interview: hoe is het in Dierentehuis Arnhem?

arnhem

In het Dierentehuis Arnhem wonen allerlei dieren door elkaar heen. Dus ook honden en van alles. Ik dacht hoe gaat dat. Dus ik heb Marleen van het Dierentehuis vragen gesteld.

Ik begin meteen met hoe kan het dat er zoveel verschillende dieren wonen en dat het goed gaat?

We houden de dieren gescheiden. Zowel de verschillende dieren – honden, katten, vogels, konijnen – hebben allemaal eigen ruimtes, als de dieren individueel. Ieder dier krijgt zijn eigen kennel/hok. Ze kunnen wel met elkaar kletsen wanneer in dezelfde ruimte verschillende kennels/hokken in gebruik zijn.

O dat is goed, dan kun je op jezelf zijn en toch samen dat is belangrijk. Ik weet dat dierentehuizen het nou ekstra druk hebben wegens het fierus. Wat hebben jullie nou nodig?

Wij zijn erg blij met de tijd die onze vrijwilligers ons schenken. Wij hebben onze vrijwilligers nodig op meerdere vlakken/rollen/functies die we hier hebben. Denk bijvoorbeeld aan dierverzorging die ’s ochtends de honden uitlaat en de kennels weer netjes en schoon maakt. Maar denk ook aan de baliemedewerkers die helpen met het zoeken van het juiste huisje voor onze verschillende dieren. En de dierenambulance die gewonde dieren ophaalt en al een eerste zorg kunnen bieden. De meldkamer, wat zoveel meer werk is dan alleen de telefoon opnemen.

Ik vind het superlief dat  er mensen zijn die zo graag dieren helpen. Is er nog meer nodig?

Naast de vrijwilligers zijn we altijd erg blij met donaties. Dit kan financieel zijn; we zijn een non-profit organisatie. Maar oude handdoeken zijn we ook dol op. Deze gebruiken we bij de dieren. En dieren die een nieuw huisje hebben gevonden, krijgen deze handdoek ook mee om iets vertrouwds te hebben bij hun nieuwe thuis.

Dat is belangrijk, weet ik zelf. Want toen ik uit het asiel ging en bij mijn vrouw ging wonen, kreeg ik ook mijn handdoek mee. Ik wilde ook vragen of het nou drukker wegens het fierus en hoe doen jullie dat?

Het is niet drukker op het terrein, omdat het terrein nu alleen toegankelijk is op afspraak. Telefonisch is het wel iets drukker, omdat veel mensen nu gelukkig eerst bellen voordat ze hier staan voor een dichte poort. Betreft dieren is het iets rustiger.

Wegens dat ik zelf een kat ben, wilde ik vragen wie van de katten extra aandacht en wat voor tehuis heeft hij of zij nodig?

Al onze dieren verdienen veel aandacht.

Ja dat snap ik natuurlijk. En de katten?

Gelukkig hebben we momenteel geen katten die meer moeite hebben met het vinden van een nieuw huisje. Mensen zijn nu meer thuis en hebben hierdoor meer tijd om hun nieuwe huisgenoot te laten wennen en extra aandacht te geven. Op dit moment zijn alle plaatsbare katten gereserveerd. Dat betekend dat zij binnen een week hier weg zullen zijn, zoals de afspraken er nu staan.

Wat supergoed!! Een eigen thuis is het beste dat weet ik uit erfaring. Wat is het fijnste van het werken in het Dierentehuis?

Mijn eigen motivatie is altijd geweest dat ik graag de dieren een fijn nieuw thuis wil geven, want dat verdienen ze. Ik ben met het dierentehuis in aanraking gekomen toen ik hier mijn eerste kat vandaan haalde. Een geheel blind beestje, wat vanaf het eerste moment een klik was. Helaas was hij al een opaatje en heb ik hem niet heel lang gehad, iets meer als 2 jaar. Mijn tweede kat komt ook hier vandaan. Nadat m’n mannetje was overleden heb ik haar hier gehaald. Beide keren werd er echt gekeken of ik ook echt de juiste persoon was voor deze dieren. En dat sprak mij erg aan. Dat ze niet zomaar ieder dier met ieder willekeurig mens meegeven. En aan dit proces wilde ik gaan bijdragen. En dat is zeer dankbaar werk, om vanuit de dieren te zien dat ze bij de juiste persoon zich goed voelen.

We krijgen ook regelmatig verhalen terug van de geplaatste dieren hoe het gaat in hun nieuwe huisje. Hier zien we ook altijd ontspannen en vrolijke dieren op terug.

Hartelijk dank voor het interview!!

Meer informatie:

Website: Dierentehuis Arnhem en omstreken
Feesboek: https://www.facebook.com/DierentehuisArnhemeo/

24 thoughts on “interview: hoe is het in Dierentehuis Arnhem?

 1. Hai Bert! Wat een leuk interview. En wat miauw jij dat goed! Ze zijn daar in Arnhem net als Stichting Zwerfdier hier in Alkmaar. Dat er eerst goed wordt gekeken of het mens wat komt kijken bij ons als kat past. Ikzelf wist natuurlijk meteen dat ik met frau mee wilde toen ze kwam kijken. Het doet mijn poesehart sneller kloppen dat er zo te lezen zoveel lieve mensen zijn die daar in Dierentehuis Arnhem voor alle dieren willen zorgen.

  Poot van Minnie (en een kopje voor alle vrijwilligers).

  1. hoi Minnie wat fijn dat je een goede erfaring had dat is belangrijk als je in het asiel zit, dat ze goed kijken maar jouw gefoel is daarbij ook belangrijk!!
   pootje van mij

 2. Hajoooo oompie.
  Oooooh wat een keigaaf interfjoew. Ikke vroeg frauw wat een asiel was, en ze zei dat het thuisloose diertjes waare. Ooooh ikke dag dat ieder diertje een huis hadde met noepies en peelgoet. Net asse ik.
  Ikke mag fan me mense stjaks wat sentjes doonere. Ikke hep tog genoeg spaarsentjes.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, dat is lief van je dat je van je spaargeld wat gaat weggeven!! Dan ben je echt een volwassen katerman aan het worden. Ome Bert zat vroeger ook in het asiel dus ik heb er ekstra gefoel voor.
   pootjes van mij

 3. Wat een mooi interview Bert!!!!
  Dat heb je top gedaan!
  En een dikke pluim voor de medewerkers en vrijwilligers……dat noemen wij nou ❤ voor dieren hebben!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dankjulliewel voor het compliment!! Ik ga weer interfjoews doen wegens dat ik op de hoogte moet blijven en iedereen ook wat er allemaal gebeurt nou, dat is belangrijk,

   knuffels terug!!

 4. Bert , wat ben jij een goede vragensteller, je weet precies de juiste vragen te stellen.
  Wij komen ook uit een asiel, Oliver,Bjarne en Kruimel uit een asiel en Bas, Bikkel en Juultje woonden bij de dierenambulance. Dat is omdat zij ziek of gewond waren, de mensen van de dierenambulance hebben ze beter gemaakt en goed geknuffeld zodat ze bij mensen konden wonen. En toen kwam onze vrouw naar ons kijken en was ze gelijk verliefd op ons geworden.
  En nu wonen we allemaal bij elkaar bij onze vrouw. Wij mogen ook een paar keer per jaar centjes geven aan de mensen van de dierenambulance, zodat zij weer andere dieren kunnen helpen en ervoor kunnen zorgen dat zij ook een goed huis vinden.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, jullie hebben dezelfde achtergrond als ik, dua sat je ook verpleegd moest worden voordat je naar een thuis mocht. Dat is best een moeilijke tijd, en soms moet je dan ook leren dat knuffels met handen fijn zijn. Maar jullie hebben nou een thuis en een heel fijn thuis ook en dat het is het belangrijkste!
   knuffels van mij Bertje

 5. Wat een mooi interview heb je gemaakt met het Dierentehuis. Je bent een topjournalist. Super wat ze daar voor de thuisloze dieren doen. Een grote knuffel van Floortje voor al deze mensen. En natuurlijk een grote knuffel voor jou lieve Bertje.

  1. Floortje heeft er als poes ook gefoel voor wat het is als je in moeilijkheden bent en ze helpen je dan, zoiets is gewoon heel belangrijk!!
   pootjes van mij

 6. Hoi Bertje, wat goed he van die mevrouw dat ze zo alles voor de dieren doet. Ik vind dat kei knap! En van dat dekentje dat snap ik ook. Dat had ik ook toen ik naar mijn nieuwe huis ging. Ik vind ook dat elke poes kater of ander dier dat hoort te hebben zodat ze veilig zijn.

  1. Dat zeg je heel goed Bram, veilig zijn is heel belangrijk dat gefoel kun je best van een handdoek krijgen zeker als die ruikt zoals je gewend bent en de rest is opeens vreemd. Dat had jij dus ook.

 7. Hallo Bert,

  Dank je wel voor je mooie interview. Jij bent een echte reporter en je doet een heel duidelijke schrijf hoe het in een dierenhuis of asiel gaat. Ja je hebt zelf heel veel ervaring hoe het is en wat zo belangrijk is. Vrouwtje heeft ook ooit 4 poezen uit het asiel gehaald en de laatste 2 Joeri en Boris heeft ze heel bewust goed gekeken voor de kansloze die eigenlijk niet een liefdevol thuis zouden krijgen.
  Maar ook geweldig dat meer mensen dat doen, want ze hebben net als een grote kroelkont en eentje die graag op schoot ligt, recht om liefde en warmte te ervaren.
  Geweldig ook dat er zoveel mensen vrijwillig daar gaan werken of donaties doen in geld of spullen. Er komt heel veel kijken aan kosten en van de regering krijgen ze niks.

  Bert ik hoop dat je vaker een mooi interview gaat doen, want wij vrienden van jou leren en steken er veel van op.
  Vrouwtje in ik wensen jou en je vrouw een fijne dag en knuf voor jou van vrouwtje. poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is mijn plan om meer interviews te doen en dan vragen te stellen. Ik vind een asiel ook belangrijk en ook dat er vrouwen zijn die katten met weinig kans toch een thuis geven. Ik was ook kansarm wegens mijn leeftijd en angstklachten, iedereen wilde een vrolijk kitten. Maar toen kwam mijn vrouw en dat gefoel ken jij ook. Dat je weet er is ook voor mij een thuis en liefde emn dat je er dan voor altijd mag blijven!!
   poot van je vriend Bert

 8. Hoi Bert, wat een goed interfjoew heb je gehouden, ik vond het eerlijk waar prachtig. Je weet presies de goede vragen, dat vind ik superknap. Misschien komt dat ook een beetje omdat je weet hoe het in een asiel is?
  Het is natuurlijk voor ieder dier het fijnste om een eigen huis en mens te hebben. Daar weten wij alles van!
  Dankjewel voor het interfjoew, en ik doe ook dankjewel zeggen tegen alle mensen van asiels die voor dieren zorgen en met ze knuffelen! En ik ben ook blij dat de dieren niet zomaar worden meegegeven, maar dat wordt gekeken of ze bij de mensen passen. Want dat is superbelangrijk!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dankjewel voor de complimenten. Ik heb ook erfaring met het asiel, daar heb ik zelf best lang gezeten wegens dat niemand mij wilde. Maar toen kwam het toch nog goed gelukkig. Ze waren ook streng tegen mijn vrouw of zij en ik wel bij elkaar pasten dus dat was heel goed!! En toen mocht ik dus mee.
   pootje van mij
   Bertje

   1. Bert, hoe kan het nou dat niemand jou wilde!!
    Eigenlijk maar gelukkig dat niemand je wilde, want anders was je al weg geweest toen je vrouw kwam. Terwijl jullie bij elkaar horen, zeker weten!

    1. nou dat kwam omdat als er iemand kwam kijken dan was ik verlegen en bang, dus ik zat dan achterin mijn hok. En andere katten die deden leuk tegen mensen en lieten zich aaien dus die mochten dan mee. Eerlijk waar Bolle soms dacht ik dat er niemand voor mij was.

     1. En nu heb je het allerbeste huis met de allerliefste vrouw gevonden, gelukkig maar!

 9. Dag lieve Bert.
  Wat heb je goede vragen gesteld bij dat interview.We wisten wel dat er asiels bestonden, want ons honden vriendje komt uit een asiel in Spanje,en jij hebt ook verteld dat je vanuit een asiel bij je vrouw bent gekomen. Wij komen uit een katten opvang,dat is dus toch nog wel iets anders begrijpen we nu.Wat fijn dat er veel mensen komen helpen daar.En goed om te lezen dat er goed wordt gekeken naar welk huis bij welke kat past.Gelukkig hebben de katjes die er nu zitten uitzicht op een eigen huis.Dat is toch het fijnste.Nu de hondjes nog….
  Bert bedankt voor dit mooie verslag.
  Groeten van mjn zus Sparkle en mijzelf Muzette.

  1. hoi Sparkle en ook Muzette, folgens mij is er heel veel voor dieren maar we weten het niet altijd. Dus daarom is het belangrijk om erover te schrijven. Ik weet niet zo goed wat een kattenopvang is, dat is weer wat anders geloof ik. En ik denk dat de hondjes vast ook een thuis vinden dat hoop ik echt waar!!
   pootjes van mij
   Bert

 10. Ome Bert wat een mooi interview. Ik Perle weet het was als niemand je wilt hebben omdat je een stuk van je staart mist. Ik heb hier gelukkig een fijn mandje gevonden waar ik heel blij ben. Hier denkt mijn personeel altijd aan de dieren die het niet zo goed hebben want zegt ze ieder leven kan niet zonder liefde een knuffel een aai en een welkom thuis gevoel. En ze zegt de liefde voor ons krijgt ze dubbel van ons terug.

 11. Lieve Bert,

  wat hebbie dat mooi gedaan van jou intervjuuw met jou diere-asiel. Van mij eigen heb ik ook mij erfaring met mij asiel maar gelukkig kwam mij vrouw mij eigen snel haale. Assie in jou asiel zit en jij zie jou vrouw, Jij foel ze hart foor jou eigen oope gaan….
  Lieve Bert dan ferander jou weereld meteen. Jij weet jij heb jou vrouw en jou huis gefonde. Jij mag thuiskoome.
  Mij hart hoop dat iedereen het mag foele assie in ze asiel zit. Wij heb ook zofeel geluk gehad Bert, dat mag jij nooit fergeete…
  En dank jou wel aan alle asielmense dattie zo goed foor iedereen zorrug.

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ja bij jou is het heel goed en mooi en fijn gegaan, dat je het meteen wist dat dit de vrouw voor jou was. En voor haar was het ook zo dat ze wist dat jij bij haar hoorde. Ik ben daar ook blij om wegens dat wij elkaar anders misschien nooit hadden ontmoet Loes! En dan hadden wij geeneens verkering kunnen hebben!!!

   Je Bertje

Reacties zijn welkom