Dan sta ik op de trap en wat dan?

trap

Ik lag lekker op de bank te slapen toen ik opeens foelde: mijn vrouw is boven. Het was overdag. Dus ik hopte van de bank af om te kijken wat  ze deed.

Nou dat ging anders dan ik dacht.

Halverwege

Net stond ik op de trap of eigenlijk was ik halverwege toen zij van boven naar beneden keek. “Ik deed de wasmachine, Bert,” legde ze uit. Ik zag dat ze naar beneden wilde. Maar dat wilde ik niet. Want als ik op de trap sta dan kan ik niet omkeren. Dat is eng. Het is moeilijk. Ik kan het niet, ik wil het niet, ik doe het niet. “Loop maar even door, hoor,” zei mijn vrouw want zij zag het.

Overloop

Dus ik liep door naar boven en naar waar zij was. Op de overloop kreeg ik knuffels en toen voelde ik me weer goed. Daarna rook ik nog even aan de deur van de berging. Toen gingen we samen naar beneden, ik als eerstens en zij dan een paar traptreden na mij, anders is het eng.

Keren

Ik kan dus niet keren als ik eenmaal trap loop. Niet als ik van beneden naar boven ga en niet als ik van boven naar beneden ga, het moet zo dat ik meteen kan doorlopen. Anders weet ik het niet.
Hoe anderen dat doen, weet ik niet. Maar ik kan niet keren als ik op de trap sta.
De trap is hier best veilig:

 • lekker breed dus ik heb de ruimte mijn poten neer te zetten
 • ik heb houvast want er ligt tapijt op
 • aan de zijkant van de trap staan boeken dat snap ik dus dat maakt het gewoner
 • en ik kan zien waar de trap heengaat dus ik weet waar ik naar toe ga

Het is helemaal niet erg wegens dat mijn vrouw rekening met me houdt. Dus ik hoef eigenlijk nooit te keren. Maar het zou wel gemakkelijk zijn geloof ik. Alleen hoe leer je dat?

12 thoughts on “Dan sta ik op de trap en wat dan?

 1. Lieve Bert,

  in mij huis heb ik ook mij trap, dan kan jij boove zien wat jou vrouw doe. En mij groote bed sta boofe. Soms zit ik halferwege mij trap. Dan ga ik ligge want soms hebbie gewoon geen zin om jou heele trap te loope. Mij erfaring is assie jou tijd neem en jij ga op jou trap ligge, bijfoorbeeld dat jij dan ga slaape, dan kan jij daarna gewoon naar beneede gaan. Zeeker als jou vrouw jou roep foor jou snek.
  Maar van mij eigen durruf ik ook nie somaar te keere assie ofer mij trap ren. Dan ga ik eers naar boofe en dan weer terug.
  Zusje durref het wel Bert, maar zij durref alles.
  Van mij eigen wil ik nog zegge Bert, mij hart is zo tros op jou. Jij doe het toch maar allemaal van jou eigen. Jij leer iedere dag…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, durf jij serieus waar op de trap te liggen en dat je dan slaapt? Dan heb ik nog nooit gedaan. Ook niet liggen. Ik doe staan en lopen en verders niks. Wat knap dat Zsuje wel kan keren. Misschien is het alleen voor sommige katten dit soort dingen. Jij keert ook niet het is heen of terug en dat snap ik, maar ik find het eigenlijk niet erg want ik kom toch boven of beneden en jij ook!! liefs van mij

 2. Hoi Bertje.
  Wij kunnen geen raad geven want wij hebben geen trap.Alleen in de hal naar beneden en die loop ik niet want ik zie het niet.
  Maar jij hebt het goed opgelost denk ik.Eerst naar boven en dan naar beneden.Klinkt heel logisch.
  Kopje van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

  1. hoi Sparkle en Muzette, dat is wel gemakkelijk geen trappen in huis, zo kun je overal komen zonder dat je denkt waar moet ik nu heen!! pootjes van mij

 3. Hallo Bert,

  Ik heb hier in het huisje pas geleerd wat een trap is en waar dat voor nodig is. De eerste dagen keek ik alleen maar wat vrouwtje toch op dat ding deed en waar ze dan ineens was, Ja ik zag haar dan niet meer. Ik ben heel voorzichtig poot voor poot wat trappenplankjes genomen en moest dan maar eens uitrusten, want het was best eng. Maar nu race ik als een dolle Jip op en neer naar boven en beneden, en vrouwtje hoeft dan eggies mee te gaan. Vrouwtje moet nu zelfs goed opletten als ze naar boven of beneden wil want ik race haar gewoon voorbij. Ik heb nu weer wat nieuws bedacht. Ik ga als we naar beneden gaan heerlijk op zo’n plank liggen en moet vrouwtje over mij heen stappen. Ik durf nu als ik op de trap loop te stoppen en om te keren en terug te gaan. Omdat ik nogal van de wilde ben op de trap hoopt vrouwtje dat ik in ons voor altijd huis wel goed op let met de trap, want er zitten openingen tussen de planken en vrouwtje is bang dat ik daar door mijn gerace tussendoor vlieg en boems op de grond kom. Maar ik heb beloofd het rustig aan te doen de eerste tijd.
  Bert het is helemaal niet erg hoe jij de trap gebruikt hoor, he gaat erom dat jij naar boven en beneden kan meer is eggies niet nodig.
  Maak voor vandaag een fijne dag en van vrouwtje knufjes, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat knap dat je dat aan jezelf hebt geleerd al die trapdingen. Nou zie je dat het niet vanzelf gaat een trap. Je moet denken en proberen en dan lukt er iets en jij kunt zelf keren!! Als er in het vooraltijd huis iets gevaarlijks is met de trap dan verzint je vrouw er vast wel wat op ze is heel goed met die dingen. Miaschien leer ik ook nog keren net als jij maar voorlopig doe ik het zoals ik het doe. poot van je vriend Bert

 4. Bert een trap is ook hoog dus niet vreemd dat je niet durft om te draaien.
  Wat een fijne en veilig gevoel dat je vrouw rekening ermee houdt!!!
  Wij, Moby en ik (Panda) gaan altijd eerst op de tree zitten voordat we omkeren.
  Helemaal met ons achterwerk tegen de muur of leuning aan en dan zetten we een stap op de tree met onze voorpoten en keren om.
  Als je de hele tree gebruikt heb je wat meer ruimte om te keren.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Panda en de anderen, dat is tegnies als je zo keert. Maar ik kan niet tegen de muur daar staan de boeken. Dus het ligt niet aan mij dat snap ik nu. Nou gelukkig!! poot van mij!!

 5. Dat is een dielemaa Bert. Wij hebben hier geen trap in huis, best wel makkelijk hoor. In ons vorige huis hadden we twee trappen, een naar de eerste etage en een naar de zolder en dat was een open trap wat ik heel erg eng vond want Floortje was toen nog heel klein en ik was altijd bang dat zij er tussendoor zou vallen, twee etages naar beneden. Ik vind dat jullie, jij en jouw frau, het samen goed hebben opgelost, jij maakt af waar je mee bezig was en jouw frau wacht gewoon, boven of beneden. Het is helemaal niet raar hoor lieve Bert, je bent gewoon een voorzichtige katerman die geen risikoos neemt. Fijne avond saampjes lieverd en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje een open trap lijkt me heel eng daar zou ik nooit op willen. En Floortje hoeft nou helemaal niet op de trap dus dan hoeft ze ook niet te keren dat is best gemakkelijk en gemakkelijk is fijn!! pootjes van mij

 6. Hoi Bert,ik ken dat probleem! Alleen niet met mijn vrouw, maar met andere katten. In ons huis hebben we geen trap, maar ik heb mijn trap in de tuin. Als zolang de trap er is gebeurt het soms dat iemand naar boven wil terwijl een andere kat al naar beneden komt. En dan, wat doe je dan? Want keren durft eigenlijk niemand. Dus meestal gaat één van de twee dan maar heel snel langs de ander, of iemand moet toch keren. Maar dat is alleen omdat het niet anders kan! Ik durf het zelf niet, de trap is ook te klein daarvoor, vind ik.
  Ik ben ook een paar keer mijn trap heel hard opgerend en toen gleed ik een tree naar beneden. Dat is eerlijk waar heel eng, dus nu doe ik voorzichtig.
  Hoe je moet leren om te keren weet ik dus niet. Maar misschien kun je heel voorzichtig oefenen, als je alleen bent?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik heb nou heel veel geleerd over keren. Dat je het kunt leren. En dat het tegnies is. Maar met twee katten op een trap, dat lijkt me het allermoeilijkste wegens het gefoel. Gelukkig ben ik hier de enige kat. Ik vind trappen best moeilijk ook al durf ik snel te rennen soms. Het liefste ben ik gewoon in de huiskamer als mijn vrouw daar ook is. Daar snap ik alles. kopje van mij

Reacties zijn welkom