Dus toen lag ik alleen op het bed

bed

Ik lag lekker op mijn krukje naast de werktafel van mijn vrouw en ik doezelde gezellig. Dus ik sliep niet. Wel bijna.Β  En toen opeens sliep ik helemaal niet meer.

Geluid

Waardoor ik opeens keiwakker was dat was door een raar geluid. Het kwam uit de keuken. Er hoort geen geluid uit de keuken te komen als je vrouw naast je is en er is niemand anders in huis, dat wist ik meteen. Dus ik schrok heel erg. Ik sprong van mijn krukje af, en ging op het tapijt staan. “Niks aan de hand, Bertje,” zei mijn vrouw, “Ik ga wel even kijken.”Β  Toen ze uit de huiskamer was vond ik het daar in mijn eentje veel te eng.

Aksie

Nou moet ik zeggen dat de dag pas begonnen was, dus ik was net voorbij de derde ochtendknuffel en nog niet in aksie geweest dat ik dacht ik ga eens wat doen. Maar nou wel. Ik rende heel hard de trap op naar de slaapkamer en daar sprong ik op het bed. Ik heb daar mijn eigen stuk helemaal voor mezelf alleen. Daar ging ik liggen.
Maar alleen op bed is maar alleen. Dus het gefoel van gezellig-samen had ik geeneens. En beneden hoorde ik mijn vrouw roepen van “Bertje, Bertje, waar ben je toch?” Wat doe je dan als huiskaterman? Ja presies. Je gaat je vrouw helpen.

Friemels

Beneden in de huiskamer zag ik haar staan en ze zei: “O ben je daar.”Β  Een vrouw zegt vaak hele simpele dingen, dat valt me steeds weer op.

Ik kreeg meteen aaien over mijn lichaam en toen ik op mijn kussen ging liggen, kreeg ik friemels achter mijn oor en over mijn buik. Die waren superfijn, dus aan dat geluid dacht ik niet meer, het was gelukkig ook weer stil in huis. Dat heb ik het liefste wegens mijn ontspanning.

14 thoughts on “Dus toen lag ik alleen op het bed

 1. Jeetje Bert dat is schrikken zeg!!!!!!
  Maar je hebt het goed gedaan om veilig boven te gaan liggen……..dat zouden wij ook gedaan hebben!!!
  En die extra knuffels heb je dan ook wel verdiend!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dank jullie wel voor de steun het was best moeilijk dat ik in mijn eigen huis een geluid hoorde maar nou is alles weer normaal

 2. Hallo Bert, als wij plotseling een geluid horen,dat er niet hoort te zijn, dan rennen we naar de slaapkamer en gaan onder het bed liggen. Net zo lang tot het weer rustig is, of dat onze vrouw zegt dat er niks aan de hand is. Alleen Bas blijft altijd gewoon in zijn mandje liggen, hij hoort namelijk bijna niks meer. Als wij weer tevoorschijn durven komen krijgen we ook altijd extra knuffels en kompliementjes dat we zo dapper zijn.
  Knuffels en groetjes van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dus jullie gaan ook naar boven. Bas misschien ook als hij ziet dat het nodig is. Als hij bijna niks hoort dan let hij vast op een andere manier meer op. Dapper zijn dat is moeilijk dus daar horen ook knuffels bij dan ben je weer gewoon van binnen. pootjes van mij

 3. Hajoooo oompie bert.
  Ikke was gissere me eggiewaar rotsjrok. Ikke was eg bang oompie. Me mense ware me 5 tot 10 mienuute kwijt. Uwes weet, ikke kom alleteit as ik wor gewoepe. Maar nu… 😿😿😿
  Ikke kan er nie tefeel oofer seg, want uwes fjoeg of ik er een bjog oofer wau sgrijfe. Missjien datte ik annere katte er mee kan hellepe.
  Ikke kwam pas teege 8 uur inne aafond weer hewemaal bij. En nu benne ik weer meself 😸😸
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus, als je iets moeilijks erfaart dan is het belangrijk om erover te schrijven want dan hebben anderen er steun aan. Dat ze weten hoe zoiets gaat. En dat je weer jezelf kunt worden ook al ben je erg geschrokken. pootje van mij

 4. Lieve Bert,

  Oooh wassie zo geschrokke van jou eigen toenie geluid hoorde uit jou keuken. Jij ben ferstandig dattie jou vrouw eers naar jou keuken stuur en dattie selluf veilig op jou bed ga ligge. Jij kan nooit weete waar jou keuken mee beezig is. Jij ben dapper Bert want jij ben gewoon weer naar jou vrouw gegaan en jij kreeg jou troosknuffel.
  Van mij eigen ferstoppe ik mij ook assie ineens hard geluid hoor. Maar ik moet wel foor mij broer Floris zorrege dus dattie dan saame ben. Hij schrik altijd het mees van ons allemaal, dan moet jij wel jou hellep geefe. Assie zorrug foor jou broer bennie selluf minder bang Bert. Dan moet jij troos geeve en dan krijg ik daarna ook mij knuffels van mij vrouw.
  Soms ga ik dan daarna alleen op mij groote bed ligge foor mij eigen. Mij erfaring is dattie dan wel beeter kan ferwerke

  Liefs van jou Loesje

  1. daar heb je gelijk in Loesje, als je broer het meeste schrikt dan heeft hij je eerst nodig voordat je zelf kunt schrikken. Wat heeft Floris geboft dat hij jou als zorgzuster heeft dan kan hij een veiliger gefoel hebben. En je mag best dan lang op het groote bed liggen, jij hebt ook gefoel!! kopjes van je Bertje

 5. Hallo Bert, , nou ik snapper dat jij je een bult bent geschrokken van dat geluid uit de keuken, want je miauwt dat het vrouwtje het niet was omdat ze bij jou in de kamer was. Ja jij doet dan net als ik naar de slaapkamer racen en daar veilig gaan liggen, ik doe dat dan zelfs oon nog onder het dekbed, omdat ik dan weet dat niemand mij daar kan zien en vrouwtje weet alleen dat ik daar ben.
  Bert hier in ons kleine huisje horen wij ook gekke geluiden en we weten dan ook niet wat het is, want er is verder niemand in het huisje. Vrouwtje gaat dan ook op onderzoek uit, maar vind het meestal niet. Gisteren avond hoorde wij ook weer een eng gek geluid. Vrouwtje overal luisteren . Komt ze boven en toen had ze het gevonden. Het raam stond een stukje open en door de wind maakte het raam klapper geluidjes, Je weet dat ik door de rust hier een stuk minder angstig ben en ik was zelfs met vrouwtje mee naar boven gegaan en heb haar geholpen door te kijken hoe ze het raam weer dicht had gedaan. Bert maar het is altijd goed als je onzeker en bang bent om een veilige plek te zoeken hoor en ja je vrouwtje zal jou altijd weer troosten zodat je weer rustig wordt in je koppie, doet mijn vrouwtje ook altijd.

  Nu maar hopen dat er geen gekke dingen meer in jullie huis zijn en dat het altijd rustig zal blijven, nou ja op de straat geluiden na dan. Fijne dag en knuf van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. dat is ook gek Jip opeens een geluid van het raam dat hoort toch niet. Wat dapper dat jullie alletwee gingen kijken het had van alles kunnen zijn!! Ik heb zelf geen geluid meer gehoord uit de keuken dus alles is nou weer gewoon. Maar het was best moeilijk daar ben ik heel eerlijk over. Ik hoop dat het nou voor altijd stil is. poot van je vriend Bert

 6. Lieve Bert, wat was dat schrikken lieverd, ineens een akelig geluid uit de keuken wat niet kon omdat je vrouw naast je zat. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen, met extra knuffels en zo,maar het is toch heftig allemaal. Ga vandaag maar rieleksen en ontspannen, dat zal je goeddoen. Knuffels en kopjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje zo’n geluid is er opeens ik kreeg geen waarschuwing het was plotseling en daar hou ik helemaal niet van. Vandaag ben ik aan het bijkomen en ik heb best een goed gefoel van binnen. pootje van mij

 7. Hoi lieve Bert, eng is dat hè, als er zomaar een geluid is dat er niet hoort te zijn! Ik verstop me tegenwoordig meteen onder het bed, daar voel ik me veilig. Dat doe ik ook als de nieuwe bel gaat. Die hebben we gekregen met de reenoovaatsie. Elke keer als die bel gaat kruip ik onder het bed, en mijn mensen schrikken er ook heel erg van.
  Gelukkig dat je meteen veilig op het bed lag, en ik vind het superstoer dat je je vrouw toch bent gaan helpen.
  Ik weet wat je bedoelt met die simpele dingen die een vrouw zegt. Maar… mijn man doet dat soms ook. Erg hΓ¨, dan hoor ik twee keer Ooooo, je ligt op je kurk!/Ooo, ik zag je net niet, maar nu wel/Zit je je lekker te wassen Bol?Goed hoor!
  Ik doe meestal maar net of ik dat niet merk, het zal wel iets zijn dat mensen doen. Maar vrouwen meer, dat is waar!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle hier was vroeger ook een harde bel maar daar schrok mijn vrouw zo van dat ze de bel heeft weggeslagen en nou hebben we geen bel. Soms doet een andere bel het nog maar meestal niet. Alles waarvan ik schrik dat vind ik stom. Wat raar dat een man ook dat soort dingen zegt, ik dacht dat het anders was. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *