Heeft u ook koude pootjes?

  Heeft u ook koude pootjes? Nou, ik wel. En ik dacht nog wel dat het nou echt serieus lente was, dus dat we elke dag zon en warmte hadden.  Ik was heel erg aan het verharen.

En nou heb ik het koud. Dus ik krijg extra knuffels dat helpt om warm te blijven.

Knuffels

Echte knuffels waar je warm van wordt, daar heb je twee dingen voor nodig:

  1. tijd
  2. aandacht

Eerst tijd. Een warmhoud-knuffel doe je niet even tussendoor terwijl je eigenlijk iets anders moet doen. Je moet er echt tijd voor hebben dus je moet knuffelen alsof je helemaal verder niks te doen hebt, nooit niet eigenlijk. Ik weet dat mijn vrouw altijd op de klok kijkt voordat ze begint maar ik doe alsof ik het niet merk. Volgens mij zegt ze dan tegen zichzelf zolang of zolang ga ik aaien. En dan lijkt het voor mij veel langer.

Rust

Nou komt het tweede punt en dat is de aandacht. Dat is dat je tijdens de knuffels alleen daaraan denkt en nergens anders en dat je ook niets anders wilt en dat je het helemaal voelt dat je knuffelt en hoe die ander het vindt. Dat zijn de beste knuffels. Dan voel je je warm en rustig en samen. Bij mij gaat het het beste wanneer ik dan op mijn kussen op de bank lig. Want als ik dan slap in mijn pootjes word, lig ik toch al.

En dan gaan we oogjeknijpen. Ik kan haast niet mijn ogen openhouden bij een warmhoud-knuffel dus bij mij gaat het vanzelf. En mijn vrouw doet het dan terug. Heel langzaam net als ik.

Advies

Dus zo gaat het. Het kan best gebeuren dat ik tijdens deze knuffels in slaap val. Dat maakt helemaal niks uit.  Mijn advies is dus, dat wanneer u warme pootjes wil, u warmteknuffels moet doen. Dat helpt.

 

 

3 thoughts on “Heeft u ook koude pootjes?

  1. Ooooh bert. Wat een geweldige tips zeg. Ik liet het ook net vrouwpersoneel lezen. En toen zei ik dat ik dat ook wou. Maar bert,niet alleen zijn mijn pootjes koud maar mijn oortjes ook!!
    En vrouwperoneel weigert gewoon oormutsjes te breien voor mij. Mijn oortjes bibberen ook af en toe. Kalige oortjes zijn echt waar niet fijn

    1. ik vind het erg dat je oortjes koud zijn Katrien. Misschien kun je je kop ergens in duwen, in een dekentje of een hand. Dan blijf je warm.

      1. Ik ga steeds wisselen met hoe ik lig. Dan lig ik op mijn rechterkant en is mijn rechteroor warm. En dan ga ik op mijn linkerkantje liggen. Snap je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *