Kater Bram over zijn furzorging

BramHoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Het is kei mooi weer en dat vind ik fijn. Dat ik lekker in de tuin kan zijn en de zon op mijn vacht kan voelen.

Dan wordt ik helemaal warm van binnen. Mijn lijf wil dan alleen nog maar liggen en mijn kop wil dan alleen nog maar snurken. Lekker hoor.

Gras

BramAls ik de tuin in ga heb ik een soort roetiene. Een roetiene is als je heel vaak dezelfde dingen doet. En dat doe ik in de tuin. Ik mag smorgens altijd naar buiten want dan ga ik alles tjekken. Tjekken of alles is zoals het hoort, dat je geen andere dingen ziet in je tuin. Daarna ga ik gras knabbelen. Dat is kei lekker. Ik eet dat voor de haarballen als ik me was of furhaar. Dan pak ik zo’n grassprietje in mijn bek en dan kauw ik daar op. Ik zaag met mijn kiesjes het grassprietje los en dan eet ik hem op. Ze zijn best lekker. Ze zijn dun en knapperig, ze smaken nat en zoet en als ik ze doorslik gaat dat heel makkelijk omdat ze dan slap zijn van het kauwen. Dit doe ik denk ik best lang. Misschien wel een kwartier lang.
Daarna voel ik me moe, dat ik wil dutten. Gewoon lekker in de stoel wil dutten. Maar eerst moet ik nog iets heel belangrijks doen. Wassen!

Wassen

BramAls ik naar de stoel loop bedenk me alvast hoe en waar ik me wil wassen want ik wil wel een schone kater zijn en in mijn kop tjek ik of het allemaal klopt. Eerst de tuin tjekke, dan gras eten, daarna alles in mijn kop nalopen zoals nu, dan wassen en dan dutten. Dus ik ben al halverwege. En daar zie ik mijn stoel. Het is een tuinstoel met een kussen erop die eigenlijk voor mensen is maar ik slaap er graag op. Het kussen is namelijk heel erg zacht, dat je met je poten een beetje wegzakt als je er op staat. Dus als je gaat liggen heb je een klein kuiltje voor jezelf. Dat slaapt best fijn.
Nu ga ik denken en kijken naar mijn poten. Hoe vies zijn ze en moet ik ze wassen. Want ik soms ben ik best moe en dan doe ik niet alles wassen. Alleen wat vies is. Dat uitgebreide komt een andere keer wel. Mijn poten zijn best zwart van het zand dus die ga ik wassen en eens even kijken, hoe is mijn buik? ehm, best wit maar het mag witter. Mijn vacht is daar rommelig. Dat is wanneer je haartjes alle kanten op staan en niet gelijk naar een kant zijn. Ik vind het fijnst als mijn vacht van boven naar beneden gepoetst wordt. Dan zie ik er zo slank uit. Dan is alles in een kant en dat is netjes. Het is bijna duttijd voor mij.

Furzorging

BramDit is dus mijn roetiene wat ik bijna elke dag doe. Gewoon omdat ik het kei fijn vind. Het is een beetje een furzorging van mezelf. Dat mijn dag gewoon lekker gaat. Dat ik makkelijk haarballen kwijt kan door het gras en dat mijn vrouw tegen me zegt dat ik een knappe jongen ben omdat ik schoon ben. Dat zijn de fijnste dingen.
Voordat ik ga stoppen met schrijven, zorgen jullie dat je genoeg drinken hebt? Het wordt kei warm en dan moet je keiveel drinken. Bertje heeft een advies over poeselimonade. Dat is volgens mij een snek met ekstra water zodat je meer drinkt als je een moeilijke drinker bent.
Ik hoop dat jullie een kei fijn wiekent hebben! Zacht kopje van mij,

Bram

19 thoughts on “Kater Bram over zijn furzorging

 1. Hajooooo oompje bwam.
  Ooooh wat fijn dat uwes ook buite komp. Ikke mag sodja het ligt wort naar buite. Nou ja… oppe ballekon. Maar dat isse ook buite. Tog? Hier is alleen geen gwas. Wel een boel plante. Daar furrstop ik me agger om naar fooguls te kijke hihihi. Ikke kan ze nie pakke, want er is gaas foor😾

  Maar oompje bwam… uwes hat het oofer uwes zwarte poote en hoe uwes se sjoon likliklik. Maar hoe moet het dan bij mij? Poets ik me dan nie goet en hep ikke een andewe kweur onner al het zwart? Want dan kanne ik wel blijfe likke🙀🙀
  Pootjes oompje 🐾🐾

  1. Hoi knul, jouw vacht kleur is zwart dus je kan het zand niet zien of het moet wit zand zijn. Mijn poote hebbe witte vacht dus dan zie je het zand. Plante zijn kei koel, daar kan je inderdaag achter furstoppe. kopje van mij knul

 2. Hoi Bram.
  Heerlijk he zo’n roetiene en daarna je furzorgen.
  Ik{ Muzette} ben erg gesteld op mijn vaste roetine.Dat vind ik ook fijn net als jij,en weet je waar je aan toe bent.
  ’s Morgens als we wakker worden gaat scullary girl eerst kijken of onze bak netjes en schoon is en doet ze overal schone waterbakjes en het fonteintje.Dan gaan we eten.Sparkle haar bakje natvoer en ik krijg daar ook wat van,maar lik meer uit beleefdheid eraan..Ik heb liever mijn knabbels en die eet ik waar scullary girl bij zit want Sparkle mag die niet en zij heeft haar eigen bakje met knabbels zonder koolhydraten.Ondertussen maakt scullary girl haar ontbijt ook.Sparkle en ik krijgen onze medicijnen en als het brood en de koffie van scullary girl op zijn,gaan we onze mensen oma even bellen.Dan klim ik op de schoot van scullary girl en geef oma een kopje aan de telefoon.Ik weet dat ze dat fijn vindt.Onze mensen oma is erg lief en ze geeft altijd lekkers mee aan scullary girl voor ons.
  Als we daarna het nieuws gaan kijken ga ik lekker bovenop scullary girl liggen en een mini dutje doen en mij wassen.Ik vind dat wij katten schoon moeten zijn.
  Ik du dan net zolang tot Sparkle slaapt.Dan ga ik sneaky naar de badkamer en krijg mijn zakje met soep.Ik moet een beetje extra hebben anders val ik snel af en deze soep is zooooo lekker!!!!!!! !Helaas slecht voor Sparkle dus doen we het als ze slaapt,dan merkt zij er niks van,anders is het niet zo leuk voor haar.Ze heeft niets te klagen hoor want ze krijg 4 x per dag een bakje met natvoer in verschillende smaken.En alles gaat op dus ze vindt het echt wel lekker.
  Dan is het tijd voor de grote dut,en als er zon is,ga ik buiten op het balkon liggen bakken en braden.Als het te koud is en er is toch wel zon,ga ik in de vensterbank liggen.
  Sparkle slaapt veel..Ze is niet zo van bewegen maar ligt ook wel graag op het balkon als er zon is.
  Ik speel ook graag voetbal met mijn pingpong balletjes met een rammeltje erin.
  Sparkle speelde nog wel met Fynn,maar nu niet meer.Zeker niet nu ze dat ding in haar koppie heeft.Maar op haar eigen manier is ze ook graag van de gewone roetiene en vooral van eten en ’s avonds van onze avond snack!!
  Zouden alle katten niet van een vaste roetiene houden???
  Niet als ze kitten zijn misschien,maar nu wij een dagje ouder zijn vinden wij het wel erg prettig.
  Zo’n plantje is lekker he!
  Sparkle heeft nooit haarballen maar ik wel.Ik krijg elke dag een lik snoepje tegen haarballen en die mag Sparkle ook hebben.Zij likt het gewoon omdat ze het lekker vindt.Nu heb ik veel minder last van haarballen.
  Bram wij wensen je een kei fijn weekend!
  Groetjes van mijn zus Sparkle en mijzelf Muzette.

  1. Hoi Muzette en Sparkle, ik wist niet eens dat jij ook een roetiene hebt. Die zijn kei fijn. Dat je inderdaad weet wat er komt. En je verteld over een mensen oma die sneks geeft? wow, dat heb ik niet. Het lijkt me wel kei koel zoon oma. Dat je altijd lekkers krijgt. Dan zou ik ook kopjes doen door de telefoon. Maar Sparkle heeft ook kei veel geluk. Vier zakjes?? dat is keiveel soep! Dat krijgen wij nog geeneens hier. Soep krijgen wij maar soms. Brokjes krijgen we altijd en we krijgen ook elke dag wat snekspul maar geen soep. Dat is luukse zegt mijn vrouw. Ik weet niet of alle katten een roetiene hebben, ik heb dat nooit gevraagd aan andere. Ik hoop dat jullie een kei fijn wiekent hebben! Zachte kopjes van mij naar jullie

 3. Ha vriendje Bram, ik vind roetine ook fijn, dat elke dag hetzelfde is. Als ‘s-morgens mijn vrouw wakker wordt krijgen we allemaal eten, onze vrouw blijft dan gezellig bij ons zitten. Als mijn vrouw naar haar werk gaat breng ik haar altijd naar de voordeur, dan krijg ik nog snel een knuffel. Dan begint mijn werk Bram, want ik moet samen met mijn broers en zusjes op het huis passen. Soms zit ik op de vensterbank om te kijken wat er buiten allemaal aan de hand is. Nu is het nog rustig in de straat door die tante Cooroona. Tussendoor doe ik dutjes en was ik mezelf. Als onze vrouw weer thuis komt krijgen we een snoepie en knuffels. ‘s-avonds krijgen we weer eten, en dan gaan we gezellig op de bank zitten en mijn vrouw kijkt dan teevee. Tussendoor krijgen we ook nog knuffels hoor. Dan is de dag alweer voorbij en gaan we slapen. En dan de volgende dag weer hetzelfde , heerlijk hoor. Maar het allerfijnste is als mijn vrouw thuis blijft , dan gaan we de hele dag rieleksen en als het mooi weer is mogen we op het balkon en op zo’n dag krijgen we ekstra knuffels en soms een ekstra snek.. Oh Bram zo’n dag is echt het allerfijnste.
  Haai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel! Kei tof dat je er weer bent. Ik denk dat Muzette gelijk heeft want jij hebt ook een roetiene en Muzette vroeg zich af of elke poes of kater een roetiene heeft. Nou ik denk van wel want nu zijn er al 3 die een roetiene hebben. Tante cooroonaa is vervelend, die mag van mij wel op vakanzie. En dan kei fer weg! Maar als je vrouw door tante cooroona thuis is, is dat kei fijn. Lekker snekken en rieleksen en teevee kijken.. wow Bikkel, dat is het echte leefe he. Dan kan je dubbel genieten!! Geniet van de ekstra snek vriend. Kopje voor jullie allemaal en een hooge haai vaif terug van je vriend Bram

 4. Lieve Bram,

  jij ben een slimme katerman want jij heb jou roetiene. En jij furzorg jou eigen goed. Assie poes ben hebbie daar bes feel ferstand van. Dan zie jij of jou katerman schoon is op ze eigen. Dat is belangrijk. Roetiene is goed assie het mij eigen fraag .Dan furzorg jij jou eigen bijna auw-too-maa-ties en assie seeniejor ben is dat belangrijk. Mij broer Floris heb ze deemenzie en hij fergeet ze eigen welees te furzorrege. Dan kom ik als mantelpoes wel uit mij mand en geef ik mij mantelzorreg. Dan zeg ik hup Floris jij ben nog nie schoon. Dan issie ze roetiene fergeete, Jij kan er niks aan doen assie fergeet in jou kop.
  Gelukkig geefie ons jou goede foorbeeld en jij leer ons hoe jij het kan doen. Mij vrouw heb ook welees gras foor ons maar Floris eet zo een grasstruik in één keer op van ze eigen. Dan moet jij vrouw ze heele nacht uit mij bed. Van mij eigen geef ik nie sofeel om groen Bram.

  Geefie jou vrouw en jou woef en mij Milaatjelief mij zachte kopjes van mij hart en jij krijg een eksra van jou mooie verhaal

  Loesje

  1. Hoi Loesje, ik wist geeneens dat jij een mantelpoes was. Dat is kei speesjaal. Opa Floris weet het niet meer en dan vind ik het kei stoer dat jij mantelzorrug doet. Milaatje is ook zoon furzorger, die wil alles en iedereen schoon maken en de baas doen ofer wat ze wel of niet mogen doen. Als poese en katers moeten we wel goed opelkaar passen. Want wij zijn allemaal dezelfde vanne liefde. Ik heb nog geen deemenzie maar als die komt dan hoop ik dat mijn vrouw dat ook weet en het dan niet errug vind om die haarballen op te poetsen. Ik ben blij dat wij allemaal friende zijn. Want wij leer keifeel van jouw. Milaatje vooral. Ze geef je keiveel koesjes en kopjes en neusjes en ze zeg: Mamavoelens, mij hartje is voor jouw ! Fijn wiekent Loesje en je famielie. Zachte kopjes van ons

 5. Goedemiddag Bram, wat een mooie schrijf heb je gedaan over jouw roetiene, roetiene is heel belangrijk voor poezen en katers. Floortje heeft ook haar eigen programma, iedere dag. ’s morgens eerst in de zon liggen als die er is, dan een paar brokjes eten en wat drinken, dan kontroole of haar glas in de slaapkamer gevuld is met vers water, slapen op het logeerbed, na één poosje naar het grote bed. Even de ronde doen door het huis, daarna wat doezelen in haar reismand. En ’s avonds bankhangen naast het baasje of naast mij. Tussendoor natuurlijk de wasbeurt, heel belangrijk. Fijne dag lieve Bram, kopjes en knuffels van dinnetje Floortje en van mij.

  1. Hoi Ina en Floor, ik zie dat jullie een kei mooie roetiene hebben. Dat is kei fijn, vind ik zelf ook. Floor heeft een hele grote roetiene. En van dat doezelen dat snap ik helemaal, is ook nodig met zoon grote roetiene. Ik hoop dat jullie allebei een kei fijn wiekent hebben, zachte kopjes van mij

 6. Hai Bram! Ik heb ook roetine. Elleke ochtend bij frau een snoepje bietsen hihi. En natuurlijk de vensterbankcontrole, dat is heel belangrijk! En smiddags op frau haar toetsenbord gaan liggen, want anders furgeet ze zo pauze te nemen! Pootje van mij!

  1. Hoi Minnie! Jij bent een pauwercat van jezelf. Je weet wat je moet doen. En nu snap ik dat iedere poes of kater roetiene heeft, dat is makkelijk. En wat goed dat jij op je vrouw let. Sommige mensen snappen het hele pauze verhaal niet dus dan is het goed dat jij er bent. Fijn wiekent voor jullie en zachtje kopjes voor jullie van mij

 7. Hoi lieve Bram, wat leuk om te lezen wat jij doet in je tuin. Weet je wat zo grappig is? Ik doe bijna hetzelfde!
  Ik hou ook heel veel van gras eten. Heerlijk om op te knabbelen, en het is ook goed voor mijn slank!
  Ik heb ook een eigen stoel om op te zitten, hij is van een soort stokjes (riet, heet dat).
  Alleen die furzorging… die is bij mij wel helemaal anders. Ik furzorg mijn buik, en af en toe een klein beetje mijn poten. Maar meer eigenlijk niet. Ik heb toch al zwarte voeten van mezelf, dus dat maakt helemaal niks uit. En als er verder iets in mijn haar zit waait dat er vanzelf uit door de wind. Vind ik. Mijn vrouw zegt altijd dat ik een fiespeuk ben, erg hè?
  O, en ze vraagt ook of ik wil zeggen dat ze je een mooie jongen vindt. Dat is waar, dat zie ik ook.
  Geniet maar van het mooie weer Bram, en een heel fijn wiekent gewenst!
  Lieve zachte kopjes met een grasspriet erbij, voor jou en je hele famielie, van Bolle.

  1. Hoi Bolle! Ja gras is gewoon kei lekker! Dat knabbelt zo lekker weg. Zoon mooie stoel als jij heb ik niet en volgens mij slaapt dat kei lekker! Ik vind je geen fiespeuk maar een kei mooi slimme katermans. Ik hoop dat je keiveel gras hebt kunnen knabbelen. Lieve kopjes terug en dank je wel voor de kompliement!

 8. Ik(Muzette) ben de enige die soep krijgt.
  Sparkle krijgt alleen koolhydraat vrij eten en dat zit in blikjes,kuipjes en zakjes natvoer.In alle brokken zitten te veel koolhydraten en die mag ze niet vanwege haar diabetes.Ze krijgt wel wat kattenknabbels dat zijn gedroogde stukjes vlees.Maar dat is gewoon iets extra’s en niet veel.En zijn wel goed voor haar.Tja scullary girl heeft veel gezocht naar dit soort eten.Hiermee blijven haar bloedsuikertjes redelijk goed en hoeft ze minder insuline gespoten te krijgen.Maar voor mijn buik zijn brokjes beter.Vroeger aten we ook veel brokjes,maar dat kan nu niet meer.Dus om de 6 uur krijgt Sparkle een vers bakje natvoer.’s Nachts gaat dat via een apparaatje.En alles gaat schoon op hoor!Ach al meer dan 5 jaar gaat dat zo,dus is ook roetiene Bram.En gelukkig zijn er ook sneks die Sparkle wel mag hebben.Dus alles loopt gesmeerd hier.Wat jammer dat jij geen mensen oma hebt die je via de telefoon een kopje kan geven.Ik weet dat oma dat heel leuk vindt.En ze geeft kei lekkere dingen mee.
  Pootje van Muzette ,ook namens mijn zus Sparkle.
  Geniet van je weekend!!!

 9. Wat goed van jou Bram om zo’n strak schema te hebben voor de controle!!!
  Het is nu echt heerlijk in de tuin en de zon schijnt ook lekker op onze vachten!!!!
  Zelfs onze vrouw vindt het lekker!!!!
  Geniet jij ook maar fijn van het weekend Bram en dat er veel zon op je vacht mag schijnen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, Ik hoop dat jullie allemaal kei lekker gras hebben kunnen eten en dat je lekker in de zon was. lieve kopjes van mij

 10. Hoi lieve Bram,

  Ik heb nu pas schrijftijd gekregen van vrouwtje, maar hier ben ik dan toch nog.
  Bram wat heb jij een druk dagprogramma zeg, maar ik krijg in de smiesjes dat we dat allemaal hebben. Ja we moeten heel goed voor onszelf zorgen en gelukkig hebben we daar de hele dag voor. en kunnen we gelukkig ook tussendoor veel uitrusten. Ik mag nog niet naar buiten en moet tot september wachten, want dan komen mensen mijn buitenverblijf maken. Maar ik kan wel veel door mijn ramen kijken en dan ook goed de buitencontrole doen. In mijn nieuwe huis is buiten heel veel te zien en maar goed dat vrouwtje voor mij bedjes in de vensterbank heeft gemaakt en ook veel lege plaatsen. Kijk als ik dan klaar ben kan ik ook nog wat doen aan de poetsbeurt en regelmatig natuurlijk voor mijn buikvulling zorgen.

  Ikjes vind dat jouw inspiratie weer helemaal er is en je hebt weer een prachtige schrijf gedaan, mijn compelimentos hoor.
  Zo nu ga ik samen met vrouwtje nog wat genieten van de avond, want ze was weer is heel drukjes hoor. Jij met iedereen een fijne avond en veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, wat kei koel dat jij ook een roetiene hebt. Volgens mij heeft iedereen dat gewoon hoor. En dat jij een eigen tuin krijgt, wow Jip dat is kei koel. Dan kan je vast niet wachten want dan kan je echt de zon in en dan kan je echte gras eten en en en en dan zie je ook echte beestjes!! Wat koel Jip! Ik hoop dat het kei snel september is voor je. Lieve kopjes van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *