Kater Tommy heeft toch een thuis gevonden

hartprobleemHoi Tommy! Goed nieuws over deze knappe kater. Na vier maanden in het asiel te hebben gewacht op een echt thuis, heeft hij dat gevonden. Dat is supergoed nieuws, want zijn gezondheid is niet zo goed.

Soms gaat het er niet om hoe lang je liefde kunr geven, maar hoevéél liefde je kunt geven. En Tommy hier heeft megaveel liefde op voorraad en dat gaat hij nou allemaal uitdelen.

Achtergrond

Ongeveer vier maanden geleden kwam Tommy tegelijkertijd met zijn broer Sammy terecht in het asiel van Orlando (in de Amerikaanse staat Florida). Sammy vond snel een thuis, maar voor Tommy was dat anders.  Hij hunkerde naar liefde en gezelligheid, en dat zag Lisa, een vrouw die in het asiel werkte.

Lisa: “Hij was lief, snel en superaanhankelijk. Tommy was ongeveer zes maanden oud en de meeste mensen zochten een jonger kitten. Toen ontdekte ik wat er met hem aan de hand was.”

Hart

De dierenarts onderzocht Tommy en stelde vast dat hij een hartruis had en een vergroot hart. Hij moest naar de specialist. Die had moeilijk nieuws. Tommy had verschillende hartproblemen, waardoor zijn levensverwachting drie tot vijf jaar was.

Lisa was geschokt en verdrietig. Ze had Tommy inmiddels in huis genomen als tijdelijke pleegkat, zodat hij kon wennen aan een huiselijke omgeving. Daar gedroeg hij zich gewoon, alsof hij geen enkel probleem had. Knuffelen, gezellig praten, en samen-zijn, Tommy wilde het allemaal.

Zoeken

Vier maanden lag heeft Lisa – met het asiel – gezocht naar een thuis waar Tommy voor altijd mocht blijven. De mensen moesten begrijpen waar ze aan begonnen: deze lieve kater had extra zorg nodig, dus er zouden extra rekeningen van de dierenarts zijn. En de mensen moesten bereid zijn afscheid te nemen als het tijd was.

Thuis

Die mensen bleken er te zijn, in de persoon van Anne, een vrijwilligster bij het asiel. Zij werd verliefd op Tommy en besloot dat hij zijn jaren bij haar mocht doorbrengen. Zo kreeg Tommy een thuis, en een vrouw aan wie hij al zijn liefde kon geven.

(Brom: Lovemeow)

3 thoughts on “Kater Tommy heeft toch een thuis gevonden

  1. Ikjes hoop dat tommy nog heel lang mag blijven leven met zijn stomme hartje. Mijn hartje doet al jaren heel stom en ikjes ben al 16 jaar en bijna 2 maandjes jong😀

  2. Wat mooi dat Tommy een gouden mandje heeft gevonden. Wij hopen dat hij veel mooie en gelukkige jaren mag beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *