kater Bram over waar hij slaapt en zijn bedje

bedje

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Tante corona is er nog steeds maar dat vind ik niet erg. Mijn vrouw is nu vaker thuis en dat is gewoon fijn.

Mijn huis

Fandaag wil ik jullie meenemen naar mijn huis en waar ik dan slaap. Ik woon namelijk met een woef Toby en een gevonden poesemeisje Mila, dat is mijn zusje nu. Waar ik woon is een gewoon huis met een voortuin en een achtertuin. De voortuin zie ik alleen maar door de raam als ik op de vensterbank zit. De achtertuin is waar ik altijd mijn kontroole doe. Maar nu ga ik je vertellen waar ik allemaal slaap.

Mandje

bedjeIn de woonkamer waar mijn mensen zitten, daar heb ik een grote krabpaal. Hij is best toegetakeld door Mila en mij maar dat geeft niks. Op een van de plaatoos ligt een oranje mandje. Volgens mij komt dit van Smilla af maar ik weet het niet zeker. Daar dut ik het liefst in. Het mandje heeft een ronde rand waar ik dan als een bal tegen aan kan kruipen. Ik vind het namelijk fijn als ik een rand voel zodat ik me veilig voel. Dat ik weet dat ik er niet uit kan vallen. Want soms lig ik best raar. Ik vind het niet raar maar mijn vrouw zegt dat ik raar lig. Ik lig dan bijvoorbeeld op mijn rug met mijn poten alle kanten uit. Ik lig dan ook een beetje krom zoals een banaan. Dat mandje is mijn favoriet. Daar doe ik ook de gewone dutjes in.

Kamers

Als ik de trap op loop, heb ik drie kamers waar ik kan dutten. Een daarvan heeft een hele fijne stoel. Die is groot, zacht en donker van kleur. Als ik op de stoel spring landen mijn pootjes in een soort wolkje, zo zacht is de stoel. Mijn lijfje wordt dan ook zacht van binnen. Ik wil meteen gaan trappelen en draaien zodat ik een fijn bedje heb.
In mijn kop word het dan heel rustig, ik ga niet meer denken over de beestjes of over de tuin. Ik doe alleen een tjek en dat is: is mijn buik vol? tjek, ben ik op de bak geweest? tjek! Mooi dan kan ik liggen en mijn oog dit doen.

Bed

Ik ga weer even verder want we hebben nog een trap en die gaat nog hoger en daar ben ik het liefst. Daar staat een bed, die van mijn vrouw. Het is een zolder met allemaal spullen. Er staan dozen, wasmanden, kasten, dresswaar en nog wat kastjes. Mijn muisjes liggen hier ook.
Soms vind ik een doos fijn om te slapen maar eerlijk is eerlijk, ik wil gewoon altijd bij mijn vrouw slapen. Zij heeft een mega zacht bed. Als je poten op dat bed staan dan wil je gewoon lam zijn. Dat je niks meer hoeft. Dat je lijf vanzelf gaat liggen. Je hoeft niet eens te trappelen, zo zacht. Meestal ga ik gewoon ergens op haar bed liggen. Soms pak ik haar kussen want dat ruikt nog meer naar mijn vrouw en dat maakt me rustig in mijn kop.
En als het avond is en mijn vrouw gaat slapen dan is er een speesjaal plekje vrij voor mij bij haar buik/borst. Dan zegt ze: Kom maar Brammie, gaan we fijn slapen. Nou dan weet je het wel. Ik loop naar haar toe, laat me vallen en geniet van al dat gefriemel. Ik krijg kusjes op mijn kop en haar handen kriebelen overal. Ze gaat zelfs met haar handen over mijn borst kroelen en dat maakt me zo slaperig. Dat borstkroel heb ik van Bertje geleerd. Dat is mijn avond-maasaasje denk ik. Dan wil ik alleen maar liggen en spinnen. Ik ben dan zo lam dat ik niet eens mijn poot kan optillen. En dat wil ik dan ook niet. Ik vind dit de allerfijnste dut die ik heb.

19 thoughts on “kater Bram over waar hij slaapt en zijn bedje

 1. Oh lieve Bram,wat fijn dat je zo knus bij je vrouw in haar bedje mag slapen, dat is denk ik toch de allerfijnste plek waar je heerlijk je slaapje kunt doen, vooral als je zo heerlijk gemasseerd wordt.

  1. Hoi mevrouw Jeanine, dat vind ik kei fijn! Misschien kan iemand het bij u doen, dan weet u hoe fijn het is. Dan wordt u net zo lam als ik dat wordt. Heel veel kopjes van mij, bram

 2. Ooooh oompje bwam. We heppe dezelfde mand🙀🙀
  Alleen valle mijn poote er steeds buite hihihi. En ik heb een panterprintje er op. Eg een meidemand vinnik. Maar die lig wel super!!
  Ikke mag alleen agger oppe balkon. Voor hebbe se wel de ramen ope, maar die staan oppe haakje en me neus pas er alleen tusse. Stom he

  1. Hoi knul, fijn dat je dezelfde mand hebt, die zijn het fijnst! Jouw vrouw is gewoon foorsichtig met jouw poinkie poinkie gedoe. Zij is bang dat je van het balkon afspringt als een stuiterbal. Kopje van mij, bram

 3. Ik slaap ook altijd bij frau. Soms tegen haar aan en soms wat verderop. Dan zegt ze ‘slaap lekker Min’ en gaan we slapen. Zo fijn is dat.

  1. Hoi Minnie, wat koel is dat! Krijg jij ook fijne maasaage? Soms is saame slaape ook gewoon fijn. kopje van mij, bram

 4. Ha grote vriend Bram, wij hebben ook allemaal lekkere zachte mandjes waar we in kunnen slapen, en ik lig , net als jij, soms raar, dat vindt mijn vrouw tenminste. Ik lig het allerliefste in een , weer volgens mijn vrouw, veel te klein mandje, als ik me helemaal opkrul , pas ik er net in. Heerlijk vind ik dat. Soms vind ik het ook fijn om dicht tegen mijn vrouw aan te gaan liggen, dan krijg ik ook altijd een heerlijke buikmassage. En soms lig ik ook op het grote bed, maar dat moet ik vaak delen met een van mijn broers of mijn kleine zusje Juultje. Dat is het nadeel als je met zoveel woont. Ieder wil zijn plekje, en sommige willen altijd dicht bij mijn vrouw zijn. Ik heb geen tuin maar een balkon, als het mooi weer is zit ik daar vaak de hele dag op, dan kan ik namelijk de straat goed in de gaten houden.
  Vandaag ga ik weer de straatcontrole doen vanaf het balkon. Haai vaif van je vriendje Bikkel .

  1. Hoi Bikkel en de rest, volgens mij weet jij precies hoe alles werkt, welke mandjes fijn zijn en welke niet. En dat je soms moet delen is hier ook Bikkel. Ik heb een zusje Mila en die wil ook wel eens met mijn vrouw slapen. Dan moet ik ook lief doen en haar erbij laten. Soms wil ik dat maar soms ook niet. Suukses met de straat kontroole vriend! haai vaif terug met een kopje van je vriend Bram

 5. Lieve Bram, wat fijn dat jij zoveel plekken hebt om te slapen. Maar slapen bij jouw vrouw is het allerfijnste hè. Dan word je helemaal zen! Floortje heeft ook verschillende plaatsen waar ze graag ligt, in de woonkamer op het platoo van de krabpaal, op de bank, op het logeerbed en op het grote bed. En dat is het allerfijnste. Fijne dag nog Bram, samen met jouw mensen. Kopjes van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, wat koel dat Floor zoveel bedden heeft! Dan is ze zeker overal zen. Zie dan maar eens wakker te worden van al die lekkere bedjes! Nou ik zou dat kei moeilijk vinden. Kopje van mij terug !

 6. Hoi Bram.Je hebt gelijk.De slaapjes op het bed van je vrouw is het aller fijnste.We hebben overal lig plekjes,maar geen trappen in huis.En buiten kan alleen op het balkon dat veilig is gemaakt.Als het in de zomer warm is,lig ik (Muzette)daar ook graag in de zon.Verder heb ik op het voeteneinde van het bed van scullary girl,mijn eigen dekbedje.Maar Sparkle mag er ook op.Maar Sparkle ligt het liefste naast scullary girlmet haar kopje in de hand van scullary girl.Soms gaat ze boven het hoofd van scullary girl liggen.Dat heeft ze van Fynn afgekeken want die lag daar ook graag.Wat we allemaal lekker vinden is de elektrische deken.Die doet scullary girl op tijd aan,want ze heeft altijd koude voeten.Nou als we dan weten dat die deken aan gaat,gaan we er lekker op liggen.Dan kan je zo heerlijk warm wegdromen. En eerst natuurlijk knuffelen met scullary girl.Heerlijk slapen doen we dan met z’n allen.Lieve Bram,zachte kopjes van mijn zus en mij,en een knuffel van scullary girl

  1. Hoi allemaal, een eelektriesse deken is super fijn, die hebben wij ook dus dat snap ik helemaal. Dan zijn je poote lekker warm en je kan je buik ook warmen aan de deken. Hoe wordt je dan wakker? Door je honger denk ik dan? Want met zo’n deken is het moeilijk opstaan hoor. Dat heb ik heel erg. Fijn slaap wiekent allemaal, kopjes van mij, bram

 7. Ohhh Bram je hebt veel mooie lekker liggende slaapplekjes!!!!
  Dat is altijd gemakkelijk!!!
  Maar inderdaad het fijnst is het om bij vrouw te slapen, lekker gezellig!!!
  Ik, Belle, ligt altijd op het zachte kussen naast mijn vrouw. Ik zak helemaal diep in dat kussen. En mijn vrouw leest dan altijd nog in bed……..gezellig!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, dat vind je vrouw vast fijn Belle, dat je lekker bij haar ligt. Ik vind dat ook kei fijn! Oooo voorlezen is echt mijn faavooriet dat is het allerfijnst! Dan word je zo gaar en zo lam en dan wil je alleen maar slapen en trappelen. Wat fijn Belle dat jouw vrouw dat doet. Kopje voor jullie allemaal!! xxx bram

 8. Hoi Bram, wat een gezellig verhaal heb je gemaakt, ik kreeg er meteen zin van om ook te gaan slapen! En je ligt er zo lekker bij, op de footoos, vooral op de onderste. Je kan zien dat je echt helemaal diep ligt te slapen.
  Ik ben misschien wel de enigste kater die het liefst op harde dingen slaapt. Ik slaap ook wel op bed, maar niet als mijn mensen er allebei in liggen. Dat vinden mijn mensen jammer, maar ze vinden ook dat ik zelf mag kiezen natuurlijk. Meestal lig ik op mijn kartonnen krabdingen, mijn kurken noemen we die, te slapen. Net zoals jij in je mandje ligt: zo krom als een banaan.
  Slapen is heel belangrijk, ik denk wel net zo belangrijk als eten en knuffelen. En als je dat allemaal tegelijk kan doen (nou ja, slapen als laatste dan) is dat helemaal perfekt!
  Slaap je ook wel eens samen met Mila of Toby? Niet met de visjes denk ik, of wel?
  Een heel fijn wiekent wens ik jou en je famielie, en je krijgt heel veel lieve kopjes en pootjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle, wat koel dat jij zo zelfverzekerd ben. Ik kan dat nog niet zo goed. Misschien ben ik wel te gefoelig. Ik hou van zachte dingen. Soms harde maar niet vaak. En soms moet ik het bed delen met Mila maar dat is niet erg. Toby komt niet waar mijn vrouw slaapt. En de visjes weten dat ik op hun dakje slaap en dat vinden ze prima. Daar is het kei lekker warm altijd. Zorg je goed voor jezelf en je familie Bolle, tot de volgende blog, kopje van mij, bram en heel veel neusjes voor je mensen

 9. Hoi Bram,

  Wat een fijne slaapplekjes heb jij. Wij hebben ook verschillende slaapplekjes. De plekjes van Zooka zijn bijv: karton krabplank/doos, bank, over twee kussens heen die tegen de leuning van de bank staan, bovenop de krabton, bij vrouwtje op schoot en heel soms ’s nachts bij vrouwtje op bed aan het voeteneind. De plekjes van Binti zijn: op het vloerkleed, onder de fleecedeken op de poef, op de bank, bovenop de krabton, als vrouwtje een middagdutje doet lekker tegen haar buik aan in haar armen, ’s nachts vaak op bed in de knieholte van vrouwtje en als ze ’s ochtends uit bed is, kruipt ze nog lekker terug op bed tegen het hoofdkussen aan.

  Slaap lekker, Bram!! Knuffeltjes van Binti & Zooka

 10. Hoi Bram, ik kan maar heel even een schrijfje doen, Komt omdat vrouwtje het nog steeds ze druk heeft en nu weer erg moe, ze gaat nu naar haar bed. Ik vind het wel jammer, maar als we hier weer ons vooraltijd huisje op orde hebben mag ik veel meer op de computer. Ik wil je wel even laten weten dat ik heel veel bedjes en plaatsen heb om te liggen of te slapen. Dat er zoveel bedjes zijn komt omdat we eerst met 4 poezels waren, en ja ik vind het fijn om overal een bedje te hebben. Ik verander nogal graag steeds van een poosje hier en dan weer daar.
  Bram dank je wel voor je mooie schrijf en uitleg van jullie huis en bedjes. Tot zaterdag weer hoor. Je krijgt van vrouwtje een hele grote knuf en poot en kopjes van je grote vriendje Jip

 11. Lieve Bram,

  wat hebbie jou mooie verhaal geschreeve ofer jou dutjes doen en jou groote slaap. Dattie zofeel erfaring heb met jou dutjes doen en jou slaape bij jou eigen vrouw in jou vrouw ze groote bed. Jij wor er van jou eigen rieleks van assie jou verhaal lees, jij krijg zin in jou slaap. Dan bennie wel zo een goeie schrijfer Bram, assie dat kan oferbrenge. Dank jou wel.
  Van mij eigen slaap ik ook op mij vrouw ze groote bed. Dan wacht ik tottie ga ligge en dan ga ik meteen boofe op mij vrouw ligge. Mij erfaring is, mij vrouw slaap pas goed assie foel dat ik van mij eigen op ze buik neerplof. Dattie foel, jij ben saame…

  Geefie jou vrouw, mij Milaameisje en jou woef mij zachte pootjes en jij krijg mij eksra pootje,

  Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *