kater Dorus: me mense in een nootdoppie

Dorus
Hajooooo!
Hier ben ik weer. Dooremans!

Me mense

Waar gaat ik het fan mijn dag oofer heppe? Me mense!! Weet uwes dat ik er twee hep? Eg!! Gaaf hè?
Ik hep een frauwmens en een manmens. Alle twee sjijn se wief hoor, maar ikke hep een annere koonneksie met beide.
Met me man doe ik annere dinge dan met me frauw. Soms fin ik frauw weuker dan man, maar hey… ikke ben een joggie dus ik foel meer foor me man. Met hem doe ik stoere mannedinge.

Me man

Wat doe ikke dan mette hem en niet met haar hoort ikke uwes segge?
Nau… ikke poot me man soms uit asse hij gaat werreke. Dan haalt hij de bjommert fan het sjot en ik ga dan foor hut waam sitte. Dan keik ik naar hem. En dan gaat ik bij frauw uithuiwe, want ikke sie hem weggaan. Hij furrlaat me gewoon!!
Erg he?
Asse ik uitgehuilt ben loop ik naar me etensbakkie en ga dan wat brokjes eten. Ik hep echt sulke wekkere. En dan wil ikke alleen de sallumsmaak. Ikke krijg meesal fanne man smorregens ete. Dan kjijg ik 2 folle handen bwokkies.

Op jagt

Me man help me ook met soeke naar me balletjes. Ik weet niet hoe het kan, maar me balletjes liggen ALLETEIT onner bank. Of onner me huisje. Sodja man zijn zakliggie pak met ze stok gaan we op jagt. Ikke kijk en hij sjijnt onner de bank. Hij gaat met ze stok over floer en oooh eg waar, alle balle kome tefoorsjijn.
Asse man thuiskomp fan werk ren ik naar hem toe. IK moet hem as eerse begjoete. Hij is MIJN gjote fjient. En ik SIJN kjeine fjient. Hoe ik ook frei mette frauw, as ik hem hoor oppe tjap sit ikke bij de deur te wagge op hem.

Me frauw

DorusMe frauw geef me alleteit om fier uur me laase bwokkies. 1 folle hand. Ikke kjijg fan frauw alleteit smorregens 2 noepies. En as die op sijn dan wen ik naar me brokjesbak om te ete. Ik wil een lekker smaakje in me bek hauwe denk ik.
Een keer wasse ik heel boos oppe frauw. Toen ikke opereert was. Ooooh ik beet haar om nies de folgende dag. Natuurluk kjeeg ik een kledder tewug. Maar ik wasse gewoon boos, en ik moes haar gewoon de sjult gefe.
Ik ben, danksei haar, tog me knikkers kweit. Maar nu niet meer hoor.
Ikke peel meer met frauw. Met me fere. Soms me pauw, soms me fasant. Die sijn sooo vetgaaf. Se ruike so wekker.
En ik hep me liggie. Ikke ren agger me liggie aan. Soms sjijnt frauw oppe deur en dan pjobeer ik tegen de deur op te kjimme. Eers kom ik er met een BOEM tegeaan. Dan pjobeer ik dat lampie te grijpe. Ikke kom tot aan de helluft vanne deur. Dan glij ik naar benede.

Winne

Ikke wag iedere aafont op frauw met naar bed gaan. Dan doen we het pelletje wie lugt er hut eers. Ikke win bijna altijt!! Dan moet frauw snel sijn want anners ga ik poinke oppe bed. As sei de deekuns oofer haar heen wil doen fal ikke aan. HAP!!
AUW hoor ik dan. Met eraggeraan Dooooooorie. Hihihi. Ikke poink en hap. Dat doet ik niet lang hoor.
Ikke ga dan peeltjes soeke en wat pele. En dan ga ik oppe bank sjape.
Nau wete jullie weer wat fan me.

Dit was het foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes

Toedeledokie

Dorus

23 thoughts on “kater Dorus: me mense in een nootdoppie

 1. Hoi Dorus, zoals je misschien al weet wonen wij alleen met onze vrouw. Zij gaat ook elke dag naar haar werk , ze zegt altijd dat ze liever bij ons blijft, maar dat ze nu eenmaal moet werken om de huur te kunnen betalen en om voor ons te kunnen zorgen. Bikkel loopt dan vaak met haar mee naar de deur om haar nog een laatste knuffel te geven, en als ze ‘s-middags weer thuis komt wachten Bikkel en Juul haar op in de gang. Dan krijgen we altijd een knuffel , een borstel of kambeurt en een kleine snek. Na het avondeten gaan er altijd wel één of twee bij haar op de bank liggen en als het bedtijd is brengen we haar naar bed en gaan er altijd wel een paar op het bed bij haar slapen. Totdat het weer 5 uur is en Juultje haar wakker miauwt om brokjes. Hihihi. Zo zorgen wij hier voor elkaar. Heel veel dikke knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Ooooh sjape jullie op bet asse uwes frauw er in lig? Ooooh wat raar🙀🙀ikke peel alleen asse me mense ligge hihihi. Ikke ben bang dat as ik bij me mense ga sjape sij in mijn mantje wille sjape. En dat wil ik niet, want hut is mij mantje!! En me mantje is al sjo kwein.
   Pootjes ooms en tantes 🐾🐾

 2. Hallo knappe Dorus,
  Wat fijn dat jij een manmens en vrouwmens hebt!!!!
  Zo krijg je van alletwee aandacht!!! Wij hier hebben alleen een vrouwmens dus zij moet voor ons ook de dingen doen die bij jou het manmens doet!!!!
  Wij hebben haar nog niet erover horen klagen dus het zal wel goed zijn!!!!
  Ze heeft toen we klein waren al uit een hoge boom gehaald……stond ze op een hoge ladder om aan ons te komen.
  We waren toen wel erg blij dat ze dat durfde want wij durfden niet meer naar beneden!!!!
  Wij krijgen als onze vrouw gaat werken altijd sneks en ook als ze weer thuis komt. Oh, ja en savonds als we allemaal uit de tuin komen en binnen zijn.
  En dan gaan wij, Panda, Moby, Dopey en soms Belle al boven op bed liggen om het voor te warmen voor als onze vrouw naar bed komt. Hihihihi ze moet dan wel een beetje wringen om op haar plekje te komen. En als ze dan tussen ons in gewrongen is dan staan we op, 😹😹😹.
  We wachten dan tot ze echt goed ligt en gaan om haar heen liggen om haar warm te houden!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooooh dat is wel wief datte uwes uw frauw warm hauwe. Ik doe dat niet, ikke peel aween oppe bet 😸
   Ooooh gaat uwes frauw ook met een liggie en tokkie onner alles kijke? Ik fin dat een eg weuk pelletje.
   Durfte jullie in een poom? 🙀🙀
   Oooooh dat lijk me sjo eng. Ikke hep hier ook poome foor me huis, maar oooh die sjijn eg gjoot.
   Snekkies kjijge sjijn fein. Se moge aween wat meer gefe. Tog? 😸😸
   Pootjes tewug 🐾🐾

 3. Hallo Dorus,

  Zo nou weet ik eens waar jij alle balletjes verstopt en wie die dan moet gaan zoeken, Ja dat heb ik ook heel veel jaren gedaan, maar we hebben nu geen kasten en bank maar om ze onder te verstoppen. Dus vrouwtje heeft het een stuk rustiger gekregen en hoeft niet meer plat op de grond voor mij. Vrouwtje gaat wel voor mij op de grond zitten om met mij te spelen hoor en dat is toppie leuk. Omdat ik alleen een vrouwmens heb, moet zij natuurlijk alles alleen doen, maar Dorus wij als katers kunnen best de poot uitsteken om mee te helpen, hier hebben wij een regel hoe het goed verdeeld is met de werkjes, ik maak alle vuil en vrouwtje maakt het weer iedere keer schoon en ik controleer of ze alles goed doet.
  Maar dadelijk gaaat vrouwtje weer werken en ga ik eggies zelf ook aan he werk hoor, Huisje passen, kijken of mijn vriendjes alle lekkere hapjes die vrouwtje net weer in de boom heeft gedaan eerlijk samen delen. en natuurlijk op tijd een slaapje te gaan doen, want ik wil wel goed uitgerust zijn als vrouwtje vanmiddag weer terug komt om veel knuffels te krijgen en een hapje eten.

  Zo nu moet ik weer ophouden want vrouwtje moet zo weg en ik wil wel nog wat knufjes van haar.
  Jij een fijne dag en knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Ikke hep ook taakjes hoor oome jip. Ik kontroolleer de vennestebank. Ikke kijk offe me kleikorrels de juiste grootte hebben in me bak. En dan pas leg ik er een drukje of een plasje op. En ik maak papiertjes heeel kjein hihihi.
   Hier gaat man awween oppe gjont sitte om me peelgoet te sjoeke 😸
   Pootjes en een feine dag oome jip🐾🐾

 4. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven over jouw vrouwmens en manmens. Ik woon samen met mijn vrouwtje. Mijn vrouwtje gaat ook altijd werken. En voor die tijd krijg ik ook mijn brokjes en snoepjes. Jij speelt graag met jouw balletjes. Ik heb een ballentoren, wat ik héél mooi vind. Ik heb ook een veer aan een stokje. Samen met mijn vrouwtje speel ik met de veer. Ik heb ook een lichtje. Soms schijnt vrouwtje daar mee. Ik kijk er daar alleen naar. Verder doe ik daar niets mee.
  Ik breng vrouwtje ook ’s nachts naar bed. En net als jij, bijt ik ook vaak in vrouwtjes haar tenen. Ze heeft haar tenen onder dekens verstopt. En dan vind ik het leuk om daar in te bijten. Maar vrouwtje vind het niet leuk dat ik in haar tenen bijt. Ze roept dan altijd, Gijsje, laat dat!! En dan heel boos!
  Later ga ik bij vrouwtje liggen slapen. Soms blijf ik ’s nachts op haar kamer en soms ga ik later in de nacht naar mijn eigen kamer. Ik heb een eigen kamer met een echt bed om in te slapen.
  Nu ga ik een dutje dóen. Het is hier slecht weer
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooooh tante gijsje. Uwes mag ook geen teentjebijt doen? Maar dat is juis so weuk asse je mense in bed ligge. Toch?
   Pootjes 🐾🐾

 5. Lieve Doorie,

  wat hebbie weer jou mooie verhaal geschreeve ofer jou mense. En mij hart is nu wel geraak want jou mense zijn mij eigen soolmense. Toen jou ooma prinses Katrientje nog bij mij soolmense woonde heb ik mij soolmense gevonde. En van mij hart weet ik, jij ben nu veilig en jij krijg veere, ballies, muize, lekkere brokjes en jij krijg knuffels en jou liefde. Dan heb jou MammaLoesje wel meer rust want assie seeniejorpoes ben dan hebbie ook jou rust noodig.
  En jij krijg jou foorbeeld van jou menseman en hij vin wel al jou ballies terug.
  Beloofie mij eigen dattie nie erregus anders ga woone. Want dan kan jou MammaLoesje jou niemeer vinde. En jij hoor nu bij jou mense, dat heb MammaLoesje zo affesprooke met ooma prinses Katrientje.
  En jij wor ferwen dattie ofer drie maand jou een jaar wor.

  Geefie mij soolmense mij zachte kopjes en foor jou eigen,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mammie. Uwes hoeffe niet bang te sjijn hoor datte ik ga furrhuise. Ikke bjijf alleteit hier hoor 😸😽❤ wel hondertduisenmiljoenmiljart jaar. En uwes ook. Ook asse uwes oofer een miljoenmiljartjaar mette roolaator woop dan helpe jiekie en ikke uwes hoor. Dan gaane we eers uwes ete foorkauwe en dan aan uwes geef. Eg!! Sjofeel hauwe ik fan uwes.
   Oooooh mamsie… nogge djie maantjes en dan benne ik folwasse!!! Oooooh ikke hoor weddingbells inne pjaats fan jingelbelle
   Koes koes mamsie

   1. Wat zeggie Doooorie…

    weddinbelle in jou oor????
    Jou MammaLoesje hoor er niks fan en zij heb ze BESTE OOR….
    Oooooh roollaator 🙀🙀🙀🙀
    Foorkauwe 🙀🙀🙀🙀🙀
    MammaLoesje heb nu sjokfoelens

    Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Anita, heel veel beterschap, denk erom Dorus is jouw verpleger hoor. Heel veel kopjes en pootjes van mijn knuffel Jip

 6. Lieve grote siejamese-sieperse-swartepanterjongen, wat heb je leuk verteld over je mensen. Ik heb ook die twee smaken, een mannetje en een vrouwtje. En ik heb net als jij, dat ik met alletwee iets anders doe.
  Mijn vrouw geef ik kusjes, mijn man was ik. Ik slaap vaak ’s ochtends naast mijn man, als mijn vrouw al is opgestaan, en ik speel het meeste met mijn vrouw. Ik vind ze eigenlijk allebei even lief. En ik vind het het fijnste als we met zijn drietjes thuis zijn.
  Gelukkig dat je man al die balletjes weer kan vinden! Toen Popje nog leefde lagen er onder de wasmasjien altijd uitgedroogde regenwormen. Die ving hij voor mijn mensen en legde ze bij de wasmasjien neer. Dus er waren altijd genoeg snekjes!
  Doe je goed voor je vrouw zorgen, Door? Dat vindt ze vast fijn, als ze ziek is. Doe haar maar goed knuffelen, dat helpt vast wel een klein beetje. Ik stuur heel veel beterschapskopjes!
  En jij krijgt natuurlijk heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je zo sportief bent!

  1. Hajoooo oome bolle. Ooooh wegewurmpies? Ooooh ik weet nie offe ik die ooit hep ge-eet.
   Oooh dus uwes doet ook annere dinge met uwes mense. Ikke hau fan stoere mannedingen doen mette me man 😸😸
   Pootjes oomie bolle🐾🐾

 7. Dag lieve Dorus, wat heb je weer een mooi stukkie geschrefe over jouw frau en man. Jullie hebben het heel gezellig met z’n drietjes denk ik. Wij zijn ook met z’n drietjes, Floortje, haar frau en man. En we hebben veel lol met elkaar. Lieve Dorus wil jij je frau lieve beterschapskopjes geven van ons? Fijne avond lieve panterkater.

  1. Ooooh salle ik doen hoor. Ikke was gissere furrpleegur hihihi. Ikke sjiep naas frauw oppe bank
   Pootjes🐾🐾

 8. Hoi Dorus,

  Wij wonen samen met ons vrouwtje. Als ze wakker wordt springt Binti altijd bovenop bed en wil dan even knuffelen. Eenmaal uit bed zet ze koffie en gaat ze op de bank zitten. Dan springt Zooka meestal op schoot. Een paar keer per week moet ze centjes gaan verdienen. Vlak voordat ze de deur uit gaat, krijgen wij dan ons nat voer (brokjes staan er de hele dag). En dan roept ze altijd (ook als ze alleen boodschapjes gaat doen): Dag lieve Binti, Dag lieve Zooka, ik hou van jullie, tot vanmiddag. ALs ze weer thuis komt, staan we bijna altijd wel achter de deur op haar te wachten en dan krijgen we knuffeltjes. Vrouwtje kijkt voor het slapen meestal nog wel TV op bed. Binti springt dan ook altijd een paar keer op bed bovenop vrouwtje en gaat dan lekker in beeld staan. Als het licht uit gaat, gaat Binti lekker op bed liggen slapen. En soms komt Zooka ook op bed slapen. Dan liggen we zo, dat vrouwtje niet meer kan bewegen, hihihi.

  Veel beterschapsknuffeltjes voor je vrouwtje, hopelijk knapt ze snel weer op.

  Pootjes en knuffels, Binti & Zooka

  1. Hajoooo
   Ooooh ikke sjaap nooit oppe bet same met me mense. Ikke sjaap oppe bank inne woonekaamer.
   Sins kort mag ik ook oppe huis aween passe. Dan segge me mense fan wet jei goet oppe huis? Ooooh dan foel ik me so tjots😸😸
   Pootjes🐾🐾

 9. Hoi Doorie.Wat een mooie schrijf over je mensen.Wat zorg jij goed voor de beweging van je man en vrouw.Wij hebben een scullary girl…geen man,maar zij doet het best goed hoor.Mijn (Muzette)balletjes verdwijnen hier ook altijd onder de kast en bank en ????.Er liggen heleboel in huis,maar scullary girl kan ze niet altijd allemaal vinden.Zo goed kan ik ze verstoppen ha,ha.Dan gaat ze met de stofzuiger of lange afstofding op zoek en nog kan ze ze niet vinden.En ik wil alleen deze pingpong balletjes met een rammeltje erin.Was jij gister ook al een zieke vrouw aan het verzorgen?Wij hebben dat ook gedaan.Die van.ons had erge hoofdpijn en dan moet ze slapen om het weg te krijgen.Met pillen van haar dokter.We hebben goed ons best gedaan en vandaag gaat het al beter.Fynn poinkt op het bed als scullary girl schone lakens en zo erop doet.En dan gaat hij kei hard spinnen.Hij slaapt ook wel bij scullary girl.Tussen het sprei en dekbed.Ik heb vannacht samen met Sparkle bij scullary girl geslapen.Gezellig hoor,en dan houden we haar goed in de gaten.Fynn was in de ban van de veren die de postduif bracht.Van de vrouw van Vlo.Super lief he van de vrouw van Vlo.Dag Doorie,kopje van Muzette en ook van Sparkle en Fynn.En een knuffel van scullary girl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *