Is het erg als je een maatje meer bent?

maatje meer   Is het erg als je een maatje meer bent? Volgens mij niet. Pas met Koningsdag zeiden mensen over prinses Amalia lelijke dingen. Dat vond ik moeilijk.

Ik zou prinses Amalia best graag een kopje willen geven. Volgens mij is elk dier veilig bij haar. Dus ik ook.

Van buiten

De laatste keer dat de dierarts hier was, zei ze dat ik een maatje meer kater ben en dat het helemaal niet erg was. Dat ik in orde was en goed zoals ik was.  En ik weet van mezelf dat ik een dikke vacht heb, zelfs nou nog met het verharen, dus ik ben een maatje meer maar toch iets minder dan u kunt zien. Ik bedoel eigenlijk dat maatje meer gewoon goed is. Iedereen ziet er van buiten weer anders uit. Dat is juist leuk.

Van binnen

Het gaat er juist om hoe je van binnen bent. Of je lief bent en of anderen zich veilig bij je voelen. Vroeger toen ik op straat leefde keek ik nooit naar maatje meer of maatje minder of maatje weetikveel. Toen keek ik naar ben ik veilig. Hebben ze iets te eten voor me.  Krijg ik misschien een knuffel. Want dat had ik ook nodig en knuffels waren best moeilijk. Ik durfde het niet altijd en soms waren mensen ook bang voor me omdat ik zwerfkater was, dan dachten ze straks doet hij me wat.

Veilig

Ik vond het heel stom dat mensen lelijke dingen zeiden over prinses Amalia. En ik vond het ook moeilijk. Ze is wel een prinses maar ze is ook een jong meisje dus dan moet je voorzichtig zijn met wat je zegt. Eigenlijk moet dat ook als het wat oudere meisjes zijn, dus gewoon altijd. Iedereen wil zich veilig voelen, maakt niet uit of je huiskater of prinses bent. Dat is mijn mening.

9 thoughts on “Is het erg als je een maatje meer bent?

 1. Hoi Bert, wat ben je toch een verstandige kater. Ik leer veel van jou. En ik vond het ook zielig voor Amalia wat sommigen van haar vonden. Ik vond haar juist heel mooi met dat lange haar en die mooie kleren. Ik ben, sinds ik bij mijn baasje en vrouwtje woon, wat dikker geworden. Dan komt omdat ze in het asiel iets met me hebben gedaan waardoor ik geen baby meer kan krijgen. Maar ook door de lekkere brokjes en snacks. Ik voel me er prima bij en zolang ik niet té dik word is er niets aan de hand.
  Neusje van Fietje

  1. hoi Fietje, een beetje reserve is goed vind ik. Dat heb ik ook. Je mag niet zo zwaar worden dat je moeilijk loopt ofzo maar dat heb jij niet en ik ook niet gelukkig!!

 2. Oh Bert. Mijn vrouwpersoneel is ook een maat meer. Vroeger werd zij gepest daarom. Ik zal maar niet zeggen waarvoor zij allemaal werd uitgemaakt. Ze is nu ruim 20 kilo kwijt( we blijven maar zoeken maar het is echtjes nergens te vinden🤔) en ik blijf haar gewoon mooi en lief vinden. Dik of dun,ieder mens en dier is gewoon zoals die is!!!
  Jij bent een maatje meer,ik een maatje minder. En als wij ons goed voelen dan is dat zo. En dan moet iedereen z’n mond houden!!
  PUNT!!

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Net als jij ben ik ook een maatje meer. Of misschien ook wel 2 maatjes.
  Maar ik ben kerngezond, kan heel hard rennen en heel hoog springen, en ben ook best actief. Maar het liefst ben ik lekker lui.
  En ik eet graag.
  Ik vind veel dingen lekker, en ik voel me veilig als er eten is.
  Want toen ik nog zwerfkat was was er vaak geen eten, of aten andere katten het op.
  En zelfs toen was ik niet heel mager! Want ik ben van mezelf ook vrij rond van postuur, en ik heb een heel dikke vacht.

  Maar zelfs als ik tonnetjerond was vind ik niet dat andere mensen of katten daar wat van zouden mogen zeggen. De dierenarts misschien, maar niet zomaar mensen of katten!
  Want mensen of katten die een beetje te dik zijn, weten dat zelf ook heus wel. Dat hoeft iemand anders ze niet in te wrijven.
  Ik heb van mijn mensen geleerd dat je nooit iemand op zijn of haar uiterlijk mag beoordelen. En dat je nooit gemene opmerkingen mag maken omdat iemand dik of dun is, of een bepaalde kleur vacht heeft, of grote of kleine oren enzovoort.
  Want dat maakt allemaal helemaal niet uit, en het zegt helemaal niks over wat voor een kat of mens het is!

  En mijn vrouw wordt altijd heel boos als mensen denken dat ze maar van alles moeten kunnen zeggen over hoe vrouwen en meisjes er uit zien. En over hoe ze er uit zouden moeten zien.
  Want elk meisje en elke vrouw mag zelf weten hoe zij er uit ziet!
  Ik vind mijn Molly de mooiste vrouw die er ooit heeft bestaan. Maar veel mensen dachten dat ze een kater was, omdat ze groot en breed was, en er stoer uitzag met korte brede pootjes, en ze had een heel grote snor. En ze mepte alle vreemde katten de tuin uit. En in het begin mepte ze mij ook! Mol was altijd de baas.
  Toen wist ik meteen dat ze voor mij de ware was! Vooral ook omdat ze óók een maatje meer had!
  Mijn Moo trok zich niks aan van de ideeën over hoe een poes zou moeten zijn, en daar bewonderde ik haar om.

  Dus Bert, trek je maar niks aan van als mensen lelijke dingen zeggen over wie dan ook met een maatje meer.
  Want als mensen dat doen betekent dat alleeen maar dat ze dom en onbeschoft zijn, en dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is.
  Nou, dan kun je toch beter een maatje meer zijn!!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat schrijf je weer lief en goed over Molly. Dan kan ik echt voelen dat je veel van haar hebt gehouden. Ja, dat is best mooi als een poezevrouw de baas kan zijn. Tussen Loesje en mij is het anders, maar elke verkering is gewoon anders. Ik vind maatjes meer eigenlijk het mooiste.

 4. Hoi Bert hier Jafita. Wat ben je toch een lieve wijze kater. Mijn vrouwtje vind het heel erg als mensen kwestend zijn. Ik ben zoals je weet geboren met 1 oog en mijn vrouwtje kreeg ook vervelende reacties. Waarom ik op de foto staat want ze is toch fokster of voor hoeveel mag dat kneusje weg. Mijn vrouwtje heeft mij nooit verstopt en ze vind en ik ben zeker geen kneus. Ze houdt van mij om wie ik ben en dat is het belangrijkste Bert. Mensen kunnen iemand pijn doen en dat is niet leuk. Als we nu allemaal eens aardiger zouden zijn en niet zo negatief dan zou de wereld een stuk mooier zijn. Ons vrouwtje en wij allemaal accepteren een mens of dier zoals hij is. En echte schoonheid zit van binnen, maar volgens mijn vrouwtje heb ik ook heel veel ondeugd in mij.

  1. hoi Jafita, ik vind jou mooi zoals je bent en het is juist goed dat je je laat zien, want daar kunnen anderen weer van leren. Of ze denken nou als Jafita zoveel liefde krijgt dan mag ik ook liefde. Daarom ben ik ook heel eerlijk dat er een stuk van mijn oor af is. Dan weten anderen dat ze de enige niet zijn. pootje van Bert

   1. Lieve Bert, mijn vrouwtje vind mij bijzonder lief en ondeugend en dat weet ik en voel het ook. En nu jij het zegt voel ik mij extra bijzonder en moest ik een beetje blozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *