Kater Bolle over als je een gezin bent

gezin

Al bijna vijf jaar woon ik samen met mijn man en mijn vrouw. Of mijn man en mijn vrouw wonen samen met mij, zo kan je het ook zeggen. Hoe dan ook, we wonen met zijn drietjes in ons huis.

Soms vragen mensen wel eens wie van ons drie de baas is.
Nou, dat is makkelijk. Niemand natuurlijk.

Broek aan

Ik vind dat mijn mensen mogen doen wat ze willen. En mijn mensen zeggen dat ik evenveel rechten heb als zij, bij ons in huis. Ik mag overal komen, ik mag doen wat ik wil, ik mag overal liggen en ik mag altijd naar buiten als ik dat wil. Behalve dan met de reenoovaatsie, maar toen waren mijn mensen ook niet de baas in ons eigen huis.
Een gekke vraag die mensen ook wel eens stellen is wie van ons de broek aan heeft. Ja, ik niet, dat is logies. Ik draag natuurlijk geen kleren. En mijn vrouw en mijn man hebben allebei een broek aan. Gelukkig wel, want anders zijn het net naaktslakken: ze hebben bijna geen vacht.
Er zijn ook wel eens mensen die praten over de man des huizes. Dan raak ik altijd in de war. Ben ik dat, of bedoelen ze mijn man?

Gezin

Wij zijn met zijn drietjes een famielie. Of een gezin, zo heet dat ook.
Meestal is een gezin met een vader en een moeder en een kind, of een paar kinderen. Maar het kan ook dat er twee vaders zijn met kinderen, of twee moeders met kinderen. Of een gezinmoeder met een kind en ook nog een oma. Dat kan allemaal.
Wij zijn een gezin met drie personen: twee mensen en een kater.
Misschien denk je dat ik dan het kind ben. Maar dat is niet zo. Ik ben al lang volwassen, ik ben al een paar jaar een seniejor. Mijn mensen zijn ook geen kinderen meer, volgens mij. Hoe het bij mensen presies werkt weet ik niet, maar volgens mij zijn mijn mensen ook al best een beetje oud.

Voor elkaar zorgen

Wij zijn dus drie volwassenen, die bij elkaar horen en voor elkaar zorgen.
Mijn mensen zorgen voor ons huis. Dat alles netjes is, dat mijn weecee schoon is, dat er genoeg eten is voor ons allemaal. Ook al ben ik het niet altijd eens met het eten dat ze voor me kopen, ik moet eerlijk zeggen dat alles altijd in orde is.
Ik zorg voor onze tuin. Dat iedereen in de buurt weet dat het mijn tuin is, en ook die van mijn mensen. Dat er niet de hele tijd andere katten doorheen lopen. Dat alles is zoals het hoort in onze tuin, en ook op de daken van de schuurtjes en in de tuin van de hond hiernaast. En samen met mijn vrouw zorg ik voor de planten en de bloemen. Mijn vrouw doet ze in de aarde, en knipt ze kleiner of geeft ze water. Ik zit erbij en kijk of alles goed gaat. Dat is altijd heel gezellig, zo met zijn tweetjes. Soms helpt mijn man ook mee, in mijn tuin. Hij is nu bezig met mijn trap. Ik krijg nieuwe plankjes, want de oude zijn een beetje kapot aan het gaan.

Kunstjes

Als we in onze tuin zijn, hoor ik wel eens dat de mensen van de hond hem roepen. HIERRR roepen ze, en dan komt hij. Of ze roepen NEE en dan doet hij iets niet. Of ze zeggen dat hij moet gaan zitten, en dat doet hij. De mensen van de hond zijn de baas over hem. Daar kun je aan zien dat honden geen katten zijn. Als mijn mensen keihard HIERRR riepen, zou ik meteen wegrennen. En ik ga natuurlijk al helemaal niet zitten als mijn mensen dat zeggen. gezinDat zeggen ze nooit, maar stel je voor dat ze dat zouden zeggen. Waarom zou ik dat dan doen? Ik zou ze aankijken, en gewoon doorgaan met wat ik aan het doen was. Want ik ben te slim om me te laten kommanderen. Als ik wil gaan zitten ga ik zitten en anders niet.
De hond heeft mijn voerpuzzel gekregen, waar ik wel eens over heb geschreven. Dat ik er zo bang voor was. De hond is er niet bang voor, hij maakt alle vakjes open en doet dingen schuiven tot hij zijn brokjes heeft. Ik sta weleens te kijken zonder dat hij me ziet en vraag me af waarom hij dat doet. Volgens mijn vrouw vindt hij het leuk. Nou, daar staat je verstand toch bij stil. Ik laat mijn mensen geen kunstjes doen als ze willen eten, dus ik wil ook niet dat ze mij dat laten doen.
En als ze het toch proberen laat ik ze beleefd, maar duidelijk, merken wat ik er van vind.

De baas

Er is eigenlijk geen verschil tussen mij en mijn mensen, in onze famielie. Alleen zijn zij menspersonen en ik ben een katpersoon.
Maar in ons huis en onze tuin bepalen wij hoe de dingen gaan en hoe we alles willen.
Mijn man zegt wel eens voor de grap dat hij de baas is. Mijn vrouw moet dan altijd lachen, of doet net alsof ze het niet heeft gehoord.
Hij zei ook een keer dat hij de pater familias is. Dat betekent dat hij de vader van de famielie is, en daarom een beetje de baas. Dat was ook een grapje, dat snap je wel. Mijn vrouw zei toen dat zij de mater familias is, de moeder van de famielie.
En ik? Ik ben de kater familias.

30 thoughts on “Kater Bolle over als je een gezin bent

 1. Dag lieve Kater Familias Bolle,
  Wij hier in Regenboogland lezen iedere dag jullie blog en leven met jullie mee.
  Bij jullie thuis is het zoals het overal hoort te zijn, en gelukkig ook bij de meeste katten van de blog is. Hier zijn we ook allemaal één grote familie. Familie van jullie allemaal!.
  Jou Molletje is supertrots op je dat je zo goed op je mensen past en de orde handhaaft. GroteBeer zegt dat je best op zijn bank mag liggen, Popje vindt dat je zo nu en dan wel wat brutaler mag zijn, en Billie past op je tuin als jij slaapt,
  Ik pas nog steeds op mijn vrouw, vooral als ze slaapt, dan ben ik heel dicht bij haar.
  Wat naar dat veel van jullie op dieet moeten, maar wel doen hoor, want ik wacht graag wat langer op jullie,
  Zeg Bolle, ik zou maar goed gaan treenen voor de formule 2 rees met Jip als hij in zijn nieuwe huis woont, want van hieruit kan ik zijn nieuwe huis zien, en als je niet treent, maak je geen kans!! Maar achter je veer aan rennen help natuurlijk ook.
  Over veer gesproken, mijn vrouw heeft een mooie veer voor Fynn gevonden, van een dikke duif in onze tuin, Nu nog even uitzoeken hoe we hem bij hem krijgen.
  Bolle, heel veel lieve Regenboogkopjes voor jou en je mensen, en we twinkelen vanavond met z/n allen naar jullie!
  Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo! Wat fijn dat jullie één grote famieilie zijn, net als wij hier zijn.
   Hopelijk ben je al helemaal gewend.
   Ik denk veel aan iedereen over de brug, en dat zal ik altijd blijven doen.
   Gelukkig dat je nog steeds op je vrouw past, want ze heeft veel verdriet dat je een ster bent geworden. Ook al ben je vaak nog dichtbij haar, het is toch helemaal anders.
   Ik doe mijn best met het diejeet, maar ik vind het eerlijk waar best moeilijk.
   Maar ik ben weer aan het patroejeren, en gisteren heb ik door het huis gescheurd. Dat is goed, zeggen mijn mensen, als ik doe sporten.
   Ik hoop dat Fynn schrijft vandaag, en dat je vrouw de veer op kan sturen. Ik ben heel zuinig met jouw veren, Vlo, want ik wil ze voor altijd bewaren.
   Dankjewel voor je twinkelkopjes, ook van mijn mensen.
   Wil je alsjeblieft iedereen dat groetjes doen daar? En hele lieve kopjes geven van mij?
   Jij krijgt van mij natuurlijk ook hele lieve kopjes, ik blaas ze zachtjes naar je toe. En vanavond ga ik kijken als jullie twinkelen, en dan zwaai ik!
   Je grote vriend Bolle.
   ,

   1. Ik heb iedereen de groetjes en kopjes doorgegeven Bolle, ze waren er blij mee.
    Bedankt voor je kopjes, ik heb ze één voor één opgevangen.
    Tot vanavond lieve Bolle!
    Kopjes, Vlo.

    1. Lieve Vlo, ik heb gezwaaid! Ik hoop dat jullie het konden zien, want het was een heel klein beetje aan het regenen. Maar ik zag toch een paar sterren!
     Hele lieve kopjes van Bolle, voor jullie allemaal!

  2. Lieve Vlo,

   mij hart spring altijd op assie jou eigen weer hoor. Dank jou wel dattie ons nie fergeet.
   Jij hoor bij onze famielie foor altijd ook al bennie nu een ster…
   Iedereen zwaai naar jou eigen en al onze vriendjes en van mij eigen spesiejaal ook foor mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy

   Mij hart twinkel foor jullie,

   Loesje

   1. Lieve Loes,
    We zwaaien allemaal terug! Wij vergeten jullie ook niet, we blijven bij elkaar horen.
    Twinkelkopjes van Vlo.

  3. Dag lieve Vlo, wat fijn dat je af en toe wat van je laat horen vanuit de kattenhemel. Jullie krijgen allemaal hele lieve regenboogkopjes en kusjes van Floortje en van mij een zachte knuffel. Kusjes van Ina en Floortje

   1. Dank jullie wel mevrouw Ina en Floortje,
    Heel veel Regenboogkopjes terug voor jullie allebei van ons allemaal!
    Vlo.

  4. Hoi Vlo.Wat geweldig dat je vrouw een veer voor mij heeft gevonden.Ik bloos er gewoon van.Alleen weet mijn vrouw niet hoe ze ons adres aan jullie kan sturen,zodat de postduif ‘m kan brengen.Ik zou heeeeeel graag er mee willen spelen nu het nog kan.Je weet dat ik een zere poot had he?Leest je vrouw ook op de fb van onze vrouw?Zo niet dan zal ik je toch hier moeten vertellen dat het ongeluk met mijn nagel nogal gevolgen heeft gehad.Diertjes dokter Nina heeft 2 weken geleden foto’s gemaakt van mijn poot,en toen was er zomaar een kootje verdwenen, en toen heeft ze nog meer foto’s gemaakt.En toen zag je dat er ook iets was bijgekomen in mijn longen.Een tumor en daar was dat kootje zeker voor op de loop gegaan,want dat verdwenen botje kwam ook door die tumor.Vrouw was helemaal kapot van dat nieuws.Maar het gaat nu.nog best hoor.Met pillies tegen pijn en zo.Ik word stinkend verwend met zoveel lekkere hapjes en snoepjes!!!Ik help nog steeds met bed verschonen,heb weer lift inspectie gedaan.Maar mijn uithoudingsvermogen is minder.Ik hoop voorlopig hier nog even te blijven Vlo,en als het kan met de veer te spelen.Want we hebben geen idee hoelang het nog duurt voor die tumor in mijn longen en zo verder gaat klieren. Als ik het niet meer kan,kom ik bij jou in Regenboogland.Hoe kan mijn vrouw, jou vrouw bereiken?Want eggies het lijkt mij kei gaaf om met zo’n veer te spelen.En ik heb nog wel tijd voor ik mijn koffertje moet inpakken voor mijn reis.Groeten van je vriendje Fynn en een zacht kopje voor je vrouw.Super lief dat ze die veer voor mij heeft.

   1. Lieve Fynn, wat vertel je me nu? Oooo, ik schrik heel erg!
    Ik hoop maar dat je nog heel lang hier blijft, en geen pijn hebt en je niet ziek voelt!l
    Dan heb je zeker weten veren verdiend, en ik weet dat mevrouw Vlo een mooie voor je heeft!
    Ik hoop dat ze hier nog leest wat je hebt geschreven, en anders is het misschien het makkelijkst als jij je adres naar mevrouw Bert stuurt, via iemeel?
    O Fynn, doe je je pillies goed nemen? Zijn ze niet vies?
    Ik doe heel veel voor je duimen, en ik hoop dat je me op de hoogte houdt van hoe het met je gaat!
    Je krijgt een heel grote vriendenknuffel van mij, Bolle, en ook een knuffel voor je vrouw en je zussen.

   2. Oh Fynn wat een akelig nieuws, ik wil je hier nog niet zien hoor, goed je pillen slikken, en genieten van en met je vrouw..
    Maar als je hier komt, over een hele lange tijd, dan wacht ik je op!
    Bolle had al een goed idee van het mailen van jouw adres naar Mevrouw Bert. Die stuurt het dan wel naar mijn vrouw door of naar Bolle, en dan komt het ook wel bij mij terecht. die veer komt bij jou terecht, hoe dan ook!!!!
    Heel veel lieve sterktekopjes voor jouw en ook voor je vrouw.!!!!
    Onze vrouwen nemen op de één of andere manier contact met elkaar op.
    Groetjes en kopjes voor jou, je vrouw en je zussen!
    Je vriendje Vlo.

    1. Dag Bolle en Vlo.Dat is een heel goed idee.Mijn vrouw zal de vrouw van Bert ons adres sturen.Sorry dat jullie zo moesten schrikken. Ik heb die tumor eggies niet uitgenodigd in mijn lijf.En we roken geen 1 van allen hier in huis!!en eten super gezond en ik was altijd heel veel in beweging.Dat bewegen is nu minder,maar ik neem heel netjes mijn pillies.Die doet mijn vrouw in een lekkere liksnoep snek.En ik krijg heerlijk veel snoep en hapjes.Elke keer als mijn vrouw naar de keuken gaat,en kom ik ook,heeft ze wel lekkers,zoals kaas rol snoepjes,en snoep stickjes of nou ja,wat ik maar wil.Meestal beetje sneakie,want Sparkle mag dat niet vanwege haar diejebeetes,maar mijn vrouw heeft ook snoep die Sparkle wel mag,en dan krijgt zij een koolhiedraat arme snek.Vlo ik wil straks graag met je spelen,maar nu nog even niet.Mijn vrouw en ik willen nog even samen knuffelen en zo.Ook moet ik mijn taken nog overdragen aan Sparkle en Muzette,maar er zijn dingen die Muzet niet kan omdat ze slechte ogen heeft,en eerlijk is eerlijk waar Sparkle te dom voor is.Ik moet daar nog even over nadenken hoe dat moet.Zo,nu ga ik oefenen met zwiepstaarten.Stevige kopjes voor jullie van jullie vriendje Fynn

     1. Lieve Fynn, goed dat je vrouw jullie adres naar mevrouw Bert stuurt. Dan kan mevrouw Vlo je de veren opsturen, en ik weet dat die supermooi zijn! Want ik heb zelf ook veren van Vlo en mevrouw Vlo gekregen.
      Gelukkig dat je nog lekker eet, dat is belangrijk, en ik snap heel goed dat je nog heel veel wilt knuffelen met je vrouw. Doe dat maar zoveel als je kunt!
      En blijf maar zolang mogelijk hier, bij je famielie en bij ons van de blog. Als je tijd hier op aarde voorbij is, weet je in ieder geval dat Vlo je op staat te wachten en je alles laat zien over de brug. Maar nu ben je nog hier!
      Ik doe duimen voor je Fynn, en ook voor je vrouw en je zusjes. Laat je weten hoe het met je gaat, hier op de blog? We denken allemaal aan je!
      Heel veel lieve zachte steunkopjes van je vriendje Bolle.

 2. Hajooo oomie bolle. Bij mij thuis benne ik de baas geloof ik. Asse ik wil pele ga ik frauw tikke dat ik met me lampie offe feer wil pele. En ook al seg frauw nu niet… ikke bjijf net zolang doorseure totte se wel gaat pele hihihi.
  Ooooh ikke sag datte uwes een pauw hep gefange? Ooooh mooi sjijn die he? Mij feer begint weer tuk te rake hihihi. Ikke mag nu niet naar buite want hut wegent😾
  Ikke hep geen tuin, maar wel een ballekon. Daar staan ook pwante op. Nu nog weinig, maar me mense wille dit jaar weer toomaateplante koope.
  Weet uwes wat gjappig is? Ikke gaat het dinsedag ook oofer me mense heppe.
  Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Dag lieve grote sieperszwartepanterjongen, als iemand de baas moet zijn in huis en in een famielie, dan moet dat een kat zijn. Zo hoort dat nou eenmaal. Wij willen geen baasjes hebben, anders waren we wel een hondje geworden.
   Ik vind het stoer dat je al weet wat je moet doen om je zin te krijgen, dat je weet dat je moet gaan seuren. Katten hebben veeeeeeeeel meer geduld dan mensen, dus dat win je altijd!
   Ja, en pauwenveren gaan snel kapot. De mijne is alweer helemaal verfrommeld, maar dat geeft niet, ik vind hem toch nog mooi.
   En buitenzijn is nu helemaal niet fijn, alles is nat. Ook op ie balkon, denk ik. O, en tomaate, die ruiken zo lekker.
   Ik ben benieuwd naar je verhaal dinsdag, Door, over je mensen.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo goed met veren kunt spelen!

 3. Hoi Lieve Bolle, wij zijn ook een familie, wij zijn in totaal met 7. 4 katers , 2 poezedames en onze vrouw. Onze vrouw zegt wel eens dat ze 6 kinderen heeft van 6 verschillende vaders, mensen schrikken dan altijd totdat ze zegt dat haar kinderen katjes zijn. Onze vrouw denkt altijd dat zij de baas is, omdat ze voor ons eten zorgt, en dat we warme mandjes en plekjes hebben en speelgoed en sneks en dat als we ziek worden naar de dokter kunnen gaan. Daar moet ze voor werken zegt ze. Maar wij werken ook hoor, wij gaan gezellig bij onze vrouw zitten en knuffelen en troosten haar als het nodig is, we bewaken de straat vanaf de vensterbank, en als er vogels op het balkon zijn dan gaan we heel hard miauwen en mekkeren zodat ze weg gaan. Wij zorgen dat onze vrouw genoeg beweging krijgt door onze speeltjes te verstoppen op zeer moeilijk bereikbare plekjes. Eigenlijk zijn wij er maar druk mee. En stiekem denken we dat wij eigenlijk de baas in huis zijn , want als we iets niet willen dan doen we het niet of we laten duidelijk merken dat we het er niet mee eens zijn. Het regent buiten dus we blijven lekker binnen vandaag, we hebben net een heerlijke snek gekregen en gaan nu lekker in onze mandjes liggen en rieleksen. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve bende, daar moest ik om lachen, dat jullie vrouw zegt dat ze zes kinderen heeft van verschillende vaders! Maar jullie hebben gelijk als jullie zeggen dat JULLIE eigenlijk de baas zijn, en zo hoort dat ook. Als iemand de baas moet zijn, is dat een kat.
   En ik zie dat jullie ook voor elkaar zorgen, net als wij hier thuis. Jullie vrouw zorgt voor eten en mandjes en speelgoed, en jullie doen de rest. Zo is dat bij mij thuis ook. Eigenlijk doe je als kat het meeste werk, dat is gewoon zo. Alleen weet niet iedereen dat.
   Hier regent het ook. Ik ben al twee keer buiten geweest, en allebei de keren was ik nat geworden, bah. Nu ben ik op het grote bed gaan liggen, en ga ik lekker soeselen.
   Goed dat jullie een wiekentsnek hebben gekregen, die ga ik straks ook vragen.
   O ja, Bikkel: ik vind het super dat je nrt zo’n gespierd figuur wilt krijgen als ik heb! En Juultje, ik weet zeker dat dikke billies goed zijn, en Kruimel: mollig is mooi!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Juultje en Oliver, jullie krijgen heel veel knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  Wat heb jij het getroffen met zo een lief huis!

  Jouw personeel zorgt heel goed voor je, en zo hoort het te zijn.

  Ik heb zelf ook 2 poezen in huis en van mij mogen ze ook alles, ze mogen overal slapen, op springen, aan de bank zitten krabben als ze dat willen, maar doen ze niet ,omdat er genoeg krabpalen in huis zijn.

  Zij maken hier de dienst uit in huis

  Maar ik vind dat helemaal niet erg, ik houd gewoon teveel van ze 🙂

  1. Dag lieve mevrouw Jeanine, u woont toch met Coco en Kitty? Wat fijn dat ze alles mogen, zelfs aan de bank krabben. Maar ook wel fijn dat ze dat niet doen, denk ik. Popje, die hier voor mij woonde, heeft de hele bank kapot gemaakt. Ook al had hij heel veel spullen om te krabben, hij vond de bank het fijnste. Dus dat hebben mijn mensen maar zo gelaten. Mijn mensen zeggen ook altijd dat bij ons de katten eigenlijk de baas zijn (nu ik dus), maar dan vraag ik me wel af waarom ik die diejeetbrokkrn krijg die ik niet lust!
   Hele lieve kopjes voor u en voor Kitty en Coco, van Bolle.

 5. Lieve Bolle,
  Als je onze vrouw meetelt dan zijn wij met z’n zevenen. En wij zijn allemaal een klein beetje de baas hier!!!!!
  Tenminste normaal gesproken!!!
  Soms is onze vrouw de baas en dan moeten we luisteren…….niet zoals een hond hoor……..maar b.v. als we naar de dierendokter moeten!!!!
  Tja dan telt onze stem niet mee!!!!
  Gelukkig gebeurd dat niet vaak!!!
  Maar wat betreft eten en sneks zijn wij de baas……we laten haar niet met rust totdat we wat hebben!!!!!
  Maar normaal dan doen we alles samen tenminste als onze vrouw iets gaat doen wat we leuk vinden en vinden we het niet leuk dan blijven we gewoon liggen.
  Geen enkel probleem hier!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja, zo gaat het bij ons ook, dat we allemaal de baas zijn. Alleen dat van die dierendokter, dat heb ik ook. Ik heb zelf nooit zin om te gaan, en ik maak ook nooit een afspraak bij de mensendokter voor mijn mensen, dus ik snap niet helemaal waarom mijn mensen dat wél doen voor mij! En dan heb ik ook nog dat diejeet…
   Fijn dat jullie met zijn zessen kunnen dribbelen en zeuren en mauwen tot jullie je zin krijgen met eten, dat is superhandig. Zo ging dat hier vroeger ook met Popje, Beer en mijn Molletje, zeggen mijn mensen.
   Ikzelf heb nu wel andere brokken gekregen, omdat ik mijn sportbrokken gewoon weigerde te eten, eerlijk waar. Ik spuugde ze gewoon meteen weer uit, ekspres. Nou, dat heeft gewerkt, alleen krijg ik wel veel minder dan ik zou willen!
   Lieve Tica, Belle, Izzy, Panda, Moby en Dopey, jullie krijgen een superdikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 6. He Bolle. Ik woon nou ook bijna vijf jaar bij frau. Eerst had ik ook een manmens en een huis met balkon. Maar toen niet meer. En nou wonen frau en ik alweer twee jaar met z’n tweetjes. We zijn nu een echt meisjeshuis. Ik zorg voor frau en zij voor mij. Waar we wonen is nog niet ons furrever home, want het heeft geen tuin. We moeten ge-duld hebben tot we aan de beurt zijn. Tot die tijd kijk ik naar alles vanachter t raam.

  1. Hoi lieve stoere Minnie, wat leuk, een meisjesgezin. Dat is vast heel gezellig! En wat fijn dat jullie goed voor elkaar zorgen, zo hoort dat vind ik. Soms zeggen mensen wel eens dat katten zoveel slapen, maar die weten gewoon niet dat wij het altijd superdruk hebben met van alles.
   O, ik doe duimen dat jullie snel jullie furrever huis krijgen, met een tuin! Maar het belangrijkste is dat jullie elkaar hebben, dan is alles goed.
   Wat zie je allemaal uit je raam? Ik moest vanmorgen twee keer een duif wegjagen, die ging zomaar in mijn tuin op de grond zitten. Nou ja!
   Hele lieve kopjes voor jou en je vrouw, van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer mooi jou schrijf gedaan ofer jou famielie. Jij heb jou vrouw en jij heb jou menseman. Dan hebbie bes feel geluk want jij kan dinge met jou vrouw doen en jij kan dinge met jou menseman doen. En assie met jou veer wil speele kan jij ekstra lang speele want jij heb er twee. Ik vin famielie wel biesonder want jij ben niemeer alleen en jij zorrug foor elkaar. Assie ziek ben kan jou vrouw foor jou eigen zorrege en assie nieuwe planke op jou trap wil kan jou menseman jou trap maake. En assie hard spin Bolle kan jij jou mense gelukkig maake want famielie zit in jou hart.
  Van mij eigen vin ik mij vrouw mij groose famielie want zij zorrug foor mij eigen. En assie mij geen droogbrokke geef ga het bes goed. Jij leer elkaar kenne assie saamewoon en van mij eigen zorrug ik dat mij vrouw schootmeedietasie krijg assie druk is en dattie genoeg slaap. Dat is belangrijk assie een vrouw heb die jou tonijn ferdien. En in mij huis woon mij broer Floris en mij zus Zusje. Jij weet van mij eigen ben ik al jaare mantelpoes. Dat ik mij vrouw hellep met zorge foor mij broer Floris weeges dattie deement is. En ik zorrug soms foor mij zus Zusje assie te druk is weeges dattie nog jong is van ze leeftijd. Assie seeniejor ben dan foel jij het meer in jou hart Bolle. Jou famielie en dattie belangrijk zijn. En het is nie fansellufspreekend want jij moet lief zijn foor elkaar. Dattie het fijn heb saame want jij woon in jou huis en iedereen heb ze eigen ding. Dat moet jij akzepteere bijfoorbeeld dat ik mij eigen terug kan trekke assie zofeel gefoelens heb. Want jij moet ferwerke. Zo heb ieder ze eigen ding en van mij eigen vin ik het belangrijk dattie goed en genoeg van jou eete krijg.
  Van mij eigen ben ik wel gelukkig met mij famielie en soms moet jij dat wel zegge vanuit jou hart.

  Lieve Bolle jij krijg vandaag mij famieliekopjes want wij zijn op mij Bert ze blog ook een beetje famielie, assie elkaar zofeel steun en begrijp. Dat is belangrijk.
  En jou vrouw en menseman krijg ook mij kopjes want zij hoor in jou hart,

  Liefs van Loesje en ook van mij eigen famielie

 8. Lieve Loes, mijn vrouw moet zo weg en dan mag ik niet op de Aaipet. Ze is bang dat ik allerlei sneks ga bestellen, omdat ik op diejeet ben. Flauw hè? (Weet jij hoe ik dat zou moeten doen? Niet verder vertellen hoor!) Maar ik doe je straks antwoorden!
  Lieve kopjes voor jou en je famielie, van Bolle,

  1. Lieve Loes, hier ben ik dan. Ik vind famielie ook biesonder, en ik ben er blij mee. Want ik voelde me best eenzaam toen ik nog geen mensenfamielie had. Mijn mensen zorgen voor mij, en ik zorg ook voor mijn mensen. En de veren zijn voor ons allemaal!
   Ik snap dat je vrouw als je grootste famielie voelt, en ik vind dat je heel goed voor haar zorgt, met je schootmedietasie en dat je bovenop haar slaapt. En voor Floris ben je mantelpoes, dat is heel belangrijk. En ik vind het knap dat je op Zusje let, als ze te druk is. Jullie zijn met zijn viertjes een prachtigmooie famielie,
   Je hebt gelijk dat je als famielie lief moet zijn voor elkaar, en dat je moet akzepteere dat iedereen in de famielie zijn of haar eigen dingen heeft. Ik heb moeten leren dat mjjn mensen soms geen zin hebben om met mij met mijn veren te spelen. En ik maak mijn mensen niet wakker als ze slapen. En zij mij niet, zo hoort dat.
   Ik vind het mooi dat je zegt dat je heel gelukkig bent met je famielie! Ik ben ook heel gelukkig met mijn famielie en ik hoop dat we samen heel oud worden.
   En ja, we voelen hier op de blog als famielie! Daar ben ik heel blij mee, en ik vind het superbiesonder.
   Lieve Loes, je krijgt van mij dus ook hele lieve familiekopjes terug, ook voor je famielie en ook van mijn famielie.
   Pee Es: dat goed en genoeg te eten krijgen in je famielie, dat is belangrijk. Maar of ik van mijn famielie genoeg en goed te eten krijg, nu met dat diejeet, dat weet ik niet…

 9. Dag lieve Bolle,
  Wat een mooi stukje heb jij geschreven over jouw gezin. Wij zijn ook een gezin: een mensenman, een mensenvrouw en Floorje de poes. Alle drie senioren. Het is hier eigenlijk zo dat poes Floortje zo’n beetje de dienst uitmaakt. Floortje gaat altijd voor, poezen kunnen niet voor zichzelf zorgen, dus wij houden altijd rekening met haar, dat komt jou vast wel bekend voor Bolle want jij hebt ook zo’n lief gezin. Floortje mag overal komen, in de badkamer, de slaapkamer, op het grote bed, de mensen weecee, op de banken en stoelen, heerlijk. We hebben ook veel plezier met elkaar hoor en zorgen met z’n drieën voor elkaar, net als in jouw gezin lieve Bolle. Fijne dag nog, lieve kater familias, liefs ook voor jouw mensen en een kopje en knuffels van ina en floortje

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, jullie zijn eigenlijk net zo’ n gezin als wij hebben, alleen dan met een damespoes! En ik snap wel dat Floortje altijd voor gaat. Mijn mensen zeggen ook dat ik altijd voor ga, omdat ik af-han-ke-lijk ben van mijn mensen. En ik vind ook wel dat je als kat altijd een beetje je zin mag krijgen.
   Maar soms moet ik wel eens dingen doen die ik niet wil, zoals naar de dierendokter gaan, of een pilletje nemen. Floortje, heb jij dat ook wel eens?
   Gelukkig dat jullie ook veel plezier met elkaar, en zorgen jullie voor elkaar. Zo hoort dat in een gezin, vind ik. Dan wil je dat je allemaal gelukkig bent, en veilig. En als er moeilijke dingen zijn help je elkaar.
   Ik doe jullie drietjes een hele fijne avond wensen, en jullie krijgen veel lieve kopjes en knuffels, ook van mijn mensen, van Bolle.

 10. Hallo Bolle,

  Bij ons is niemand de bas en zal ook nooit worden.
  Eigenlijk heb ik nooit en man in huis gehad, of je moet de eerste 2 dagen dat ik bij vrouwtje wonen mee tellen. Er was toen wel in man in huis, maar ik heb geen tijd en mogelijkheid gehad om die te leren kennen. Hij vertelde de 2de dag s morgens dat hij weg moest maar vlug terug zou komen, maar helaas heeft die man zich daar niet aan kunnen houden. Hij is onderweg naar huis en mij over de regenboogbrug gegaan. Dus Bolle eigenlijk heb ik alleen maar een vrouw en ja dat is mijn vrouwtje. Als ik naar ons nieuwe huis ga woon ik haast 12 jaar samen met vrouwtje. Toen ik kwam woonde Thomas en Brammetje er ook en die vertelde dat we allemaal gelijk waren, maar dat er wel huisregels zijn waar wij allemaal ons aan moeten houden. Snapte ik geen sikkepit van, want ik wist niet wat het was om in een huis te moeten leven en ik vond dat er veel teveel in huis stond ook. Ik heb gewoon opruiming gehouden, alles wat mij in de weg stond moest weg, Kijk Bolle daardoor kreeg ik dus de ruimte om te gaan racen. Thomas en Bram snapte niet waar ik mee bezig was, maar ja zij waren ook 11 jaar ouder dan ik. Ze miauwde tegen elkaar dat ik nog een jonge snotneusje was en dat die dat doen. Haha ik race nog steeds, dus blijf ik super jong al wordt ik 12 April 13 jaar jong. Toen Thomas en Brammetje naar de regenboogbrug gingen heb ik eerst Joeri de huisregels geleerd en toen die er niet meer was Boris. Dus de allereerste huisregel is niemand is de baas in huis. Vrouwtje helpt mij me eten geven en mijn weecee schoonmaken, Ik controleer of ze de boodschappen goed heeft gedaan en mee opruimen. Bed dekken is een grote liefhebberij van mij en dan bedoel in natuurlijk als er schone dingen moeten komen, nou vanmorgen nog gedaan hoor, vrouwtje bromt dan als een beer, want je snapt wel dat het geen sikkepit opschiet, maar o wat een lol heb ik dan. Als wij naar bed gaan zorg ik altijd dat ik win wie het eerste in bed ligt en ik wacht geduldig tot vrouwtje ook eens komt, ja want ik krijg altijd nog een welterusten snoepje en dat trommeltje staat op het tafeltje naast het bed. Och Bolle ik maak met vrouwtje iedere dag samen een hele dag van en als je zoveel van elkaar houd doe je geven en nemen zegt vrouwtje altijd.

  Nou Bolle nu moet ik weer ga uitrusten want mijn vriendin kwam weer eens vragen of ik verkering met haar wilde, wat is ze toch een domme dame zeg, maar is is maar vlug weg gegaan toen ze mijn dille staart had gezien. Vrouwtje zegt dat ik over een poosje nieuwe slofjes moet, want die zijn vandaag of morgen helemaal versleten omdat ik van het enen naar het andere raam en vertrek race hier in het huisje.

  Bolle bedankt voor je mooie schrijf en tot de volgende keer weer hoor. O ja ik kreeg van van Vlo ook al leuke tips voor de vogels voeren als we naar ons nieuwe huis gaan verhuizen.
  knuf van vrouwtje en lieve groetjes voor jouw vrouw en man en kopjes en grote poot van je grote vriend Jip

 11. Dag lieve Jip, wat mooi dat jij al bijna twaalf jaar een gezin bent met je vrouw! Dat is al heel lang, dan kennen jullie elkaar vast heel goed. En het klinkt altijd zo gezellig bij jullie tweetjes, ik kan lezen dat jullie veel van elkaar houden.
  En ik weet dat jullie ook altijd aan jullie lieve sterren denken, en dat die er altijd bij blijven horen. Want ze blijven altijd in je hart zitten.
  Ik ben blij dat bij jullie ook niemand de baas is. Want dat hoort niet in een gezin, vind ik.
  Dan heb je wel afspraken en regels enzo, maar niet een baas. Ik snap nooit zo goed dat de hond naast ons, die heel groot is, zomaar doet wat zijn mensen zeggen. Maar ja, daar is hij hond voor, dat zal het wel zijn. Ik doe dingen voor mijn mensen omdat ik dat zelf wil, omdat ik ze lief vind. En mijn mensen doen dingen voor mij omdat ze mij lief vinden. Je zegt het presies zoals het is, je doet geven en nemen. En als je van elkaar houd en goed op elkaar past en goed voor elkaar zorgt en elkaar aksepteert, dan komt het allemaal goed.

  O Jip, wat een lastige poesendame is dat! Ze heeft maar geluk dat jij niet naar buiten mag, denk ik. Maar ik denk dat ze toch wel een beetje begrijpt dat jij geen verkering met haar wil hebben.
  Weet je dat hier een vogel in de tuin zit die miauw miauw miauw doet? Een grote vogel, mijn vrouw zegt dat het een vlaamse gaai is. En hij kan presies een kat nadoen, biesonder hè?
  Lieve Jip, nog een paar weekjes en dan kan je vrouw aan je nieuwe huis gaan werken!
  Spannend hoor!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou, en ook voor je vrouw, van je grote vriend Bolle. En van mijn mensen krijgen jullie veel liefs toegestuurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *