Kater Bolle over als je knuffels krijgt. En geeft.

knuffels

Sinds ik een huiskater ben geworden heb ik een heleboel dingen geleerd. Dat het fijn is om binnen te zijn als het koud is, of nat. En zeker als het koud EN nat is. Dat had ik al snel door, maar ik heb ook geleerd dat de verwarming heerlijk is om op te liggen.

Vertrouwen

Ik heb geleerd wat een binnenweecee is, en dat het soms best handig is als je er eentje hebt.
Ik heb gemerkt dat ik sommige brokjes niet lust en dat ik die kan laten staan. Mijn vrouw vindt het zielig als ik iets echt niet lust. Mijn man niet. Dus ik ga naar mijn vrouw en kijk haar aan, met mijn ogen groot en mijn hoofd scheef. En dan krijg ik andere brokken, gelukkig maar.
Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om mijn mensen te vertrouwen. Dat was moeilijk en heeft lang geduurd. Maar nu vertrouw ik ze helemaal. En zijn mij. Dat kan ook, want ik bijt en krab niet meer.
Ik weet nu dat ik knuffelen helemaal geweldig vind. Ik vind bijna alles fijn, daar ben ik makkelijk in. Maar er zijn dingen die ik ekstrafijn vind. Dat is anders bij mijn man dan bij mijn vrouw, waarom weet ik zelf eigenlijk niet.

Van mijn vrouw

knuffelsVan mijn vrouw vind ik het het fijnst als ze me kusjes geeft. Als ze een kusgeluidje maakt hou ik mijn hoofd al scheef, zodat ze er makkelijk bij kan. Zij geeft mij een paar kussen en dan geef ik haar er een paar. Ik vind het super als ze echt klapzoenen geeft, boven op mijn kop. KLAPKLAPKLAP gaat dat. Dan doe ik keihard brommen.
Met mijn vrouw lees ik ’s ochtends de krant. Ik krijg een eigen stukje om op te liggen en zij leest een ander stuk. Eerst geven we een paar kopjes aan elkaar. Daarna ga ik liggen en aait zij me achter mijn oren en op mijn hoofd. Af en toe kijken we naar elkaar en krijg ik een kus. Meestal ga ik een beetje soeselen met mijn hoofd in haar hand.
Soms was ik een pluk van haar haar. Dan zegt ze altijd Dankjewel Bol, maar dat is veel te veel werk voor je. Dus ik doe maar één stukje.
Ik vind het heerlijk als mijn vrouw aan mijn buik snuffelt. Ze doet dan snufsnufsnuf en blaast zachtjes in mijn haren. Mijn vrouw vindt dat ook leuk, want volgens haar ruikt mijn buik naar fanielje. Ze snuffelt ook vaak aan mijn teenkussentjes. Die ruiken zo lekker, zegt ze, als ik tenminste niet door mijn buitenweecee heb gelopen.

Van mijn man

knuffelsVan mijn man vind ik het het fijnst als we samen op het grote bed liggen, vlakbij elkaar. Hij slaat een arm om me heen, maar niet helemaal want dat vind ik eng. Met zijn andere hand aait hij me over mijn hoofd en mijn rug. Ik spin dan eerst heel hard en daarna steeds zachter. Maar ik blijf spinnen. Soms vallen we samen in slaap, tegen elkaar aan. Totdat mijn vrouw komt kijken waar we zijn gebleven. En dan is ze een klein beetje jaloers, want ik doe dat niet met haar.
Ik vind het lekker als mijn man me zachtjes over mijn rug en buik aait, of als hij mijn haren kamt. Mijn man aait zachter dan mijn vrouw. Hij kriebelt meer, mijn vrouw krabbelt. Ik vind het allebei lekker, en het is leuk dat ik op zoveel verschillende manieren wordt geaaid.
Ik was graag de handen van mijn man, dat doe ik elke morgen. We doen soms neusje neusje en we geven kopjes aan elkaar, net als mijn vrouw en ik.
Hij geeft me ook kusjes, maar minder dan mijn vrouw. Ik geef mijn man kusjes terug door mijn ene hoektand tegen zijn neus te duwen. Dat is een spesjaal mannenkusje.

Op mijn rug heb ik een plek die mijn mensen de wasplek noemen. Als ze me daar aaien ga ik het eerste waar ik met mijn tong bij kan wassen. Popje had die plek ook, presies op dezelfde plaats. Mijn man vindt dat het een beetje pijn doet als ik hem was. Wegens dat mijn tong net schuur-pa-pier is, zegt hij. Als mijn man met zijn gezicht vlakbij mij is gaat mijn vrouw vaak ekspres die wasplek aaien, want dan was ik zijn neus. Rasp-rasp, zo doe ik dat.

Met zijn drietjes

Het allerallerallerfijnste vind ik het als we met zijn drietjes knuffelen, op het grote bed.
Dan wriemel ik me in allerlei houdingen om maar overal geaaid te worden. Mijn motor staat heel hard aan en ik ga een beetje kwijlen. Ik ben dan helemaal wappie, zo noemt mijn man dat.
Ik ben blij dat mijn mensen zo goed kunnen knuffelen. Mijn mensen vinden dat ik ook heel goed kan knuffelen. Omdat ik kusjes en kopjes en neusjes en likjes geef. En soms sla ik mijn staart om hun nek heen, als we op het bed liggen.
Knuffelen is superbelangrijk. Het maakt dat je lekker in je velletje zit, het maakt dat je kunt rieleksen, het zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen en leert vertrouwen. En het is natuurlijk heel fijn.

Grote dikke zachte knuffel

Weet je wat ik zo graag zou willen? Dat ik iedereen die dit leest een knuffel zou kunnen geven. Alleen als je het wilt natuurlijk, anders niet.
Als je een knuffel van mij wilt, moet je nu eventjes opletten… kijk maar, daar komt ie aan! Een grote dikke zachte knuffel, die een beetje naar fanielje ruikt. En naar vis.

28 thoughts on “Kater Bolle over als je knuffels krijgt. En geeft.

 1. Hajoooo oomie bolle.
  Ikke kjijg ook altijd koesies. En ook ikke geef terug. Koesies gefe of krijge zijn eg heel fijn. Aaitjes krijge ook. Frauw seg dat ikke een kroelknuffelkont ben hihihi. Se seg ook dat ik de eerse kat ben die hut niet eng fint om plat op de bek gekoest te worre.
  Maar ze koest me nooit op me pootjes😳😳 ik ga eise dat se dat foortaan ook doen.
  En frauw seg dat ik eg nie naar fanielje ruik. Sterker nog… frauw seg heel feel annere dinge, fooral as ik fan de bak af kom. Of perongeluk een wintje laat.
  Ikke krijg nu alleen nog maar de droge bwokkies fan meneer hein. Ooooh daar lik je je pootjes bij af hihihi. Smorregens krijg ik altijd 2 noepies as ik klaar ben met me 1e happie. Zo lekker. Weet uwes wat ik dan doe as ik die noepies op hep? Dan ren ik weer naar me brokjes en ga ferder ete.
  Ik mag nu weer wat faaker naar buite. Soms is het nog eg kauwt. Maar het is ook so fijn😊
  Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote zwartesiemeeseknuffelpanter, wat gezellig dat jij een kroelkont bent. En dat je ook koesies terug geeft! Mijn vrouw geeft soms zelfs kusjes aan mijn teenkussentjes, maar alleen als ze eerst gekontrooleerd heeft dat ik niet door mijn weecee heb gelopen. Want dan ruik ik niet naar fanileje, zegt ze. Maar loop bijna nooit meer door mijn weecee. Nu roept mijn vrouw keihard AFKLOPPEN! maar ik weet niet waarom, gek hè?
   Wat vind je de lekkerste noepies? Ik vind partiemiks lekker, en ook kettisfeksions, en eigenlijk bijna alle noepies. Doe maar goed eten Door, want je bent nog in de groei tot je twee jaar bent. En daarna moet je goed eten omdat je in de groer bent in de breedte, dat is ook belangrijk.
   Fijn dat je weer op je balkon mag. Er is vaker een zonnetje, dat is heerlijk. Ik ben ook weer wat vaker in mijn tuin. Maar niet als het regent, daar vind ik niks aan.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij ook zo’n freikaus bent!

  1. Dankjewel lieve krullenbol, het was een heerlijke knuffel! En je krijgt natuurlijk nog een ekstradikke knuffel terug van je oom Bolle!

 2. Hallo Knuffel Sir Bolle,

  Haha hoe klinkt dat in jouw oren, want ik wist wel dat jij knuffelen heel fijn vind, maar zo fijn , wauw vrouwtje zegt nu, Jip jouw vriend is net als jij ook zo’n knuffelkont en dat is dus een kompeliment hoor en ook wat sta je gaaf op de foto. Is vrouw of manmens zo goed in plaatjes maken en jij hebt er ook veel geduld voor gehad. O nee jij kreeg natuurlijk toen de plaatjes klaar waren heel veel knufjes. Je weet ik ben ook een knuffelkont want daar heb ik al vaag=t over miauw schrijf gedaan. Vrouwtje en ikke kunnen het allebei heel goed. Omdat ik nu extra veel huisje moet passen heeft vrouwtje nog belonings knuffels. Bolle die zijn super fijn. Ze pakt mijn koppie tussen de handen en doet dan boven or mijn koppie klafknufjes en daarna aan iedere kan in mijn nekkie onder de oren en dan met het ppprrr geluid. Nou daar kan geen beloningsnoepje tegen op, maar ik krijg het wel hoor en eet die met smaak op. Ikke ben hier al heel veel aan het oefenen voor onze Formule 2 race hoor. Vrouwtje zegt dat ik het voorjaar in mijn koppie heb, ik ben weer een jonge snotneusje zegt ze , maar ik wordt eggies in april 13 jaar, hoera in dan woon ik in ons voor altijd huis. Vrouwtje zegt dat de mensen heel hard werken en het al mooi wordt.
  Zo Bolle nu heb ik heel veel last van slaapjes, vrouwtje bakt van het slapen niks meer en was om 2 uur al weer wakker en loopt dan te spoken door het huisje, maar ze is wel een lief spookje hoor.

  Bolle voor jou en je lieve vrouw en man een fijne knuffel dag, o ja ikke moet even vraag doen hoe het nu met je oma is, vrouwtje loopt daar vaak aan te denken. Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot van je grote vriend en fijne lieve groetjes voor jouw mensen.

  Race monster Jip

  1. Ooooh oome jip, oppe welleke dag benne uwes dan jaarug? Dan magge ik missjien eerder een kaartje turen dan de kers 😸😸

  2. Lieve Jip, wat gezellig dat jij ook zo’n knuffelkont bent, dat wist ik wel hoor! Wat biesonder dat jij ook van klapknufjes houdt, dat vinden veel poesen en katers eng. Mijn vrouw doet soms mmmmKLAP! midden op mijn hoofd, en ik vind dat heerlijk.
   Die belongingsknuffels klinken ook super, misschien ga ik die ook eens vragen.
   Dus jij hebt het voorjaar in je bol? Ik ook, en ik doe al heel erg verharen. Alles zit onder mijn haren, zegt mijn vrouw. Alleen ik zelf niet meer! Jawel hoor, dat was maar een grapje, ik heb nog genoeg haren gelukkig.
   Doe maar goed oefenen voor onze Formule2, ik heb ook al een paar keer gerend. Doe je brullen als je rent? Dat vind ik zo stoer, maar ik kan het niet.
   O, en wat lief dat je vrouw aan mijn oma denkt. Mijn oma is natuurlijk verdrietig, zo zonder opa, maar ze doet haar best. Mijn vrouw gaat vaak naar haar toe, en mijn man gaat ook soms mee. Voor de gezelligheid. Ik zal het tegen oma zeggen, dat vind ze vast fijn. Mijn vrouw denkt ook nog altijd aan jouw vrouw, met haar vriendinnenster.
   Jip, over een klein tijdje heb je een nieuw huisje en een nieuwe tuin, in jullie vooraltijdhuisje! Wat spannend zal dat zijn, en dan ben je ook nog jarig, dat je 13 wordt. Dat is een heleboel feest bij elkaar, en allemaal plezier en geluk en leukspannend.
   Lieve Jip, je krijgt hele lieve pootjes en kopjes van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk. Mijn mensen sturen jullie lieve groetjes en een knuffel! En ze wensen je vrouw veel sukses met al het werk, en dat ze toch misschien maar af en toe eventjes moet slapen, samen met jou!

   1. Hoi Bolle,

    Hier ben ik nog even , je vraagt of ik nog zo doe brullen met mijn racen, Nou zeer zeker en heel hard en ik neem nog steeds speeltjes mee in de bek tijdens racen, Vrouwtje zegt dat ik als wij verhuisd zijn heel veel meer ruimte heb om te racen en super veel vensterbanken om naar buiten te kijken. Ik kan dan aan alle 4 de kanten van het huis alles goed in de smiesjes houden en ook boven. Aan de voorkant van het huis lopen paarden en koeien. Vrouwtje zegt dat het wat lijkt waar we eerst woonde maar dan in een beneden huis. Vanmiddag heeft vrouwtje met mij op de bank een half uurtje geslapen, Maar vrouwtje heeft veel aan haar koppie zegt ze en dan wordt ze wakker in de nacht en ligt ze daar aan te denkeren. Ikke doe heel goed op vrouwtje passen hoor. Doe Oma maar veel groetjes van ons, want vrouwtje weet als geen ander wat het is om je maatje te verliezen, heeft ze zelf 2 keer meegemaakt. Zo Bolle nu moet vrouwtje eten klaar maken, heel veel knufjes van haar en groetjes voor jouw lieve mensen. Grote stoere poot en kopje van je grote vriend Jip

    1. Dankjewel voor je updeet Jip. En supergoed dat je eventjes geslapen hebt, samen met je lieve vrouw. Ik weet dat je goed op haar past hoor, en zij op jou. Daar ben je famielie voor, en dat zijn jullie met zijn tweetjes.
     Wat stoer dat je nog steeds brult en dingen meeneemt tussen je tanden, je bent eerlijk waar een teiger! Ik snap helemaal niet hoe je dat allemaal tegelijk kan doen, ik kan geeneens brullen.
     Jullie nieuwe huisje klinkt superfijn, en ik hoop dat jullie tot in jullie tenen gelukkig worden, van je hoofd tot je tenen! Dat hebben jullie zeker weten verdiend.
     Mijn vrouw geeft het door aan oma, en ze zegt dat ze alvast bedankt namens oma. Voor jouw vrouw nog een ekstra knuffel, want twee keer zoveel verdriet is zwaar. En dan nog andere mensen -en kattensterren erbij, dat is heel moeilijk.
     Geef je je vrouw nog een ekstra knuffel van mij, en ook van mijn mensen?
     Lieve Jip, veel kopjes terug voor jou en voor je vrouw een kusje op haar neus van mij. En mijn mensen sturen heel veel liefs voor jullie allebei!

 3. Hoi knuffelkontje Bolle, wij houden ook van knuffelen en aaien. Alleen ieder op zijn eigen manier. Bas vindt aaien over zijn rug fijn, maar alleen als hij lekker in zijn mandje ligt. Soms vindt hij een kusje op zijn koppie ook fijn, maar niet onverwachts want dan schrikt hij. Bjarne vindt knuffelen fijn als hij zelf vindt dat het weer eens tijd is voor een knuffel. Oliver is onze knuffelkampioen, hij vindt alles fijn en hij ligt ook het meeste bij onze vrouw. Kruimel bepaalt, als echte Diva, zelf wanneer ze geknuffeld wilt worden. Bikkel vindt kusjes op zijn koppie erg fijn, hij geeft dan ook altijd natte kusjes terug. Juultje vindt aaien en knuffelen ook super, alleen schrikt ze soms nog als onze vrouw haar onverwachts een kusje geeft. Maar ze is hard op weg om net zo’n knuffelkampioen als Oliver te worden. Vandaag krijg je van ons allemaal extra veel knuffies en kusjes en ook krijg je een knuffel van onze vrouw lieve Bolle. Dus bij deze: knuffies en kusjes.van ons allemaal.

  1. Hoi lieve allemaal, wat leuk dat jullie allemaal, weer iets anders fijn vinden met
   knuffelen. Best wel moeilijk voor jullie vrouw om dat allemaal te onthouden, denk ik.
   Bas, ik kan best begrijpen dat je soms schrikt, wegens dat je doof bent. Dat had mijn Molletje ook. En in je mandje zie je alles goed aankomen, dat is veilig. En Bjarne en Kruimel, jullie hebben gelijk dat je alleen knuffelt als je zin hebt. Dat heb ik ook, soms spelen we met de veer en dan geeft mijn vrouw me ineens een kus. Dat hoort helemaal niet! Oliver, wat heerlijk dat je zo graag knuffelt, en dat je veel knuffels krijgt. En Bikkel, geef jij ook van die natte kusjes? Ik ook, dat hoort als je kusjes geeft vind ik. Wat super Juul, dat je zoveel durft! Jullie vrouw komt vast handen en schoten tekort, soms.
   Dankjulliewel voor de knuffies en de kusjes, ik heb ervan genoten en ben nu heel hard aan het brommen. Knuffies krijg ik alleen van jullie, dus ik kijk er altijd naar uit!
   Voor jullir sllzes en ook jullie vrouw natuurlijk nog een keer een grote knuffel terug van Bolle.

   1. Nou ja zeg, ik heb helemaal verkeerde letters gemaakt! Ik bedoelde natuurlijk voor jullie ALLEZES een knuffel!

 4. Hoi knuffel kroel Bolle,

  Ik vind knuffelen wel fijn, maar dan alleen als ik op de buik van baasje lig en hij mijn oortjes kroelt.
  Owhhh dat is soooo lekkerrrr!
  Kusjes hou ik niet van, brrrr. En laat deeltijdbaasje dat nu wel leuk vind, dan geeft ze me kusjes op mijn kusjes kont zoals ze dat zelf noemt.

  Pfff, dat mag 1x ok 2x, mwha 3x kan net, maar dan moet ze toch echie opassen hoor.

  Maar baasje ben ik helemaal fan fan, en die mag mij alleen kroelen achter de oortjes, of soms ook op mijn buik.
  Tja……..mijn baasje heeft nu eenmaal meer rechten hé.

  Maar ben heel blij dat jij je vrouw en man helemaal vertrouwt!

  Geniet maar van je zondag met je vrouw en man, en dank je wel voor je knuffel de knuffel.

  Je vriendje Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, dat is juist zo leuk met knuffelen, dat iedereen weet iets anders wil!
   GroteBeer, die hier vroeger woonde, vond knuffelen helemaal niet fijn. Alleen over zijn kop aaien, dat vond hij heerlijk. En kusjes krijgen! Dat vond hij helemaal geweldig. Als mijn vrouw in de tuin was en hij wilde de kattentrap op, moest mijn vrouw hem eerst een kus geven, dan pas ging hij de trap op.
   Zo is iedere kat weer anders. Jij durft bovenop iemand te liggen, dat durf ik weer niet.
   En met vrouwen is het soms zo dat ze je een beetje pesten, omdat ze je lief vinden. Dat doet mijn vrouw ook. Daarom krijg jij kusjes, en mijn vrouw kriebelt aan mijn tong als die buitenboord hangt. Bah, dat wil ik helemaal niet dus ik trek hem altijd snel weer veilig naar binnen!
   Op je buik aaien is altijd biesonder, dat kan niet zomaar altijd. Vroeger deed ik dam vaak bijten, maar nu niet meer. Maar ja, vroeger beet ik altijd, want ik wist niet zo goed wat ik anders moest doen.
   Gelukkig dat je de knuffel fijn vond Tommy! Ik hoop dat jij ook een fijne dag hebt, met een zonnetje, een snek en veel knuffels!
   Lieve kopjes van je vriend Bolle.

   1. Hoi Bolle,

    Wat stoer van grote beer zeg, dat hij kusjes krijgen leuk vind en er ook nog om vraagt.

    Ja pesten doet deeltijdbaasje mij alleen met de kusjes, verder is ze best heel koel.
    Gelukkig bijt jij nu niet meer zoveel, bijten schijnt pijn te doen.
    Maarja als ik het dan zat ben dan laat ik dat graag merken door een stevige bijt te geven hoor.

    Heb een superfijne dag vandaag, net als jij.

    Lieve kopjes van je vriend Tommy!

    1. Hoi lieve Tommy, ja Beer was superstoer! Hij was voor geen enkele kat bang en liep door alle tuinen. Maar hij was heel lief, hij deed niet gemeen tegen andere katten. Hij was stoer in zijn hart, dan hoef je niet te vechten.
     Gelukkig maar dat je alleen maar met kusjes wordt gepest. Wie weet ga je het straks nog wel fijn vinden, net als ik. Mijn vrouw zei altijd tegen me dat ze alles wilde doen voor me, maar dat ik maar moest wennen aan kusjes. Dus dat heb ik gedaan, en nu vraag ik er zelfs om.
     Bijten doet pijn, zeggen mijn mensen. Mijn vrouw had vaak bloed, waar ik had gebeten. Ik denk ook wel dat dat pijn doet, daarom doe ik het niet meer. Als ik iets helemaal zat ben doe ik blazen. Dat helpt ook, misschien kan je dat proberen?
     Super dat je dag zo fijn is! Ik doe je een heeeeeeleboel fijne dagen wensen, of nee: alleen maar fijne dagen!
     Lieve kopjes terug van je vriend Bolle.

     1. Hoi Bolle,

      Dan was beer wel een hele lieve stoere kater, met een lief karakter.
      Ja misschien moet ik maar wat meer blaas blaas doen, als ik het niet fijn vind.
      Ga het proberen lieve Bolle.

      Jij ook hele vele fijne dagen, en tot snel.

      Pootje en knuffel van je vriendje Tommy!

 5. Lieve Bolle,

  Je bent echt een knuffelaar zo te lezen.

  En je man en vrouw houden heel veel van je, want omgekeerd krijg je ook heel veel knuffels van hun,je bent een bofkont.

  Knuffelen is heel belangrijk en wat fijn dat je vertrouwen in je man en vrouw hebt.
  Je voelt je vast heel geborgen bij hen, anders zou jij je buikje niet laten kriebelen.

  Mijn Kitty houdt ook veel van knuffelen ze komt vanzelf naar me toe als ze aandacht wilt, ze gaat me dan strak aankijken, ik moet dan met haar meelopen naar het grote kleed,waar ze zich op laat vallen en dan moet ik haar uitgebreid aaien en kusjes geven,ze gaat er helemaal in op.
  Als ze genoeg heeft geknuffeld, staat ze op en gaat weer verder met haar dagelijkse bezigheden.

  Coco daarentegen heeft een heel ander ritueel, die komt in de nacht knuffelen,ze springt dan op bed,hup over het mannetje heen ,naar mij toe ,gaat op mijn buik zitten , en dan moet ik haar aaien, als ze genoeg heeft, springt ze hupsakee weer terug over het mannetje heen, weer van het bed af.Soms gebeurt dit wel 2 tot 3 keer in de nacht. 🙁

  Heel af en toe gaat ze ook naar het mannetje om ook door hem geknuffeld te worden.

  Als ik in de avond op de bank zit komt Coco ook gezellig naast mij liggen en vindt ze het ook fijn om tussendoor geknuffeld te worden, effe een kusje en een aai en dan gaat ze weer verder met dutten.
  O ja, en soms doen wij ook neusje neusje 🙂

  Wij mogen jullie natuurlijk niet storen als jullie dutten en slapen, maar soms liggen Coco en Kitty er zo vertederend en schattig bij, dat ik het dan echt niet kan laten om een paar kusjes te geven en mijn gezicht in hun lekkere zachte vacht te drukken.(zachtjes hoor)

  1. Dag lieve mevrouw Jeanine, wat is het gezellig bij jullie, met dag en nacht knuffelen.
   Ik ben zeker weten een knuffelaar, maar dat moest ik wel leren. Toen ik net binnen woonde wilde ik wel knuffelen, maar dan beet ik toch maar, voor de zekerheid. Of ik krabte keihard. Mijn man durfde me in het begin geeneens te aaien!
   Dat vallen wat Kitty doet, dat doe ik ook, maar dan alleen in mijn tuin. En mijn vrouw zei dat ze meteen aan mijn Molletje moest denken bij dat in bed klimmen van Coco! Mijn Molletje klom ook een paar keer per nacht in bed om te knuffelen. Toen ze heel oud en in de war was deed ze dat wel 10 keer op een nacht. Dat was best moeilijk, maar als iemand deement is, kan je geen nee zeggen.
   Ooo, en mijn vrouw geeft me soms ook kusjes als ik slaap… eerst snapte ik dat niet en schrok ik heel erg. Nu ga ik zachtjes brommen, want ik vind het stiekem toch wel fijn.
   En ik vind het zo leuk om te lezen dat iedereen weer anders knuffelt. Elke kater of poes is weer anders, dat is prachtigmooi!
   Veel lieve kopjes voor Coco en Kitty en uzelf en meneer Coco&Kitty, van Bolle.

 6. Dankjewel lieve Bolle voor jouw grote knuffel, Floortje en ik sturen jou een knuffel terug. Wat fijn dat jij zo heerlijk kunt knuffelen met je baas en vrouw, dan ben je helemaal veilig en rielekst. Dat is echte liefde tussen mens en dier lieve Bolle. Floortje knuffelt ook wel, maar alleen als ze het zelf wil. Ze krijgt ook vaak zachte kusjes op haar kopje en snuitje.fijne zondag lieve Bolle en kopjes en kusjes van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, heel erg bedankt voor de knuffel! Ik ben er erg blij mee, het was een superfijne knuffel.
   Ik heb het eerlijk waar moeten leren om te knuffelen. Toen ik hier net woonde wilde ik het wel, maar als ik dan geaaid werd deed ik toch maar bijten. Voor de zekerheid. Maar dan riep mijn vrouw AU! en hield meteen op met aaien. Mijn man durfde me geeneens te aaien, erg hè? Na een hele tijd snapte ik dat ik veilig was, en dat mijn mensen het niet fijn vonden als ik beet. Nu doe ik het echt NOOIT meer!
   Iedere kat is weer anders met knuffelen, dat vind ik zo biesonder. Floortje wil op haar eigen tijd knuffelen, dat snap ik.
   O, en Floortje, jij krijgt dus ook kusjes? Heerlijk is dat, eerst snapte ik niet wat het was, maar nu weet ik dat mensen dat doen als ze je lief vinden. Mijn vrouw zei in het begin dat ze alles voor me wilde doen of laten, maar dat ze me soowiesoo ging kussen. Of ik wilde of niet. Nou, dan heb je weinig keus, toch?
   Heel veel lieve kopjes en ook kusjes terug voor jullie allebei en ook voor meneer Floortje, van Bolle.

 7. Bolle wat een heerlijke knuffel!!!!
  Zoals je weet ben ik, Moby, 4 jaar geleden hier bij mijn vrouw aan komen lopen!!
  Het heeft heel lang geduurd voordat ik er vertrouwen in had maar ik wist wel dat ik bij haar goed zou zijn.
  Knuffelen vind ik ook heerlijk en wij doen dat ook elke dag. Ik slaap ook bij haar op bed. Maar echt op schoot zitten doe ik maar af en toe want dat vind het toch een beetje eng. Mijn vrouw zegt dat dat niet erg is (ik hoef geen dingen te doen die ik niet leuk vindt) want als ik b.v. voor haar op tafel zit kunnen we ook lekker knuffelen.
  En zo fijn dat ik naar buiten of binnen mag wanneer ik dat wil……..met het koude weer is het toch aangenamer om binnen te liggen.
  En eten en snoepjes krijgen is ook veel fijner dan erachter aan moeten jagen.
  Hihihihi daarom is mijn gewicht ook heellllllll veelllllllll geworden.
  Ik ben echt heel erg blij ( en zoals mijn vrouw zegt zoooooo dankbaar) met haar en mijn huisgenootjes!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, gelukkig dat het een goede knuffel was!
   Ik snap heel goed dat je moest leren om je vrouw en je famielie te vertrouwen. Als je buiten hebt gewoond gaat dat niet zomaar, dan heb je tijd nodig. Bij mij heeft het ook heel lang geduurd.
   Wat stoer dat je op bed durft te slapen, dat durf ik alleen als maar één van mijn mensen in bed ligt. En op schoot durf ik helemaal niet! Dat is zo wiebelig, en dat vind ik eng. Ik heb een paar keer een beweging gemaakt alsof ik op schoot kwam, maar dan dacht ik toch ineens Nee.
   Jij mag dus ook buiten en binnen? Dan ben je de laatste tijd ook vast ekstrablij dat je een huis hebt, met al die regen en die wind! Ik was vanmorgen in mijn tuin op patroeje en toen ging het zomaar ineens KEIhard waaien. Toen rende ik KEIhard weer naar binnen! Mijn vrouw zag me en hield de deur open, ik rende zo door naar het grote bed.
   O, en Moby, een grote buik is juist prachtigmooi! Eerlijk waar, dan kan iedereen zien dat je veilig bent en genoeg te eten hebt. Ik ben nog aan het denken over de buikenklup, dus niet op diejeet gaan hoor!!
   Een dikke knuffel terug voor jou, en ook voor Panda, Izzy, Belle, Dopey, Tica en natuurlijk ook voor jullie vrouw van Bolle.

 8. Lieve Bolle,

  wat schrijfe weer ofer mooie emoozie en jij gebruik jou mooise letter. Knuffele assie huispoes ben of jij ben huiskater, het is belangrijk. Dattie om elkaar geef en jij laat het zien en foele in jou hart.
  Jij heb feel liefde Bolle, jou vrouw en jou menseman heb jou in ze hart. Dan speel jij met feere en jij knuffel op jou groote bed. Jou vrouw geef jou knuffels met klapkoes en jou man krijg jou snijtand teege ze neus van jou liefde.
  Bolle mij hart foel traane van mij geluk want jou verkering Mollie heb jou bij jou mense gebrach en zij kijk mee naar jou geluk. Zij heb erfaring want zij heb ook bij jou vrouw en jou menseman gewoon. Zij gun het jou eigen want jij ben nu huiskater. Dan hebbie recht op jou eete en jij heb recht op jou knuffels. Mij hart foel Bolle, jij ben in jou mees liefdefolle huisje terech gekoome.
  Van mij eigen vin ik knuffele ook fijn. Dattie saame ben, mij kop in mij vrouw ze hand. Bij mij vrouw op ze schoot en foele alles is goed. Jij krijg knuffels, jou lange aai, jou kriebel onder jou kin bij jou baard en jij foel jou mooter ga aan.
  Bolle dan hebbie geluk want jij kan het ook anders treffe assie buite moet oferleeve of jij woon in jou asiel.
  Dank jou wel foor jou knuffel foor iedereen, jij krijg mij knuffel terug want assie vriende ben mag jij jou knuffel van jou vriendschap geefe. Dat is belangrijk.
  Knuffels en eete, mij hart wor er blij van…

  Liefs van Loesje en ook van mij famielie

  1. Lieve Loesje, oooo wat zeg je toch altijd mooie dingen. Van liefde en mijn Molletje en mijn mensen en knuffels. En dan allemaal samen! Dankjewel, je zegt presies zoals ik het foel. Mijn Molletje heeft me laten zien hoe alles moest, ook knuffelen. Want in het begin wilde ik het wel, maar deed ik toch maar bijten. Voor de zekerheid. Mijn vrouw zat onder de bloederige plekjes van mijn tanden en ook van mijn nagels. Mijn man durfde me helemaal niet te aaien, hij was een beetje bang voor me. Hij aaide me altijd heel snel één keertje, meer niet. Mijn Molletje deed niet bijten en krabben, die deed haar motor aan. Na een hele tijd durfde ik dat ook te doen. En nu bijt of krab ik eerlijk waar NOOIT meer, goed hè?
   Durfde jij meteen met je vrouw te knuffelen, of moest je het leren? Ik ben zo blij dat jij bij je vrouw en je broer en je zus bent, en niet meer helemaal mager bent! En ik ben zeker weten blij dat ik bij mijn mensen woon.
   Ik denk dat knuffelen net zo belangrijk is als eten. Als je alleen maar eten krijgt, maar nooit knuffels of aaien of kusjes heb je toch nog honger, denk ik. Honger naar knuffels.
   Dankjewel voor je vriendschapsknuffel, je krijgt van mij een vriendschapsknuffel met beterschap erbij. Dat je groonies snel weer gaat slapen.
   Heel veel lieve kopjes voor jou met ekstra tonijnsmaak, dat is goed voor je gezond. Je famielie mag ze ook, voor hun gezond. Mijn mensen sturen jullie allevier heel veel lieve groetjes, maar dan zonder tonijnsmaak (dat is wel een beetje saai, vind ik).

 9. Bolle, dank je wel voor je knuffel!! Wij vinden knuffelen fijn. Wij hebben alleen een vrouw. Zooka komt graag op schoot liggen, vooral als vrouwtje net uit bed is en dat bruin/zwarte spul drinkt om wakker te worden. Binti zit graag hoger op vrouwtje om te knuffelen. Als vrouwtje ’s ochtends wakker wordt springt ze ook altijd bovenop haar en dan gaan we heerlijk knuffelen. Ook liggen we ’s nachts graag met z’n drietjes op bed. WIj liggen dan meestal tegen de benen van ons vrouwtje. En dan vooral zo dat ze niet meer kan/wil bewegen (we slapen dan zo lief, hihi).

  Lieve Bolle, van ons heel veel knuffeltjes en kusjes voor jou, Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka, graag gedaan, die knuffel!
   O wat heerlijk dat jullie met zijn drietjes in bed slapen, daar is mijn vrouw ook een klein beetje jaloers op. Dat durf ik niet, ik slaap alleen op bed als maar één van mijn mensen er op ligt. Of ikzelf alleen natuurlijk. Goed dat jullie zo gaan liggen dat jullie vrouw niet kan of wil bewegen, dan kan ze niet uit bed vallen.
   En dat klinkt super, zo met zijn drieen knuffelen. Dat vind ikzelf altijd het fijnste. Alleen ben ik dan met twee mensen en mezelf, en jullie zijn met twee katten en jullie vrouw, grappig hè?
   Knuffelen als je wakker wordt is ook heel fijn, dan ben je nog een beetje moe en slap van het slapen en dat knuffelt ekstragoed. Dat heb ik ook met het zonnetje. Als ik helemaal warm en slap en suffig ben van de warmte wil ik de hele dag door wel knuffelen, eerlijk waar.
   Dankjulliewel voor de knuffeltjes en kusjes, ik vond ze heerlijk! Voor jullie nog een ekstradikke knuffel terug van Bolle, ook voor jullie vrouw natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *