het dekentje ergens in een hoek van de huiskamer. Dus daar hoef ik voorlopig niks mee en dat was ik ook niet van plan. Het goede nieuws is dat mijn kussen op de bank er weer was en daar ben ik toen op gaan liggen. Wat een dag was het. Ik maakย  veel te veel mee.

14 thoughts on “Wat ik van mijn nieuwe dekentje vind

 1. Och arme Bert,

  Het was vast allemaal goed bedoeld van het vrouwtje, ze wilde je gewoon verrassen met een nieuw zacht dekentje.

  Soms doe ik hetzelfde en en als ik in de dierenwinkel ben en ik zie iets leuks, wil ik dat meteen meenemen voor Kitty en Coco.

  Als ik bv met een mandje of holletje thuiskom,is het meestal Kitty die het leuk vindt ,maar Coco vindt er dan niets aan.

  Gelukkig heeft er dan toch nog eentje interesse ๐Ÿ™‚

  1. hoi Jeanine, dat is best lief van Kitty dat ze iets nieuws wil proberen misschien vindt ze het anders zielig voor u dat kan best. Of Coco vindt het te moeilijk. Ik ben in mijn eentje dus ik begin nergens aan.

 2. Hoi Bert,
  Oh, Oh, vrouwen, ze bedoelen het goed hoor, maar waarom doen ze dat nu toch steeds!!
  Hier legt mijn vrouw iets nieuws achteloos in een hoekje. Ik doe dan eerst een poos of ik het niet zie, maar ik word dan toch nieuwsgierig dus dan ga ik er steeds vaker aan snuffelen en eroverheen lopen. zo komt m’n lucht er langzaam aan. Soms moet ik er na een poosje dan opeens op gaan liggen, en dan is het van mij.
  Maar ze moet het niet over mijn favoriete plekjes leggen, dat zijn niet voor niets favoriete plekjes!!!
  Het dekentje ziet er wel lekker zacht uit hoor, misschien ligt het wel op een prima plaats in dat hoekje van de huiskamer. Misschien moet je het, als je vrouw even niet kijkt gaan uitproberen, het ligt tenslotte wel in jouw huiskamer.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dat ken ik!! Zo had ik een keer een doos en die heeft er maanden gestaan zei mijn vrouw en toen net toen ze het weg wilde doen dacht ik nou durf ik het wel. En nu vind ik het fijn in mijn doos. Die is helemaal open en lijkt geeneens op een doos. Dat is een goede tip om als ik alleen thuis ben de deken gaan proberen. Dat is toch rustiger. pootje van mij

 3. Hallo Bert,
  We zijn eigenlijk allemaal hetzelfde hoor, we willen niks nieuws, wij houden van alles wat ons vertrouwd is en onze ruik aanzit. Maakt niet uit of het een dekentje, mans, kussen en speeltjes zijn. Heb ik ook en nu legt vrouwtje het gewoon ergens neer en gaat die vreemde en niet fijne ruik er vanzelf af en komt de ruik van je huisje en jou zelf er aan. Dan vind je het wel fijn. Bert ik heb het zelfs nog als vrouwtje mijn dekentjes en kussen in dat grote draai ding met water doet, zo stom, al mijn lekkere ruik is er dan af.
  Maar ik moet wel miauwen naar jou dat je vrouwtje een heel mooi en zacht dekentje voor jou heeft gekocht en dat jij als huiskater het in de winter zo koud vind het lekker warm zal vinden.
  Bert mocht je de deken toch maar niks vinden dan moet je het aan vrouwtje geven, kan ze dan op de bank als het koud is onder kruipen.
  Ik ga nu weer ik het zonnetje naar mijn vriendjes buiten kijken en ik stuur je van vrouwtje veel knuffels mee. Fijne dag Bert en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is het, de bank was vertrouwd en mijn kussen ook en nou dat dekentje, daar kan ik niks mee. Ik find ook dat ze er zelf onder kan gaan liggen. Omdat zij er blij mee is en ik niet. Dus dat is het beste goed dat je het zegt!! poot van je vriend Bert

 4. Oompie bert. Soms sjijn nieuwe dinge jeuk. Offf nieuwe diertjes. Ikke ben toch een nieuw katertje en mij vont uwes toch ook jeuk? En ikke hep een nieuwe teddiebeer. Ooh en die is sjo wief ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ

  1. Misschien is Ome Bert te oud voor nieuwe dingen DOrus. Dat kan best. Maar ik heb het nooit leuk gevonden als er opeens iets veranderde behalve als het verbeterde, maar dat vind ik niet van dit dekentje.

 5. Bert inderdaad wat een dag!!!!
  Nieuwe dingen zijn zeker moeilijk en het hoeft allemaal niet voor jou!!!!
  Maar ik begrijp je vrouw……het is heel leuk om je huisdieren te verwennen met wat nieuws, iets moois, iets zachts!!
  Stoer van jou om erop te gaan zitten om haar een foto te laten maken!!!
  Geef het de tijd Bert en misschien kun je het nieuwe dekentje toch tot jou dekentje maken!!!!
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

  1. Dat ik op het dekentje ging deed ik voor mijn vrouw ze zat voor de bank te kijken dus ik moest haast wel maar ze wilde ook heel graag dat ik het fijn vond dus wat moet je dan als huiskater serieus.

 6. Lieve Bert,

  jou vrouw heb jou willen ferwenne maar zij moet nog leere dat jou eigen gelukkiger wor van jou snek. Jij ben een kater maar jij heb wel jou maniere. Jij ga wel keurig zitte op jou vrouw ze deeke. En jij laat jou eigen op jou footoo zette. Dan bennie een echte katerheer. Jij ben mij eigen sjentelmen. En jij sta wel knap op jou footoo Bert, jij poseer op jou deeke.
  Mij vrouw breng voor ons ook van alles mee assie mij tonijn heb ferdien. Soms leggie het somaar in mij huis en dan wachtie tot een van ons ga kijke. Assie er een zie gaan, ga wij alledrie. Wij zijn allemaal gelijk zeg mij vrouw. Dan kijk wij wel maar wij heb ook onze eigen meening. Van me eigen hoefie het nie te doen. Maar jou footoo is wel heel mooi op jou deeke. Mij eigen wil iedere dag wel ze nieuwe footoo Bert, alleen van jou. En jij mag ligge waar jij wil, maak mij niks uit…

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik deed mijn best want ik ben toch ook een mediakater dat is nou eenmaal zo. Maar ik ben ook wel tevreden dat het dekentje weer weg is het ligt ergens in de kamer en ik kijk er niet naar. Ik vind dat jouw vrouw het beter doet dan hebben jullie nog tijd om te wennen dus niet dat iets opeens heel anders is. Dat kan toch ook eigenlijk niet. je Bert

 7. Hoi Bert, hier gaat dat ook zo. Ik heb iets wat ik fijn vind, en mijn vrouw denkt dat het nog beter kan. Meestal ben ik het daar niet mee eens, want ik hou niet van nieuwe dingen. Presies zoals je zegt, er zit een vreemde geur aan nieuwe dingen. Het ruikt niet naar jezelf, en je huis.
  Ik vind wel dat de deken mooi staat bij jou, maar ja, daar heb je niks aan.
  Ik hou zelf helemaal niet van flies. Ik ga er alleen op liggen als het ECHT niet anders kan. Pop, Beer en mijn Molletje waren juist dol op flies. Hoe meer fliesdekentjes hoe beter.
  Ik lig het liefst gewoon in een mand, zonder dekentjes. Ook in de tuin, dan ga ik gewoon in het grind liggen. Ik wil niet zacht liggen.
  Misschien kun je voorichtig aan het dekentje wennen als het gewoon stilletjes in de hoek ligt, en je er niet persee op hoeft te zitten.
  Maar doe eerst maat goed uitrusten, want ik snap dat je supermoe bent geworden van al die veranderingen. Een dutje en een snek, dat kan dan helpen.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle hard liggen is ook een fijn gefoel. Daarom lig ik op mijn plank of soms boven op de planken. Lekker. Maar ik ben wel een jongen die graag op een zacht en groot kussen ligt en dan met knuffels om te helpen rieleksen. Misschien is dat wegens omdat ik binnenkater ben. Ik ga nou niks meer doen me tdat dekentje. Zeker weten. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *