Is mijn staart ook mijn lichaam?

staart

Voor mij als katerman is mijn staart belangrijk. Voor het lopen en springen en spelen, dan blijf ik in balans.  Maar als ik lig om te slapen is het weer anders.

Staart

Laatst vroeg mijn vrouw of mijn staart ook mijn lichaam is en ik heb toen mijn kop weg gedraaid. Dat is niet lief maar wel duidelijk. Dat kun je toch zelf bedenken dacht ik en toen moest ik er opeens zelf ook over denken. Want ja hoe is het nou presies?

Lichaam

Als ik ga slapen dan voel ik dat het eerste aan mijn lichaam dus dat ik wil liggen en doezelen  en het laatste voel ik het aan mijn kop wegens dat ik niet goed meer kan denken ik heb dan dat wazige gefoel dat alles fijn is. Dus dan ben ik rielekst. En waar mijn staart dan is dat weet ik geeneens.

 • soms heb ik mijn staart langs  mijn lichaam dat is vooral als ik in een rondje slaap dan hoort dat gewoon zo
 • als ik echt moe ben nou dan ga ik liggen en als ik lig dan slaap ik mijn staart blijft dan vanzelf ergens

Dus ik hoef er niet altijd op te letten, dat is best fijn. Soms legt mijn vrouw mijn staart anders, dat noemt ze “goed leggen”, voor mij hoeft dat niet.

Watnou

Ik wil nog meer zeggen over mijn staart en mijn lichaam:

 • aaien over mijn lichaam vind ik superfijn vooral over mijn buik, maar als ze spesjaal mijn staart gaat aaien dan moet ik altijd kijken van watnou en doe maar niet. Ik ben er niet zo gefoelig als op mijn buik maar ik heb het gewoon liever niet
 • ik ben best zuinig op mijn staart dus met het wassen doe ik altijd mijn staart heel goed

Mijn staart is ook mijn lichaam en toch iets aparts geloof ik. Verder weet ik het niet presies.

18 thoughts on “Is mijn staart ook mijn lichaam?

 1. Is je staart je lichaam? Mauw… Nu denk ikke er ook ofer na.

  Als ikke in de vensterbank lig dan hoort mij staart bij mij. Dat is voor de ba-lans. Maar soms loop ik te lopen en dan ineens huh wat is dat voor zwiepding! En dan ga ik ’t grijpen. Dus dan lijkt m’n staart niet mijn lichaam.

  Bertje, wat een moei-lijke vraag foor de oggend. Ikke ga weer slape. Fijn wiekent met veel sneks 🐈

  1. ja Minnie het is ook een moeilijke vraag maar het ging opeens in mijn kop zitten en toen bleef ik erover denken. Dus jij weet het eigenlijk ook niet heel erg presies en ik ook al niet. Dan is slapen het beste!!

 2. Hajoooo oompie.
  Wat een moeielukke fraag. Ikke doe feel met me taartje. Ikke swiep er fooral mee. Eg!! Soms, as ikke heeeeel boosie ben, dan swiep me taart heeeel hart heen en weer. Maar as ik bjij ben swiep ikke ook. Laas dee frauw heel meen. Se pakte me taart en peelde er mee. Ikke bijte er in. Ik had sowiets fan ik pak je. HAP!! hihihi.
  Maar het dee ook beetje pijn want ik beet hard hoor. As ik moe ben ga ik niet kijke of me taartje goet lig hoor. Ikke pjof neer en ga sjape. En dan leg frauw me taartje goet.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus soms heb ik dat dan is er opeens een moeilijke vraag. Ik vind het goed dat je voor jezelf opkomt als je vrouw je staart grijpt maar een beetje bijten is al genoeg. Echt waar. Dat je even hap doet. Dat is mijn adfies voor je staart, pootje van ome Bert

 3. Hallo Bert,

  Nou ik weet wel zeker dat je staart bij je lijf hoort net als je eren en snorharen, het is zelfs nog wel heel belangrijk ook, net wat jij miauwt voor alles wat we doen. Maar ik heb een bekkie om te miauwen, maar mijn staart daar praat ik ook mee, net als de oren. We kunnen die in allerlei standen zetten en iedereen die we tegen komen kunnen zien wat we bedoelen. dus ook met de staart. Vrouwtje zegt dat heet lichaamstaal en zij weet precies wat ik bedoel net als met mijn oren.
  Maar net als ikke zelf moet mijn staart ook uitrusten en als ik zit krul ik meestal mijn staart zo dat die om mijn voorslofjes ligt, Mijn vriendje Joeri die had me toch een lange staart, als hij aan de wandel was moest hij de staart wat omhoog doen, anders sleepte die over de grond en als hij ging liggen kon hij de staart helemaal om zijn snuit krullen. Bert alles wat ons lijf is moeten we heel zuinig op zijn n goed verzorgen door steeds in de wasstraat te gaan.

  Nu moet ik weer vlug aan mijn taakjes beginnen en daar was in vandaag al heel vroeg mee begonnen. Bert fijne dag en geef je staart ook veel rust hoor en een fijne dag, knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat lijkt me ook een klus als je een grote staart hebt zoals Joeri dan moet je vast meer slapen om van het meedragen uit te rusten. Nou vind ik opeens mijn staart precies goed en ook wat ik ermee kan en doe. Wat slim dat je vrouw weet dat het lichaamstaal is dat ga ik thuis vertellen!! pootje van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,

  Volgens mij, als ik me niet vergis, kunnen mensen aan jullie staart zien ,in wat voor stemming jullie verkeren..

  Ik mag ook niet aan de staart zitten van mijn Coco,ik krijg meteen een tik of een beet van haar, maar helaas moet het af en toe wel effe gekamd worden, omdat ze langharig is, dus ontkomt ze er niet aan.Ik moet dan wel zorgen dat ik dat heel snel doe, anders springt ze weg.

  Ik denk dat de staart heel gevoelig is ofzo,gezien jullie reactie, als wij mensen die proberen aan te raken.

  Dus doe ik dat maar liever niet.

  1. hoi Jeanine, ik heb net geleerd dat het van de staart lichaamstaal is dus dan moet mijn vrouw daarop letten. Coco doet dus ook aan lichaamtaal met haar staart. Van mezelf weet ik dat daar veel gefoel zit dat heeft Coco vast ook.

 5. Bert eigenlijk was die staart voor ons niet nodig hoor!!!!
  Maar wat wij wel nog weten is toen we klein waren er opeens erachter kwamen dat ons wat volgde!!!!
  We renden dan rondjes om het te pakken maar dat lukte niet zo goed!!!!
  Onze vrouw heeft ons toen uitgelegd dat het aan ons vast zat en staart heette.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Wat een geluk dat je een vrouw hebt die dat soort dingen snapt en kan uitleggen dan heb je toch een baasis in je lefen. Ik ren nooit achter mijn staart aan daarvoor ben ik nou te oud het is leuk voor kittens. pootje van mij

 6. Volgens mij hoort mijn staart wel bij mijn lichaam.Als scullary girl thuis komt sta ik met mijn staart omhoog en het punt gekruld. Daarmee zeg ik dan “Hallo,fijn dat je er bent” en ik laat nog veel meer zien met mijn staart.Hoe mijn gefoel is.En gefoel vind ik wel belangrijk en het komt uit mijn kop en hart.Dus ik denk eggies wel dat je staart bij je lichaam hoort.Poot van je vriendje Fynn

  1. hoi Fynn dat denk ik nou eigenlijk ook en ik zie dat jij ook aan lichaamstaal doet. Wegens dat je via je staart je gefoel laat zien. Als ik mijn vrouw zie doe ik dat ook met krullen dat ze weet dat ik het fijn vind dat ze er weer is. pootje van mij

 7. Hoi Bert, mijn staart is van mij, dat weet ik zeker. Dus dan zal hij ook wel bij mijn lichaam horen, denk ik.
  Je schreef al dat een kat een staart nodig heeft voor de ba-lans, en ook om te laten zien hoe je je voelt. Als ik met mijn mensen knuffel op het grote bed sla ik mijn staart vaak om hun nek heen. Dat is een biesondere knuffel, een staartknuffel.
  Met Clarence, die hier in de tuin woonde, liep ik soms staart in staart. Hij had zijn staart over mijn rug en ik mijn staart over zijn rug, dat was gezellig.
  De GroteBeer bleef vaak nog een tijdje met zijn staart wapperen als hij ging slapen. Als Popje naast hem lag sloeg die vaak zijn pootjes om de staart van Beer heen, zodat die stil lag. Je kunt dus een hele hoop doen met je staart!
  Wat ik ook zeker weet: ik wil niet aan mijn staart geknuffeld worden, en al HELEMAAL niet gekamd!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. ho Bolle dat lijkt me super staart in staart lopen, dan heb je een vriend als dat kan. Toen ik nog in het asiel woonde deed ik dat met niemand, ik was op mezelf en hier ben ik de enige kat. Wat apart van GroteBeer.Dan ben je toch een baas als je dat kan, en Popje ook. Ik ben gelukkig nog nooit gekamd op mijn staart. pootje van mij

 8. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik er ofer nagedacht van mij staart. Mij staart hoor bij mij eigen maar van mij eigen doe ik er nie zofeel mee. Mij staart is kort zeg mij vrouw. Dan hebbie er selluf nie zofeel errug in. Als poes ben ik wel netjes op mij staart Bert. Jij moet jou staart toch poetse want hij hoor bij jou eigen. Mij zus Zusje sta soms met ze staart te trille assie zo blij is assie mij vrouw zie. Van mij eigen heb ik meer met mij hart en mij buik Bert. Maar mij vrouw zeg dattie er wel op ga lette van mij staart,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, jouw staart vind ik presies goed, niet te kort en niet te lang, en ik kan zien dat je er netjes op bent, ook omdat je helemaal netjes op jezelf bent. Gefoel kun je best in je hart en buik foelen Loes, dat hoeft niet per staart. je Bertje

 9. Lieve Bert, jouw staart hoort echt bij jouw lichaam hoor, het is zelfs een belangrijk lichaamsdeel. Als Floortje iets niet fijn vindt wat ik doe, b.v. aaien, dan gaat ze met haar staart zwiepen en dat betekent ophouden Ina, het is nu genoeg! Fijne avond lieve katervriend en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dan spreken jullie samen lichaamstaal!! Ik weet geeneens of ik met mijn staart zwiep mijn vrouw zegt dat ik moeilijk kijk als ik iets niet wil en dan houdt ze op dus dat kan ook, pootje van mij

Reacties zijn welkom