Hoe ik mijn buik was en waarom

buik
Een buik is superbelangrijk ten eerste voor het gefoel en ten tweede omdat ik er witte vacht heb. Dus ik ben elke dag druk met wassen.

Hoe moet het

Wassen dat kan op twee manieren. Eerst op je poot likken en dan met je poot over je kop. Dat gaat heel goed en het kan ook als je ligtΒ  dus dat is een pluspunt. Alleen moet je dan niet op een zacht kussen liggen heb ik ontdekt dan rol je weg van je poot en dat is raar.Β  Dat was de eerste manier.

De tweede manier om jezelf te wassen is meteen, direct, wassen waar je moet zijn. Op de foto was ik mijn buik. Dan zit mijn vacht stom wegens dat die nat is dus dat hoeft niet op de foto. DIt kost heel veel enerzjie want ik moet met mijn poten heel stevig staan anders val ik om. En ik moet ook naar mijn buik.

Zo was ik ook mijn borst nou dat is helemaal tegnies van kracht zetten en de goede plek vinden en doorgaan en niet omrollen.

Water

Op Feesboek heb ik gezien dat ze in het buitenland katten in bad doen dus dat je heel veel water op je vacht krijgt zodat je kletsnat wordt. Ik vind dat stom. En het is helemaal niet nodig als je thuis de rust krijgt om jezelf te wassen. Soms morst mijn vrouw een beetje thee op mij dan moet ze van me echt ekskuus maken want dat kan echt niet.

Gefoel

Nu kom ik aan de andere reden voor het wassen en dat is gefoel. Dat is iets van binnen. Wassen maakt mij rustig en ik rieleks dan. Ik ga altijd wassen als de glazenwasser is geweest of als ik een superlekkere avondsnek heb gehad of als ik moest overgeven en ik ben aan het bijkomen. Dus het is om extra fijn gevoel te krijgen.

Dus wassen is heel belangrijk dat wilde ik even zeggen.

17 thoughts on “Hoe ik mijn buik was en waarom

 1. He Bert. Was jij staand je buik? Ik ga altijd op mijn kont zitten, dat vind ik makkelijker. En soms doe ik ook een poot in de lucht. Dan kan ik overal bij. Frau pakt dan wel eens mijn pootje vast omdat ze het er gek uit vind zien, zo’n poot omhoog. Nou dan zeg ik mauwlaatdaat!

  1. Hoi Mininie, ik doe mijn buik presies zoals jij het doet! En mijn vrouw doet dan presies hetzelfde als jouw vrouw doet, ze pakt mijn poot vast die ik in de lucht houd. Ik trek mijn poot dan altijd supersnel weer terug, tegen mijn buik aan, en ik kijk haar heel streng aan.
   Wat erg dat jij dat ook hebt, met je vrouw!
   Lieve kopjes van Bolle.

  2. soms wel Minnie, dat ligt aan hoe mijn dag is. Dat van die poot omhoog doe ik als ik alleen thuis bent anders moet ik er van alles over horen en dat grijpen wat jij hebt lijkt me helemaal niks!!

 2. Lieve Bert,

  wat bennie toch atleeties en jij ben een nette katerman. Jij ferzorrug jou eigen zo goed, als poes ben ik blij dattie zo goed foor jou eigen en jou vacht zorrug. Jij zeg het goed, assie jou eigen was dan wor jij ook rieleks. Assie klaar ben kan jij goed slaape. Dan bennie fris en schoon en jij en moe want jij heb feel enersjie gebruik.
  Van mij eigen vin ik mij buik wasse ook belangrijk. Mij buik is zacht en mij buik is wit. Dan moet jij iedere dag jou eigen wasse want van mij eigen hou ik nie van flekjes op mij buik. Soms doe ik mij eigen wasse als mij buik sta maar meestal rol ik op mij rug. Soms op mij groote bed en soms op mij lage denkpaal. Mij tong is dan belangrijk en soms doe ik ook in mij buik happe Bert. Assie lange haare op jou buik heb dan hebbie soms jou warboel van jou haare. Zeeker assie net jou eete heb gehad. Weeges mij begeerte.
  Mij erfaring is, jij ben als jou buik. Jij moet er goed foor zorruge en wasse hoor erbij….

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje, wat doe je dat tegnies ik wist geeneens dat het zo ook kon met het happen, maar daarvoor is mijn vacht ook niet lang genoeg misschien komt dat nog als ik twaalf ben!! Jij bent altijd schoon en netjes en je hebt nooit flekjes dat is heel biesonder!! met heel veel schone kopjes, je Bertje

 3. Hallo Bert,

  Heel zeker weten dat het belangrijk is dat wij goed door de wasstraat gaan, Is me een reuze klus met ons kleine waslapje hoor.
  Ja mijn koppie doe ik poot namaken en dan poetsen maar en de rest van mijn Jippelijf meteen met het waslapje. Alles in een keer wassen doe ik nooit, wordt je reuze moe van, iedere keer een stuk van mijn lijf en in ben altijd super schoon . Er zijn ook veel delen van mijn lijf die ik vaak poets, zoals mijn snuit, pootjes en mijn kontje, kijk die worden nu eenmaal eerder vuil.
  Meestal zit ik te poetsen en zoek een fijn zacht steuntje om tegen aan te hangen, kieper ik ook niet om, maar ook wel liggend, het ligt eraan wat ik moet poetsen en wat ik gemakkelijk vind.

  Nu nog vlug even gaan dutten, vanmiddag weer huisbewaker zijn.
  Jij fijne dag en knuf van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is ook zo alles in een keer dat gaat gewoon niet, ik weet niet of iedereen het snapt maar het is zeker weten zo. Ik was wanneer het moet of kan en ik blijf schoon al hangt er soms iets in mijn snorharen daar ben ik ook eerljk over. Maar dat is mijn vacht niet. Dus dan telt het niet!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, wassen is heel erg belangrijk. Wij doen dat altijd heel erg zorgvuldig en geconcentreerd. We slaan geen plekje over. Soms helpen we ook onze vrouw even met wassen, dan nemen we haar haar ook even mee. Meestal zegt ze dat dat niet hoeft maar ja als we toch bezig zijn.
  Na het wassen gaan we uitrusten, want zoals je zegt, het kost wel veel energie.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat goed dat jullie thuis je vrouw helpen met wassen, dan weet je zeker dat ze echt schoon is. Zelf begin ik er niet aan. Ze is te groot en ik moet eerst zelf schoon zien te blijven en dan moet ik slapen. Dus van jullie vind ik het superlief!! Jullie vrouw is vast heel dankbaar. pootje van mij

 5. Hoi Bert, wassen is zeker weten belangrijk, vooral van je buik. Want stel je voor dat je buik helemaaal viezig en rommelig zou zijn, bah!
  Ik was eerlijkg gezegd eigenlijk alleen mijn buik, en soms ook nog mijn tenen. Voor en achter, dat dan weer wel. Verder was ik niks. Dat wat jij met je poot doet, natmaken en over je kop halen, dat doe ik alleen maar heeeeeeel soms.
  Mijn mensen zeggen dat ik een viespeuk ben. Maar mijn buik is altijd keurig schoon, en dat is het belangrijkste vind ik.
  Ik kan me wel voorstellen als je vacht wit is, dat je dan meer moet wassen, dat lijkt me best lastig. Jij ziet er altijd keurig uit!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle hoe kan jij nou vies zijn, ik zie nooit wat op je foto’s. Jij bent altijd netjes. Zeker weten op je buik. Loes is daar op zichzelf heel tegnies in het is iets met happen en dat werkt dan ook. Mijn mening is schoon is schoon en jij bent schoon zeg dat maar tegen je mensen thuis!! pootje van mij!!

 6. Bert je hebt helemaal gelijk……wassen is erg belangrijk en het maakt niet uit op welke manier je het doet.
  Natuurlijk niet dat je in bad of onder de douche moet maar gewoon op je eigen manier!!!
  En als jou vrouw thee op je morst zal ze toch zeker wel ekskuus maken en proberen je een beetje te helpen met schoon maken???
  Maar ja ze doet dat natuurlijk niet zoals jij het wil. Zij zal dat net zo doen als onze vrouw…..met een nat doekje!!!! En dan kun je opnieuw beginnen!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Lieve Bert, wat doe jij dat atleeties jouw buik wassen. Daar heb jij kracht voor nodig, en die heb jij wel lieverd. Floor wast zittend en soms met de poot in de lucht, die wil ik wel eens vastpakken maar dat wil zij niet. Zij kijkt dan ook heel bestraffend. En katten in bad doen of onder de douche dat vind ik apsurt, dat hoort niet, jullie wassen zich zelf en dan zijn jullie superschoon. Fijne avond lief vriendje, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dat snap ik wel dat Floortje dan krities kijkt ik zou zoiets ook niet willen dan raak ik uit mijn evenwicht. Knuffels: ja. Maar grijpen nee dat kan niet!! pootje van mij

 8. Hoi Bert wat doe je dat goed dat wassen, het is ook belangrijk want je wilt er gped uit zien voor jezelf , voor Lorsje en.voor je vrouw!
  Ik ga vaker mijn poot nat nat msken in de viijver en dan mijn gezicht met mijn natte poot wassen, ik controleer dan direct ook de vissen of ze er nog allemaal.zijn tja je weet het nooit of er een buurkat is geweest of dat de reiger ondanks het net een plelkje weet te vinden en een lekker hapje pakt!

  Kopje van Ollie,😺

  1. hoi Ollie dat vind ik dapper dat je je met natuurwatter wast en dat je naar de vissen kijkt. Zoiets heb ik thuis niet. En dan heb je ook nog buurkatten waar je op moet letten, ik snap niet hoe je dat doet je moet schoon blijven maar met de vijver erbij is het best een klus. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *