Ja hoor ik ben serieus aan het verharen

verharen

Af en toe een haartje verliezen dat kan best. Dat heeft iedereen.  Dus ik ook. Maar nou is het anders. Ik ben serieus aan het verharen.

Thuis

Er zijn katten die het leuk vinden. Of gewoon. Die denken nou lekker, een zomervacht. En dan laten ze zich thuis kammen en borstelen of aaien met een speciale handschoen en  dat vinden ze dan ook goed en fijn. Ik heb het allemaal geprobeerd met mijn vrouw en ze deed heus haar best dus aan haar lag het niet maar ik vond het allemaal even eng. Het foelde als vreeemd op mijn vacht en gefaarlijk dus dat wilde ik niet.

Wat mijn vrouw nou doet om mij te helpen is aaien. en dan maakt ze soms haar hand een beetje nat. Dat is voor de losse haren. Maar haar hand is wel warm dat is belangrijk.

Voordeur

Ik wil eigenlijk niet verharen. Want als ik ’s morgens aan de voordeur ruik dan is het koud. En ’s avonds ook.  En ’s nachts helemaal. Dan is mijn neus meteen koud en mijn oortjes ook en dan wil ik meteen naar de slaapkamer, daar is het warm. Dat weet ik zeker dat ik mijn wintervacht nodig heb en net nou is die dunner aan het worden. Erg, hè?

Haren

Gisteren wilde ik op mijn kussen gaan liggen en toen zei mijn vrouw: “Wacht even.” Dus ik wachten en ze veegde zomaar hele plukken van het kussen. Dat heb ik anders nooit. En soms als ik uit de vensterbank spring dan foel ik gewoon dat er haren uit mijn vacht gaan. Dat heb ik anders ook al nooit. Ik hoop dat ik nog vacht overhou maar dat weet ik niet zeker.

Van thuis krijg ik gelukkig steun. Extra aaien ook voor het fijn. En fijne gesprekjes over warm weer. En liefe woordjes. En laatst kreeg ik ook zomaar tussendoor soep, toen dacht ik misschien is verharen helemaal niet zo erg.

17 gedachten over “Ja hoor ik ben serieus aan het verharen

 1. Hoi lieve Bert
  Ja dat verharen is hier ook begonnen!!!
  Vervelend en soms jeuken die losse haren ook.
  Borstelen/kammen maken we hier een spelletje van………langs onze vrouw rennen en dan gaat zij snel met de kam over onze vacht!!!!
  Maar echt kammen nee dat is echt niet leuk!!!
  Alleen onze Tica vindt het heerlijk om geborsteld te worden maar zij heeft ook een hele, hele dikke vacht!!!
  Onze vrouw doet nu ook extra door onze vachtje wrijven en soms moet ze daarvan niesen…….al die haartjes van ons kriebelen in haar neus!!

  Dikke knuffel van ons,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. wat fijn voor Tica dat ze geborsteld wordt dat helpt als je vacht dik is en er moeten losse haren uit. Ik vind borstelen te moeilijk en kammen ook, dus aaien is het beste, net als bij jullie. Ik heb het ook dat mijn vrouw dan moet niesen soms net als ik lekker ontspannen lig, dat stoort dan heel erg dus dan kijk ik haar intens aan en dan zegt ze sorry Bert!!

 2. Hajoooo oompie bert. Oooh wat raar dat uwes haare verlies. Ikke verlies heeeel weinig hare. Ikke heb een platte fagt met korte haartjes. Maar ikke haat borsellen. Toen ik hier kwam wone had ik heel feel huisdiertjes bij me. En die kamde frauw steeds uit me faggie. Sinsdien HAAT ik de kam.
  Ikke ben gewukkig wel me huisdiere kwijt hihihi. Sjeee… dat was me een partij gekwiebel

  1. hoi Dorus gelukkig dat je nou op jezelf bent zonder gefriemel in je vacht, ja logies dat je dan geen kam meer wilt, daar heb je dan genoeg van meegemaakt!!

 3. Lieve Bert, je bent dus ook aan het verharen, net als al onze andere vriendjes. Floortje ook, bij haar steken er allemaal plukken haar uit haar bontjas. Die moet ik er dan voorzichtig uitborstelen. Dat is niet makkelijk Bertje want Floortje vindt kammen en borstelen niet fijn, ze wordt dan zelf een beetje boos. We maken er dan maar een spelletje van, even vlug met de kam terwijl zij met de borstel speelt! Fijne dag nog lieverd. Knuffels van ons.

 4. Hoi Bert.
  Hier is het ook weer begonnen.En mijn zus Sparkle heeft een hele dikke ondervacht.Ze moet wel regelmatig gekamd worden,anders gaat haar vacht knopen krijgen of zoals scullary girl zegt: ver-vil-ten en dat gaat dan trekken aan je velletje en doet pijn.Dus moet ze wel.Ik{ Muzette} heb gelukkig geen dikke ondervacht dus hoef ik maar een paar keer per jaar gekamd te worden.Eerlijk gezegd vinden we het allebei helemaal niks.Maar Sparkle is om te kopen met een snoepje,nou ik niet en als het mij te lang duurt krijgt scullary girl een grommetje van mij.Ik vind een boel goed maar kammen bleh….en ik ben niet om te kopen…..ik grom eigenlijk nooit, alleen hierbij.Dan weet scullary girl dat het nu echt welletjes is.
  Ik poets tenslotte mijn vacht ook heel zorgvuldig en dan gaan de haren ook wel weg.Dan krijg ik wel eens een haarbal die ik uit moet spugen,maar dat is maar 1 of 2 x per jaar en valt dus reuze mee.En tegenwoordig krijg ik heel regelmatig een lekker spulletje dat je net als een soepje op likt.En die vinden we alle 2 lekker en is laag in de koolhydraten.Dus zijn we allemaal tevreden.Sparkle en ik omdat we zulk heerlijk spul krijgen en scullary girl,omdat ze helpt met iets tegen haarballen.
  Kopje van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

