Het Kattenkabinet in Amsterdam

Kattenkabinet Amsterdam   Het Kattenkabinet in Amsterdam is een attractie voor iedereen die van katten houdt. En van kunst.  En van katten in de kunst. Het mooie is: je kunt het museum ook online bezoeken.

Klik en kijk: Kattenkabinet virtuele rondleiding 

Ontstaan

Het verhaal over het ontstaan van dit bijzondere museum moet iedereen raken die een hart bezit.  Zakdoek klaar? In 1883 ging de rode kater J.P. Morgan over de regenboogbrug. Zijn man Bob Meijer was bijna ontroostbaar. Als een soort rouwtherapie ging hij van alles verzamelen dat met katten te maken had. Dat lukte zo goed, dat de verzameling een museum werd. Het staat op stand, namelijk aan de Herengracht 497. Vijf indrukwekkende stijlkamers vol kunst, ter ere van een rode kater. J.P. Morgan kun je leren kennen in zijn eigen stijlkamer.

Winkel

Voor degenen die graag winkelen, is er de webshop. Er zijn posters, ansichten, t-shirts, boeken en een leuke collectie diversen, waar je voor 50 eurocent een J.P. dollarbiljet kunt kopen.  Mooi om hem ook hier tegen te komen.

Poezenboot

Het Kattenkabinet heeft dus geen levende katten om mee te knuffelen, dit voor de duidelijkheid. Het is geen kattencafé (dan moet je bezoekuurtjes reserveren in Kattencafé Kopjes) en het is evenmin een opvang zoals de Amsterdamse Poezenboot, waar ze altijd nog wel donaties kunnen gebruiken. (twee euro mag ook). Het is puur gericht op de kunsten en katten. Ja, en een beetje op winkelen.

Collectie

Ook al is er veel te zien in de collectie, voor het bezichtigen van vijf kamers hoef je natuurlijk geen hele dag uit te trekken. Ook al niet, omdat je tijd nodig hebt om kunst in je op te nemen en die indrukken te verwerken. Het is dus bij uitstek geschikt voor meerdere bezoeken. Dan ga je voor een schilderij staan en je laat het helemaal in je hart komen. Die ene kat op dat portret, wie is hij of zij?

One thought on “Het Kattenkabinet in Amsterdam

  1. Hallo Bert,

    Jee, vrouwtje dacht eerst dat je het over een nieuw katten cafe ging hebben, maar het is dus een museum. Maar goed Amsterdam is wel heel ver weg en vrouwtje houd niet van een museum. maar toch wel erg goed van jou dat je het laat weten, want er zijn maar zat mensensnuiten die dit wel fijn vinden en er zeker heen gaan omdat ze het nog niet wisten. Is ook een goede tip voor alle mensen die veel vrij hebben eind van dit jaar en nu denken, o dat is ook leuk.

    Bert ik ga nu maar weer een dutje doen en voor jou fijne dag hoor met vrouwtje. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van mij.

    Je vriend Jip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *