Ik moet thuis meehelpen en dat kan ik

meehelpen

Toen ik hier pas woonde, moest ik wennen aan het huis en hoe alles hier ging. Daarna snapte ik het. En weer daarna moest ik meehelpen in huis.

Straat

Dat meehelpen ging vanzelf maar het was niet mijn idee. Ik zat een keer in de vensterbank naar buiten te kijken gewoon omdat ik dacht wat gebeurt daar eigenlijk en toen zei mijn vrouw dat ik zo goed oplette en dat ze zich veilig voelde omdat ik de straat controleerde. Nou toen wist ik het. Dit moest ik thuis doen. Want ik was de enige die in de vensterbank zat dus het was mijn werk, zo is het dus gekomen.

Zelfvertrouwen

Ik heb nou best wel wat zelfvertrouwen dat is dat je wat durft en dat je het gefoel hebt dat je er ook mag zijn en dat je ook belangrijk bent. Dus daardoor kon ik ook meer helpen thuis:

 • als mijn vrouw boodschappen heeft gedaan dan zet ze de tas op de keukenvloer en dan ruik ik of er geen rare dingen inzitten. Mijn vrouw wacht tot ik klaar ben en dan vraagt ze of het in orde is. Daarna krijg ik een compliment en een knuffel.
 • ik ga ook meehelpen het bed doen, dat is een klus met dekbedden en lakens en alles moet heel presies dus daar hou ik toezicht dat het goed gaat
 • als het tijd is dat mijn vrouw naar de keuken gaat om eten te maken dan miauw ik dan gebeurt het tenminste

Maar het belangrijkste is de straat, het bed en de boodschappentas.

Helpen

Ik vind helpen  thuis leuk. Want ik kan het en als ik foel dat ik iets kan dan heb ik ook meteen meer zelfvertrouwen en dan kan ik beter ontspannen. Dus dat is goed. Maar ik vind persoonlijk ook dat als je samen met iemand anders woont, dat je dan ook samen met die iemand al die dingen van het wonen moet verdelen. Daarom help ik ook mee.

16 thoughts on “Ik moet thuis meehelpen en dat kan ik

 1. Hallo Bert,

  Ja dat jij zo goed meehelpt in huis dat vind ik katersgoed van jou en je weet ook precies wat je moet doen en wanneer. Je bent zelfs nog vergeten om vrouwtje te helpen om pauze te nemen als ze telang aan het werk is en dat ze dan samen met jou moet gaan bankhangen of de ogen toe doen .
  Ja Bert jij miauwt vaak genoeg tegen mij dat ik het zo druk heb met mijn taakjes, maar ik vind het ook heel fijn om dat allemaal te doen, Ik heb eigenlijk ook een heel belangrijk taakje, vrouwtje wil nog wel eens vergeten om voor mij en haarzelf een pilletje te pakken voor de artrosie , Ik ga dan voor haar staan of zitten en blijf maar miauwen , kopjes geven en pootje door haar gezicht doen tot ze zegt, Jip ik weet het weer Pilletjes tijd.
  Zo Bert, het is maar een klein stukje schrijf vandaag, Maar je weet ik doe thuis ook mijn beste en moe nu weer huis passen, Vrouwtje moet nu nog vlug naar buiten mijn vriendjes eten geven en een lading ijs van de auto gaan krabben en dan weer gaan werken.

  Jij een hele fijne dag en knufje van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja dat is waar dat doe ik ook dat ik voor pauze zorg en jij hebt ook dat je thuiszorg doet, wat een werk he Jip. En Dorus is nog niet eens 1 jaar en hij snapt ook al dat je als katerman voor een vrouw moet zorgen. Ik hoop dat je vandaag zon hebt iedereen op feesboek zegt het maar ik heb nog niks. poot van je vriend Bert

 2. Hajooo oompie bert. Ikke help ook alleteit mee. Sowals gissere. Frauw foelte sig siek. En toen ging ik naast haar sjape oppe bank. En toen kwam er gissere ook nog een pakket en toen hielp ik man mette de doos ope make.
  Ikke help ook mee met opwette inne kookkaamer. En door uwes hep ik ook fennestebankkontroolle geweert. En ik doet aan foogultelling oppe stjaat en oppe ballekon.
  Sjooo ikke ga uutwusse, dat kanne ik ook goet hihihi
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, wat doe je al veel en dat voor zo’n jonge katerman als jij bent. Ik vind het spesjaal goed dat je met je vrouw gaat slapen, want er is in het huis altijd veel te doen voor een kater die meehelpt, maar het gaat er helemaal om dat je samen met elkaar bent en dat je voor elkaar zorgt en dat kun jij ook al. Ome Bert is trots op je!!

 3. Bert leuk hè om je vrouw mee te helpen?
  Wij hier doen dat ook wel, maar ieder heeft z’n eigen ding!! Wij hebben het verdeeld.
  Panda gaat mee het bed opmaken, Moby gaat mee naar de kelder om de was in de wasmachine te doen, Belle helpt mee met de vissen schoon te maken, Tica kijkt mee of de kattenbak goed schoon gemaakt wordt, Dopey kijkt of de planten genoeg water krijgen, Izzy waarschuwt vrouw als we moeten eten.
  Het enige dat we samen controleren is als er een grote doos wordt bezorgd want meestal zit daar ook wat lekkers voor ons in!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal wat hebben jullie dat slim verdeeld dat iedereen een eigen taak heeft en dan kun je er ook echt je op konsentreeren, dan weet je dat het goed gaat. Er is wel veel veel werk bij jullie thuis en dan ook komen er ook nog van die grote dozen!! pootje van mij

 4. Lieve Bert,

  wat bennie toch jou aktieve katerman. Jou vrouw heb het wel getroffe met jou van ze eigen. Jij neem jou taak seeriejeus en jij doe jou dinge sorgfuldig. Jou vrouw durf ze eigen te fertrouwe met jou Bert. Dat hebbie selluf ferdien.
  Van mij eigen hellep ik ook mee in mij huis. Mij belangrijkse taak is hellep geeve aan mij broer Floris weeges ze deemenzie. Dan bennie mantelpoes in jou huis. En ik doe ook mij vrouw ze tas kontroleere assie thuiskom. En ik proef mij vrouw ze eete foor assie nie kijk. En ik doe ook fensterbank kontroole maar dan of alles goed ga in mij huis.
  Mij erfaring is dat assie het saame doe dattie dan eerder klaar ben.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, van mezelf weet ik dat ik een seriejeuze kateman ben, al speel ik ook wel maar daar heb ik dan over nagedacht. Dus ik doe wat je zegt alles sorgvuldig dat zit in mij. Dat je Floris helpt is superbelangrijk voor hem ook al weet hij het misschien niet, hij foelt wel dat hij veilig is. Mijn werk hier is nooit af Loes het gaat maar door en toch doe ik dutjes anders hou ik het niet vol. Je Bertje

 5. Hoi grote vriend Bert, wij helpen ook mee in huis hoor. Bikkel en Kruimel doen de vensterbankcontrole, Bikkel helpt ook mee met het bed opmaken. En wij doen allemaal onze speeltjes verstoppen zodat onze vrouw in beweging blijft. Verder doen wij ook altijd controle van de boodschappen en inspectie van de geleverde pakketten. Juultje zorgt er altijd voor dat onze vrouw op tijd wakker wordt, ze gaat om 05.00 uur al miauwen om eten zodat onze vrouw zich niet verslaapt en op tijd naar haar werk gaat. Ook doen we kattenbakcontrole, als onze vrouw de bakken heeft schoongemaakt dan testen wij altijd of dat goed is gedaan door meteen er iets achter te laten. ‘s-avonds wijzen wij onze vrouw er altijd op dat het weer etenstijd is door te gaan miauwen en alvast naar de keuken te lopen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, jullie doen het ook al zo goed en wat knap dat jullie als een tiem werken vooral ’s morgens en met het eten. Nou zie ik dat het ook bij jullie keiveel werk is om met een vrouw samen te wonen dat zeggen bijna al mijn vrienden nou. Voor van alles zorgen daar word je ook moe van dus ik hoop dat jullie genoeg kunnen slapen. poot van mij

 6. Goedemorgen lieve Bert,
  Dat is een mooie taakverdeling lieverd die jij samen met je frau hebt. Voor jouw frau ook een veilig gefoel dat jij de straat kontroleert, jullie zijn gewoon een supertiem. Floortje heeft hier ook haar taakjes in huis: helpen met het bed verschonen, tevens toezicht houden dat alles netjes en glad verloopt, kattegrit rondstrooien in de badkamer zodat man en ik dat weer kunnen opruimen, stiekum aan de boter likken of die nog goed is en als wij vergeten zijn het deksel op het doosje te doen, het is niet netjes maar toch wel een goede kontroole vind ik. Je weet het maar nooit! Je ziet dat al onze kattenvriendjes meehelpen in het huishouden. En vergeet niet het troosten dat jullie doen, zoals Floortje ook doet als ik verdrietig ben. Rustige dag nog lieve Bertje, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat doen jullie dat goed samen thuis. En dat Floortje zo goed de boter voorproeft, Loes doet dat ook met het eten van haar vrouw. Ik begin daar niet aan, soms ruik ik menseneten en het is niks voor mij. Dus ik vind Floortje heel dapper want ja je weet maar nooit!! pootjes van mij

 7. Hoi lieve Bert, je hebt het heel erg druk, als ik het zo lees! En het zijn ferantwoordelijke taken die je hebt, je moet het maar kunnen. Dat vind ik superknap van je.
  Ik hoop wel dat je ook af en toe pause neemt!
  Ik doe ook dingen in huis. Ik let op dat mijn weecee altijd schoon is. Ik kijk altijd bij de wasmand, of alles daar in orde is. Ik herinner mijn mensen aan mijn etenstijd. En vooral hou ik een oogje op onze tuin, natuurlijk. Dat is weer belangrijk nu, omdat het al mooi weer wordt.
  Er gebeurt nu van alles in mijn tuin, dus ik ben er best druk mee.
  Zoals jouw vrouw zich veilig voelt omdat jij de straat kontroleert, zo voelen mijn mensen zich veilig omdat ik onze tuin kontroleer. Dat is belangrijk, dat je je veilig voelt, daarom help ik daar graag mee.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat heb jij weer dat je de tuin moet doet. Het lijkt me heel veel werk en ook best moeilijk want je hebt je huis ook nog en je mensen waar je op moet letten. Eerlijk ik snap niet hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Ik ben al moe met alleen een huis en met 1 mens. kopje van mij!!

 8. Hoi Bert wat ben jij een goede hulp in de huishouding, ik weet bij de boodschapoen die gedaan zijn direct of er garnalen bij zitten naar echr helpen is dat niet dat is meer eigen belang hi hi ja zo ben ik ook wel moet ik toe geven!

  Kopje van je vriendje Ollie😺

  1. hoi Ollie, misschien komt het nog dat je op een dag ziet dat je een eigen taak hebt en wat het dan is. En tot die tijd heb je lekker vrij!! pootje van mij

Reacties zijn welkom