 5. Hoi Bert, vervelend is dat hè, al die losse haren die zo kriebelen? Ik ben de hele tijd aan het krabben, en dan zit er allemaal haar tussen mijn tenen.
  Ik vind het zelf heerlijk om geborsteld te worden, alleen niet als mijn vrouw alle haren bij mijn bips weghaalt. Gelukkig doet ze dat maar heel af en toe.
  Ik smeer mijn haren overal aan af. Aan het bed, aan de vloer, aan de bank, aan mijn mensen. Als ik kusjes geef of krijg laat ik snel een flok haar los, dan ben ik het maar kwijt. Maar mijn mensen moeten dan niesen, of ze hebben allemaal haren in hun neus.
  Het is eerlijk waar hard werken, dat verharen. Dan mag je best een keer een ekstra snek krijgen!
  Lieve kopjes zonder losse haren van Bolle.

  1. hoi Bolle, haar tussen je tenen dat lijkt me heel moeilijk, dat foel je de hele tijd, ik zou niet meer kunnen slapen. Dus dan is het gewoon belangrijk dat je zelf je haren neerlegt waar hetkan, maakt niet uit waar of hoe. Weg is weg en dan zit het niet tussen je tenen, dat kan gewoon niet. Mijn vrouw niest ook net als jouw mensen, misschien is het de tijd van het jaar. Dat van die snek ga ik onthouden!!
   verhaarkopje van mij

 6. Hallo Bert,
  Ik ben sinds een paar dagen ook mijn jas aan het uitdoen, maar niet zo van overal plukjes haren. Nee in mijn bed of dekentje liggen wat donshaartjes. Wij hebben een brombeer (stofzuiger) die heeft nu honger en die mag al mijn haren opslurpen. knort altijd heel veel, is er vast en zeker heel blij mee. Een paar keer per week doet vrouwtje de borstel rustig door mijn haren en dat is genoeg. Als je de verkeerde borstels of van die handschoenen gebruikt is dat heel slecht voor je velletje. Vrouwtje heeft voor mij een mensenborstel gekocht en voor eventueel nooit een kam, maar die gebruikt ze maar heel zelden. Kijk ik heb niet een dikke bontjas net als jij of veel vriendjes van ons. Bert een troost voor jou nu je aan het verharen bent, de lente en de zomer komt eraan en dat is wat we graag willen toch?

  Zo Bert een kort schrijfje want vrouwtje heeft even een kleine pauze en gaat zo weer verder met uitpakken, ja ze had een paar dagen niks gedaan. Fijne dag verder nog en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat jij je laat stofzuigeren is best heel biesonder dat heb ik nog nooit eerder gehoord. Ik zou het zelf niet durven en ik wil het ook niet wegens dat ik stofzuigen stom vind. Als het om dons uit je vacht gaat, is het misschien een ander gefoel. Ik hoop dat je vrouw nou een beetje uitgerust is nou ze een paar dagen pauze heeft gehad, dat was ook belangrijk!!
   poot van je vriend Bert

 7. Hoi Bert, wij verliezen ook héél veel haren. Wij vinden allemaal, behalve Diva Kruimel , kammen en borstelen wel fijn. Vooral omdat we daarna altijd een snoepje krijgen.
  Groetjes van ons allemaal.

  1. hoi allemaal, dat is ook wat: na het kammen en borstelen een snek!! Maar dan hebben jullie het ook verdiend. Ik hoop dat Kruimel dan ook iets krijgt gewoon omdat iedereen wat krijgt.

   pootjes voor iedereen
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  verhaare is niet fijn, van me eigen hou ik mij haare nog vast. Mij vrouw heb mij eigen vandaag geborstel en zij heb mij vacht ook gekam. Zij zeg Loes jij houw jou haar nog vast. Ik vin assie jou operazie nog moet krijge dan kan jij beeter jou vacht nog vol houwe. Jij weet niet hoe jij jou eigen foel assie jou naarekoosie krijg?
  Mij erfaring is, jij kan jou haare beeter zolang moogeluk bewaare assie nie weet wat jou te wachte sta…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, dat foelen we dus hetzelfde. Van liever niet en je vacht is belangrijk zeker als je een operaazie krijgt. Het is heel goed dat dat je je haren nou vast houdt Loes dan heb je je vacht gewoon op jezelf als altijd. Dat is je zeker gefoel en daar kun je op rekenen. En op je vrouw en al je vrienden en op je eigenste verkering!!
   je Bertje

 9. Frau heeft mij wel eens gekamd en toen kon ze er bijna een nieuwe kat van maken, zei ze. Nou ja zeg! Mijn jas is een beetje dunner aan het worden nu, maar nog niet heel erg gelukkig. Poot, Minnie

  1. dat is fijn Minnie want ’s nachts is het koud dat ruik ik gewoon aan de voordeur. Dan heb je je vacht gewoon nodig!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *